Komplett salgsoppgave

Nordbyveien 20

2 290 000 kr
77 m²
2 soverom
Velkommen på fellesvisning i Nordbyveien 20
Rune Sirnes
Presenteres av
Rune Sirnes
Åskollen
Rimelig 3-roms selveierleilighet m/fin beliggenhet. Stor terrasse. Stipulert utleiepris av utleiemegler: kr. 10.900,-
 • Prisantydning
  2 290 000 kr
 • Omkostninger
  58 472 kr
 • Totalpris
  2 348 472 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1900
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  77 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

3-roms selveierleilighet som holder en normal standard.
Fint utleieobjekt, hvor utleiemegler har stipulert leieinntekter til kr. 10.900,- pr. mnd.
Boligen er utvendig påkostet med nyere (ca. 2008) tak, nyere (ca. 2008) vinduer, nyere (ca. 2008) ytterkledning, etterisolasjon mot loft, nyere sikringsskap.
Stor terrasse med flott fjordutsikt.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Nordbyveien 20 , 3039 DRAMMEN
Kommunenummer 3005, gårdsnummer 26, bruksnummer 24, seksjonsnummer 2

Innhold

Totalt bruttoareal: 83 kvm
Totalt bruksareal: 77 kvm
Totalt primærrom: 77 kvm
P-rom: 77 kvm.: Entre, to soverom, baderom, kjøkken, stue.
I tillegg disponerer boligen en utebod og to boder i uthus.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 19.03.19 utført av takstmann Per-Ove Fredsvik. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Leiligheten ligger i 2. etasje og inneholder:
Entre: Parkett på gulv, malte vegger, malt tak. Gulvvarme.
Soverom 1: Tregulv, malt panel på vegger og tak.
Soverom 2: Laminat på gulv, malte tapet/malte vegger, takess. Downlights i tak. Skyvedørsgarderobe med speildør. Nytt vindu fra 2008.
Baderom: Fliser på gulv og vegger, malt tak med synlige bjelker. Gulvvarme. Vegghengt toalett. Dusjkabinett. Servant i seksjon. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Avtrekksvifte med automatisk føler. Rør-i-rør-system på baderommet.
Kjøkken: Parkett, malt panel på vegger og tak. Downlights i tak. Gulvvarme. Nyere, hvit kjøkkeninnredning med integrert komfyrtopp, stekovn, oppvaskmaskin og kjøleskuffer. Heltre benkeplate.
Stue: Laminat på gulv, malt panel på vegger og tak. Vedovn. Utgang til veranda med flott fjordusikt.
Leiligheten har separat inngang på baksiden av boligen, med eget vindfang, med fliselagt gulv, og trappeoppgang.
Iflg. tinglyst seksjoneringsbegjæring medfølger halve kjelleren og halvparten av uteboden leiligheten som selges. Pr. dags dato har leiligheten i 2. etasje ikke tilgang til kjelleren, dette må kjøper avklare med eier av leilighet i 1. etasje.
Kryploft, med adkomst via stigetrapp. Lagt plater, lagringsmuligheter, lys/strøm.

Byggemåte

Horisontaldelt tomannsbolig oppført i tre over to etasjer, pluss kjeller og kryploft. Boligen er utvendig påkostet med nyere (ca. 2008) tak, nyere (ca. 2008) vinduer, nyere (ca. 2008) ytterkledning, etterisolasjon mot loft, nyere sikringsskap.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten har takstmann gitt baderommet tilstandsgrad 2, det er flere punkter som har fått tilstandsgrad to, i hovedsak pga. alder og bruksslitasje.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

3-roms selveierleilighet som holder en normal standard.

