Komplett salgsoppgave

Hotvetveien Vest 39

3 850 000 kr
102 m²
4 soverom
Velkommen til Hotvetveien Vest 39!
Velkommen til Hotvetveien Vest 39!
Satvinder Jhooti
Presenteres av
Satvinder Jhooti
Åssiden
Delikat og innbydende 1/2-part av horisontaldelt 2-mannsbolig med loftetasje. 4 sov. Ny balkong. Garasje.

Boliglånskalkulator

 • Prisantydning
  3 850 000 kr
 • Omkostninger
  97 592 kr
 • Totalpris
  3 947 592 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1956
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  102 m²
 • Type
  Halvpart horisontaldelt bolig
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje G

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Delikat og innbydende 1/2-part av horisontaldelt 2-mannsbolig, beliggende i 2. etasje med loftetasje.
 • Boligen har en gjennomgående moderne utførelse
 • Romslig stue med innmurt peisinnsats
 • Hvit og profilert kjøkken med medfølgende hvitevarer
 • Flislagt bad med dusjkabinett, vaskemaskin og varmekabler
 • 2 soverom i 2. etg og 2 soverom i loftetg.
 • Lagringsplass i knekott, kjellerbod og felles lagringsrom
 • Vestvendt balkong fra 2022 på ca. 5 kvm
 • Garasjeplass i halvpart av dobbelgarasje
 • Øvrig parkering på felles gårdsplass
 • Eiendommen er beliggende i enden av en blindvei
 • Kort gangavstand til buss og dagligvarebutikk
 • Nærhet til flotte tur- og rekreasjonsområder
 • Kort vei til det meste av servicetilbud m.m
Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Hotvetveien Vest 39, 3023 DRAMMEN
Kommunenummer 3005, gårdsnummer 116, bruksnummer 1688, seksjonsnummer 2, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal (BRA): 102 kvm
Totalt primærrom (P-rom): 102 kvm
Primærrom
2. etasje:
74 kvm: Stue, kjøkken, bad, 2 soverom og gang.
Loftetasje:
28 kvm: Gang og 2 soverom.
I tillegg har boligen 1 bod på ca. 9 kvm i felles kjeller og tilgang til felles lagringsrom samt vaskekjeller i felles kjeller.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 20.06.2022 utført av Sverre Alexander Enersen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette vil få betydning for takstmannens valg.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport, oppført på støpt gulv mot grunn og grunnmur av betong/murkonstruksjoner. Bærende konstruksjoner og etasjeskiller i hovedsak av betong/murkonstruksjoner. Utvendige fasader med pussede og malte flater. Tak med saltaksform av trekonstruksjoner tekket med takstein (ca. 2012). Boligen har slette entredører/ytterdører fra 2021 med brannklasse B30 og B60. Vinduer med 2-lags glass og karmer/rammer av tre fra 2013, 2014 (loftsetasje), 1976, 1977 og 1979 (2.etasje) og byggeår (kjeller). Balkongdør med 2-lags glassfelt fra 1979. Takvindu med 2-lags glass av merke Velux fra omkring 2012. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Trappeadkomst til felles overbygget inngangsparti med videre trappeadkomst til boligens etasjeplan.
2. etasje
Stue: Stue med sofaområde og spiseplass, delvis åpen løsning mot kjøkken. Pen innmurt Jøtul peisinnsats i hjørne med flislagt gulv og murt vegg (innvendig røykrør av stål fra ca. 2012). Laminat på gulv, malte vegger og plater i himling. Utgang til vestvendt balkong fra 2022 på ca. 5 kvm.
