Solgt: 3 050 000 kr

Fureneset 18B

3 150 000 kr
104 m²
3 soverom
Kollevåg/Tveit
Strøken halvpart tomannsbolig med flott utsikt! Gode kvaliteter og meget god planløsning.
 • Prisantydning
  3 150 000 kr
 • Omkostninger
  79 972 kr
 • Totalpris
  3 129 972 kr
 • Byggeår
  2013
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  104 m²
 • Bruksareal
  109 m²
 • Tomteareal
  881 m² (eiet)
 • Type
  Halvpart vertikaldelt bolig
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje B

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Moderne tomannsbolig som var nyoppført i 2013. Boligen har gjennomgående gode kvaliteter og en familevennlig planløsning med 2 bad, separat vaskerom og 3 soverom.
Eiendommen ligger i et nyetablet og populært boligområde. På eiendommen kan man nyte gode solforhold og fin utsikt over nærområdet. Omgivelsene er barnevennlige med lekeplass og ballbane like ved, samt kort vei til både barnehage og barneskole.
Kort vei til Ravnanger med dagligvarebutikk og de fleste servicetilbud. Med bil er det cirka 10 minutter til Kleppestø og cirka 25 minutter til Bergen sentrum.
Flotte friluftsområder like i nærheten med blant annet badeplasser og turområder.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Fureneset 18B, 5310 HAUGLANDSHELLA
Kommunenummer 4627, gårdsnummer 18, bruksnummer 596, seksjonsnummer 1

Innhold

Totalt bruttoareal: 121 kvm
Totalt bruksareal: 109 kvm
Totalt primærrom: 104 kvm
Primærrom:
1. etasje, 65 kvm.: Bad, hall m/trapp, stue/kjøkken, soverom
2. etasje, 39 kvm.: Bad, gang, vaskerom, 2 soverom
Sekundærrom:
1. etasje, 5 kvm: Bod.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 30.09.2019 utført av Frode Haugland. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/grov pukk på fjell. Yttervegger i tradisjonelt bindingsverk med isolasjon, plater og kledning. Takkonstruksjon med A-takstoler og tekket med betongtakstein.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det ikke noe som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Moderne tomannsbolig som var nyoppført i 2013. Boligen har gjennomgående gode kvaliteter og en familevennlig planløsning med 2 bad, separat vaskerom og 3 soverom. Se tilstandsrapport for teknisk gjennomgang av boligen.

Oppvarming

Varme i gulv i alle oppholdsrom i 1. etasje, samt bad og vaskerom i 2. etasje.
Vedovn i stue.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 11.12.2013.
Som vilkår for utstedelse av ferdigattest, må følgende gjenstående arbeider være utført:
1. Permanent utvendig dekke.
2. Tetting mot deponi.
3. Sluttrapport avfall vedlagt kvittering eller annen dokumetasjon fra avfallsmottaker, jf. sak DS 1211/09 under pkt. 4d) øvrige merknader/vilkår
Utbygger av feltet er ansvarlig for å fremskaffe ferdigattest. Kjøper overtar ansvar for dette.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
20.12.2013 - Dokumentnr: 1112685 - Bestemmelse iflg. skjøte
Bruksrett og vedlikeholdsplikt til felles teknisk anlegg på gnr. 18 bnr. 442
25.01.2013 - Dokumentnr: 72189 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 1
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 1/2

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et nyetablet og populært boligområde. På eiendommen kan man nyte gode solforhold og fin utsikt over nærområdet. Omgivelsene er barnevennlige med lekeplass og ballbane like ved, samt kort vei til både barnehage og barneskole.
Kort vei til Ravnanger med dagligvarebutikk og de fleste servicetilbud. Med bil er det cirka 10 minutter til Kleppestø og cirka 25 minutter til Bergen sentrum.
Flotte friluftsområder like i nærheten med blant annet badeplasser og turområder.

Adkomst

Fra Askøybroen følg veien videre nordover forbi Ravnanger. Ta av til venstre mot Hanøy/Kollevåg og følg veien utover. Ta av til høyre etter 80-sone (før avkjørsel til Kollevåg friluftsområde). Følg veien innover og det er første avkjørsel til høyre.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilter ved fellesvisninger. Se forøvrig kart for nærmere veibeskrivelse.

Barnehager, skoler og fritid

Se vedlagt nabolagsprofil.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 881 kvm. Tomten er felles for sameie. Opparbeidet med terrasse og asfaltert uteområde.

Parkering

Biloppstillingsplass utenfor boligen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boliger, offenlig friområde samt grønnstruktur i henhold til reguleringsplan 85/Del av fureneset, kollevåg gnr. 18 bnr. 9 m.fl. datert 17.06.2009 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Planer under arbeid: Fureneset Sør. Status: Planforslag.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 14.136,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp og feiing. Årlige kostnader til renovasjon kommer i tillegg og faktureres direkte fra BIR (fra. ca. kr. 2.100,- pr år).
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 12.000,- pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 3.800,-.
Velavgift er kr 1.600,- pr. halvår.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og Internett med avgift på henholdvis kr 450,- og kr 499,- pr. mnd.
Boligen er tilknyttet Verisure alarmselskap som koster kr 6.000,- pr. år. Alarm abonnement kan overtas av ny eier om ønskelig.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 710.708,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 2.558.548,80. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.229.972,-.
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,5% av salgssummen.
Tilrettelegging: kr 12.500,-
Oppgjør: kr 4.550,-
Markedspakke: kr 14.750,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister + kommunale opplysninger: kr 6.000,-
Fotopakke: kr 5.500,-
Dronefoto: kr 1.000,-
Markedsføring Ukens bolig Finn.no: kr 1.750,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 75-0060/19
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Askøy
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR75.1960

Dato

Sist oppdatert: 01. juli 2020 kl. 08:22

Dokumenter

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
Flyttehjelp

La oss ta jobben for deg

Ikke stress med flyttevask, pakking, lagring og transport. Vi fikser alt for deg! Helt enkelt.
Finn ut mer

Sjekk din boligverdi!

Bare tast inn adressen din og få svaret med en gang! Enkelt, raskt og helt gratis.