Solgt: 18 000 000 kr

Frydenbergveien 59

17 900 000 kr
502 m²
7 soverom
Velkommen til Frydenbergveien! Ærverdig og stor gårdsplass. Gårdsplassen er steinbelagt og her kan man boltre seg på 250 kvadrat med ballspill, leking og sykling.
Myrvoll
Særdeles praktfull stor villa m/utsikt Holmenkollen- leilighet og hybel- 572 kvm BTA-1719kvm tomt- Gode leieinntekter
 • Prisantydning
  17 900 000 kr
 • Omkostninger
  448 722 kr
 • Totalpris
  18 448 722 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1998
 • Soverom
  7 soverom
 • Primærrom
  502 m²
 • Bruksareal
  520 m²
 • Tomteareal
  1 719,1 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Gul B

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

De fleste som bor på Myrvoll har lagt merke til denne praktfulle villaen som troner høyt og fritt øverst i Frydenbergveien. Huset har høy standard, praktiske planløsninger hvorav hovedetasjen er på hele 202 kvm. Må oppleves!
Huset treffer på de 9 S-ene:
• Sol (Sol fra morgen til kveld)
• Stille (Stille, fredelig, barnevennlig m/hyggelige naboer)
• Skog (Naturtomt m/eget skogholt, 3 min. å gå til løypenettet i Sørmarka)
• Skole (Østli barneskole 3 min. å gå)
• Sentralt (Du kan la bilen være hjemme og gå til tog, senter, lysløype)
• Sikt (Nydelig utsikt, på vestterrassen ser man helt til Holmenkollen)
• Samferdsel (Tog og buss, 4 min å gå)
• Senter (Myrvolltorg med urbant miljø med servicetilbud, butikker og cafè)
• Stort (Ett av de største husene i Oppegård, boltreplass både ute og inne)

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Frydenbergveien 59, 1415 OPPEGÅRD
Kommunenummer 3020, gårdsnummer 243, bruksnummer 163

Innhold

Totalt bruttoareal: 572 kvm
Totalt bruksareal: 520 kvm
Totalt primærrom: 502 kvm
P-rom 1 etasje 202 kvm.
Hall m/trapp, stue 1, stue 2, kontor, arbeidsrom, kjøkken, vaskerom, 2 wc
P-rom 2 etasje 119 kvm
5 soverom, stue/hall, bad 1, bad 2, badstue
P-rom u.etasje- hovedel 59 kvm.
Trimrom, bod og gang.
P-rom sekundærleilighet 72 kvm.
Alkove 1 og alkove 2, bad, stue/kjøkken og soverom
P-rom hybel 50 kvm.
Stue/kjøkken, soverom, bad.
S-rom: 18 kvm.
U. etasje : 15 kvm
2.etasje : 3 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 06.01.2021 utført av BN analyse. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført som følger: Såle på ukjent grunn for takstmann, antatt sprengstein på fjell. Støpt dekke og grunnmur i lettklinkerbetong (Leca). Dreneringen forutsettes å være utført ihht gjeldende praksis for byggeåret. Yttervegger i bindingsverk, antatt isolert med mineralull i henhold til forskrifter som var gjeldende da boligen ble oppført, innvendig kledd med plater og utvendig kledd med trepanel/spekket tegl. Valmtak i trekonstruksjon. Yttertaket er tekket med glassert takstein. Taktekkingen er fra byggeåret, tildekket med snø på befaringstidspunktet. Yttertaket ble besiktiget fra bakken.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. Takstmann angir tilstandsgrad TG 2 på det meste grunnet alder og slitasje. Alt fungerer men etter 22 år forventes det noe vedlikehold fremover.
Takstmann har gitt TG 3 på følgende:
Utstyr for sanitærinstallasjoner - 2. etasje / Bad 1: Vannskap har overløp utenfor dusjsonen, i område uten sluk. Tilstandsgraden er angitt på bakgrunn av registreringer.
Luftbehandling, generelt: Bad i underetasjen har klaffventiler, dette indikerer at badene ikke er koblet til sentralt avtrekksanlegg, det samme gleder enkelte boder (tidligere boder).
Det mangler avtrekk fra wc i 1. etg. og kott/bod hvor ventilasjonsanleggene er plassert. Det må etableres avtrekk fra boder og wc hvor dette ikke er etablert og tilluft til rom som benyttes for opphold der dette ikke er etablert.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