Kjøkken: Kjøkken fra ca. 2005. Over- og underskap i hvit og profilert utførelse. Flislagt felt over laminert benkeplate. Videre er kjøkkenet utstyrt med oppvaskkum, oppvaskmaskin, ventilator, komfyr og frittstående kjøleskap. Mulighet for spiseplass. Laminat på gulv, malte vegger og plater i himling.
Bad: Badet ble oppgradert i ca. 2013. Heldekkende servant over servantskap i glatt utførelse. Speilskap over servant. Videre er badet utstyrt med gulvstående toalett, dusjkabinett og vaskemaskin. Varmekabler i gulv. Fliser på gulv, fliser på vegger og malt himling.
Soverom 1: Garderobeskap i glatt utførelse. Laminat på gulv, malte vegger og plater i himling.
Soverom 2: Laminat på gulv, malte vegger og plater i himling.
Gang: Garderobeskap i hvit og profilert utførelse. Trappegang til loftetasjen. Laminat på gulv, malte vegger og malt himling. Tilgang til leiligheten fra felles trappegang.
Loftetasje
Gang: Trappegang til 2. etasje. 3-stavs parkett på gulv, malte vegger og malt panel i himling. Tilgang til kott i knevegger.
Soverom 3: 3-stavs parkett på gulv, panelplater på vegger og malt himling. Tilgang til kott i knevegg.
Soverom 4: 3-stavs parkett på gulv, malte vegger og malt panel i himling.
Generelt om boligen: Ifbm. bruksendringen av loftetasjen er det foretatt brannsikring av trappeløp og gipset himling på soverom (loftetasjen). 198 liters varmtvannsbereder fra 2005, plassert i felles vaskerom. Sikringsskap med automatsikringer, plassert i gang (2. etg).
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
I rapporten fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, dette gjelder blant annet (se utfyllende tekst i rapporten):
Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG2:
- Rom under terreng (felles kjeller) og drenering: Tildelt tilstandsgraden ut i fra en helhetsvurdering, se rapport for nærmere detaljer.
- Bad: Enkelte merker samt hull etter tidligere innredning, usikre tettedetaljer ved rørgjennomføring og hull etter tidligere innredning i dusjsone.
- Kjøkken: Hull samt merker etter tidligere taklampe og svelling på samt skade på benkeplate.
- Øvrige rom (2. etg): Ikke lagt laminatgulv på soverom 2 etter monteringsanvisning og stedvis knirk i gulv.
- Loft (innredet): Ikke tilfredsstillende ventilasjon, stedvis ujevnt underlag, ukjent konstruksjonsoppbygging og fuktmerker/skjolder i undertak bak knevegg.
- Innvendige trapper: Stedvis fri ganghøyde lavere enn 2 m og kun rekkverk/håndløper på en side.
- Etasjeskiller (2. etg): Skjevhetsmåling - forskjell på ca. 20 mm i stue/kjøkken.
- Etasjeskiller (loftetg.): Skjevhetsmåling - forskjell på ca. 19 mm på soverom 3/gang.
- Elektrisk anlegg: Samsvarserklæring på kun deler av anlegget (montert etter år 1999).
- Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon: Murfasade har mindre sprekker/riss.
Øvrige TG2-punkter i rapporten har blitt tildelt tilstandsgraden ut i fra aldringsskader og slitasje.
Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG3:
Det er ingen punkter som har blitt tildelt TG3.
Se vedlagt tilstandsrapport for supplerende informasjon vedrørende boligens tilstand.

