Solgt: 3 300 000 kr

Bispeluelia 11A

3 300 000 kr
60 m²
1 soverom
Velkommen til visning i Bispeluelia 11 A - En lekker leilighet med nydelig utsikt
Maria S Thorbjørnsen
Presenteres av
Maria S Thorbjørnsen
Mortensrud
Lekker 2-roms med panorama utsikt, garasje og heis. En leilighet som bør oppleves!
 • Prisantydning
  3 300 000 kr
 • Totalpris
  3 300 000 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  2012
 • Soverom
  1 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  60 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  2 854 kr
 • Energimerke
  Grønn B

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Tiltalende og arealeffektiv 2-roms leilighet med trappefri adkomst via heis, optimale solforhold, og vidstrakt utsikt over fjorden, øyene og Nesoddlandet. En attraktivt og trafikkskjermet beliggenhet i en liten blindvei, omringet av hyggelige opparbeidede felles grøntarealer. Nærhet til fjorden, Østmarka og offentlig kommunikasjon. Gangavstand til servicetilbud på Mortensrud senter samt kort vei til sentrum.
Leiligheten har en åpen og praktisk planløsning, og inneholder: Entré med garderobe, kjøkken, stue og spisestue i åpen løsning - med slående utsikt, samt med utgang til sydvestvendt balkong på hele 11kvm. Soverom og baderom. Garasjeplass i felles garasjeanlegg, og stor bod.
En meget pen, og i ordets rette forstand, innflytningsklar leilighet som gir et særdeles godt helhetsinntrykk.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Bispeluelia 11A, 1286 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 179, bruksnummer 29, seksjonsnummer 39, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 70 kvm
Totalt bruksareal: 61 kvm
Totalt primærrom: 60 kvm
Primærrom:
3. etasje 60 kvm:
Entré, bad, soverom og stue med åpen kjøkkenløsning.
Sekundærrom:
3. etasje 1 kvm:
Bod.
I tillegg disponerer boligen en kjellerbod på ca 5,3 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 13.07.2021 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Boligblokk fra 2012 over 6 etasjer samt kjeller og parkeringskjeller. Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført med grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker av betong. Fasade forblendet med teglstein samt felter med trekledning. Flat takkonstruksjon utvendig tekket med papp/membran. Leiligheten har slett entredør med kikkehull, brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Vinduer og balkongdør med to-lags glass fra 2013.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder bomlyd i enkelte gulvfliser på bad. Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Velkommen til en strøken og innflytningsklar leilighet med en moderne og tidsriktig innredning og fargevalg, som gir et særdeles godt helhetsinntrykk. Leiligheten ligger høyt og fritt i 3. etasje med trappefri adkomst via heis. Heis til alle respektive etasjer, samt til garasjeanlegget. En arealeffektiv leilighet med en åpen og praktisk planløsning. Her har en alt det man trenger med stue, spisestue og kjøkken i åpen løsning, og med utgang til solrik balkong med slående utsikt over fjorden og omkransende øyer. Stort soverom, pent og romslig baderom, samt en innbydende entré. Leiligheten er utstyrt med balansert ventilasjon. De store vindusflatene mot sydvest fremhever ikke bare den fantastiske utsikten, men sørger også for at leiligheten bades i lys.
Entré:
Det er egen inngang til leiligheten fra felles svalgang. Her blir man møtt av en innbydende og romslig entré med god plass til yttertøy i garderobeskap.
Kjøkken, stue og spisestue:
Et meget pent kjøkken fra kvalitetsprodusenten HTH som er utrolig plasseffektivt innredet. God skap- og benkeplass gir et kjøkken som har nok av tumleplass for de mest aktive hobbykokker, og fremstår som meget funksjonelt. Kjøkkenet er utrustet med integrerte hvitevarer som inkluderer: platetopp, stekeovn og oppvaskmaskin. Nisje med plass til kjøleskap. Alle hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.
I åpen løsning til kjøkkenet finner du den kombinerte stuen og spisestuen – som er nettopp det: her er det nok av plass til begge deler. I stuen er det godt med plass til sofagruppe med tilhørende møblement. I spisestuedelen er det god plass til spisebord. Her er det også gode muligheter for å dekke til langbord ved større begivenheter. Fargevalg, den gode takhøyden, og de store vindusflatene understreker det luftige rommet, og skaper et rom med høy trivselsfaktor. Her har man naturlige samlingssteder for måltider og sosiale timer med familie og venner – uansett hvilken del av rommet man befinner seg i.
Balkong:
Videre fra stuen/spisestuen er det utgang til en sydvestvendt, overbygget og skjermet balkong på hele 11 kvm. med panorama utsikt over fjorden. Her er det god plass til sittegruppe og grill. Balkongen fungerer som en flott og skjermet utvidelse av stuen og gir en ekstra god flyt som innbyr til å la familieliv og sosiale sammenkomster sveve mellom inne og ute. Balkongen er overbygget så her kan man kose seg selv på regntunge dager. Utebelysning og stikkontakt på vegg.
Soverom:
Soverommet er stort og luftig, og har god plass til seng samt oppbevaring i garderobeskap.
Baderom:
Stort og delikat flislagt baderom. Badet er utrustet med heldekkende servant, med god plass til lagring, veggmontert speil med lysarmatur og stikkontakt, dusj med dusjdører i glass, samt veggmontert wc. Opplegg til vaskemaskin og tørketrommel. Varmekablene i gulvet sikrer varme tær på kjølige morgener.
I tillegg disponerer leiligheten 1 kjellerbod, samt garasjeplass.
Kort oppsummert:
Dette er en meget tiltalende og tidløs leilighet i et veletablert og meget attraktivt boligområde hvor man har alle forutsetninger for å kunne trives særs godt. Velkommen på visning!