En særdeles tiltalende og praktfull enebolig med gjennomført høy standard. Teknisk bra standard og solid med murstein (teglstein) rundt hele huset som gjør det vedlikeholdsfritt. Dette er en sjelden mulighet!
1.etasje:
Entrè/Hall| Velkommen inn!
Den romslige og nærmest herskapelige hallen har skiferbelagte gulv med varmekabler, malt trepanel og malte overflater på vegg. Malt panel i himling med downlights. To store skyvedørsgarderober med god plass til oppbevaring. Hallen har eget praktisk separat toalett som er rustirsk innredet med skiferbelagte gulv og malt panel /overflater i tidsriktige moderne farger.
Stue
Stuen er på over 80 kvadrat og her har du god boltreplass til familie og venner. Store vindusflater slipper den unike utsikten rett inn i rommet, og skillet mellom inne og ute blir nesten visket bort. Lysmalt himling og lyse flater bidrar til den luftige romfølelsen, og den gylne heltre parketten i merbau gir en lun varme til rommet. Koselig peisgrube som gir et innbydende og rustikt preg . Fra stuen føres du ut på to store skiferbelagte terrasser med dels overbygde tak og downlights. Her kan du nyte roen fra ettermiddagen og langt ut i de varme sommerkvelder. Alle terrassene er stille, usjenerte og har flott utsikt.
TV-stue
Fra stuen er det adkomst til en lys og koselig TV-stue med parkett, malte lyste overflater på vegg samt himling.
Kjøkken/spisestue
Kjøkken er på hele 50 kvadrat med peis og spiseplass hvor du lett dekker bord til 18 personer for å feire bursdager, høytider og andre festlige anledninger. Kjøkkeninnredningen er i heltre eik med lakkerte fronter, integrerte hvitevarer av nyere dato som oppvaskmaskin , integrert koketopp, stekeovn og kjøleskap. Fliser mellom benk og overskap. Det er rikelig med skapplass og oppbevaringsmuligheter, og vinduet over kjøkkenbenken bidrar til en luftig følelse.
Vaskerom
Fra kjøkkenet har du et praktisk og lett tilgjengelig vaskerom på med god lagringplass (to overskap og to skap fra gulv til, samt plass til minst to frysere og ekstra kjøleskap), vaskerommet har egen utslagsvask med egen varmtvannstank og vaskerommet fører deg direkte ut til frokostterrassen og gårdsplass. Utenfor vaskerommet er det vannkran hvor du lett kan spyle skitne barn og hunder.
Arbeidsrom/Hobbyrom
Fra hallen kan du gå rett inn i en nyoppusset del med egen utgang og med to separate rom og ett toalett som kan brukes til: praktikanten, jobben, yoga, fritidsinteresser eller som tennåringsrom. Gulv har overflater av en stavs parkett og nymalte overflater i tidsriktige farger. I tilknytning til denne delen er det et eget separat wc som er lekkert og oppusset med flislagte gulv med varmekabler og delvis marmorfliser og malte overflater på vegg.
2.etasje:
Stue
Smakfullt innredet med parkett og lyse farger på vegg som gir et sjelfullt preg.
Soverom
Det er syv store romslige soverom i størrelse fra 14-25 kvadrat hvorav fem soverom befinner seg i hovedelen- en glede for barn og ungdom å vokse opp i,hvor de har god plass til tingene -og vennene sine. To av soverommene har walk-in closet. Selve hoved soverommet på over 25 kvadrat, har privat bad dusj, badstue, jaccuzzi for to og egen miniterrasse for lufting av dyner. Skrå himling og lyse tidsriktige flater bidrar til den luftige romfølelsen og gir en lun varme til rommene og ikke minst, et rustikt og koselig preg.
Bad med badstue:
Dette rommet er i fra byggåret og den gang, fremsto dette badet som svært representativt med store vindusflater uten innsyn, egen dusjnisje, veggmontert klosett og jaccuzzi. Fra badet er det direkte adkomst inn til badstuen og luftebalkong.
Bad 2
Praktisk innredet med dusjhjørne med innfellbare dører i herdet glass. Baderomsinnreding med servant, underskap, speil og vegghengt toalett.
U.etasje:
Sokkeletasjen har eget treningsrom, yogarom, tenårings-partyrom m/egen inngang, samt stor kjellerbod for oppbevaring av alt du måtte ønske.
Utleiedel
Sekundærleiligheten er av god størrelse på 72 kvadrat p-rom og hybel er på 59 kvadrat. Det gjøres oppmerksom på at hybelen ikke er en sekundærleilighet, men kun en del av hovedhuset.
Begge enhetene er godt lydisolerte (lecabetong i etasjeskillerne) med flisbelagte gulv og vegger i mur- derav lite kostnader med vedlikehold og lite lyd. Begge enhetene har steinbelagt uteplass hvor man kan sitte å nyte ettermiddag -og kveldssolen. Sekundærleiligheten har også egen hage med tilhørende steinbedd og jordbærbedd. Leietagerne har trivdes veldig godt og har derfor bodd sammenhengende i mange år og det har vært lite utskiftning av leietagere. Leiligheten og hybelen merkes knapt for eierne av huset, da adkomsten til sokkeletasjen ligger i enden av tomten og er på et lavere plan enn alle terrassene og husets første etasje. Sokkeletasjen gir kjærkomne leieinntekter. Ta kontakt med megler for flere bilder.
Se tilstandsrapport datert 06.01.2021 og selgers egenerklæring, som begge ligger som vedlegg i salgsoppgaven, for nærmere informasjon om eiendommens standard.

