Solgt: 5 700 000 kr

Riset 18

5 750 000 kr
242 m²
6 soverom
Tom Christer Hovde
Presenteres av
Tom Christer Hovde
Kvernaland
Innholdsrik enebolig med godkjent leilighet og stor dobbel garasje med innredet loft. Attraktiv plassering i blindvei.
 • Prisantydning
  5 750 000 kr
 • Omkostninger
  144 972 kr
 • Totalpris
  5 844 972 kr
 • Byggeår
  1996
 • Soverom
  6 soverom
 • Primærrom
  242 m²
 • Bruksareal
  253 m²
 • Tomteareal
  640 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig med utleiedel
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass
 • Energimerke
  Gul D

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Innholdsrik enebolig med godkjent utleiedel i sokkelen. Her er det solrike uteplasser med utsikt ned til Frøylandsvatnet og eiendommen ligger i tilbaketrukket boligrekke i blindvei. Nærhet til flotte grøntareal, lekeplasser, turområder og vakker natur. Det er også kort gangavstand til butikker, skoler, barnehager og heller ikke langt til offentlig transport som buss og tog.
 • Steinbelagt gårdsrom i tillegg til dobbel garasje med innredet loft.
 • Stue med vedovn og varmepumpe.
 • Praktisk planløsing med separat vaskerom, gjeste wc, romslig kjøkken med spiseplass
 • Oppusset leillighet i 2017.
 • Skjermet hage med god plass til lek og trampoline m.m.
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Riset 18, 4355 KVERNALAND
  Kommunenummer 1121, gårdsnummer 28, bruksnummer 635

  Innhold

  Totalt bruttoareal: 282 kvm
  Totalt bruksareal: 253 kvm
  Totalt primærrom: 242 kvm
  P-rom
  1 etg = 98 kvm:
  Gang, gjeste wc, stue med god spiseplass, kjøkken med spiseplass og vaskerom med dusj samt direkte utgang til utearealet.
  2 etg = 71 kvm:
  Gang, 4 soverom (inkl. ombygget loftsstue) og bad med badekar og dusj.
  Underetasje / leilighet = 80 kvm.
  Gang med god garderobeplass, 2 soverom, bad med dusj / opplegg for vaskemaskin og romslig stue med åpen kjøkkenløsning.
  S-rom
  1 etg = 7 kvm: Bod og garderobe
  Underetasje = 4 kvm: Bod
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 25.11.2019 utført av Rogaland Byggkontroll. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

  Byggemåte

  Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført med stedstøpt grunnmur av betong, yttervegger av stenderverk (isolert) og kledd med trepanel. Taket er tekket med betongpanner.
  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på.
  Det er av takstmann kommentert blant annet at kledning på påbygg ved inngangen ligger i kontakt med bakken og hindrer utluftning, at vinduet på ene soverommet i leiligheten ikke tilfredstiller krav til lys/utsyn, drager på forlenget terrasse mot hagen er underdimensjonert, en side av pipen som er innekledd i 2 etg. må avdekkes og at villavent har noe svakt avsug i hovedboligen.
  Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

  Sammendrag av selgers egenerklæring

  Selger informerer om at det pga liten lekkasje i sluk på badet i 2 etg, så er denne utbedret av fagfolk med ny membran og fliser i dusjnisjen m.m. Det er også lekkasje i en utvendig bod under terrassen når det regner veldig, Det har vært en lekkasje på kjøkkenet, men ordnet som forsikringssak. Selger har lagt en strømkabel og stikk oppe i 2 etg. i forbindelse med oppføring av en lettvegg.

  Standard

  Huset fremtrer velholdt og pent og med lyse tidsrikte fargevalg. Innvendig møtes du av en flisebelagt gang med varmekabler i gulvet og skyvedørsgarderobe. Her er det dør inn til husets gjeste wc. Videre inn åpner stuen seg, med sine store vinduer og flotte utsikt ut mot Frøylandsvatnet. Stuen har nyere parkett på gulvet, har god plass til både stittegrupper / spisemøbler og det er skyvedør ut til husets solrike terrasser. I samme etasje ligger også kjøkkenet. Med god spiseplass og samme flotte utsikt, blir dette et naturlig samlingspunkt for familien. Innredningen er original fra byggeåret, men er malt i grå farge og fått ny benkeplate m.m. Kjøkkenet har også dør inn til vaskerommet, hvor det er montert dusjkabinett.
  I 2 etg. ligger hoveddelens 4 soverom. (Det ene kan enkelt tilbakeføres til loftsstue om ønskelig). Rommene er av god størrelse og i samme etasje ligger badet, som har både badekar og dusjnisje. Her er det fliser på gulvet, med varmekabler og en nyere innredning med helstøpt servant.
  Boligens underetasje er godkjent som utleiedel og har nylig blitt flott pusset opp. Leiligheten har lyse fine gulv, praktisk kjøkkeninnredning, flisebelagt baderom m.m. En pen og lys leilighet med store vindusflater.

