Solgt: 4 410 000 kr

Grefsenveien 28

4 200 000 kr
72 m²
1 soverom
Storo
Meget romslig 2-roms med stor, solrik balkong og heis i bygget - Mulighet for 2 soverom - Sentral beliggenhet! Oppussing.
 • Prisantydning
  4 200 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  513 012 kr
 • Omkostninger
  8 457 kr
 • Totalpris
  4 931 469 kr
 • Etasje
  4
 • Byggeår
  1980
 • Soverom
  1 soverom
 • Primærrom
  72 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 655 kr
 • Energimerke
  Rød E

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Stor 2-roms leilighet i 4. etasje med mulighet for flere soverom. Leiligheten har fin planløsning med separat kjøkken, soverom, romslig stue som naturlig kan deles og lage et ekstra soverom og en praktisk innvendig bod i entréen. Utgang til solrik, sydvestvendt balkong fra stuen.
Alle vinduer og balkongdør ble byttet i regi av borettslaget i 2018. To medfølgende kjellerboder på 1,2 kvm og 2,3 kvm, det er heisadkomst fra leilighetsplan til bodområde.
Leiligheten har en meget sentral beliggenhet med alt man trenger i hverdagen i nærheten. Det er nærbutikk i umiddelbar nærhet, gangavstand til trikk i Grefsenveien, t-bane fra Storo eller Nydalen, samt tog fra Grefsen stasjon. Få minutters gang til Storo storsenter, Oslos største senter med over 130 butikker og servicetilbud.
Velkommen!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Grefsenveien 28, 0482 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 76, bruksnummer 3
Andelsnummer 18, Grefsenveien 28 Borettslag, organisasjonsnummer 948 867 400

Innhold

Totalt bruttoareal: 82 kvm
Totalt bruksareal: 75 kvm
Totalt primærrom: 72 kvm
I tillegg disponerer boligen 2 kjellerboder på hht. 1,2 kvm og 2,3 kvm. Begge boder er merket med 43.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 01.09.2020 utført av Anticimex Oslo.

Byggemåte

Boligblokk over 6 etasjer, samt underetasje. Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i med grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende vegger i betong. Yttervegger er utvendig kledd med fasadeplater, samt pussede og malte flater. Tilnærmet flat takkonstruksjon, antatt tekker med takpapp membran.
Balkongdør og vinduer med 3-lags glass fra 2018.
Hvitevarene er ikke funksjonstestet og det er uklart om de fungerer.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder at leiligheten holder en eldre standard og oppgradering på påregnes. Det er gitt TG 2 på en del punkter som følge av alder: bad, elektrisk anlegg (noen skrusikringer i sikringsskap), bruksslitasje på gulv og noe skjevhet i gulv.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Stor 2-roms leilighet i 4. etasje med mulighet for 2 eller 3 soverom. Alle vinduer og balkongdør ble byttet i regi av borettslaget i 2018. Leiligheten har en meget sentral beliggenhet med alt man trenger i hverdagen i nærheten. Det er nærbutikk i umiddelbar nærhet, gangavstand til trikk i Grefsenveien, t-bane fra Storo eller Nydalen, samt tog fra Grefsen stasjon. Få minutters gang til Storo storsenter, Oslos største senter med over 130 butikker og servicetilbud.
Leiligheten holder en noe eldre standard og oppussing må påregnes.
Inneholder:
Lys stue med plass til spisebord og sofagruppe. Store vindusflater slipper inn mye naturlig lys i rommet. Det er mulig å lage et ekstra soverom ved å sette opp en vegg i stuen, denne delen er i dag adskilt med trekkspilldør. Flytter man kjøkkenet ut til veggen der badet ligger, kan man ytterligere ett ekstra soverom. Fra stuen er det utgang til sydvestvendt balkong.
Balkongen er på hele 9,5 kvm med gode solforhold. Praktisk utebod med oppbevaring for uteputer og lignende. God plass til sittegruppe, her sitter du usjenert uten gjenboere!
Eldre bad med belegg på gulv og tapet, samt delvis flislagte vegger. Badet er videre utstyrt med badekar, servant og opplegg for vaskemaskin.
Pent kjøkken med hvit profilert innredning, laminat benkeplate og frittstående komfyr og kjøleskap. Kjøkkenet er separat og har god plass til frokostbord.
Soverom med svært god lagringsplass i skyvedørsgarderobe med speilfronter, samt ekstra garderobeskap.
Entré med mye veggplass til klesoppheng og skoskap.
Fra entréen er det tilgang til praktisk innvendig bod på ca. 3 kvm, med god plass til oppbevaring av yttertøy og sko.
Leiligheten disponerer i tillegg to kjellerboder på 1,2 kvm og 2,3 kvm.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 08.07.1981. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 6 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om gjerde, kloakkledn., vannledn., skjønn, vedlikehold av fjernvarme.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Diverse

