Åskollen

Nordbyveien 20

Prisantydning

2 290 000 kr

Omkostninger: 58 472 krTotalpris: 2 348 472 kr
Etasje
2
Byggeår
1900
Soverom
2
Areal (P-ROM)
77 m²
Type / Eierform
Leilighet / Eierseksjon
Fasiliteter
Veranda

Rimelig 3-roms selveierleilighet m/fin beliggenhet. Stor terrasse. Stipulert utleiepris av utleiemegler: kr. 10.900,-

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

3-roms selveierleilighet som holder en normal standard. 

Fint utleieobjekt, hvor utleiemegler har stipulert leieinntekter til kr. 10.900,- pr. mnd. 

Boligen er utvendig påkostet med nyere (ca. 2008) tak, nyere (ca. 2008) vinduer, nyere (ca. 2008) ytterkledning, etterisolasjon mot loft, nyere sikringsskap. 

Stor terrasse med flott fjordutsikt. 

Eiendommen

Nordbyveien 20 , 3039 DRAMMEN 
Gårdsnummer 26, bruksnummer 24, seksjonsnummer 2, kommunenummer 602

Områdebeskrivelse

Eiendommen ligger fint til i veletablert og attraktivt boligområde med en flott fjordutsikt. Eiendommen ligger tett opp mot Nordbykollen med lysløype og flott turterreng. Flotte turmuligheter også langs Drammenselva med småbåthavn og fin badestrand i kort gangavstand. Kort sykkelvei til togstasjon, sykkel- og gangvei helt inn til Strømsø sentrum. Lett adkomst til E18 og ca. 35 minutters bilkjøring til Oslo.

Fra stue- og soveromsvinduer og veranda er det flott fjordutsikt. Ved ferdigstilling av Nordbyveien skal ledninger i luft legges i bakken. 

Veldig god bussforbindelse både fra Svelvikveien og Nordbyveien til sentrum med tre avganger i timen (på dagtid). Gangavstand til Bangeløkka og bussholdeplass for ekspressbuss retning Oslo og Kongsberg hver time, døgnet rundt. Halvtimes avganger til og fra Oslo morgen og ettermiddag. Gangavstand til Drammen stasjon med veldig gode tog- og bussforbindelser. Se www.brakar.no for rutetider. 36 minutter med tog fra Drammen til Oslo. 60 minutter med flytog fra Drammen til Gardermoen med tre avganger i timen, se www.flytoget.no. Enkel adkomst til Bangeløkka med påkjøring til E18 til Oslo/Kongsberg/Vestfold

Glassverket IF er et aktivt idrettslag med mange aktiviteter på Åskollen. Klubben har eget idrettsanlegg med flere gressbaner, ny kunstgressbane og idrettshall. To musikkorps. Speiderbevegelse med egen speiderhytte på Åskollen. 

Skiold ski og ballklubb er en aktiv idrettsforening, med eget treningsanlegg med kunstgressbane på Marienlyst, samt naturisbane og kunstisbane på vinterstid. Kort vei til elveparken med tur og sykkelstier rundt elven. Drammen turnforening med egen hall og mange aktiviteter, for mer informasjon se http://www.drammenturn.no. Drammen slalåmklubb i Haukåsløypa slalåmbakke med egentrening og kurstilbud. Drammensbadet sentralt på Marienlyst har helårsanlegg med badeland og treningstilbud. 

Veibeskrivelse

Fra Oslo: Kjør E18 over Motorveibrua/Drammenselva. Ta av og følg skilting til Svelvik, følg denne veien (Havnegt) et stykke utover. Ta skrått opp til høyre inn Hans Tordsensgate ved skilt Åskollen. Hans Tordsensgate går etter noen hundre meter over til å hete Nordbyveien og eiendommen ligger så på høyre side. Det vil bli skiltet i forbindelse med annonsert fellesvisning.

Barnehager og skoler

Drammen kommune har full barnehagedekning med sine 61 privat- og kommunale barnehager. 22 barnehager bare i Strømsø Barnehagerområde og flere barnehager i nærmiljøet. For liste kontakt megler eller se internett:
http://www.drammen.kommune.no/no/Tjenester/Barn-og-familie/Barnehage/Barnehageplass/Oversikt-over-barnehagene/#Stromso

Nordbylia Barnepark, Helleristningen Barnehage, Hedensrud Barnehage, Nordbylunden Barnehage, St. Hansberget Barnehage, Stiftelsen Nordby Gård Barnehage, Baltazar Barnehage, Åskollen Barnepark, Åskollen Familiebarnehage og Espira Kniveåsen Barnehage er alle barnehager/barneparker i bydelen.