Oppvarming

Vannbåren gulvvarme i U.etasje, 1 etasje og baderom i 2 etasje (unntak i treningsrom og bodèr) Det er innstallert ny varmepumpe med bergvarme i fra 2019. Balansert ventilasjonsanlegg med avtrekk fra bad og tilluft til oppholdsrom. Aggregatet er plassert i kott i 2. etg. Mekanisk avtrekksanlegg. Tilluft slippes inn av veggventiler/spalteventiler i vinduene og avtrekk skjer via avtrekkskanaler på wc og bad. Aggregatet er plassert i bod i 2. etg.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 14.03.2000, samt godkjente tegninger på garasjen datert 24.6.1998 Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Følgende rom avviker fra opprinnelig byggetegninger:
1.etasje:
Rommet som i dag blir brukt som yoga/kursrom er opprinnelig byggemeldt som disponibelt rom jf. godkjent byggetegning datert 17.10.96 og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre
WC 2 er opprinnelig byggemeldt som bod jf. godkjent byggetegning datert 17.10.96
Tv-stue er opprinnelig byggemeldt som arbeidsrom jf. godkjent byggetegning datert 17.10.96 og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre
2.etasje:
Deler av 2 soverom er opprinnelig byggemeldt som kott jf. godkjent byggetegning datert 17.10.96 og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre
Kjeller:
Trimrommet er opprinnelig byggemeldt som ikke utgravet jf. godkjent byggetegning datert 17.10.96 og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre
Kjøkken og soverom på hybel er opprinnelig byggemeldt som stue jf. godkjent byggetegning datert 17.10.96
Allkover i sekundærleilighet er opprinnelig byggemeldt som bod jfr. godkjent byggetegning datert 17.10.96
Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
06.12.1926 - Dokumentnr: 900141 - Bestemmelse om veg
Bestemmelse om generende virksomhet
Forbud mot utgraving
26.09.1983 - Dokumentnr: 8710 - Erklæring/avtale
AVSTÅELSE AV AREAL TIL OPPARB. AV BAKKEVN.-FRYDENBERGVN.
RETTIGHETSHAVER:OPPEGÅRD KOMMUNE
03.10.1983 - Dokumentnr: 8940 - Best. om vann/kloakkledn.
REFUSJONSPLIKT TIL KOMMUNEN
23.07.1919 - Dokumentnr: 900188 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:0217 Gnr:43 Bnr:3

Eventuell adgang til utleie

Utleieenheten er godkjent som separat boenhet, og kan lovlig leies ut. Det gjøres oppmerksom på hybelen ikke er en sekundærleilighet, men kun en del av hovedhuset og kan leies ut.
Det gjøres oppmerksom på at er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen ligger på populære og barnevennlige Myrvoll - et naturskjønt område syd i Oppegård kommune med mange barnefamilier. Frydenberveien 59 sokner til den populære barneskolen Østli kun 2 minutters gange unna, og i tillegg ligger det tre barnehager i gåavstand fra huset. Samtidig som du er nær naturen og rolige omgivelser tar det kun syv minutter å gå dersom du ønsker å være mer urban. På Myrvoll torg kan du kose deg med bilfritt torg, kafeer og bakeri, lekeplasser og salamander dam, hudpleiesalong, frisørsalong, interiør- og stor matbutikk.
Fritid:
I tillegg har man marka med lysløyper og 18 hulls golfbane som nærmeste nabo. Golfbanen brukes også aktivt vinterstid med både akebakke og langrennsanlegg. Lysløypen som strekker seg langs kommunen er fantastisk året rundt, med skispor om vinteren og brede turstier for bruk om sommeren. Rett i nærheten er det en stor lekeplass og fotballbane, som også brukes som skøytebane om vinteren. Gangavstand til et flott nytt idrettsanlegg med kunstgress- og grusbane samt flerbrukshall. Med andre ord et område med flotte rekreasjonsmuligheter sommer som vinter.
I kommunen finner du et rikt idrettsmiljø og mulighetene er store med flere idrettshaller og baner. Du kan stå på alpint og spille tennis i Ingierkollen, seile og fiske langs kommunens 8 km. lange strandlinje i Bunnefjorden . Nye spa-og velværesenter, The Well, på Sofiemyr. Dette er Nordens største spa- i gangavstand fra boligen.
Sentrum:
Kolbotn Torg i sykkelavstand, er møteplassen som dekker de fleste behov. Kolbotn Torg omfatter et rikt butikkutvalg, gågater, kaféer og grønne lunger; alt som skal til for å gi deg en følelse av byliv. Kolben Kulturhus åpner opp for et rikt kulturliv, med kinosal, konsertsaler, bibliotek og restaurant med utsikt over Kolbotnvannet. Her finner du også Gamle Tårnhuset restaurant som er et meget populært spisested med gode anmeldelser på TripAdvisor.
Offentlig kommunikasjon:
Myrvoll togstasjon i umiddelbar nærhet med ca 20 min. tog inn til Oslo S. Sykkelavstand til Kolbotn togstasjon med direkte tog til Oslo som tar omkring 13 minutter. Ca 25 minutter med bil til Oslo sentrum.