Oppvarming

Elektrisk peis i stuen medfølger. Varmekabler i gulv i entre, kjøkken og baderom. Ellers basert på elektrisk oppvarming med panelovner. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.
Det har vært vedovn i stuen tidligere, men denne ble fjernet av selger etter tilsyn fra Feiervesenet. Før eventuell montering av ildsted må påpekte punkter utbedres, kopi av rapport fra 2015 kan fås v/henv. megler.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden den ble oppført ca. 1900. Drammen kommune opplyser at eiendommen er byggenmeldt, men at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
3005/26/24/2:
03.07.1902 - Dokumentnr: 900096 - Bestemmelse om bebyggelse
Bestemmelse om gjerde
Overført fra: Knr:3005 Gnr:26 Bnr:24
Gjelder denne registerenheten med flere
28.06.1963 - Dokumentnr: 202163 - Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Televerket
Bestemmelser om telefonledninger/stolper/kabler/grøfter m.v.
Overført fra: Knr:3005 Gnr:26 Bnr:24
Gjelder denne registerenheten med flere
29.07.1983 - Dokumentnr: 5783 - Bestemmelse om bebyggelse
Rettighetshaver: Knr:3005 Gnr:26 Bnr:140
Med flere bestemmelser
Overført fra: Knr:3005 Gnr:26 Bnr:24
Gjelder denne registerenheten med flere
22.09.2004 - Dokumentnr: 17602 - Erklæring/avtale
Denne seksjon har tilleggsdel - bygning.
Gjelder denne registerenheten med flere
19.05.2017 - Dokumentnr: 528524 - Kjøpekontrakt
Rettighetshaver: Statens Vegvesen
Org.nr: 971 032 081
19.05.2017 - Dokumentnr: 528524 - Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Statens Vegvesen
Org.nr: 971 032 081
Bestemmelse om vedlikehold av mur
22.09.2004 - Dokumentnr: 17602 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 2
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 1/2
Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter.
Gjelder seksjon 1 og 2

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.
Utleiemegleren i Drammen har juni 2019 stipulert leiepris for leiligheten til kr. 10.900 pr. måned (uten strøm/TV/internett).

Diverse

Verditakst: kr. 2.700.000,-.
Kopi av tilstandsrapport med takst og selgers egenerklæringsskjema fås som en del av salgsoppgaven. Budgivere forplikter seg til å sette seg nøye inn i dokumentene før bud inngis.
Kun eventuelt integrerte hvitevarer på kjøkkent medfølger, øvrige hvitevarer rmedfølger ikke.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger fint til i veletablert og attraktivt boligområde med en flott fjordutsikt. Eiendommen ligger tett opp mot Nordbykollen med lysløype og flott turterreng. Flotte turmuligheter også langs Drammenselva med småbåthavn og fin badestrand i kort gangavstand. Kort sykkelvei til togstasjon, sykkel- og gangvei helt inn til Strømsø sentrum. Lett adkomst til E18 og ca. 35 minutters bilkjøring til Oslo.
Fra stue- og soveromsvinduer og veranda er det flott fjordutsikt. Ved ferdigstilling av Nordbyveien skal ledninger i luft legges i bakken.
Veldig god bussforbindelse både fra Svelvikveien og Nordbyveien til sentrum med tre avganger i timen (på dagtid). Gangavstand til Bangeløkka og bussholdeplass for ekspressbuss retning Oslo og Kongsberg hver time, døgnet rundt. Halvtimes avganger til og fra Oslo morgen og ettermiddag. Gangavstand til Drammen stasjon med veldig gode tog- og bussforbindelser. Se www.brakar.no for rutetider. 36 minutter med tog fra Drammen til Oslo. 60 minutter med flytog fra Drammen til Gardermoen med tre avganger i timen, se www.flytoget.no. Enkel adkomst til Bangeløkka med påkjøring til E18 til Oslo/Kongsberg/Vestfold
Glassverket IF er et aktivt idrettslag med mange aktiviteter på Åskollen. Klubben har eget idrettsanlegg med flere gressbaner, ny kunstgressbane og idrettshall. To musikkorps. Speiderbevegelse med egen speiderhytte på Åskollen.
Skiold ski og ballklubb er en aktiv idrettsforening, med eget treningsanlegg med kunstgressbane på Marienlyst, samt naturisbane og kunstisbane på vinterstid. Kort vei til elveparken med tur og sykkelstier rundt elven. Drammen turnforening med egen hall og mange aktiviteter, for mer informasjon se http://www.drammenturn.no. Drammen slalåmklubb i Haukåsløypa slalåmbakke med egentrening og kurstilbud. Drammensbadet sentralt på Marienlyst har helårsanlegg med badeland og treningstilbud.

Adkomst

Fra Oslo: Kjør E18 over Motorveibrua/Drammenselva. Ta av og følg skilting til Svelvik, følg denne veien (Havnegt) et stykke utover. Ta skrått opp til høyre inn Hans Tordsensgate ved skilt Åskollen. Hans Tordsensgate går etter noen hundre meter over til å hete Nordbyveien og eiendommen ligger så på høyre side. Det vil bli skiltet i forbindelse med annonsert fellesvisning.

