Solgt: 3 930 000 kr

Agathe Grøndahls gate 45

3 600 000 kr
58 m²
1 soverom
Kjetil Kraabøl
Presenteres av
Kjetil Kraabøl
Torshov
Sjarmerende 2-roms selveier i populære Englegården | 2,8 m takhøyde | Peisovn i stuen | Rett ved Torshovdalen
 • Prisantydning
  3 600 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  269 000 kr
 • Omkostninger
  97 942 kr
 • Totalpris
  4 296 942 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1923
 • Soverom
  1 soverom
 • Primærrom
  58 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fellesutgifter
  4 117 kr
 • Energimerke
  Oransje G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Agathe Grøndahls gate 45! Leiligheten ligger sentralt på Torshov, i et stille og rolig område mellom Torshovparken og Torshovdalen. Herfra er det kort vei til alt Torshov har å by på, samtidig som det er god tilknytning med kollektivtransport til blant annet sentrum, Storo storsenter, Majorstuen og Skøyen. Leiligheten har gode kvaliteter som peisovn, originale tregulv, god takhøyde separat toalett og godt med lagringsplass både i og utenfor leiligheten. Store deler av leiligheten er malt i 2019. Gården har vært gjennom store oppgraderinger senere år med ny drenering, fasaderehabilitert, nye yttertak og piper, mm.
  Verdt å merke seg:
 • God takhøyde
 • Peisovn
 • Originale tregulv
 • 2 store boder
 • Umiddelbar nærhet til park

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Agathe Grøndahls gate 45, 0475 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 225, bruksnummer 9, seksjonsnummer 15

Innhold

Totalt bruttoareal: 64 kvm
Totalt bruksareal: 58 kvm
Totalt primærrom: 58 kvm
Primærrom:
Entré, bad, stue, kjøkken, soverom og toalettrom.
I tillegg disponerer boligen en kjellerbod på ca. 12 kvm og en loftsbod med gulvareal på ca. 6 kvm (skråtak)
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 09.12.2019 utført av Takstpartner Hosle. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført med bærende konstruksjoner i mur og etasjeskiller i trebjelkelag. Fasader med pusset og malt mur.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten er det gikk tilstandsgrad 2 på bad grunnet alder og usikkerhet rundt utførelse av membran. Varmtvannsbereder har fått tilstandsgrad 2 grunnet alder.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Stor 2-roms selveierleilighet i rolig område på Torshov. Leiligheten har gode kvaliteter som peisovn, originale tregulv, god takhøyde separat toalett og godt med lagringsplass både i og utenfor leiligheten. Store deler av leiligheten er malt i 2019.
Entré:
Inngangspartiet i leiligheten har rom for oppbevaring av yttertøy og sko i innbygget skap. Videre er det inngang til toalettrom, bad, soverom og kjøkken. Ved å stenge inngang til soverommet til fordel for soverommets dør fra stuen kan man sette inn romslig garderobeskap i entréen.
Stue:
Lys og delikat stue malt i moderne farger. Stuen har takhøyde på ca. 2,80 meter. Her er det plass til sofagruppe, tv-benk og kontorpult eller spisebord. Peisovnen gir god varme til både stuen og kjøkkenet.
Kjøkken:
Kjøkkenet i leiligheten gir godt rom for matlaging med lang benkeplate og mye lagringsplass. Rommet består av laminat benkeplate med enkel oppvaskkum, flislagt bakvegg, ventilator med kullfilter og frittstående hvitevarer.
Soverom:
Soverommet vender ut mot rolig bakgård. Rommet er malt i lun farge og har plass til dobbeltseng, nattbord samt store garderobeskap. Innbygget skap i hjørnet av rommet. Soverommet har inngang både fra entré og fra stuen. Her har man muligheter til å bruke den planløsning som passer best for egne behov.
Bad:
Flislagt bad med varmekabler. Rommet ble i følge tidligere eier pusset opp i 2005. Rommet består av servant med underskap, dusjhjørne med glassdører og opplegg for vaskemaskin.
Toalettrom:
Toalettet ligger tilknyttet gangen. Rommet består at frittstående toalett og speil.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med elektriske panelovner, varmekabler på bad og vedovn i stuen.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden byggeår.
Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 1923.
Det er uvisst hvilke endringer som er gjort etter at ekspedisjonsdokumentet ble gitt, men selger opplyser at det ikke er gjort endringer i selgers eiertid.
Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
23.09.1954 - Dokumentnr: 417300 - Festekontrakt - vilkår
Gjelder feste
Festetid: 70 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 1,379
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
KONTRAKTEN KAN PANTSETTES
BESTEMMELSER OM OVERDRAGELSE AV KONTRAKTEN
BESTEMMELSER OM FORKJØPSRETT
MED FLERE BESTEMMELSER
07.03.1988 - Dokumentnr: 16430 - Erklæring/avtale
Gjelder feste
PANTERETT UTEN OPPTRINNSRETT TIL SAMEIET
FOR: NOK 25,000
MED PRIORITET ETTER 85% AV GJELDENE LÅNETAKST
Gjelder denne registerenheten med flere
07.03.1988 - Dokumentnr: 16430 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 15
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 72/7217
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 94 SEKSJONER

