Solgt: 4 300 000 kr

Mellombølgen 151

3 950 000 kr
65 m²
2 soverom
- Velkommen til Mellombølgen 151 -
Maria S Thorbjørnsen
Presenteres av
Maria S Thorbjørnsen
Lambertseter
Oppusset, lekker og tidløs 3-roms toppleilighet med solrik og skjermet balkong. Lave felleskostnader
 • Prisantydning
  3 950 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  186 000 kr
 • Omkostninger
  8 457 kr
 • Totalpris
  4 494 457 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1954
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  65 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  2 824 kr
 • Energimerke
  Rød G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Lekker og oppusset 3-roms leilighet på populære Bergkrystallen. Rolig beliggenhet godt tilbaketrukket fra veien. Hyggelig utsyn over flotte grøntarealer, og uten gjenboere. Umiddelbar nærhet til kollektivtransport, matbutikker, skole og et godt aktivitetstilbud.
Strøken leilighet med farger og innredning i en lys og tidløs stil, med eksklusive og nøye planlagte materialvalg hvor lite er overlatt til tilfeldighetene. Her får du alt du trenger med et lekkert og romslig kjøkken i åpen løsning mot stue/spisestue, og utgang til usjenert og solrik balkong. To gode soverom, pent flislagt bad, og romslig entré med walk-in closet. Godt med lagringsplass i fire boder.
En meget pen, og i ordets rette forstand, innflytningsklar leilighet som gir et særdeles godt helhetsinntrykk. Bør sees!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Mellombølgen 151, 1157 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 159, bruksnummer 136
Andelsnummer 307, Rabben Borettslag, organisasjonsnummer 948 776 812

