Solgt: 4 000 000 kr

Brandstadkollen 3

3 950 000 kr
110 m²
3 soverom
Egil Andre Horgmo
Presenteres av
Egil Andre Horgmo
Hølen
Halvpart av nyere tomannsbolig over 2 plan med 2 bad og 3 soverom. Solrik terrasse. Carport og integrert garasje.
 • Prisantydning
  3 950 000 kr
 • Omkostninger
  100 092 kr
 • Totalpris
  4 100 092 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  2015
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  110 m²
 • Type
  Halvpart vertikaldelt bolig
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Halvpart av moderne, vertikaldelt tomannsbolig fra 2015
 • Praktisk romløsning over 2 plan med 3 soverom
 • Omfangsrikt kjøkken med integerte hvitevarer
 • Moderne bad i begge etasjer, stort separat vaskerom
 • Balansert ventilasjon med varmegjenvinning, varmepumpe i stue
 • Carport samt integrert garasje som er innvendig forbindelse
 • Terrasse med sol fra morgen til sen kveld midtsommers
 • Barnevennlige og fredelige omgivelser med aktivitetstilbud
 • Landhandel, kafé, idrettsanlegg, barnehage og ny barneskole i nærmiljøet
 • Sykkelvei frem til Son stasjon som også har bussforbindelse til Gardermoen
 • Kun kort kjøretid til Vestby, Moss og Son

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Brandstadkollen 3, 1550 HØLEN
Kommunenummer 3019, gårdsnummer 107, bruksnummer 144, seksjonsnummer 11

Innhold

Totalt bruttoareal: 155 kvm.
Totalt bruksareal: 141 kvm.
Totalt primærrom: 110 kvm.
Bruksareal pr. etasje:
U. etasje: 69 kvm.
1. etasje: 72 kvm.
Følgende rom inngår i primærromsdelen:
U. etasje: Vaskerom, trapperom, bad, entre og soverom.
1. etasje: 2 soverom, stue/kjøkken og bad.
Følgende rom inngår som sekundærrom:
U. etasje: Garasje og 2 boder.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 14.09.2020 utført av Norsk Eiendomstakst Stian Pettersen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Byggemåte iht. tilstandsrapport:
Boligen er oppført på en utsprengt og planert/ komprimert tomt. Bygget har støpt plate med ringmur, isolering og fuktsperre, noe som var vanlig for byggeåret. Det ble registrert fuktsikring med topplist på oversiden og gavelsiden av boligen. Det ble registrert at taknedløpene går i drensrør og ut på mark. Boligen er oppført hovedsakelig av reisverk av tre som utvendig er kledd med stående og liggende kledning. Etasjeskillere er av tre. Takkonstruksjonen er med saltak av utførelse med prefabrikerte takstoler. Bjelkelaget er isolert. Det er benyttet undertak av asfaltplater som videre er tekket med flat takstein. Det er montert snøfangere på utsatte steder. Takrenner og nedløp er av sinkbelagt stål og beslag rundt vinduer er av plastbelagt stål. Vinduene er fra 2015 og har rammer og karmer av tre og 3 lags isolerglass. Det er montert vinduer med fastkarm i stue. Det er montert 2 stk. balkongdører med brystning fra 2015. Ytterdøren er fra 2015 og det er montert Yale doorman.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik.
Enkelte utdrag fra selgers egenerklæring:
17. Kjenner du til manglende brukstillatelse eller ferdigattest?
Svar: Ja - Ferdigattest mangler da det er en støyvoll som skal godkjennes på området.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Boligen ble oppført i 2015, har moderne standard og er i tillegg noe oppgradert etter byggeåret. Nåværende eiere kjøpte boligen da den var ny og har siden blant annet montert downlights i samtlige rom på øvre plan. Ny belysning er for øvrig også montert i trappegangen samt utvendig.
Romløsningen omfatter to plan og er smart utformet, blant annet med en åpen sosial sone på øvre plan bestående av stuen og kjøkkenet. Sistnevnte er etter byggeåret både påkostet med nye benkeplater og utvidet, og består i dag av et omfangsrikt antall skuffer og skap som til sammen har meget gode oppbevaringsmuligheter. Samtlige av kjøkkenets hvitevarer er integrert og medfølger boligen.
I den sosiale sonen for øvrig er god plass til familiens felles opphold og opptil tre ulike sittegrupper, deriblant et spisebord på kjøkkenet. Det er også svært enkelt å ta med måltidene ut til terrassen som er tilgjengelig rett fra kjøkkenet og måler cirka 17 kvadratmeter. I følge eierne titter solen ned til terrassen allerede fra soloppgang og helt frem til omkring klokken 22 midtsommers. Terrassen er for øvrig også tilgjengelig fra gårdsplassen via trapp i trekonstruksjoner som er oppført i nyere tid.
På øvre plan inngår også to av boligens tre soverom, deriblant hovedsoverommet som har egen utgang til bakhagen. Dette og naborommet som er velfungerende til barneromsformål er noe tilbaketrukket fra den sosiale sonen og samlet vegg mot vegg innerst i gangen. Soverommet på nedre plan er stort nok til å kunne fungere utmerket også som en TV-stue, alternativt et rom for tenåringen.
Romløsningen omfatter også moderne bad i begge etasjer, hvilket i seg selv utgjør ikke uvesentlig komfort i hverdagen.
Begge er utført med grå og hvite fliser på gulv og vegger samt tidsaktuelle, minimalistiske baderomsmøbler med oppbevaringsplass både i servantskuffer og i speilskap. Badet på øvre plan er utstyrt med dusjkabinett, badet på nedre plan med badekar og dusjmulighet.
Vel så praktisk er det med et separat vaskerom som er av generøs størrelse til formålet. Her er det fullt mulig å montere ytterligere innredninger slik som arbeidsbenk, skap og hyller. Vaskerommet er tilknyttet boden på nedre plan og fungerer også som sluse til garasjen som har ytterlige en bod.
Overflater og innredninger:
Gulv: Fliser i entré/hall, vaskerom og på begge bad, for øvrig laminat.
Innervegger: Fliser på begge bad, for øvrig malte MDF-plater og malte flater.
Himlinger: Malte plater.
Kjøkken: Skapinnredning med rettprofilerte hvite fronter og laminerte grå benkeplater. Nedfelt dobbel stålservant med 1-greps armatur. Integrert platetopp, stekeovn, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap med fryser. Avtrekksventilator.
Bad 1. etasje: Servantskap med glatte fronter i sort høyglans og heldekkende servant med 1-greps armatur. Speilskap med integrert belysning. Høyskap med glatte fronter i sort høyglans. Dusjkabinett. Veggmontert klosett.
Bad underetasje: Servantskap med glatte hvite fronter og heldekkende servant med 1-greps armatur. Speilskap med integrert belysning. Badekar med veggmontert armatur og hånddusj. Veggmontert klosett.