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Området:
Boligen ligger i et meget veletablert og populært borettslag på Torshov i bydel Sagene. Området er velkjent for sine eldre, klassiske bygårder fra 1920-tallet med flotte bakhager og frodige allètrær i gatene. Torshov er meget attraktivt som boområde grunnet bydelens sentrale beliggenhet midt mellom sentrumsgryta og marka. Området grenser aller nærmest til Nydalen, Grünerløkka og Sagene.
Mat, butikk, kafè og kultur:
Fra leiligheten er det kort vei til matbutikker, kafeer, restauranter og kjøpesenter som Storo Storsenter og Sandaker Senter. På Sandaker senter finner man blant annet Vinmonopol, apotek, bibliotek, matbutikk og bokhandel. Kulturtilbudet i nærområdet er godt, med blant annet Ringen Kino og Soria Moria med Torshovteatret, samt et omfattende utvalg av barer og restauranter. Åpent Bakeri, kjent for sine bakervarer og kaffe, ligger også bare en kort spasertur unna. Åpent Bakeri endrer karakter på ettermiddagen, og er kjent for å ha kanskje byens beste pizza på kveldstid. Oslo Nye Trikkestallen er Norges fremste scene for dukketeater, og spiller ofte kjente og kjære barneforestillinger.
Off. kommunikasjon:
Det er svært gode offentlige kommunikasjonsmuligheter i umiddelbar nærhet, som T-bane fra Sinsen/Storo og trikk fra Sandakerveien. Bussholdeplass med bussrute 30 (Nydalen-Bygdøy) er 2 minutts gange fra leiligheten. Buss nr. 20 (Galgeberg-Skøyen) er også i nærheten. Trikken tar deg til sentrum på under 15 min, til Grünerløkka på 5 min, eller opp til Kjelsås på 10 min. Trikkene går cirka hvert 5. minutt. Det er også lett å komme seg til Gardermoen (OSL) med Flybussen som har stoppested på Storo og Sinsen samt på Ring 2.
Parker og turmuligheter:
Flere hyggelige parkområder som blant annet Torshovdalen, Torshovparken, Torshov kirkepark og Haarklous plass. I nedre del av Torshovparken finner man minigolf, bordtennisbord, basketball-, fotball- og sandvolleyballbaner. Ellers er det flotte turmuligheter og grøntområder langs Akerselva med turstier med Nordmarka og Maridalen i nord og Oslo sentrum og Bjørvika i sør. Et annet alternativ er en kort trikketur til Kjelsås og inngangen til Lillomarka.
Trening:
Det er flere treningssentre i området; Sats Storo, Sats Nydalen, Fitness Xpress Storo, Ringnes Park, og Myrens Sportssenter på Torshov som tilbyr aktiviteter som squash, klatring og golf. Akerselva renner også igjennom bydelen med fine turstier til Nordmarka og Maridalen i nord og Oslo sentrum og Bjørvika i sør.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Beskrivelse av tomt

Festet tomt på 4.589 kvm.
Festeavgiften er kr 130.000,- pr. år for hele sameiet.
Festeavgiften ble sist regulert 05.11.2011 og denne kan reguleres hvert 10 år iht konsumprisindeksen
Festeavtalen utløper 05.11.2021
Grunneier, Oslo Kommune, har forkjøpsrett. Frist for å benytte forkjøpsretten er senest 2 måneder etter at grunneier har mottatt skriftlig beskjed om at eiendommen er solgt. Melding vil bli sendt til grunneier straks etter salget.
Samtykke til overdragelse fra grunneier kreves.
Når festeavtalen utløper kan avtalen kreves forlenget. Fester kan alternativt kreve tomten innløst dersom vilkårene for innløsning i tomtefesteloven er oppfylt (finnes unntak fra innløsningsretten). Ved en evt. forlengelse løper festeforholdet videre på samme vilkår, men bortfester har rett til å kreve et "engangsløft" av festeavgift regulert til 2 % av råtomteverdien, maksimalt på kr. 12.611,- i år 2019 pr. dekar tomt. Beløpet reguleres årlig iht. KPI. Kontakt megler for nærmere informasjon.
Kopi av lov om tomtefeste kan fåes ved henvendelse til megler.

