Solgt: 5 150 000 kr

Røstadbakken 140

5 490 000 kr
151 m²
4 soverom
Mikkel Presterud
Presenteres av
Mikkel Presterud
Jonsvatnet
Idyllisk og landlig beliggende enebolig med storslagen utsikt over Jonsvatnet - 1,5 mål tomt - Garasje
 • Prisantydning
  5 490 000 kr
 • Omkostninger
  138 592 kr
 • Totalpris
  5 288 592 kr
 • Byggeår
  1937
 • Soverom
  4 soverom
 • Primærrom
  151 m²
 • Bruksareal
  162 m²
 • Tomteareal
  1 459,4 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass
 • Energimerke
  Gul G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Røstadbakken 140 og denne idylliske beliggende eiendommen på et høydedrag med storslagen utsikt mot Jonsvatnet! Eiendommen ligger landlig til, men du er samtidig kun 20 minutter unna Trondheim sentrum. Boligen har vært gjenstand for oppgraderinger de senere år, og fremstår som innholdsrik over to plan. Oppholdsrommene kan betegnes som romslige og luftige. Utgang til solrik vestvendt terrasse fra kjøkkenet som er på 53 kvm. I tillegg har du en luftebalkong med utsyn mot Jonsvatnet, perfekt for morgenkaffen. Boligen har videre to bad samt vaskerom, to stuer, tre romslige soverom (loftstue har tidligere vært benyttet som soverom) og bodareal. Tomten er meget pent opparbeidet på knappe 1,5 mål og er stort sett inngjerdet. Parkering i stor dobbeltgarasje på 44 kvm samt på tomt.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Røstadbakken 140, 7057 JONSVATNET
Kommunenummer 5001, gårdsnummer 37, bruksnummer 110

Innhold

Totalt bruttoareal: 178 kvm
Totalt bruksareal: 162 kvm
Totalt primærrom: 151 kvm (1. etasje: Gang, soverom, vaskerom, bad, stue og kjøkken i åpen løsning. 2. etasje: Gang, bad, 2 soverom og loftstue/soverom.)
Totalt s-rom: 11 kvm (Kjeller: Trapperom, bod)
De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 16.05.2020 utført av Anticimex Trondheim. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Boligen avviker fra godkjente tegninger (fasader og planløsning) og det gjøres oppmerksom på at tegningsgrunnlaget i byggesaksmappe ikke er komplett. Midlertidig brukstillatelse og ferdigattest finnes ikke i kommunens arkiv. Rombenevnelse er iht dagens bruk, uten hensyn til byggeforskriftens krav og det er ikke tatt videre stilling til hvorvidt arealer er byggemeldte og godkjent.

Byggemåte

Enebolig over 2 plan samt grovkjeller, krypkjeller og kaldloft. Grunnmur av gråstensmur og teglstein fra 1937 på hoveddel, og grunnmur av leca fra 1989 på tilbygg. Yttervegger er oppført i tre/bindingsverk, utvendig kledd med liggende panel. Etasjeskiller i trebjelkelag på hoveddel og lettbetong på tilbygg. Profilert grå entredør med glass fra 2015 av merke Sweedoor. Vindu, terrassedør og heve/skyvedør med 2-lags isolerglass fra 1986/87. 1 vindu i stue med 3-lags isolerglass fra 1986. Saltak i trekonstruksjoner tekket utvendig med Decra stratos metallplater fra 2011. Oppvarming med panelovner, varmekabler, 2 Fujitsu varmepumper og vedfyring.