Gangavstand på fortau og gangsti til Åskollen barneskole (1.-7.trinn) med ca. 430 elever og stort nybygg fra 2013, les egne hjemmesider: http://www.askollen.net. Skolefritidsordning, samt idrettsfritidsordning som administreres av Glassverket IF.

Marienlyst skole (8. - 10. trinn), med skolebussordning. Det er vedtatt bygging av ny ungdomsskole på Åskollen, hvor på Åskollen skolen skal bygges er ikke bestemt enda. For skoleårene 2019/20 og 2020/21 skal ungdomsskoleelever gå på Galterud ungdomsskole, med skolebussordning.

Flere videregående skoler i Drammen sentrum og Papirbredden i Drammen med bla. Høgskolen Sørøst Norge, se www.usn.no.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 83 kvm
Totalt bruksareal: 77 kvm
Totalt primærrom: 77 kvm

P-rom: 77 kvm.: Entre, to soverom, baderom, kjøkken, stue.

I tillegg disponerer boligen en utebod og to boder i uthus. 

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 19.03.19 utført av takstmann Per-Ove Fredsvik. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. 

Leiligheten ligger i 2. etasje og inneholder:
Entre: Parkett på gulv, malte vegger, malt tak. Gulvvarme. 
Soverom 1: Tregulv, malt panel på vegger og tak.
Soverom 2: Laminat på gulv, malte tapet/malte vegger, takess. Downlights i tak. Skyvedørsgarderobe med speildør. Nytt vindu fra 2008.
Baderom: Fliser på gulv og vegger, malt tak med synlige bjelker. Gulvvarme. Vegghengt toalett. Dusjkabinett. Servant i seksjon. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Avtrekksvifte med automatisk føler. Rør-i-rør-system på baderommet. 
Kjøkken: Parkett, malt panel på vegger og tak. Downlights i tak. Gulvvarme. Nyere, hvit kjøkkeninnredning med integrert komfyrtopp, stekovn, oppvaskmaskin og kjøleskuffer. Heltre benkeplate. 
Stue: Laminat på gulv, malt panel på vegger og tak. Vedovn. Utgang til veranda med flott fjordusikt.

Leiligheten har separat inngang på baksiden av boligen, med eget vindfang, med fliselagt gulv, og trappeoppgang. 

Iflg. tinglyst seksjoneringsbegjæring medfølger halve kjelleren og halvparten av uteboden leiligheten som selges. Pr. dags dato har leiligheten i 2. etasje ikke tilgang til kjelleren, dette må kjøper avklare med eier av leilighet i 1. etasje.

Kryploft, med adkomst via stigetrapp. Lagt plater, lagringsmuligheter, lys/strøm.

Tomten

Eiet tomt på 742 kvm som tilhører sameiet i fellesskap, tomten er fellesareal.

Grus/singel i felles gårdsplass.

Leiligheten har egen veranda med utgang fra stuen, flott fjordutsikt fra verandaen. 

Parkering

En biloppstillingsplass på felles gårdsplass for sameiet. Utover dette gateparkering etter områdets bestemmelser. 

Vei, vann og avløp

Eiendommen ligger til Nordbyveien, som er en offentlig vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett vann og avløp via private stikkledninger. Eier/sameiet er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Bebyggelse

Horisontaldelt tomannsbolig oppført i tre over to etasjer, pluss kjeller og kryploft. Boligen er utvendig påkostet med nyere (ca. 2008) tak, nyere (ca. 2008) vinduer, nyere (ca. 2008) ytterkledning, etterisolasjon mot loft, nyere sikringsskap. 

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten har takstmann gitt baderommet tilstandsgrad 2, det er flere punkter som har fått tilstandsgrad to, i hovedsak pga. alder og bruksslitasje.  

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden den ble oppført ca. 1900. Drammen kommune opplyser at eiendommen er byggenmeldt, men at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. 

Utleiemegleren i Drammen har juni 2019 stipulert leiepris for leiligheten til kr. 10.900 pr. måned (uten strøm/TV/internett).