Innhold

Totalt bruttoareal: 72 kvm
Totalt bruksareal: 65 kvm
Totalt primærrom: 65 kvm
Primærrom:
3. etasje 65 kvm:
Entre/stue/kjøkken, bad, og 2 soverom.
I tillegg disponerer boligen 2 kjellerboder, bod på loft, samt en utvendig bod på balkongen på ca. 1 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 17.09.2020 utført av Finn Halvor Bjørntvedt. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Boligblokk over 3 etasjer samt kjeller og loft, oppført i 1954. Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i betong-, mur- og trekonstruksjoner. Grunnmur i betong på betongsåle, antatt fundamentert til faste masser. Støpte dekker som etasjeskillere. Yttervegger som er etterisolert og forblendet med teglstein samt felter ved balkongene med liggende kledning. Saltak i trekonstruksjon med betongstein. Vinduer og balkongdør med isolerglass fra 2015.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Lys, gjennomgående og lekker 3-roms toppleilighet beliggende i et attraktivt og veletablert boligområde på Bergkrystallen. Stille, rolig og barnevennlig boområde med store grøntarealer og lekeplasser rundt eiendommen. Leiligheten har en meget sentral beliggenhet med umiddelbar nærhet til offentlig kommunikasjon, turområder, matbutikker, skole og et rikt fritidstilbud.
Dette er en særdeles pen og definitivt innflytningsklar leilighet med en moderne og tidsriktig innredning og fargevalg, som gir et særdeles godt helhetsinntrykk. Leiligheten ligger i 3. etasje med hyggelig utsyn over flott skogsområde og uten gjenboere. En gjennomgående leilighet med en åpen og arealeffektiv planløsning. Her har en alt det man trenger med et lekkert og romslig kjøkken som ligger i åpen løsning til spisestue og stue, og med utgang til overbygget balkong. 2 store soverom, pent flislagt baderom, og en romslig entré med walk-in closet. Hele leiligheten, foruten badet, har flotte 1-stavs parkett på gulv. Gjennomgående bruk av downlights i tak og store vindusflater sørger for at leiligheten bades i lys.
Nåværende eier har gjort følgende oppgraderinger siden 2018:
Tilpasset solskjerming ved kjøkken og på ett soverom. Montert skyvedører til walk-in closet i entré. Montert nye panelovner i stue og på hovedsoverom.
I regi av tidligere eier ble det i 2015 utført omfattende oppgraderinger som i hovedtrekk bestod av:
Badet ble flislagt, flis-på-flis.
Montert ny kjøkkeninnredning fra HTH med integrerte hvitevarer. Montert pumpe på avløpsvannet fra kjøkkenbenken - røret er ført over himling og antar til soilrør ved opprinnelig kjøkken. Det ble samtidig åpnet opp mellom stue og nytt kjøkken. Opprinnelig kjøkken ble ominnredet til soverom. Det elektriske sprede-/fordelernett ble oppgradert/lagt nytt til jordet anlegg. Det ble lagt ny 1-stavs parkett på alle gulv samt at vegger ble fornyet/oppgradert. Himlinger i entré, stue, spisestue, kjøkken og bad ble foret ned for å gi plass for downlights. Det ble montert ny peisovn i stuen.
I regi av borettslaget ble:
2011-14; Borettslaget gjennomførte modernisering av alle bad samt utskifting av vann- og avløpsrør.
2015: Alle vinduene og balkongdørene skiftet.
2018: Lagt ny betongstein på takene.
Fra felles oppgang og inn i boligen blir man møtt av en innbydende og romslig entré hvor det er god plass til yttertøy i tilliggende walk-in closet. Fra entréen er direkte adkomst til et delikat flislagt baderom som er utrustet med heldekkende servant med god plass til lagring under benken, stort veggmontert speil, dusj med dusjdør i glass, veggmontert wc og vaskemaskin. Varmekablene i gulvet sikrer varme tær på kjølige morgener. Downlights i taket sørger for godt lys.
Videre fra entréen kommer man inn i et lyst og stort rom med kjøkken, stue og spisestue i åpen løsning med downlights i tak. Et lekkert kjøkken fra HTH som er utrolig plasseffektivt innredet. God skap- og benkeplass gir et kjøkken som har nok av tumleplass for de mest aktive hobbykokker, og fremstår som meget funksjonelt. Integrerte hvitevarer som inkluderer: induksjonstopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøl-/fryseskap. Kombinert stue og spisestue – som er nettopp det: her er det nok av plass til begge deler. I stuen er det godt med plass til sofagruppe med tilhørende møblement. I spisestuedelen er det god plass til stort spisebord. Her er det også gode muligheter for å dekke til langbord ved større begivenheter. Peisen, med glass på tre sider, gir god varme og hygge spesielt i de kjøligere dagene. Den åpne løsningen, fargevalg og de store vindusflatene, mot fellesarealene, understreker det luftige og åpne i dette store rommet, og skaper et rom med høy trivselsfaktor. Her har man naturlige samlingssted for måltider og sosiale timer med familie og venner – uansett hvilken del av rommet man befinner seg i.
Videre fra stuen/spisestuen er det utgang til overbygget og skjermet balkong. Med de store glassflatene fungerer balkongen som en flott og skjermet utvidelse av stuen og gir en ekstra god flyt som innbyr til å la familieliv og sosiale sammenkomster sveve mellom inne og ute.
Det er to gode og romslige soverom i leiligheten: et med inngang fra entréen og et fra stuen. Det minste soverommet har stor skyvdørsgarderobe langs hele den ene veggen som gir særdeles god lagringsplass. God plass på hovedsoverommet til å etablere stor garderobeløsning.
Leiligheten disponerer 2 kjellerboder og 1 loftsbod, samt bod på balkongen som gir god lagringsplass.
Dette er en lekker og tidløs oppusset leilighet i et veletablert og meget attraktivt boligområde hvor man har alle forutsetninger for å kunne trives særs godt. Velkommen på visning!
Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet, samt vaskemaskin følger boligen.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med panelovner. Varmekabler i badegulv. Peisovn, med glass på tre sider, i stuen. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 1963. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutter på borettslagets eiendom.
Dagboknr 9716, tinglyst 26.07.1955.
Erklæring/avtale. Bestemmelse om trafostasjon/kiosk. Oslo Lysverker gis rett til å ha transformatorstasjon på borettslagets eiendom, og gis rett til adkomst til denne for reparasjoner og vedlikehold.
Dagboknr 9970, tinglyst 04.08.1955.
Erklæring/avtale. Servitutten har samme innhold som servitutten over.
Dagboknr 10788, tinglyst 11.09.1957.
Bestemmelse om bebyggelse og plassering av butikkhus. Servitutten antas å ikke ha relevans for leiligheten.
Dagboknr 15179, tinglyst 18.12.1958.
Best. om garasje/parkering. Servitutten antas å ikke ha relevans for leiligheten.
Dagboknr 15198, tinglyst 08.12.1959.
Erklæring/avtale. Eiendommen skal være tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett. Borettslaget har det fulle og hele ansvaret for private stikkledninger.
Dagboknr 11762, 26.09.1960.
Bestemmelse om bebyggelse. Servitutten antas å ikke ha relevans for leiligheten.
Dagboknr 13228, tinglyst 24.10.1960.
Erklæring/avtale. Servitutten har samme innhold som servitutt tinglyst 08.12.1959.
Dagboknr 13942, tinglyst 07.11.1960.
Erklæring/avtale. Servitutten har samme innhold som servitutt tinglyst 26.07.1955.
Dagboknr 15202, tinglyst 27.11.1962.
Best. om garasje/parkering. Garasjerekke er midlertidig godkjent. Dersom kommunen krever det skal det bygde fjernes for borettslagets egen regning og uten erstatning.
Dagboknr 15203, tinglyst 27.11.1962.
Best. om garasje/parkering. Servitutten har samme innhold som servitutten over.
Dagboknr 15204, tinglyst 27.11.1962.
Best. om garasje/parkering. Servitutten har samme innhold som servitutten over.
Dagboknr 15509, tinglyst 10.06.1982.
Best. om adkomstrett. Avstikkeren borettslag gis rett til adkomst og bruk av avkjørsel og bruk av tilliggende fremtidig parkeringsareal/parkeringshus.
Dagboknr 43042, tinglyst 16.07.1986.
Bestemmelse om veg. Tidligere kjøpekontrakt for borettslagets eiendom. Veien er regulert bredere, og dersom kommunen krever det skal borettslaget opparbeide veien til regulert bredde for egen regning og vederlagsfritt avstå fra deler av egen grunn. Kommunen gis rett til å ha vann- og avløpsledninger over eiendommen.
Dagboknr 66342, tinglyst 10.11.1998.
Erklæring/avtale. Viken Energinett gis rett il å ha nettstasjon på eiendommen og gis rett til adkomst til denne for reparasjoner og vedlikehold.
Servituttene vil følge eiendommen.Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Diverse