Standard

Røstadbakken 140 ligger landlig og idyllisk til ved Jonsvatnet ca. 20 min sør-øst for sentrum. Boligen er innholdsrik og har vært gjenstand for oppgraderinger de senere år. Av innhold er boligens planløsning følgende: 1.etasje inneholder gang, trapp, vaskerom, bad, soverom, stue/kjøkken og spiseplass i åpen løsning. 2. etasje inneholder gang med trapp, bad, 2 soverom og loftstue/soverom. Kjeller inneholder trapperom, bod og krypkjeller. Utgang fra kjøkken til vestvendt terrasse i trekonstruksjoner på ca 53 m2. Terrasse er belagt med terrassebord, og har markise på sørvegg av boligen. I tillegg er det utgang fra gang i 1. etasje til nordvendt luftebalkong i trekonstruksjoner belagt med terrassebord på ca 4 m2.
Boligens to bad er av romslig størrelse hvor hovedbad i 1. etasjen er pent flislagt med gulvvarme fra ca 2000. Himlingsoverflater med malt panel. Innredning i hvit glatt utførelse med 2 ovenpåliggende servanter med ett -greps blandebatteri fra Newform, og speil med lys og stikkontakt. Dusjnisje med glassdører fra Duseholux, og dusjarmatur fra Oras med dusjgarnityr over. Gulvmontert toalett fra Gustavbergs. Vannrør i kobber og synlige avløpsrør av plast. Fuktstyrt vifte i himling. Badet i 2. etasjen er pent flislagt gulvvarme fra 2005, med malte himlingsplater. Profilert hvit innredning med nedfelt servant med ett-greps armatur fra Oras. Speil med lys og stikkontakt over, og veggbelysning. Dusjkabinett fra Macro med blandebatteri fra Oras. Vegghengt toalett fra Geberit. Naturlig ventilasjon via veggventil. Vannrør i kobber og avløpsrør av plast. I tillegg til dette har boligen et eget vaskerom fra 2012 med varme i gulvet. Belegg på gulvoverflaten og våtromsplater på veggene. Malt panel i himlingen med lampepunkt og fuktstyrt vifte. Intra vaskekar med to-greps armatur med stengekran for vaskemaskin. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Vannrør i kobber og avløpsrør av plast.
Kjøkkenet er fra Marbodal med profilerte fronter fra 2011. Benkeplate i laminert utførelse med nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål og ett-greps armatur fra FM Mattsson med stengekran for oppvaskmaskin. Lysarmatur med stikkontakt under overskap. Integrerte hvitevarer med kjøleskap og oppvaskmaskin fra Bosch, fryseskap fra Miele, oppvaskmaskin fra Zanussi og platetopp fra Siemens med ventilator over. Synlige vannrør av typen kobber-rør og avløpsrør av plast. Gulvflater belagt med laminat. Malte plater på veggene og malt panel med lampepunkt i himlingen.
I resten av 1. etasjen er gulvoverflaten belagt med laminat. Veggoverflater med platepanel og panel. Himlingsoverflater med malt panel, himlingsplater og lampepunkt i flere av rommene. Profilerte innerdører i hvit utførelse. Profilert dør med glass fra gang til stue. Boligen har 1 soverom innenfor bad i 1. etasjen med flere garderobeskap. Skyvedørsgarderobe på ca 2 meter i gang. Kjøkken, spiseplass og stue i åpen løsning ca 57 m2. Boligen har naturlig ventilasjon med vindusventiler og mekanisk ventilasjon på kjøkken, bad og vaskerom.
2. etasjen er gulvflater belagt med parkett. Vegger med malt panel, malte plater, tapet og panelplater. Himlingsoverflater med plater og malt panel. Lampepunkt på flere rom. Profilerte hvite innerdører. Skyvedørsgarderobe på loftstue, soverom 2 og trappegang på henholdsvis 3,8 meter, 1,5 meter og 1,4 meter. Garderobeskap på 1 meter i trappegang. Naturlig ventilasjon med vindusventiler.

Oppvarming

Boligen er varmt opp med 2 stk Fujitsu varmepumper, varmekabler, panelovner og vedfyring.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1937. Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen ved bestilling av kommunal informasjon. Kommunale tegninger av bygget er mangelfulle og således vanskelig å kontrollere dagens løsning opp mot tegninger. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. Kommunale tegninger av bygget er mangelfulle og således vanskelig å kontrollere dagens løsning opp mot tegninger. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre. Ta kontakt med megler dersom mer informasjon ønskes.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
5001/37/110:
22.10.1935 - Dokumentnr: 900222 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:5001 Gnr:37 Bnr:1
04.11.1968 - Dokumentnr: 13321 - Registrering av grunn
Utskilt fra denne matrikkelenhet:
Knr:5001 Gnr:37 Bnr:137
09.09.2013 - Dokumentnr: 756327 - Registrering av grunn
Utskilt fra denne matrikkelenhet:
Knr:5001 Gnr:37 Bnr:149
01.01.2018 - Dokumentnr: 187361 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:1601 Gnr:37 Bnr:110

Diverse

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 17 000 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 7 000,- hos Nemi forsikring.
Veiavgift er kr 4 000,- pr. år og gjelder drift og vedlikehold av privat veg.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og har avgift på
kr 1 148 pr. mnd (Pris kan variere ut ifra hastighet. Selger har her et 300 mbit/s abonnement.)
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Beliggenhet og tomteforhold

Adkomst

Kjør forbi Dragvoll og følg skilt mot Jonsvatnet. Ved bakketoppen ved bakketoppen ved Osbakken/ Autotrim, ta av skarpt til høyre. Følg grusveien ca 1,4 km.
Boligen ligger på venstre siden av veien når man kommer til Røstadbakken.

Barnehager, skoler og fritid

Det er ca. 1,5 km. til Solbakken barneskole. Her har barna fra Røstadbakken skoleskyss som går fra rundkjøringen nedom bakken for huset. Vikåsen barneskole og Markaplassen ungdomsskole ligger ca
3,5 km fra eiendommen.

Beskrivelse av tomt

Inngjerdet tomt opparbeidet med flate og lett skrånende plenarealer, busker, terrasser, lekestativer, forstøtningsmurer, trapper og stor oppgruset gårdsplass.

Parkering

Parkering i frittstående dobbelgarasje i trekonstruksjoner på ca 44 m2 og på gårdsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et område uten reguleringsplan, og det er da kommuneplanens arealdel med dens bestemmelser som gjelder for dette området.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 15 844,- for inneværende år. I Trondheim kommune er det 4 terminer hvert år. Terminbeløp kan variere noe fra termin til termin.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1 194 433,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 4 299 958,80.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 138 592,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr 12.650,-. Kun rettshjelspdekning koster kr 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Monica Elshaug Storholt og Kim Robert Selnes

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring)
innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1 % av salgssummen
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 68-0002/20
Krogsveen avd. Trondheim AS
NO 918 119 930 MVA
Oppdragets KR-kode KR68.202

Dato

Sist oppdatert: 11. november 2020 kl. 10:31

Dokumenter

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
Flyttehjelp

La oss ta jobben for deg

Ikke stress med flyttevask, pakking, lagring og transport. Vi fikser alt for deg! Helt enkelt.
Finn ut mer

Sjekk din boligverdi!

Bare tast inn adressen din og få svaret med en gang! Enkelt, raskt og helt gratis.