Løsøre og tilbehør

Hvitevarer på kjøkkenet medfølger i handelen, dette gjelder oppvaskmaskin, komfyr og frittstående kjøleskap.
Vaskemaskin på bad medfølger.
Videre vises det til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund angående løsøre og tilbehør. Produkter og installasjoner som medfølger overdras uten noen form for garantier, utover eventuell gjenværende leverandørgaranti.

Oppvarming

Innmurt peisinnsats i stue. Varmekabler i gulv på bad. Videre er boligen basert på elektrisk oppvarming ved evt. panelovner.
Det har blitt foretatt en kontroll av pipe og ildsted i 2021, utført av Drammenregionens brannvesen IKS og alt er funnet i orden.
Det er en felles oljetank i kjelleretasjen. Det er innført forbud mot oppvarming av boliger med fossil olje eller parafin fra 2020. Vi gjør derfor oppmerksom på at det kan komme pålegg for eiendommer med oljetank/parafintank om at tanken må fjernes og erstattes med miljøvennlige alternativ, alternativt tømmes/spyles/plomberes. Kjøper overtar ansvaret og evt. økonomiske følger av dette. For utfyllende informasjon, se www.oljefri.no.
Dersom det ikke er vegg- eller fastmonterte varmekilder i beboelsesrom ved visning, følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 08.11.1956, som omfatter oppføring av boligbygget. I tillegg er det ferdigattest for bruksendring (av tre rom i loftetasjen), fasadeendring (insetting av takvindu og vinduer på gavlvegg på østlig samt vestlig fasade), riving og gjenoppbygging av balkong datert 30.03.2022 (tilhørende godkjente byggetegninger datert 20.12.2020).
Det har blitt utstedt godkjente byggetegninger for bygningen datert 03.05.1954, dobbelgarasje datert 24.08.1966 og tilbygg i 1. etg samt 2. etg datert 19.04.1978.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Boligen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av sameiets tinglyste panterett:
De andre seksjonseierne har lovbestemt panterett i seksjonen for krav mot seksjonseieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonslovens § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Tinglyst seksjoneringsbegjæring
Dagboknummer: 216198
Tinglysningsdato: 02.05.2006
Omhandler seksjonering av eiendommen: Gjeldende seksjon med seksjonsnummer 2, boligformål, sameiebrøk 112/204.
Servitutten vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter som ikke skal slettes ved overdragelse.

Eventuell adgang til utleie

Boligen kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Energimerking

Komplett energiattest inkludert oppvarmingskarakter fås ved henvendelse til megler eller lastes ned fra www.krogsveen.no.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen har en attraktiv beliggenhet på Åssiden, beliggende i enden av en blindvei. Kort vei til gang og sykkelvei langs elva samt flotte friarealer i Elveparken. Behagelig avstand inn til bykjernen. Kort gangavstand til nærbutikk, diverse servicetilbud og et bredt utvalg butikker på Gulskogen Senter. Attraktivt for barnefamilier med kort vei til skoler, idrettsanlegg og friområder.
Åssiden har meget gode fritids- og sportstilbud, med blant annet Berskaug hallen med mulighet for ballspill m.m. og Berskaug idrettsplass med fotballbaner, skøytebane og tennisanlegg. Ved Aronsløkka ligger Drammen skisenter, som kan tilby alpinanlegg (vinterstid), terrengsykling, klatrepark og zipline på sommerstid. Åssiden IF er et aktivt idrettslag med mange aktiviteter, se foreningens hjemmeside på www.aif.no. Flotte rekreasjons- og turområder i marka hvor blant annet den meget populære turløypa gjennom Kjøsterudjuvet til Gamledammen befinner seg.
Gode bussforbindelser med kort gangavstand til holdeplass langs Rosenkrantzgata, hyppige avganger til Drammen sentrum og retning Mjøndalen se www.brakar.no for rutetider. Ekspressbuss langs Rosenkrantzgata med bussruter til Oslo og Notodden, se www.nettbuss.no. Ca. 5 minutters kjøring til Gulskogen togstasjon og ca. 10 minutters kjøring til Drammen togstasjon, hvor toget tar deg til Oslo på ca. 35-40 minutter se www.vy.no for avganger. Flytoget bruker ca. 60 minutter fra togstasjonen i Drammen til Gardermoen flyplass, se www.flytoget.no for mer informasjon. Generelt god offentlig kommunikasjon mot Kongsberg, Oslo og Sandefjord fra Drammen sentrum.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Se kart i nettannonse eller Google Maps for nærmere veibeskrivelse. Velkommen til visning!