Eiendommen inngår i et dødsbo hvor arvingene er selgere. Arvingene har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand. Eiendommen overtas slik den fremstår på visning og blir således ikke ytterligere rengjort.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen ligger sentralt til i et hyggelig boligområde på Lambertseter grensende til flott skogsområde. Store turmuligheter i umiddelbar nærhet. Lambertseter er et meget populært boområde med nærhet til bl.a. store fri- og skogområder, lekeplasser, fritidstilbud, treningssentre, barnehager, skole, offentlig kommunikasjon og et rikt servicetilbud. Kort vei til Lambertseter Senter som kan by på et bredt utvalg av butikker og caféer, samt Vinmonopolet, nytt bibliotek og Symra kino.
Ca. 2 min gange til T-bane på Bergkrystallen. Reisetid til sentrum er ca. 19 minutter.
Et rikt fritidstilbud i nærmiljøet, med bl.a. nærhet til store friområder og lokal lysløype. Nærhet også til Østmarka med lysløyper og turterreng for alle årstider. Her finner man bla. Skullerud/Rustad skistadion med stor kunstsnø-løype vinterstid. Kort vei også til Lambertseter idrettsforening med flott friidrettsanlegg og fotballbaner, samt svømmehall i tilknytning til Lambertseter skole. Flere flotte badeplasser langs fjorden.
Det er et virkelig rikt mangfold av tilbud i lokale idrettslag og foreninger, som f.eks.:
Kort avstand til områdets to lokale alpinbakker - Sloreåsen (Ljan IF/Ljan Alpint), og Leirskallen (Nordstrand Vintersportklubb).
Nordstrand IF holder til på 'Niffen' med håndballhall og fotballbaner med kunstgress. NIF har et stort miljø for håndball og fotball for barn i alle aldre, men har også allsport-tilbud til funksjonshemmede og egen triatlongruppe . På Nordstrand Arena finner man treningssenter, kurs-/konferanselokaler og man kan i tillegg kjøpe både lunsj og middag til en billig penge i «Storstua».
Nordstrand tennisklubb (NTK) med uteanlegg i Seterveien og tennishall ved Nordseter skole i Ekebergveien.
Lambertseter Svømmeklubb (LSVK) er en av landets fremste svømmeklubber og holder til i svømmehallen på Lambertseter Bad. Svømmehallen er åpen for publikum alle dager.
I bydelen er det flere foreninger for turn, dans, kor og det lokale speiderlaget.
Bekkelaget sportsklubb (BSK) - håndball, fotball, m.m. Anlegg på Sportsplassen samt Ekeberghallen.
Lambertseter idrettsforening (LIF) med flott friidrettsanlegg og fotballbaner på Lambertseter har grupper for fotball, friidrett, håndball, innebandy, badminton og mer.
Ormsund Roklubb på Malmøya.
Nordstrand turn ved Leirskallen.
Dans i Step up Studio på Lambertseter.
Treningsstudio: Sats på Karlsrud og Lambertseter, BestHelse på Holtet, Evo på Sæter og treningssenter i Nordstrand Arena

