Komplett salgsoppgave

Gullatoppen 8

14 000 000 kr
240 m²
3 soverom
Gullatoppen 8, en stor og eksklusiv enebolig i funkisstil presentert av Daglig leder/Eiendomsmegler Preben Willmann.
Gullatoppen 8, en stor og eksklusiv enebolig i funkisstil presentert av Daglig leder/Eiendomsmegler Preben Willmann.
Kart
Preben Willmann
Presenteres av
Preben Willmann
Blindheim
Stor og eksklusiv enebolig i funkisstil|Innvendig heis |Dobbel garasje | Attraktiv beliggenhet med nydelig utsikt |Gode solforhold

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  14 000 000 kr
 • Omkostninger
  351 170 kr
 • Totalpris
  14 351 170 kr
 • Byggeår
  2018
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  240 m²
 • Bruksareal
  298 m²
 • Tomteareal
  550,7 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje B

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Krogsveen Sunnmøre v/Daglig leder/Eiendomsmegler Preben Willmann har gleden av å presentere en stor og moderne funkisbolig i nyere og populært boligområde på Gullatoppen på Blindheim. Boligen inneholder blant annet 3 soverom, 2 stuer og 2 bad. Innvendig heis. Det er store vindusflater som gir gode sol og lysforhold i boligen. Innvendig fremstår boligen som gjennomført med en god og praktisk løsning i moderne stil med standard av høy kvalitet.
Boligen har en meget attraktiv plassering på en nydelig utsiktstomt med vestvendt orientering. Svært gode solforhold og flott og fri utsikt mot fjord og fjell.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Gullatoppen 8, 6020 ÅLESUND
Kommunenummer 1507, gårdsnummer 20, bruksnummer 140, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 298 kvm
Totalt primærrom: 240 kvm
Primærrom:
Underetasje, 108 kvm: Bad, vaskerom, kjellerstue og 2 soverom
1. etasje 132 kvm: Gang, stue, kjøkken, toalettrom, soverom, bad og garderobe
Sekundærrom:
Underetasje, 15 kvm: Teknisk rom og bod
1. etasje 43 kvm: Garasje
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 01.09.2022 utført av Alf Harald Guriby. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i 2018. Grunnmur og bærende konstruksjoner i hovedsak av betong. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med
støpt gulv mot grunn. Fasaden er kledd med fasadeplater og med liggende trekledning. Etasjeskillere av betong. Flatt tak. Yttertak er utvendig tekket
med Sarnafil. Entrédør med glassfelter. Vinduer og balkongdører med karmer av tre, og tre-lags glass. Oppvarming med vannbåren gulvvarme.
Varmepumpe i stue i 1.etasje og i kjellerstue. Peisovn i stue. Mekanisk balansert ventilasjon.
Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom at stort sett alle bygningsdeler har fått tg1, bortsett fra fallforhold på gulv på bad i 1. etasje som har fått tg2.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om badet etc. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Standard