  Oppvarming

  Varmekabler på baderomsgulv og varmepumpe samt vedovn i stuen.
  Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 12.02.1996.
  Tillatelsen er gitt på følgende vilkår:
  1. etasje
  Brannsløkkingsutsyr manglar.
  Utvendig:
  2. Balkong manglar sprosser og dør ut må difor sikrast inntil arbeidet er utført.
  3. Grunnmurspapp er ikkje festa til grunnmur.
  4. Kjellartrapp manglar nødvendig sikring i form av spiler evnt. rekkverk.
  5. Opparbeiding av tomta gjenstår
  Det er uklart om alle utført. Kjøper overtar ansvaret for dette.
  Det gjøres oppmerksom på at planløsningen i 1 og 2 etg. er endret etter tillatelsen er gitt. Det er ikke soverom ved stuen i 1 etg, loftsstue/lek er omgjort til soverom
  Det er også påbygget boligen i ca. 1999, samt oppført garasje (ferdigstilt ca. 2004) i etterkant, men dette foreligger det godkjente tegninger på.
  Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
  Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
  08.03.1995 - Dokumentnr: 1805 - Registrering av grunn
  Denne matrikkelenhet opprettet fra:
  Knr:1121 Gnr:28 Bnr:601

  Eventuell adgang til utleie

  Utleieenheten er godkjent som separat boenhet, og kan lovlig leies ut.
  Det gjøres oppmerksom på at er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er ikke gjennomført radonmåling på denne boligen.

  Diverse

  Hvitevarer i leil. medfølger ikke i handelen.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Riset 18 ligger fint til, nesten helt i enden blindvei og dermed uten gjennomgangstrafikk. Området er et meget attraktivt og etablert boligområde på Kvernaland, sentralt, men likevel tilbaketrukket.
  Eiendommen ligger nare noen få minutters gange fra både Frøyland Barne samt Ungdomskole og flere gode barnehagetilbud. I tillegg er det nærhet til dagligvarehandel, bank, apotek, frisør, tannlege og legesenter bare for å nevne noe.
  Boligfeltet ligger også med kort avstand til flotte turområder rundt Frøylandsvatnet og Stemmen. Stemmen har i nyere tid fått et kraftig løft, med grillplass, sandstrand og koselig brygge sammen med den eksisterende skateparken og utendørs treningsområde m.m. Det er også gjort klart slik at det nytes som badevann for store og små. Frøylandsvatnet har bl.a. grillplass for familien og belyste løyper for sene joggeturer og vakker natur som garantert vil falle i smak for hele familien.
  Ønsker man benytte de store servicetilbud og kjøpesentre som både Bryne, Klepp eller Sandnes kan tilby, er alt dette tilgjengelig innen kun 10 minutters biltur.
  Velkommen til Riset 18, en innholdsrik familiebolig i meget barnevennlig nabolag.

  Adkomst

  Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

  Barnehager, skoler og fritid

  Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon. Se også vedlagte nabolagsprofil for mer info om tilbud i området rundt eiendommen.

  Beskrivelse av tomt

  Tomten er pent opparbeidet med stort steinbelagt gårdsrom, der du har plass til flere biler. Det er er hage foran huset og flere solrike terrasser med flott utsikt.

  Parkering

  Dobbel garasje og romslig gårdsrom med plass til flere biler.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen er regulert til bolig (formål)i henhold til reguleringsplan 0110, Reg. plan for Hauabakken- Riset, Frøyland, Kvernaland, vedtatt 21.06.1994 med tilhørende reguleringsbestemmelser. Man må også ta hensyn til kommunedelplan for Frøyland/Kvernaland (peridoe 2011-2022) samt kommunedelplan for bybåndet sør.
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Økonomi

  Kommunale utgifter

  Kommunale avgifter inkl. vann som måles av egen vannmåler. Sist fakturerte målerstand var på 18 kubikkmeter.
  Kommunale avgifter er kr 13 217,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn
  Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 20.000 kwh. pr. år.
  Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 9500,-.
  Boligen er tilknyttet Altibox/Lyse som leverandør av kabel-tv og har her tilbys pakker fra ca. 1200 pr. mnd. for TV og fiber. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke
  Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og vil variere basert på antall medlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur m.m.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
  - Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
  Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.895.092,-
  I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 14.300,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
  Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.500,-

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Ingvar Kindervaag og Gerd Kindervaag

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
  Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
  Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
  Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: kr 55.000,-
  Tilrettelegging kr 12.000,-
  Oppgjør: kr 5.550,-
  Markedspakke: kr 14.000,-
  Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 36-0130/19
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sandnes
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR36.19130

  Dato

  Sist oppdatert: 12. oktober 2020 kl. 14:20

  Dokumenter

  If Boligkjøperpakken
  PDF 262 KB

  Område

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

  Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

  Andre boliger i området

  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  Flyttehjelp

  La oss ta jobben for deg

  Ikke stress med flyttevask, pakking, lagring og transport. Vi fikser alt for deg! Helt enkelt.
  Finn ut mer

  Sjekk din boligverdi!

  Bare tast inn adressen din og få svaret med en gang! Enkelt, raskt og helt gratis.