Adkomst

Ta av fra Langbølgen, inn Glimmerveien og til høyre inn Mellombølgen. Følg veien og Mellombølgen 151 ligger da på høyre side av veien, etter krysset Mellombølgen/Kvartsveien.

Barnehager, skoler og fritid

Flere private og offentlige barnehager i området. Iht. Utdanningsetaten sogner eiendommen til Lambertseter Skole. Kort gangavstand til skoler på alle trinn.
Dersom ovennevnte skole- og barnehagetilbud er av vesentlig betydning for kjøper må interessenter selv sjekke med skolesjefens kontor og/eller bydelsadministrasjonen. Bydelens barnehagetilbud kan studeres nærmere på Oslo kommunes hjemmesider: www.bydel-nordstrand.oslo.kommune.no

Beskrivelse av tomt

Felles eiet tomt på 70 670 kvm som tilhører borettslaget. Borettslaget disponerer store fellesarealer som er pent opparbeidet med gressplen, beplantning, bord, benker og lekeplasser. Perfekt for barnefamilier. Asfalterte gang- og stikkveier.
Utgang fra stue/spisestue til solrik og overbygget balkong på 6.5 kvm med hyggelig utsyn over skogsområde. Balkongen fungerer som en flott og skjermet utvidelse av stuen på sommerstid. Her er det god plass til sittegruppe og grill. En flott uteplass som innbyr til å la familieliv og sosiale sammenkomster sveve mellom inne og ute.