Boligens selges ved fullmektig. Fullmektigen har ikke selv bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand utover det som fremkommer i salgsoppgave og takst/boligsalgsrapport.
Boligen er ryddet og vasket før visning og vil ikke bli ytterligere vasket før overtagelse.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Sentral beliggenhet på Storo, med gangavstand til det meste man trenger i hverdagen. Området har vært i stor utvikling de senere år hvor bl.a. store industritomter har blitt omdannet til næringsbygg samt boligutvikling med mange spennende boligområder og grøntarealer. Det er også gangavstand til alle fasiliteter som bla. Handelshøyskolen BI, Storo Storsenter med sine 130 forretninger, flere treningssenter (SATS, EVO mm.) og hyggelige kafèer/restauranter som bla. Godt Brød, Åpent Bakeri, Nydalen Bryggeri og Spiseri. Odeon Kino i Nydalen har landets eneste IMAX-format.
Området ligger mellom marka og byen med en velutviklet infrastruktur. I nærområdet finnes det fine turmuligheter, badeplasser og rekreasjonsområder langs Akerselva og Voldsløkka med tennisbane om sommeren og skiløyper på vinterhalvåret. Idylliske Akerselva finner du kort vei unna leiligheten, med fine turveier til sentrum i sør samt Nordmarka og Lillomarka i nord.
Både Nydalen og Storo har et av byens beste knutepunkter for offentlig kommunikasjon. Det går bl.a. T-bane fra Nydalen og Storo samt jernbane fra Nydalen. Nærmeste holdeplass for trikk er Grefsenveien. Ellers er det et godt tilbud på busslinjer med bl.a. linje 30 og 37 (som går hele døgnet). Flybussen går fra Storo/Ring 3.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Boligen sokner til Fernanda Nissen skole. Det er flere private og offentlige barnehager i området, som for eksempel Lillohagen FUS barnehage, Nordpolen FUS barnehage og Espira Grefsen stasjon barnehage.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1.771 kvm som tilhører borettslaget.

Parkering

Borettslaget har garasjeplasser og parkeringsplasser som leies ut etter venteliste. For beboere med el-bil vil det være mulig å leie plass med ladeboks som faktureres a-konto per måned med endelig avregning en gang i året.
Nærmeste kommunale ladestasjon ligger i Frederik Glads gate (4 plasser) ca. 3 minutters gange fra leiligheten.
Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 3.600,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr. 600,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for borettslaget.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 28.7.77 med tilhørende reguleringsbestemmelser S-2937 datert 1.10.87. Reguleringsbestemmelsene er erstattet med kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030, som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262.
Utsnitt av plan kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 4 655,- pr. mnd. og inkluderer: varmt vann, renter og avdrag på fellesgjeld, internett, felles forsikring, kommunale avgifter, forretningsførsel m.m.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.
Boligen selges gjennom fullmektig. Fullmektig har ikke kjennskap til strømforbruk og avgift for TV.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Ved hjelp av Skatteetatens kalkulator er formuesverdien for 2018 beregnet til kr 1 306 346,- når eier er fast bosatt på eiendommen.(primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 4 702 845,60.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 34 328,- pr. 31.12.2019
Andel fellesgjeld er kr 513 012,- pr. 03.09.2020
Total fellesgjeld for boligselskapet er kr 22 268 423,- pr. 01.09.2020. Total fellesgjeld er fordelt på to annuitetslån.
Lån 1:
Restsaldo pr. 01.09.2020: kr 5 314 675,-
Andel av saldo: kr 122 437,-
Rentebetingelser: 1,65% flytende rente p.a
Lånets restløpetid: 16 år og 1 mnd
Avdragsfrihet: Nei
Lån 2:
Restsaldo pr. 01.09.2020: kr 16 953 748,-
Andel av saldo: kr 390 575,-
Rentebetingelser: 1,65% flytende rente p.a
Lånets restløpetid: 33 år og 3 mnd
Avdragsfrihet: Nei

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Pantattest
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 652,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.325,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 4.721.469,-. Av dette beløpet utgjør kr 513 012,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger. Kun rettshjelpsdekning koster Kr. 4.900,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Tordis Langlo

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Grefsenveien 28 Borettslag.
Borettslaget består av 42 leiligheter.
Forretningsfører er OBOS avd. Forkjøp, tlf. 22 86 59 99
Dugnad må påregnes.
Det er vedtatt forbud mot dyrehold, men styret kan samtykke i at brukeren av boligen holder dyr dersom gode grunner taler for det, og dyreholdet ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen.
Foretatt påkostninger de senere år:
2018/2019: Rehabilitering av fasader, bytting av vinduer og dører, omtekking av hovedtak og nytt tak over svalgang, samt betongrehabilitering på balkonger.
Planlagte påkostninger:
Ferdigstillelse av rehabilitering og vanlig vedlikehold.
Borettslaget har solgt det tidligere forsamlingslokalet i 1. etasje i bygget. Dette lokalet skal gjøres om til 3 eller 4 leiligheter. Styret har fått fullmakt til å opprette nye andelsnumre, samt fastsette felleskostnader o.l basert på endelig størrelse på leilighetene.
I hht. vedtektene skal borettslaget godkjenne alle bygningsmessige forandringer.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring)
innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.500,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 41-0084/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Grefsen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR41.2084

Dato

Sist oppdatert: 21. desember 2020 kl. 14:33

Dokumenter

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
Flyttehjelp

La oss ta jobben for deg

Ikke stress med flyttevask, pakking, lagring og transport. Vi fikser alt for deg! Helt enkelt.
Finn ut mer

Sjekk din boligverdi!

Bare tast inn adressen din og få svaret med en gang! Enkelt, raskt og helt gratis.