Solgt: 1 570 000 kr

Røyseløkka 14C

1 550 000 kr
51 m²
1 soverom
BUD INNKOMMET! Lys og trivelig leilighet i 2. etasje - Delikat nytt flislagt bad/vaskerom og stue/kjøkken i åpen løsning - Garasje
 • Prisantydning
  1 550 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  166 455 kr
 • Omkostninger
  1 432 kr
 • Totalpris
  1 737 887 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1990
 • Soverom
  1 soverom
 • Primærrom
  51 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 921 kr
 • Energimerke
  Rød F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Røyseløkka 14c!
Trivelig og lys leilighet beliggende i 2. etasje. Leiligheten har utvendig, isolert bod som er praktisk for lagring. Inn i leiligheten er det entrè, gang med adkomst til badet og soverommet. Soverommet er romslig og svalt, innredet med stor garderobeløsning. Badet er oppgradert av fagfolk i 2011. Delikat og tidsriktig innredet med varmekabler i gulv. Praktisk med skaper og benkeplate over avsatt plass til vaskemaskinen.
Stue og kjøkken i åpen løsning med utgang til balkong. Kjøkkenet er i hvit slett innredning, og kun integrerte hvitevarer medfølger handelen. Her er god plass til både salong og spisestue. Lyst og trivelig med gjennomgående lys. Parkering i tilhørende garasje med portåpner, samt på anvist plass.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Røyseløkka 14C, 3218 SANDEFJORD
Kommunenummer 3804, gårdsnummer 48, bruksnummer 446, ideel andel 1/1
Kommunenummer 3804, gårdsnummer 48, bruksnummer 443, ideel andel 1/1
Andelsnummer 26, Røyseløkka Brl, organisasjonsnummer 951 455 245

Innhold

Totalt bruttoareal: 62 kvm
Totalt bruksareal: 56 kvm
Totalt primærrom: 51 kvm
Primærrom:
2. etasje 51 kvm: Entrè, bad/vaskerom, kjøkken/stue og 1 soverom.
Sekundærrom:
2. etasje 5 kvm: Bod
I tillegg disponerer boligen 1 utvendig bod.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 19.10.2020 utført av Bnt. Bolig og Nærings Taksering. Hans Petter Olaussen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i tre med etasjeskillere av tre. Balkong fundamentert til mark, oppført i tre med rekkverk av tre. Vinduer av PVC byttet i 2015/2016, med 3-lags glass og ny terrassedør.
Element pipestokk. Ildsted er ikke montert.
I 2007 ble innvendige overflater oppgradert/vedlikeholdt og nytt garderobeskap på soverom montert.
Badet ble renovert av fagfolk i 2011 med sluk og varmekabler.
I 2017 ble bod ved inngangspartiet isolert.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
* Det er ikke tilfredsstillende fall på baderomsgulv = TG 2.
* Kjøkkeninnredning har aldersslitasje = TG 2.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Krogsveen ønsker velkommen til Røyseløkka 14c!
Dette er en lettstelt og praktisk leilighet - Perfekt for førstegangskjøpere, pendlere eller for enslige!
Lys og trivelig leilighet med normalt god standard.
Leiligheten er beliggende i 2. etasje med balkong. Felles utvendig trappegang og med adkomst til isolert utebod. Her er godt med lagringsplass.
Videre inn i leiligheten entrer man entreen med plass til å henge av yttertøyet. Videre inn i gangen er det direkte adkomst til flislagt bad. Renovert i 2011 av fagfolk. Badet er innredet med vegghengt toalett, servant i innredning, dusjhjørne og skaper med benkeplate og avsatt plass til vaskemaskinen. Varmekabler i gulv og downlights i tak.
Soverommet er romslig og svalt med god garderobeløsning.
Stue og kjøkken i åpen løsning. Kjøkkenet er i hvit slett innredning, og hvitevarer (med unntak av kjøleskap og micro) medfølger handelen. Her er god plass til både salong og spisestue. Lyst og trivelig med gjennomgående lys. Det er utgang til deilig balkong fra stuen. I stuen er det pipe, om vedovn skulle være ett ønske.
Det er fra gang oppgang til loft.
Leiligheten har garasjeplass og biloppstillingsplass.