Stor og eksklusiv funkisbolig med påkostet standard. Boligen er oppført i 2 etasjer og må oppleves! Det er god takhøyde og romfølelse.
1. etasje:
På gulv er det parkett. Gulvvarme i alle rom utenom soverom. Vegg- og himlinger i malte flater. Listefrie overganger mellom vegger og tak. Spotter i himling Profilerte innerdører samt innerdører med glassfelt. Innvendig trapp av tre med rekkverk av tre.
Romslig gang/trapperom med flott innvendig heis mellom etasjene. Innvendig trapp av tre med rekkverk av tre.
Stue og kjøkkel åpen men likevel skjermet løsning. Parkett på gulv, malte egg og himlingsflater med listefrie overganger mellom vegg og tak. Noe spotter i tak. Det er både peisovn med glassdør og varmepumpe i stue. Gode lys og utsiktsforhold fra store vindusflater. Utgang fra stue/kjøkken til stor vestvendt balkong på ca. 29 km. Balkongen har utebelysning, utvendig stikkontakt og markise.
Kjøkken med HTH kjøkkeninnredning med glatte fronter og benkeplate av tre. Nedfelt oppvaskkum med ett-greps kjøkkenarmatur. Benkeskapsbelysning og stikkontakter over kjøkkenbenk. Integrert stekeovn, dampovn, platetopp, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin, kjøleskap og fryser. Fritthengende ventilator med komfyrvakt. Fuktsensor til automatisk vannstopper synlig under oppvaskkum. Fliser mellom kjøkkenbenk og overskap.
Toalettrom med flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Vegghengt servantinnredning med skuffer og ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Speil med overlys og stikkontakt over servant. Vegghengt toalett. Automatisk vannstopper med fuktsensor. Mekanisk avtrekk med ventil i himling. Det er dør fra toalettrom til garasje.
Stort og romslig soverom i hovedetasjen med tilgang til eget garderoberom med innredning. Eget flott bad her med flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Himling med downlights. Vegghengt servantinnredning med skuffer og ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Speil med overlys og stikkontakt over servant. Vegghengte baderomsmøbler med dører og skuffer. Dusj med glassvegg og vegghengt dusjarmatur (hånddusj og regndusj). Badekar med vegghengt badekararmatur. Vegghengt toalett. Mekanisk avtrekk med ventil i himling.
Underetasje:
Gulvflater belagt med parkett og fliser. Gulvvarme i alle rom unntatt soverom. Vegg- og himlingsflater i malte flater. Profilerte innerdører.
Kjellerstue med mulighet for flere soner. Gode lysforhold fra store vindusflater. Varmepumpe. Utgang fra kjellerstue til nordvestvendt markterrasse på ca 26 kvm. Terrassen har utebelysning og utvendig stikkontakt.
2 soverom, hvorav 1 soverom har store vinduflater med vest.
Flott flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Himling med downlights. Vegghengt servantinnredning med skuffer og ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Speil med overlys og stikkontakt over servant. Vegghengt baderomsmøbel med dør. Dusj med glassvegg og glassdør og vegghengt dusjarmatur (hånddusj og regndusj). Vegghengt toalett. Mekanisk avtrekk med ventil i himling. Dør fra bad til vaskerom.
Vaskerom med flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Himling med downlights. Vaskeromsinnredning med dører - god skapplass. Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Stikkontakt over servant. Mekanisk avtrekk med ventil i himling. Opplegg for vaskemaskin.
Anticimex har gitt våtromsbevis for bad og vaskerom i underetasje. Verdibeviset bekrefter at våtrommet er i orden og kvalifisert for en utvidet forsikringsdekning som kjøper kan få ved å tegne kjøperforsikringspakke via. IF. Se vedlegg i salgsoppgaven og vilkår. Kjøper vil da få dekket reparasjon av selve våtrommet ved en plutselig skade, som følge av utett våtrom, i tillegg til tilstøtende rom som er forringet av skaden.
Anticimex har gitt verdibevis for yttertaket. Verdibeviset bekrefter at yttertaket er i orden og dermed kvalifisert for en utvidet forsikringsdekning som kjøper kan få ved å tegne kjøperforsikringspakke via IF. Se vedlegg i salgsoppgaven og vilkår. Kjøper vil da få dekket reparasjon av yttertaket ved en plutselig skade, som følge av utettheter, i tillegg til tilstøtende rom som er forringet av skaden.
Anticimex har gitt verdibevis for dreneringen. Verdibeviset bekrefter at dreneringen er i orden og dermed kvalifisert for en utvidet forsikringsdekning som kjøper kan få ved å tegne kjøperforsikringspakke via IF. Se vedlegg i salgsoppgaven og vilkår. Kjøper vil da få dekket reparasjon av dreneringen ved en plutselig skade, som følge av utettheter, i tillegg til tilstøtende rom som er forringet av skaden.
Tekniske anlegg fra byggeår:
Vannrør med rør-i-rør system.
Vanninntaksrør i plast.
Hovedstoppekran er plassert på vanninntaksrør på teknisk rom.
Stakeluke er ikke lokalisert, og derfor heller ikke undersøkt. Det er ikke kjent om stakeluke er etablert.
Automatisk vannstopper med fuktsensor i fordelerskap.
Automatisk vannstopper med fuktsensor på kjøkken.
Fordelerskap for rør-i-rør system er plassert på teknisk rom.
Varmtvannsbereder på 194 L (fra 2017) plassert på teknisk rom.
Boligen er oppvarmet med gulvvarme tilkoblet varmepumpe på teknisk rom og varmepumpe i stue 1. etasje og i kjellerstue underetasjen.
Vannbåren varme i alle rom unntatt soverom.
Balansert ventilasjon (fra byggeår) med ventilasjonsaggregat plassert i teknisk rom.
Sikringsskap med automatsikringer plassert i teknisk rom.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med gulvvarme tilkoblet varmepumpe på teknisk rom og varmepumpe i stue 1. etasje og i kjellerstue underetasjen. Elektrisk gulvvarme i alle rom unntatt soverom. I tillegg peisovn med glassdør og varmepumpe i stue og kjellerstue. Varmepumpene fungerer også til nedkjøling ved behov.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 07.02.2018. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
1507/20/140:
17.12.2013 - Dokumentnr: 1097527 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:1507 Gnr:20 Bnr:131
01.01.2020 - Dokumentnr: 1691899 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:1504 Gnr:20 Bnr:140