Oppvarming

Boligen varmes boligen opp av balansert ventilasjon med varmegjenvinning, varmekabler i underetasje og på bad i 1. etasje, samt at det er montert luft til luft varmepumpe i stue.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 01.12.2015. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det fremkommer følgende informasjon fra Vestby kommune:
Tomannsbolig mangler ferdigattest - Frist for ferdigstillelse var 2015. Saker under behandling : 15/02150 - 6 stk tomannsboliger; 17/03166 - Mulig ulovlighet - Manglende lekeplass.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen iht. grunnboksutskrift datert 22.09.2020.
Det er tinglyst følgende på eiendommen:
Dagboknr 300107, tinglyst 08.04.2015 - Seksjonering
Opprettet seksjoner: Snr: 11.
Formål: Bolig. Tilleggsdel: Grunn. Sameiebrøk: 1/12.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Det gjøres oppmerksom på liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Hvitevarer på kjøkkenet, skap på soverom og i gang 1 etg. medfølger boligen.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har energiattest. Det foreligger imidlertid ikke energiattesten for denne boligen.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Hølen er et utpreget familievennlig boligområde med landlige omgivelser, midt mellom Moss og Vestby. Her bor blant annet familier med barn i alle aldersgrupper som nyter godt av de nettopp landlige og fredelige omgivelsene.
I nærmiljøet finnes både idrettsanlegg og skatepark, barnehage og den helt nye Hølen barneskole med aktivitetsmuligheter i skolegården som kan benyttes også på fritiden. Når forholdene tillater vinterstid anlegges det i tillegg skøytebane.
Hølen har også sin egen nærbutikk som er idyllisk plassert helt nede ved elven Såna og et lett tilgjengelig sted å handle det essensielle til hverdagen. Litt lenger vest for butikken finner du Hølen Kafé med galleri og konsertarrangementer.
Fra Hølen kan du følge veien videre langs Såna helt ned til sjarmerende Son sentrum som er kjent for å være Oslofjordens svar på sørlandsidyll. Her finnes restauranter, kaféer, butikker samt ikke minst et maritimt miljø og ytterligere gallerier.
Større shoppingmuligheter er det i sentrum av Vestby gode fem minutter unna med bil, blant annet på Vestby Storsenter. Til de mer urbane sentrumsgatene av Moss kjører du på under kvarteret.
Det er for øvrig kort vei til E6 og den pendlervennlige Sonsveien stasjon med stor biloppstillingsplass. Til stasjonen er det også fullt mulig å sykle på gang- og sykkelvei som passerer i nabolaget og følger den gamle jernbanetraseen gjennom Hølen og direkte til stasjonen. Reisetiden videre til Oslo S er i dag fra 40 minutter med lokaltoget. Stasjonen er også stopp for flybuss som tar deg til Gardermoen på knappe halvannen time. Med bil kjører du til hovedstaden på cirka 35 minutter, sydover er det cirka en time til svenskegrensen.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 2016 kvm som tilhører sameiet, hvorav ideell andel på 145 kvm for seksjon 11 iht. matrikkelrapport.