Adkomst

Fra Skiveien- kjør inn mot Myrvoll, deretter høyre inn Bakkeveien og første vei til venstre Marenstien for deretter høyre inn Frydenbergveien. Boligen ligger på toppen av bakken. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Boligen sokner til Østli barneskole og Fløysbonn ungdomsskole. Boligen befinner seg akkurat ved skille på skolegrense hvorav eiers barn har gått på Flåtestad ungdomsskole.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1 719,1 kvm. Pent opparbeidet tomt kombinert med naturtomt. Hagen og steinbedene er opparbeidet av hagearkitekt, med planter og busker som klarer seg selv og blomstrer jevnt igjennom sommer-og høstsesongen. I hagen er det epletre, villbringebær og villjordbær du kan kose deg med. På sydvestsiden av garasjen er det en lun og skjermet uteplass med terrasse hvor man kan nyte solen hele dagen. Ærverdig og stor gårdsplass. Gårdsplassen er steinbelagt og her kan man boltre seg på 250 kvadrat med ballspill, leking og sykling. Gårdsplassen har to teglsteinsøyler med en flott svart smijernsport som kan lukkes for å holde barna unna veien. Fra stuen føres du ut på to store skiferbelagte terrasser på tilsammen 90 kvm. med dels overbygde tak og downlights. Her kan du nyte roen fra ettermiddagen og langt ut i de varme sommerkvelder. Alle terrassene er stille, usjenerte og har flott utsikt.

Parkering

Med boligen følger en romslig dobbeltgarasje (47 kvadrat) i teglstein med glassert takstein, garasjen har elektrisk garasjeportåpner samt egen dør som fører deg direkte til formiddagsterrassen og kjøkkeninngangen hvor du lett kan laste inn matvarer. Dobbelgarasjen har integrert Tesla el-lader og er velutstyrt med praktiske stålhyller for oppbevaring av skiutstyr, hageputer, verktøy og alt du måtte ha lyst til å for å lagre. Downlight rundt hele garasjen. Du parkerer lett seks biler på gårdsplassen i tillegg til dobbeltgarasjen

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til frittliggende småhusbebyggelse i henhold til planopplysninger datert 02.09.2019 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 12.09.2016
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 44.328,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Nåværende eier hadde et strømforbruk i 2020 på kr. 56.486 kwh. pr. år. Ny varmepumpe i drift fra oktober 2019.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 13.525,-
Boligen er tilknyttet Viken Fiber/Altibox som leverandør av internett og kabel-tv og har avgift på
kr 1099 pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Boligen er tilknyttet Verisure alarmselskap som koster kr 5.260,-pr. år.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Ved hjelp av Skatteetatens kalkulator er formuesverdien for 2019 beregnet til kr 3.707.603,- når eier er fast bosatt på eiendommen.(primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 13.347.370,80.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 18.348.722,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr.14.650,- for eneboliger/hytter større enn 230 kvm. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Leif Wedøe og Anne-Marit Wedøe

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring)
innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. SELGER VIL IKKE AKSEPTERE HEMMELIGE BUD. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,6 % av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-/kr 16.000,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 49-0078/19
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Kolbotn
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR49.1978

Dato

Sist oppdatert: 19. oktober 2021 kl. 16:05

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.