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med radiatorer tilkoblet varmesentral samt gulvvarme på baderom. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 21.05.2015. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 23 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet parkering og adkomst, rett for kommunen til å oppføre og ha stående en fordelingsstasjon for fjernvarme, samt rett til adkomst og vedlikehold. Mortensrudveien godkjennes inntil videre i sin nåværende bredde. Plikt til fremtidig vederlagsfri avståelse av veigrunn til Oslo kommune samt plikt til opparbeidelse av vei, rett til å legge fjernvarmerør, bestemmelse om drift og vedlikeholdsplikt for felles veiankomst, bestemmelse om rettigheter og plikter ved oppføring, drift og vedlikehold av frittliggende nettstasjon, rett til bruk av grunn for reparasjon og vedlikehold av eksisterende garasje, bestemmelse om adkomsrett til parkeringsplasser, bestemmelse om vann/kloakkledning og gjerder.
Servituttene vil følge eiendommen og kopi av 15 servitutter kan fås av megler.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen ligger i et nyere bo-område på Mortensrudhøyden. Området er pent opparbeidet med nyere blokk- og rekkehusbebyggelse. Nabolaget er tilbaketrukket fra trafikkert vei, i et stille og rolig bomiljø. Kort vei til alt området har å by på bla: offentlig kommunikasjon, marka med badevann, lysløyper og flott turterreng sommer som vinter. I nærområdet, ca. 15 minutter til fots og 3 minutter med bil, finner du Mortensrud Torg og Senter Syd med et godt utvalg av butikker og servicetilbud. Her er det dagligvarebutikker, vinmonopol, apotek, tannlege, spisesteder og kaféer, samt frisør mm.
Mortensrud T-bane ligger også ved Mortensrud torg, her går også flere lokalbusser og flybuss til Gardermoen. Det er bussholdeplass ved Kantarellen legesenter og tog fra Hauketo stasjon. På Hauketo stasjon er det innfartsparkering og toget tar deg til Oslo S på ca. 10 minutter.
Er du glad i å være utendørs, tilbyr området veldig fine turmuligheter i Østmarka som har et veletablert løypenett, både sommer og vinter. Golfbane, ridesenter og slalåmbakke er kun noen av fasilitetene i nærområdet. Kort vei også til flere badeplasser langs fjorden som f.eks Hvervenbukta som er tilgjengelig både med kollektivtransport, kjøretur (5 min)/sykkeltur (15 min).

Adkomst

Ta av fra Mortensrudveien inn Bispeluelia. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Boligen sokner til Mortensrud skole (1. til 7. trinn) og Lofsrud skole (8. til 10. trinn). Det er gangavstand til begge skoler.
Flere barnehager i området, blant annet Eventyrlia FUS barnehage i Jordstjerneveien og Kantarellen barnehage i Mortensrudveien.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 8994.5 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal og er pent opparbeidet med plenarealer, trær, prydbusker, diverse beplantning, sittegrupper, sykkelparkering, lekeapparater, garasjeanlegg og asfalterte internveier.

Parkering

Leiligheten disponerer 1 parkeringsplass (nr. 39) i felles garasjekjeller. Gjesteparkering på oppmerkede plasser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal og privat vei med felles vedlikeholdsansvar for sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til oppfølgingsplan V181206 datert 18.12.2006 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Follobanen er regulert til å gå i grunnen under området.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 2 854,- pr. mnd. og inkluderer: Garasje, fjernvarme, varmtvann, kabel-tv og internett (grunnpakke fra Telia), kommunale avgifter, bygningsforsikring m.m..
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og ble sist justert 01.01.2021.
Fellesutgiftene fordeles på følgende måte:
Garasje: 125,-
Fjernvarme: 531,-
Felleskostnader: 1.888,-
TV/bredbånd: 310,-
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 6.360,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv, og grunnpakke er inkludert i fellesutgiftene. Tv-tuner/dekoder medfølger.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 812 449,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 2 924 816,40.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Endre Antonsen og Marthe Waagbø Solli

Informasjon om sameiet

Leiligheten er tilknyttet Bispeluelia sameie, med sameiebrøk 60/5922. Sameiet består av 78 leiligheter og 1 næringsseksjon (bodene).
Forretningsfører er OBOS.
Dugnad må påregnes.
Sameiets eiendommer er forsikret i Protector.
Det er tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne. Dyrehold tillates kun etter søknad til styret. Ved dyrehold gjelder bestemmelser i husordensreglene.
Foretatt påkostninger de senere år:
Sluttført prosessen mot Selvaag vedrørende mangler ved oppføring av gavlveggene.
Rens og service på ventilasjonsanlegget.
Utbedret porttelefonanlegget.
Planlagte påkostninger:
Styret har bestilt utarbeidelse av en vedlikeholdsnøkkel/plan hvor videre utbedring vil inngå, i stor grad dekket av midlene fra forliket med Selvaag.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
I tillegg følger det av sameiets vedtekter at juridiske personer (selskaper) ikke kan eie seksjoner i sameiet
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 44-0180/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nordstrand
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR44.21180

Dato

Sist oppdatert: 30. november 2021 kl. 09:54

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.