Standard

3-roms selveierleilighet som holder en normal standard. 

Oppvarming

Elektrisk peis i stuen medfølger. Varmekabler i gulv i entre, kjøkken og baderom. Ellers basert på elektrisk oppvarming med panelovner. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Det har vært vedovn i stuen tidligere, men denne ble fjernet av selger etter tilsyn fra Feiervesenet. Før eventuell montering av ildsted må påpekte punkter utbedres, kopi av rapport fra 2015 kan fås v/henv. megler. 

Energimerke Energimerket G4

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert og leiligheten er tilknyttet et sameie bestående av to leiligheter/seksjoner, med sameiebrøk 1/2. 
Sameiet har ikke forretningsfører eller styre, og det føres ikke regnskap eller budsjett. Dersom det mottas felles regninger til sameiet vil kostnader bli fordelt etter nærmere regler angitt av sameiet, vanligvis etter sameiebrøk eller vedtekter.

Dugnad må påregnes.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser, med unntak av sameiets legalpant for krav mot begge sameierne i sameiet, som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). 

Det er tinglyst følgende servitutter/heftelser på eiendommen:
03.07.1902: Skjøte med bestemmelse om at eiendommen ikke kan bebygges med våningshus som er større enn nåværende, samt at eier av Nordbyveien 20 skal holde gjerde.
28.06.1963: Avtale med Telegrafverket tinglyst, hvor Telegrafverket ble gitt rett til å sette opp en stolpe og kabelgrøft på eiendommen.
29.07.1983: Naboeiendommen Nordbyveien 22 ble gitt tillatelse til å bygge inntil 2,5 meter fra tomtegrensen. 
22.09.2004: Seksjoneringsbegjæring, som opprettet to eierseksjoner i boligen.
19.05.2017: I forbindelse med veiutvidelse ble det tinglyst kjøpekontrakt på kjøp av noe tomteareal, og avtale ang. oppsetting av mur

Disse tinglyse erklæringene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan for Drammen kommune avsatt/godkjent til boligformål. Naboområdet opp mot Nordbykollen er iflg. samme kommuneplan avsatt/godkjent til LNF-formål. Det foreligger en reguleringplan for utvidelse av Nordbyveien fra 2014, en utvidelse som helt nylig er gjennomført. Kopi av reguleringsplan kan fås v/henv. megler.

Diverse

Verditakst: kr. 2.700.000,-.
Kopi av tilstandsrapport med takst og selgers egenerklæringsskjema fås som en del av salgsoppgaven. Budgivere forplikter seg til å sette seg nøye inn i dokumentene før bud inngis.

Kun eventuelt integrerte hvitevarer på kjøkkent medfølger, øvrige hvitevarer rmedfølger ikke. 

Overtagelse

Etter nærmere avtale med selger, kan ledigstilles på kort varsel. 

Oppdragets KR-kode

KR20.1975

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter: kr. 12.638,- pr. år (2018). 

Det er installert vannmåler i boligen og kommunale avgifter vil derfor variere avhengig av eget vannforbruk.

Renovasjonsgebyrer: kr. 2.723,- pr. år (2019). 

Fellesutgifter: kr. 0,- pr. mnd. 

Boligen er forsikret i Tryg Forsikring. Faktura for forsikring deles i to, og koster for selger ca. kr. 7.000,- pr. år.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr. 12.000,- pr. år. 
VikenFiber/Altibox er internettleverandør og leverandør av TV-signaler og koster for selger totalt kr. 1.000,- pr. mnd. TV-tuner/dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi er p.t. ikke fastsatt. Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.
Formuesverdien skal ikke overstige 30 prosent av boligens markedsverdi dersom eier selv bor i boligen. 

Opplysninger om fellesgjeld

Boligsameiet har ingen fellesgjeld. 

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr. 2.348.472,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 9.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til 1,5 % provisjon av salgssummen. Minimumsprovisjon: kr. 45.000,-. Grunnhonorar: kr. 12.500,-. 
Oppgjørshonorar: kr. 4.550,-. SmartAnnonsepakke: kr. 13.500,-. Oppslag eiendomsregister: kr. 1.250,-. Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg. Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre
Rune Sirnes
Eiendomsmegler

Rune Sirnes

Telefon
Mobil 91146100

Lurer du på noe

Rune svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.