Solgt: 1 600 000 kr

Kamperhaugveien 10

2 150 000 kr
98 m²
2 soverom
Velkommen til Kamperhaugveien 10
Henrik Tangen
Presenteres av
Henrik Tangen
Modernisert enebolig med grense til Herreelva. 2 soverom - parkering
 • Prisantydning
  2 150 000 kr
 • Omkostninger
  55 092 kr
 • Totalpris
  1 655 092 kr
 • Byggeår
  1865
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  98 m²
 • Bruksareal
  126 m²
 • Tomteareal
  471,6 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Gul G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Kamperhaugveien 10, en modernisert enebolig rett ved Herreelva. Eneboligen er moderisert i 2018, da ble tak, kledning og vinduer byttet. Boligen er også pusset opp innvendig med laminat på gulv og plater på vegger. Boligen ligger flott vendt mot vest og bader i sol hele dagen og til sen kveld. 34 meter med grense mot elva byr også på muligheter for båt. Det er i dag tre båtfester på tomten. Det er også lagt flytebrygge på utsiden slik at man kan legge til med båten. Det er parkering på oversiden av tomten. Eneboligen ligger i et barnevennlig område på Herre og er oppført i 1870. I 1 etasje finner du stue, kjøkken og bad. I 2. etasje er det 2 store soverom, muligheter for walk-in closet samt en liten alkove.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Kamperhaugveien 10, 3965 HERRE
Kommunenummer 3813, gårdsnummer 3, bruksnummer 14, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 135 kvm
Totalt bruksareal: 126 kvm
Totalt primærrom: 98 kvm
Bruksareal:
Enebolig 126 kvm
Primærrom:
Enebolig:
1. etasje 52 kvm: Entrè, stue, kjøkken og bad.
2. etasje 46 kvm: To soverom, kontor og bod.
Sekundærrom:
Enebolig:
Kjeller: 28 kvm:
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 12.08.2021 utført av Taksttjenester Grenland AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført trolig på steinmasser på fast grunn som ser ut til å være stabil. Eldre betonggulv uten fuktsikring. Grunnmur er satt opp av naturstein, teglstein og noe lettklinkblokker. Reisverk består av en bærende rammekonstruksjon bygget opp med stolper og sviller. Hulerommene i rammekonstruksjonen er fylt med loddrette veggplanker eller grove stokker. Utvendig komplettering med dobbelt falset liggende kledning som ble skiftet i 2018. Vinduer fra 2018 samt yttertak som består av saltak som er bygget på stedet.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder
TG 2:
- Takkonstruksjoner - Registrert fuktskjolder og svertesopp på takbord
- Piper/peis - knust glass i peisovn, feieluke for nær trevirke, elementpipe er murt skjevt.
- Frittbærende dekker - Store skeivheter - Bjekelaget mot krypkjeller bør undersøkes - fukt 21,9% på bjekelag
- Overflater generelt bad - Noe skjevheter - ingen fuktutslag - Veggplater har ikke våtromsplater - det er fall til sluk.
- Yttervegger - pga alder påregnes lokale utbedringer
- Grunn/fundamenter - Fjell under bolig og setningsskader.
TG 3:
- Drenering sprekker og mur m/saltutslag - Vann fra veien og ned i kjeler
- Støttemur - Støttemur med komunalt ansvar sprekker.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Entrè: Romslig entrè med god plass til oppheng av klær og sko. Entreèn er lys, med laminat på gulv og hvite malte plater på veggene. Fra entreèn tar du deg enten opp i 2. etasje, eller inn i stuen.
Stue: Stuen har god plass til sofagruppe, det er lagt laminat på gulvet og det er hvite malte plater på veggene. Utgang til solrik terrasse. Det er store vindusfalter mot vest slik at stuen er lys og med utsikt ned til Herreelva, så her kan du sitte i stuen og se laksen svømme i elva.
Kjøkken: Det ble satt inn brukt innredning i 2018 og rommet har plass til spisestue. Kjøkkenet er i åpen del til stuen. Hvitevarer på kjøkkenet medfølger salget (komfyr, platetopp, kjøleskap og oppvaskmaskin).
Bad: Badet ble også pusset opp i 2018. Det er lagt belegg på gulvet og malte palter på vegger. Badet er utstyrt med dusjhjørne, servant med speil og toalett. Det er opplegg til vaskemaskin og tørketrommel på badet.
Soverom: Det er to godkjente soverom i 2. etasje. Hovedsoverommet er stort og har god plass til seng og muligheter for å lage walk-in closet i "bod" på innsiden av soverommet. På begge rommene er det laminat på gulv og malte plater på veggene.
Kontor/sovealkove: Det er et rom som tidligere er brukt både til kontor og soveplass. Rommet har ikke godkjent røminingsvei pga vinduet ikke er etter riktige mål.