Barnehager, skoler og fritid

Drammen kommune har full barnehagedekning med sine 61 privat- og kommunale barnehager. 22 barnehager bare i Strømsø Barnehagerområde og flere barnehager i nærmiljøet. For liste kontakt megler eller se internett:
http://www.drammen.kommune.no/no/Tjenester/Barn-og-familie/Barnehage/Barnehageplass/Oversikt-over-barnehagene/#Stromso
Nordbylia Barnepark, Helleristningen Barnehage, Hedensrud Barnehage, Nordbylunden Barnehage, St. Hansberget Barnehage, Stiftelsen Nordby Gård Barnehage, Baltazar Barnehage, Åskollen Barnepark, Åskollen Familiebarnehage og Espira Kniveåsen Barnehage er alle barnehager/barneparker i bydelen.
Gangavstand på fortau og gangsti til Åskollen barneskole (1.-7.trinn) med ca. 430 elever og stort nybygg fra 2013, les egne hjemmesider: http://www.askollen.net. Skolefritidsordning, samt idrettsfritidsordning som administreres av Glassverket IF.
Marienlyst skole (8. - 10. trinn), med skolebussordning. Det er vedtatt bygging av ny ungdomsskole på Åskollen, hvor på Åskollen skolen skal bygges er ikke bestemt enda. For skoleårene 2019/20 og 2020/21 skal ungdomsskoleelever gå på Galterud ungdomsskole, med skolebussordning.
Flere videregående skoler i Drammen sentrum og Papirbredden i Drammen med bla. Høgskolen Sørøst Norge, se www.usn.no.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 742 kvm som tilhører sameiet i fellesskap, tomten er fellesareal.
Grus/singel i felles gårdsplass.
Leiligheten har egen veranda med utgang fra stuen, flott fjordutsikt fra verandaen.

Parkering

En biloppstillingsplass på felles gårdsplass for sameiet. Utover dette gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen ligger til Nordbyveien, som er en offentlig vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett vann og avløp via private stikkledninger. Eier/sameiet er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan for Drammen kommune avsatt/godkjent til boligformål. Naboområdet opp mot Nordbykollen er iflg. samme kommuneplan avsatt/godkjent til LNF-formål. Det foreligger en reguleringplan for utvidelse av Nordbyveien fra 2014, en utvidelse som helt nylig er gjennomført. Kopi av reguleringsplan kan fås v/henv. megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter: kr. 12.638,- pr. år (2018).
Det er installert vannmåler i boligen og kommunale avgifter vil derfor variere avhengig av eget vannforbruk.
Renovasjonsgebyrer: kr. 2.723,- pr. år (2019).
Fellesutgifter: kr. 0,- pr. mnd.
Boligen er forsikret i Tryg Forsikring. Faktura for forsikring deles i to, og koster for selger ca. kr. 7.000,- pr. år.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr. 12.000,- pr. år.
VikenFiber/Altibox er internettleverandør og leverandør av TV-signaler og koster for selger totalt kr. 1.000,- pr. mnd. TV-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi er p.t. ikke fastsatt. Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.
Formuesverdien skal ikke overstige 30 prosent av boligens markedsverdi dersom eier selv bor i boligen.

Opplysninger om fellesgjeld

Boligsameiet har ingen fellesgjeld.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr. 2.348.472,-.
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 9.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,-.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Runar Larsson

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert og leiligheten er tilknyttet et sameie bestående av to leiligheter/seksjoner, med sameiebrøk 1/2.
Sameiet har ikke forretningsfører eller styre, og det føres ikke regnskap eller budsjett. Dersom det mottas felles regninger til sameiet vil kostnader bli fordelt etter nærmere regler angitt av sameiet, vanligvis etter sameiebrøk eller vedtekter.
Dugnad må påregnes.

Overtakelse

Etter nærmere avtale med selger, kan ledigstilles på kort varsel.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til 1,5 % provisjon av salgssummen. Minimumsprovisjon: kr. 45.000,-. Grunnhonorar: kr. 12.500,-.
Oppgjørshonorar: kr. 4.550,-. SmartAnnonsepakke: kr. 13.500,-. Oppslag eiendomsregister: kr. 1.250,-. Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg. Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 20-0075/19
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Drammen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR20.1975

Dato

Sist oppdatert: 22. oktober 2020 kl. 11:49

Dokumenter

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.