Parkering

Gateparkering etter områdets bestemmelser. Borettslaget har parkeringsplasser som leies ut etter venteliste.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan med tilhørende reguleringsbestemmelser S-438 datert 16.05.1952.
Det er planlagt oppføring av blokk med næring og bolig i Mellombølgen 141, ved Bergkrystallen.
Det er planer for utvikling med 70 nye boliger, barnehage og næring og etablering av torg på Bergkrystallen, ved T-banen. Dette vil medføre at bussen mister sin snumulighet og at den derfor vil måtte kjøre i sløyfe via Glimmerveien, Feltspatveien og Mellombølgen.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 2 824,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel-tv og Internett (grunnpakke), bygningsforsikring, kommunale avgifter, forretningsførsel og normale driftskostnader.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter og ble sist justert 01.01.2020.
Felleskostnadene fordeles slik:
Felleskostnader: 2.204,-
Kapitalkost. lån 1: 620,-
Nåværende eier har ikke oppgitt strømforbruk, men anslått forbruk er ca. 9 000 kWh pr. år.
Boligen er tilknyttet GET som leverandør av kabel-tv/internett, og grunnpakke er inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 980 933,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 3 531 358,80.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 16 624,- pr. 31.12.2019
Andel fellesgjeld er kr 186 000,- pr. 01.09.2020
Total fellesgjeld for boligselskapet er 88.274.319,- pr. 14.09.2020 fordelt på 2 lån og lånevilkårene er:
Lån 1:
Restsaldo: 65.297.051,-
Rentebetingelser: 1,50%
Lånets restløpetid: 21 år, 8 md.
Lån 2:
Restsaldo: 22.977.268,-
Rentebetingelser: 1,50%
Lånets restløpetid: 21 år, 10 md.
Borettslaget har tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.325,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 4.144.457,-. Av dette beløpet utgjør kr 186 000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger. Kun rettshjelpsdekning koster Kr. 4.900,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Mia Johnsen Galaasen

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Rabben Borettslag.
Borettslaget består av 503 leiligheter.
Forretningsfører er Obos, tlf. 22 86 59 99.
Dugnad må påregnes.
Det er egne fellesvaskerier i borettslaget.
Dyrehold er tillatt etter skriftlig henvendelse til de andre beboerne i oppgangen, der disse bes om å komme med eventuelle innvendinger og deretter skriftlig godkjennelse fra styret. Dersom søknaden godkjennes er beboer forpliktet til å overholde bestemmelser i husordensreglene.
Det gis støtte til skifte av varmtvannsberedere med over 20 års alder, og støtten gis med inntil kr.5000,- mot gyldig kvittering. Alder på varmtvannsberederen må dokumenteres.
Borettslaget har eget utleielokale for inntil ca. 20 personer i Mellombølgen 147.
Foretatt påkostninger de senere år:
2019:
-Utskifting fra fossil til biofyringsolje ifht ny lov gjeldende fra 2020, som innebar levering og montering av innvendig oljetanker. Konvertering av oljebrenner fra fossil til bio fyringsolje v/Steinspranget 66/68.
-Utskiftning av vifte på pipe i Kvartsveien 9.
-Vaktmesterne har vasket og malt søppelrommene slik at disse kan brukes av andelseiere til å lagre barnevogner, rullatorer, sykler m.m. All lagring skjer på andelseiers eget ansvar.
2018:
Takrehabilitering/taktekking på 13 av blokkene.
Planlagte påkostninger:
Styret har i samarbeid med Obos Prosjekt utarbeidet en 10 års vedlikeholdsplan for Rabben Borettslag for perioden 2012 – 2021.
Større og kostnadskrevende vedlikehold/påkostninger i neste 5-10 års periode;
- Overflatebehandling av terrasser, oppganger inkl. himlinger, rekkverk, grunnmurer m.m.
- Sluttføring av gjenstående takrehabilitering/taktekking der det ikke er gjort.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom Obos. Dette innebærer at Obos innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom Obos er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema, skjemaet er fylt ut av arving iht deres kjennskap om eiendommen. Da de ikke har bebodd eiendommen kan kjennskapen være mangelfull.
Selgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring)
innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,0% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 16.500,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Eksklusiv salgsoppgave: kr 2.400,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 44-0192/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nordstrand
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR44.20192

Dato

Sist oppdatert: 25. februar 2021 kl. 13:58

Dokumenter

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.