Oppvarming

Varmekabler på badet.
For øvrig elektrisk. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 3.12.90.
Tillatelsen er gitt på følgende vilkår: Ansvarshavende plikter å påse at følgende gjenstående arbeider blir utført innen 2.1.91:
1. Røykvarslere og brannslukningsutstyr
2. Noen innvendige arbeider.
3 Snøfangere over inngangspartier.
Det er uvisst om det er gjort endringer etter at midlertidig brukstillatelse ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Diverse

Hyller i bod samt kjøleskap på kjøkken, medfølger ikke handelen.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Koselig beliggende andelsleilighet på Gjekstad/Lahelle i meget barnevennlige omgivelser med kort gange til sjø og badestrand. Flotte bademuligheter på Skjellvika badestrand som er rikt befolket på de varme sommer tider med flotte turområder samt flere fiskeplasser. Innenfor 15 minutters gange finner man Lahelle badestrand og bryggeanlegg som ligger til Lahellefjorden som er meget populær på de varme årstider med flotte holmer og et yrende båtliv. Er båt en lidenskap finner man også en båtslipp på Lahellebrygga. Gjekstad barnehage ligger i umiddelbar nærhet, samt flere lekeplasser. Liker man idrett har en mulighet til å spille fotball på Gøif idrettsanlegg.

Adkomst

Fra Sandefjord kjører man Kilgata utover mot Vesterøya. Ta til venstre i rundkjøringen i Kilen, inn på Hegnaveien. Følg veien og ta så til høyre i neste rundkjøring. Følg veien utover mot Østerøya og Lahelle. Ta til venstre inn mot Lahelle og følg veien forbi butikken, som er beliggende på høyre hånd. Ta deretter første avkjøring til høyre etter butikken. Felles parkeringsområde på venstre hånd, også litt lenger ned på feltet.
Leiligheten har intern beliggenhet mellom boliger og lekeplass.
Leiligheten vil være skiltet med Krogsveens Til Salgs skilt.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Gokstad Barneskole og Varden Ungdomsskole.
Tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 5 269 kvm som tilhører borettslaget.
Tomten er felles eiet og opparbeidet med asfalterte gangveier og parkeringsplasser. Garasjeanlegg i rekke på felles område.
Plensatte områder med naturlig vegetasjon. Lettholdt og velholdt fellesarealer.

Parkering

Garasjeplass med portåpner. Mulighet for å etablere elbil lader, etter søknad til styret. Dette må evt bekostes av ny eier og tilknyttes egen strømmåler.
Biloppstillingsplass medfølger også.
Forøvrig gateparkering etter områdets bestemmelser, og på anviste plasser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for borettslaget.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boliger, kjørevei og høyspenningsanlegg i henhold til reguleringsplan "Gokstadskogen" datert 18.3.1986, revidert 26.1.1985 og 14.11.1985 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 4 921,- pr. mnd. og inkluderer: Renter og avdrag på andel fellesgjeld, garasjestrøm, kommunale avgifter, tv- og internett (grunnpakke), felles bygningsforsikring, forretningsfører og reparasjoner/vedlikehold.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Felleskostnadene fordeles slik:
Renteutgifter kr 265,-
Avdrag kr 1.421,-
Driftsutgifter kr 3.055,-
Dugnad kr 50,-
Strøm garasjer kr 130,-
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 7.000 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og har avgift inkluder i månedlige fellesutgifter. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke. Det byttes til Altibox 01/01-2021.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 431 464,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 1 553 270,40.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 54 103,- pr 31.12.2019
Andel fellesgjeld er kr 166 455,- pr. 13.10.2020
Total fellesgjeld for boligselskapet er 4 749 993,- pr. 13.10.2020 og lånevilkårene er:
Lånenummer: 62728247563, Nordea Bank ABP
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 13.10.2020: 1.9% pa.
Antall terminer til innfrielse: 18
Første termin/første avdrag: 31.12.2016 ( siste termin 30.06.2029 )
Det er ikke vedtatt avtale om individuell nedbetaling av fellesgjeld
Borettslaget er sikret mot tap av felleskostnader i Klare Finans AS. Borettslaget er, etter gjeldende bestemmelser fastsatt av finansieringsselskapet, sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine felleskostnader. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1. desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 300,- pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 1 717 887,-.
Av dette beløpet utgjør kr 166 455,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger. Kun rettshjelpsdekning koster Kr. 4.900,-.
Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 7.325,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Erland Enge Orerød

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Røyseløkka Brl.
Borettslaget består av 28 leiligheter.
Forretningsfører er USBL.
Dugnad må påregnes.
Det er tillatt å holde hund i borettslaget. Øvrig dyrehold er ikke tillatt, men kan søkes styret.
Planlagte påkostninger: Borettslaget har avtale med Usbl om vedlikeholdsplan
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring).
For alle boligtyper unntatt tomter inneholder den i tillegg innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: Kr. 30.000,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.250,-
Visninger: kr 2.500,- alle visninger
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 22-0341/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sandefjord
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR22.20341

Dato

Sist oppdatert: 30. november 2020 kl. 10:06

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
Flyttehjelp

La oss ta jobben for deg

Ikke stress med flyttevask, pakking, lagring og transport. Vi fikser alt for deg! Helt enkelt.
Finn ut mer

Sjekk din boligverdi!

Bare tast inn adressen din og få svaret med en gang! Enkelt, raskt og helt gratis.