Barnehager, skoler og fritid

Det er full barnehagedekning i Drammen kommune, med et godt sammensatt tilbud av private og offentlige barnehager.
Barnehager: Bacheparken barnehage, Åssiden barnehage, Øren andelsbarnehage.
Skoler: Åssiden barneskole og Kjøsterud ungdomsskole.
Det ligger videregående skoler i Drammen og Lier, samt Universitetet i Sørøst-Norge som har campus på Papirbredden i Drammen, for mer informasjon se www.usn.no.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 575 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Tomten er opparbeidet med gressplen og diverse beplantninger. Gruset innkjørsel og gårdsplass.

Parkering

Medfølgende garasjeplass på ca. 32 kvm i halvpart av dobbelgarasje. Garasjen har elektrisk leddport, belysning og strømuttak.
Øvrig parkering på felles gruset gårdsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål, i henhold til reguleringsplan for Åssiden bydel datert 15.10.1953. Videre er eiendommen avsatt til boligbebyggelse ved kommuneplanen datert 05.10.2015 med tilhørende bestemmelser. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
Det foreligger en igangsatt planlegging av ny kommuneplan for Drammen kommune 2022-2040 og ny kommunedelplan for FV 283 Rosenkrantzgata (se kommunens hjemmeside for mer info). Planen Fv 283 Rosenkrantzgata gjelder ny utforming av vei hvor hele Åssiden bydel er avsatt som planområde.
Selger opplyser om at eiendommen har mottatt nabovarsel vedrørende utbygging/påbygging av naboeiendommen.

Økonomi

Boligens kostnader

Kommunale avgifter (vann og avløp): kr 8.735,- pr. år (3 terminer), fakturert på eiendommen i 2021. Det er installert vannmåler slik at avgiftene vil variere etter vannforbruket i boligen.
Renovasjonskostnader: kr 2.998,- pr. år (2 terminer). Type renovasjonsordning: Samarbeid renovasjon, 2022.
I tillegg påløper det ca. kr 1.000,- pr. år for feiing av pipe og tilsyn fra feievesen.
Det er kun felles bygningsforsikring som er fast utgift i sameiet, øvrig har sameiet ingen felleskostnader.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 16.000 kWh, dette utgjør ca. kr 24.000,- pr. år og nettleie på ca. kr 5.440,- pr. år.
Bygningen har en årlig forsikringspremie via Storebrand på ca. kr 4.524,- pr. år (pr. seksjon).
Boligen er tilknyttet Viken fiber Altibox som leverandør av tv/internett og har kostet ca. kr 1.400,- pr. mnd avhengig av kanalvalg og hastighet på nettet.
Det må påregnes kostnader til innboforsikring.
Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd m.m.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 886 759,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2020 kr 3 192 332,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.947.592,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Geir-Stian Haga og Tonje Kaugerud

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert og leiligheten er tilknyttet et sameie.
Sameiet består av 2 leiligheter.
Sameiet har ikke forretningsfører eller styre, og det føres ikke regnskap eller budsjett.
Det er kun felles bygningsforsikring som er fast utgift i sameiet, utover dette er det vedlikeholdskostnader etter avtale.
Dersom det mottas felles regninger til sameiet vil kostnader bli fordelt etter nærmere regler angitt av sameiet, vanligvis etter sameiebrøk.
Det må påregnes trappevask, snømåking, plenklipping og generelt vedlikehold av fellesområder i tilknytning til sameiet.
Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensninger som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon.
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i sameiet i henhold til lov om eierseksjoner. Dette gjelder ikke for kjøp og erverv av fritidsboliger, erverv ved ekspropriasjon, arv eller forskudd på arv til livsarving eller en kreditors erverv for å redde en fordring som er sikret med pant i en seksjon.
Sameiets bygningsmasse er fullverdiforsikret i Storebrand.
Dokumenter vedrørende sameiet kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,50% av salgssummen
Minimumsvederlag: kr 45.000,-
Tilrettelegging kr 14.900,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedsføringspakke: kr 19.400,-
Visninger: kr 3.125,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 20-0226/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Drammen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR20.22226

Dato

Sist oppdatert: 21. juni 2022 kl. 22:26

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.