Parkering

Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 3.000,- pr. år. Har du el-bil så parkerer du gratis, og trenger ikke beboerparkeringsbevis. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-2255 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 28.07.1977 samt senere endinger ihht reguleringsbestemmelser S-2937 datert 01.10.1987.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Fellesutgiftene er kr 4 117,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel-tv, internett, trappevask, renter og avdrag, drift og vedlikehold, festeavgift, kommmunale avgifter, mm.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter. Etter at sameiet nedbetaler deler av fellesgjeld (se avsnitt "Opplysninger og fellesgjeld) er nye forventede felleskostnader kr 3.752,- pr. mnd.
Fellesutgiftene fordeles slik:
Driftskostnader: kr 1.686,-
Renter og avdrag: kr 1.837,-
Kabel-tv: kr 248,-
Bredbånd: kr 201,-
Trappevask: kr 145,-
Det er innført eiendomsskatt i Oslo kommune. Eiendomsskatten beregnes av boligens formuesverdi, og formuesverdien på denne boligen er så lav at det ikke utløser eiendomsskatt.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 11.000,- pr. år. / 10.000 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv og internett. Dekoder medfølger.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1 046 318,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr. 3 766 744,80. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2018.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 17 934,- pr. 31.12.2018
Andel fellesgjeld er kr 269.000,- pr. 15.12.2019
sameiet har hatt en ekstraordinær kapitalinnkreving i desember 2019 som har ført til at leiligheten vil få nedbetalt fellesgjeld med ca. kr 55.000,-. Dette er foreløpig ikke ført ajour hos Obos og fellesgjeld pr. 15.12.2019 er estimert ut fra informasjon fra selger og styreleder. Innbetalingen vil registreres i løpet av januar. Andel fellesgjeld før kapitalinnkreving var kr 323.414,- pr. 01.11.2019.
Total fellesgjeld for sameiet er kr 32.395.965,- pr. 01.11.2019 og lånevilkårene er:
Lån 1 (Nedbetaes januar 2020):
Restsaldo: kr 920.982,-
Restløpetid: 13 år 6 mnd
Rente: 3,75% Flytende
Lån 2:
Restsaldo: 21.407.931,- (For leiligheten utgjør dette kr 213.734,-)
Restløpetid: 29 år
Rente: 3,75% Flytende
Lån 3 (Nedbetales januar 2020):
Restsaldo: kr 3.150.615,-
Restløpetid: 17 år 6 mnd
Rente: 3,75% Flytende
Lån 4:
Restsaldo: kr 5.927.352,- (For leiligheten utgjør dette kr 59.161,-)
Restløpetid: 13 år 10 mnd
Rente: 3,75% Flytende
Lån 5 (Nedbetales januar 2020):
Restsaldo: kr 989.085,-
Restløpetid: 11 år 10 mnd
Rente: 3,75% Flytende

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3.966.942,-.
Av dette beløpet utgjør kr 269.000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 9.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Torshov Kva. Xiv B Boligsameie, med sameiebrøk 72/7217.
Sameiet består av 94 seksjoner.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS
Sameiet er forsikret i Gjensidige Forsikring med polisenummer 84784538
Sameiet har avtale om vaktmestertjenester fra Bygårdsservice AS
Sameiet har fellesvaskeri i Agathe Grøndahlsgt. 47
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt så lenge det ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne.
Foretatt påkostninger de senere år:
2019: Fasaderehabilitering, tak, piper
2017/18: Utvendig drenering rundt hele gården.
2016: Nytt brannvarslingsanlegg.
2015: Underjordiske søppelbrønner. Drenering av Edmund Neuperts gt og halve Johan Selmers gt, ned til portalen. Nye tørkestativ i bakgården. Rehabilitering av noen kummer i bakgården.
2014: Rørfornying bunnledningsnettet.
2012: Utbedring av alle pipeløp. Pipeløpene har fått tredd inn nye moderne rør.
2010: Skiftet varmekabler i takrennene i indre bakgård.
2008: Pusset piper. Nytt dørcallingsanlegg. Oppgradert balkonger.
Planlagte påkostninger:
Styret fikk utarbeidet en vedlikeholdsplan av Obos Prosjekt for sameie i 2016. Denne forteller om gårdens tilstand samt en risikovurdering av ulike områder. En rekke større og mindre poster er allerede gjort som bl.a. drenering rundt gården, brannsikringstiltak, fasaderehabilitering m.m. Styret gjør det de kan for å holde fellesutgiftene så lave som mulig. Det vil også etterhvert vurderes om det skal legges tilrette for IN-ordning i sameiet.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet. Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet Boligselgerforsikring i forbindelse med salget. Vedlagt denne salgsoppgave følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr 30.000,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 4.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 2.500,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 56-0139/19
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Gamle Oslo
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR56.19139

Dato

Sist oppdatert: 04. august 2020 kl. 23:34

Dokumenter

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
Flyttehjelp

La oss ta jobben for deg

Ikke stress med flyttevask, pakking, lagring og transport. Vi fikser alt for deg! Helt enkelt.
Finn ut mer

Sjekk din boligverdi!

Bare tast inn adressen din og få svaret med en gang! Enkelt, raskt og helt gratis.