Parkering

Garasje og carport.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Eier er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

I henhold til informasjon fra Vestby kommune datert 01.07.2020 omfattes eiendommen av reguleringsplan Bruer/Brandstad med formål annen veigrunn, grøntareal og konsentrert småhusbebyggelse nåværende, vedtatt 26.02.2007 med plannr.0147. Eiendommen omfattes i tillegg av kommuneplan KPLAN2019 med formål boligbebyggelse nåværende, vedtatt 18.03.2019.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 11 266,- for inneværende år.
I dette inngår gebyr for vann og avløp
I tillegg kommer renovasjon som faktureres direkte fra Movar. Standard renovasjon for 2020 er kr 3.653,-.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 14.400,- pr. år. / 14.000 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 5.650,-.
Brøyting er kr 1.000,- pr. år.
Avsetning til sameiets konto kr 300,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Homenett som leverandør av tv/internettabel-tv og har avgift på kr 699,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1 053 626,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 3 793 053,60.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for eiendommer i kommunen.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.050.092,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,- for eneboliger mindre enn 230 kvm. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Tone Henriksen og Harry André Henriksen

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og boligen er tilknyttet Brandstadkollen 1-23 boligsameie , med sameiebrøk 1/12.
Sameiet består av 12 boligseksjoner fordelt på 6 tomannsboliger.
Sameiet har ikke forretningsfører og det føres ikke regnskap eller budsjett. Dersom det mottas felles regninger til sameiet vil kostander bli fordelt etter nærmere regler angitt av sameiet, vanligvis etter sameiebrøk eller vedtekter.
Selger informerer at det avsettes kr 300,- pr. år inn til sameiets felleskonto til fremtidige kostnader som sameierne måtte ha i fellesskap.
Dugnad må påregnes.
I henhold til sameiets vedtekter fremkommer følgende om bygningsmessige endringer:
Utskifting av vinduer og dører, oppsetting av markiser, endring av utvendig farger, oppsetting av antenner mm., skal godkjennes av styret. Tilbygg/påbygg og andre arbeider som skal meldes til bygningsmyndighetene må godkjennes av styret før byggemelding kan sendes. Hvis det ønskes endringer av ikke uvesentlig betydning for de øvrige sameierne, skal styret forelegge spørsmålene på sameiermøte til avgjørelse.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring)
innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: fastpris kr 45.000,-
Tilrettelegging: kr. 9.900,-
Markedspakke: kr 8.500,-
Oppgjørshonorar: kr. 5.550,-
Foto/plantegning/stylingrådgivning: kr. 5.750,-
Offentlige opplysninger: kr. 3.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 30-0136/20
Krogsveen avd. Moss AS
NO 992 616 733 MVA
Oppdragets KR-kode KR30.20136

Dato

Sist oppdatert: 25. januar 2021 kl. 12:22

Dokumenter

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
Flyttehjelp

La oss ta jobben for deg

Ikke stress med flyttevask, pakking, lagring og transport. Vi fikser alt for deg! Helt enkelt.
Finn ut mer

Sjekk din boligverdi!

Bare tast inn adressen din og få svaret med en gang! Enkelt, raskt og helt gratis.