Oppvarming

Boligen er varmet opp med via elektriske panelovner, luft til luft varmepumpe, varmekabler og peis.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1975
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen. Dagboknr 500528, tinglyst 12.05.1948, type heftelse: Bestemmelse om vannledning. Erklæring datert november 1947 om rett for Bamble kommune til uten vederlag å legge ned vannledning.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Enebolig i rolig og barnevennlig boligområde på Herre. Eiendommen grenser til Herreelva mot vest. Det er kort gangavstand til Herre skole, dagligvarebutikk og Herre Kroa. Idrettsplass og "badedammen" er også i gangavstand fra eiendommen. 3 båtfester gir fine muligheter for å ta båten ut i Frierfjorden. Med kort vei ut i naturen er muligheten mange for familien hvis man ønsker, enten det er til Kongens dam eller bare for å nyte naturen. Med ca. 13 kilometer til Stathelle (Brotorvet kjøpesenter) hvor du finner et rikt utvalg av butikker. Til Porsgrunn er det ca 16 km. Gangavstand til Bussholdeplass.

Adkomst

Ta av mot Herre inn Rafnesveien følg så veien 230 meter og ta til venstre inn på Hellestvedtveien. Følg så veien ca 400 meter og ta til høyre inn på Kamperhaugveien, etter ca.150 meter ligger eiendom på venstre side. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Det er ca. 1,9 kilometer til Uksodden barnehage. Barnehagen har et stort uteområde med skogen som nærmeste nabo. Kort gangavstand, ca. 1 kilometer, til Herre barneskole med SFO-avdeling. Bamble kommune bygger ny ungdomsskole med basishall, idrettshall og svømmehall på Grasmyr. Ungdomsskolen er innviet. Den nye ungdomsskolen er felles for alle ungdommer i kommunen. Det er ca. 14 kilometer til skolen og det går skolebuss fra Herre (linje 87). Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Skrånet tomt som grenser mot Herreelva. Eiendommen er solrik og har sol fra tidlig morgen til sen kveld. To plattinger samt flytebrygge på eiendommen.
Eiet tomt på 471,6 kvm.

Parkering

Det er laget til en parkeringsplass på oversiden av tomten.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er har avløp avløp som får ut i elva. Dette er opplyst til kommune som er klar over dette, og sagt at påkobling vil komme etter hvert, men ikke på nåværende tidspunkt.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 18.06.2015 er avsatt til: Boligbebyggelse.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 11 899,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, eiendomsskatt, renovasjon og feiing/tilsyn.
Nåværende eier har leid ut eiendommen og vet ikke eksakt strømforbruk.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 6 150,-.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og har avgift på
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 112 841,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 406 227,60.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 2 205 092.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,- for eneboliger mindre enn 230 kvm.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Bjørn Østensen

Konsesjon

Eiendommen er ikke konsesjonspliktig, men det er boplikt i Bamble kommune. For at eiendommen skal kunne overskjøtes må kjøper derfor signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 2 % av salgssummen.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.750,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 28-0099/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Bamble
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR28.2199

Dato

Sist oppdatert: 05. november 2021 kl. 11:58

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.