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen har en attraktiv beliggenhet på Gullatoppen på Blindheim i Ålesund kommune. Boligen har en meget attraktiv plassering på en flott tomt på enden av feltet med vestvendt orientering. Det er gode solforhold og nydelig og fri utsikt mot fjord og fjell fra eiendommen.
Nærområdet for øvrig består av tilsvarende boliger og eneboliger og er kjent for å være svært populært og eksklusivt med en nydelig beliggenhet i lokalmiljøet. Boligområdet har naturen tett på og boligen er bygget med tanke på minimalt med vedlikehold.
Det er kort vei til barnehage, barneskole og ungdomsskole. I nærheten ligger det også dagligvarebutikker og bensinstasjon. Kort vei til busstopp og ca 5 min kjøring til AMFI Moa kjøpesenter og ca 20 minutters kjøring til Ålesund sentrum.
Området er sentralt, men likevel nært naturen i form av Emblemsfjellet med flotte turområder. Det er også flotte turområder og badestrand på Stavsetneset i gangavstand fra eiendommen. Det er også tillaget en liten sandstrand og grillplass bare 1 km gange vestover ved sjøen i Blindheimsbreivika.

Adkomst

Om du kjører Myrabakken og Blindheimsbreivika innover mot Blindheim, tar du av til høyre inn Storevågen mot Blindheimsneset etter å ha passert Ramirent på høyre hånd. Følg vegen og ta til høyre første vei etter undergangen. Følg vegen og boligen ligger på venstre hånd. Se google maps - det er enkelt å finne frem i kartet.

Barnehager, skoler og fritid

Skoler
Blindheim barneskole (1-7 kl.) 24 min. gange - 2 km
Spjelkavik barneskole (1-7 kl.) 5 min. m/bil - 2.5 km
Flisnes skole (1-7 kl.) 6 min. m/bil - 3.8 km
Blindheim u-skole (8-10 kl.) 24 min. gange - 2 km
Spjelkavik u-skole (8-10 kl.) 5 min. m/bil - 2.5 km
Borgund vg. skole 7 min. m/bil - 3.8 km
Spjelkavik vg. skole 7 min. m/bil - 3.8 km
Barnehager
Skåthaugen barnehage (1-6 år) 14 min. gange - 1.3 km
Heimdalen barnehage 23 min. gange - 1.9 km
Skogheim barnehage (0-5 år) 24 min. gange - 1.9 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 550,7 kvm. Tomt opparbeidet med asfaltert vei, grus, steinheller, diverse beplantninger og diverse støttemurer. Integrert garasje.

Parkering

Boligen disponerer to biloppstillingsplasser i egen dobbel garasje intigrert i hovedhuset samt parkeringsmuligheter på egen tomt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse i henhold til reguleringsplan for Breivikhaugen, nord for Blindheimsneset datert 21.06.2001 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 22 446,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 35.700,- pr. år inkl. nettleie / 36.000 kwh. pr. år.
I selgers husstand har det bodd 2 personer.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 9.366,-.
Gullatoppen Velavgift ca. kr 1.500,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Tafjord Connect som leverandør av kabel-tv og internett, avgift ca. kr 1.500,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Boligen er tilknyttet Sector Alarm - abonnement kan overtas etter nærmere avtale med leverandør.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 2 067 678,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 7 443 641,-/7 443 640,80.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten utgjør kr. 11 578,- pr år.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 14.351.170,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr.14.650,- for eneboliger større enn 230 kvm.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Arve Simonsen

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 76-0202/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ålesund
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR76.22202

Dato

Sist oppdatert: 17. september 2022 kl. 20:14

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Ser du etter lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.