Solgt: 3 300 000 kr

Nedre Rishagen 4

2 850 000 kr
131 m²
2 soverom
Velkommen til Nedre Rishagen 4, presentert av Tom Christer Hovde, Krogsveen Sandnes. Dette er en koselig vert.delt bolig med solrik uteplass og rolig beliggenhet i blindvei.
Tom Christer Hovde
Presenteres av
Tom Christer Hovde
BUD FORELIGGER - Koselig del av tomannsbolig, med solrik tomt, usjenert uteplass, carport og barnevennlig beliggenhet.
 • Prisantydning
  2 850 000 kr
 • Omkostninger
  72 592 kr
 • Totalpris
  3 372 592 kr
 • Byggeår
  1991
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  131 m²
 • Bruksareal
  132 m²
 • Tomteareal
  262 m² (eiet)
 • Type
  Halvpart vertikaldelt bolig
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje D

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Boligen ligger sentralt men rolig til i en blindvei. Her er det gangavstand til det meste man trenger i hverdagen, være seg butikker, skoler, barnehage, turareal og selvsagt Sandnes sentrums gode servicetilbud. Boliger går over 3 plan og har i dag en planløsning der det brukes 4-5 rom som soverom ( 3 i kjeller er ikke byggesøkt), 2 bad og en åpen god stue/kjøkkenløsning med bra plass til både sittegrupper og spisemøbler. Eiendommen er solrik og har både liten hageflekk sammen med en romslig og usjenert solplatting. Innholdsrik og kjekk bolig i meget attraktivt område.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Nedre Rishagen 4, 4321 SANDNES
Kommunenummer 1108, gårdsnummer 46, bruksnummer 516, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 152 kvm
Totalt bruksareal: 132 kvm
Totalt primærrom: 131 kvm
P-rom:
1 etg = 49 kvm: Gang/entrè, gjeste wc og stue / kjøkkenløsning.
2 etg = 39 kvm: Gang/loftstue, 2 soverom og bad med dusj.
Kjeller = 43 kvm: Gang, 3 soverom og bad med dusj.
S-rom: Bod på 4 kvm. i 2 etg.
Det er også en utvendig bod i bakkant av carporten.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert utført av Rogaland Bygg Takst . Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport: Del av vertikalt delt bolig. Boligen er oppført med grunnmur av betong. Trekonstruksjoner som utvendig er kledd med trepaneler. Tre bjelkelag i etasjekiller. Saltak i trekonstruksjon tekket med betongtakstein.
Det er registrert totalt 8 stk. TG 2 og 1 stk. TG 3 i rapport.
Det bemerkes at tilstandsgrader er beskrevet i tekstfelt. Det henvises til rapporten for nærmere beskrivelse.
Forhold benevnt med TG 2, er i hovedsak knyttet til elde/slitasje, eller andre tilstandssvekkelser som kan utbedres på lengre sikt.
Tilstandsgrad med nivå 3, fremheves særskilt, og er relatert til følgende forhold:
- Takvindu med punktert glass og defekt vrider og generelt slitt. Forhold benevnt med TG 3 anbefales utført på kort sikt.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder at det anbefales montere topplist på grunnmursplasten, punktert vindu i stuen og på et soverom i 2 etg. og noe bruksslitasje på kjøkken (hengsler/beslag/skap)
Selger informerer også i sin egenerklæring at det som vanlig i boliger med delte vegger, kan være noe lydt til tider med unormal støy.
Varmtvannsbereder er byttet i 2019 og hovedstoppekran er skiftet i 2020 i forbindelse med lekkasjen (ref. selgers egenerklæring) Alt er utført av fagfolk.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Boligen fremstår bra og velholdt, med generell standard fra byggeår, utenom badet i kjelleren fra 2010 og nyere moderne laminat på gulv i 1 etg. Alle overflater er malt i lyse fine farger og med store vindusflater, gir dette ekstra god romfølelse. Badet i 2 etg, har belegg på gulv , mens det i kjelleren er helfliset med varme i gulvet. Begge har dusjkabinett, hvor det i 2 etg. er nytt. Kjøkkenet er nymalt og har profilerte dører og god skap/benkeplass. Utvendig er huset malt i 2020 sammen med at terrassen ble beiset.

Oppvarming

Varmepumpe i stuen, varme i gulv på bad i kjeller og eller elektrisk etter ønske og behov. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 31.01.1991.
Tillatelsen er gitt med følgende kommentarer på gjenstående arbeider:
Utvendig: 1.Utvendige trapper med rekkverk (kjøkken).
Kjeller: 2. Innredning.
3. Isolering.
Boligetg: 4. Ildsted ikke montert.
5. Håndlist i trapp.
6. Brannslukningsapparat.
7. Trapp for bratt (inntrinn 22-23 cm, krav 25)
Det er uklart om alt er utført. Kjøper overtar ansvaret for dette.
Det gjøres oppmerksom på at kjelleren er innredet etter at midlertidig brukstillatelse er gitt. kjeller er opprinnelig byggemeldt som boder jf. byggetegninger) og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
Når selger kjøpte denne, var det kjellerstue og bod, men denne er gjort om til 3 rom som brukes til soverom i tillegg til et baderom fra 2010.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
1108/46/516:
25.03.2021 - Dokumentnr: 363013 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Eiendomsmegler Krogsveen AS
Org.nr: 950 007 613
Elektronisk innsendt
29.05.1987 - Dokumentnr: 5085 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:1108 Gnr:46 Bnr:499
21.01.1991 - Dokumentnr: 631 - Registrering av grunn
Utskilt fra denne matrikkelenhet:
Knr:1108 Gnr:46 Bnr:580
Areal 215,5 m2.
01.01.2020 - Dokumentnr: 383914 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:1102 Gnr:46 Bnr:516

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.
Dette er målt til å ha tilfredsstillende verdier i følge selger.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger sentralt og godt til med kort vei til ?alt man skulle trenge i hverdagen. Her er det kort vei til ?blant annet skoler, barnehager, butikker og flotte ?turareal som for eks. Stokkelandsvatnet. Det er også få ?minutter opp til Sandneshallen og omkringliggende ?idrettsanlegg m.m.
Skulle offentlig transport være nødvendig, er det ?busstopp få meter unna egen bolig og ca. 10 minutters ?spasertur ned til togstoppet på Ganddal.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 262 kvm. som er pent opparbeidet med hageareal, romslig og solrik terrasse/solplatting samt gårdsrom med plass til 2-3 biler.

Parkering

Carport og eget gårdsrom.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig(formål)i henhold til reguleringsplan med planID 85315 (arvet av 85115), med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 26.07.1988.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 12.513,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 8800 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på ca. kr 7400,-.
Boligen er tilknyttet Altibox som leverandør av bredbånd og har avgift på
kr 679,- pr. mnd.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 910.869,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2018 kr 36.279.127,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 2.922.592,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,- for eneboliger/hytter mindre enn 230 kvm. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Asgeir Notvik

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 42.000,-
Tilrettelegging kr 12.000,-
Oppgjør: kr 5.550
Markedspakke: kr 14.000,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 36-0018/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sandnes
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR36.2118

Dato

Sist oppdatert: 11. oktober 2021 kl. 10:42

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.