Solgt: 7 750 000 kr

Blåklokkevegen 33

7 990 000 kr
225 m²
4 soverom
Velkommen til Blåklokkevegen 33 - En familievennlig og innholdsrik enebolig over 2 plan med egen hybeldel
Trude Stensby
Presenteres av
Trude Stensby
Jessheim
Innholdsrik enebolig over 2 plan med hybeldel | Dobbelgarasje, vinterhage og bod | Barnevennlig og sentrumsnært!
 • Prisantydning
  7 990 000 kr
 • Omkostninger
  201 092 kr
 • Totalpris
  7 951 092 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1987
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  3 bad
 • Primærrom
  225 m²
 • Bruksareal
  225 m²
 • Tomteareal
  847,7 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Gul E

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Familievennlig og innholdsrik enebolig beliggende i et barnevennlig, rolig og sentrumsnært boområde på Jessheim i Ullensaker kommune. Eiendommen er på 847 kvm opparbeidet med steinbelagt innkjørsel, gårdsplass og uteplasser, plenarealer, beplantninger og hekk rundt eiendommen. Parkering i dobbelgarasje og på gårdsplass. Kort vei til barnehage, barneskole og offentlig kommunikasjon.
Boligens 1. etasje rommer lys entré, romslig stue, spisestue, pent kjøkken, bad, praktisk vaskerom og soverom. I underetasjen finner man ytterligere bad, badstue, teknisk rom og 2 soverom. Det er etablert en hybel i underetasjen som rommer vindfang, stue, kjøkken, bad og soverom. Flott anneks bestående av vinterhage på ca. 10 kvm og bodrom/trimrom på ca. 12 kvm samt isolert hagebod med god oppbevaringsplass.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Blåklokkevegen 33, 2052 JESSHEIM
Kommunenummer 3033, gårdsnummer 43, bruksnummer 47, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 248 kvm
Totalt bruksareal: 225 kvm
Totalt primærrom: 225 kvm
Bruksareal:
Enebolig 225 kvm
Primærrom:
U. etasje 104 kvm: Trapperom/gang, baderom, badstue, teknisk rom og 2 soverom samt hybeldel med vindfang, baderom, kjøkken, stue og soverom
1. etasje 121 kvm: Vindfang, entre/trapperom, baderom, vaskerom, kjøkken, spisestue, tv-stue/stue og soverom
Bruksareal:
Frittstående dobbelgarasje 42,7 kvm inkludert bod på ca. 7,8 kvm
Frittstående anneks på ca. 23,2 m2 bestående av vinterhage (10,5 m2) og bodrom (12,3 m2).
Utvendig bod/redskapsskjul på ca. 8,1 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 01.10.2021 utført av Agenda Taksering AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i tre og mur.
Boligen ble oppført i 1987 (GAB-register), tilbygget i 2003/04. Gulvflater i U.etasje av mur og etasjeskillere av tre. Yttervegger og bærende konstruksjoner av grunnmur og bindingsverkskonstruksjon, utvendige fasader er kledd med beiset trepanel. Takkonstruksjon av tre i saltaks form med ark på to sider, utvendig tekket med betongtakstein.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på.
Følgende har fått tilstandsgrad 2(TG2):
- Bad i 1. etg har i helhet fått TG1, men det er gitt TG2 på ventilasjon, membran, tettesjikt og sluk(i gulv og vegger) ink. rørgjennomføringer samt fallforhold. TG grunnet naturlig ventilasjon(ikke mekanisk avtrekk), alder på sluk og høydeforskjell fra toppsluk til toppoverflate ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
- Bad i underetasje har fått TG2 på overflater vegger og gulv, membran, tettesjikt og sluk(i gulv og vegger) ink. rørgjennomføringer og fallforhold. Riss/sprekker ble observert i nederste veggflis ved dusjdør mot badstu samt i enkelte flisfuger i dusjhjørne. Kan være en indikasjon på utettheter i våtrommets tettesjikt. Bakenforliggende skader kan ikke utelukkes. Det ble observert stedvis "bom" i fliser, spesielt foran dør mot badstu. Dette innebærer at fliser har manglende vedheft til underlaget. Membran/slukmansjett kan ikke verifiseres innenfor klemring i sluk, og således er det uklart om den er tilfredsstillende etablert. Alder på sluk tilsier aktsomhet med henhold til at tetthet ikke kan garanteres med hensyn til fuktgjennomgang i våtrommets membransjikt. Høydeforskjell fra topp sluk til topp overflate ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Høydeforskjellen ble målt til 12 mm fra gulv ved dør til gulv ved sluk.
- Bad i hybeldel er fra 2018 og har i helhet fått TG1, men det er gitt TG2 på slukets plassering, membran, tettesjikt og sluk(i gulv og vegger) ink. rørgjennomføringer og fallforhold(gulv). Sluket er plassert for høyt i forhold til gulvet for øvrig, og dette medfører at vann utenfor den nære sluksonen ikke vil kunne nå sluket. Membran/slukmansjett kan ikke verifiseres innenfor klemring i sluk, og således er det uklart om den er tilfredsstillende
etablert. Sluk er ikke tilgjengelig for inspeksjon. Høydeforskjell fra topp sluk til topp overflate ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Gulv har motfall på 2 mm fra gulv ved sluk og mot dør.
- Vaskerom har fått TG2 på ventilasjon, overflater vegger og gulv samt membran, tettesjikt og sluk (i gulv og vegger) ink. rørgjennomføringer. Kun naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Våtromstapet har stedvis slitasje og manglende vedheft, spesielt i hjørner. Avløpsrør for utslagsvask er ført gjennom gulvbelegg (fungerende membran), noe som er uheldig. Mansjett eller oppbrett rundt avløpsrør på 25 mm bør etableres. Alder på sluk tilsier aktsomhet med henhold til at tetthet ikke kan garanteres med hensyn til fuktgjennomgang i våtrommets membransjikt.
- Overflater gulv på kjøkken i hybeldel. TG 2 gjelder stedvis knirk i gulv, spesielt ved dører. Fuktsvelling ble observert på enkelte av laminatets sammenføyninger (skjøter).
- Ventilasjon(gjelder kun p-rom) og kontruksjoner(tilfarergulv, himlinger og vegger) i rom under terreng(underetasje). Klaffventiler stedvis i vegg. Usikker tilluftløsning. Anbefaler mer kontrollerbar ventilering. Vegger i U.etasje er stedvis utlektede fra grunnmuren. Ut fra utførelse vurderes denne løsningen å ha en fuktrisiko selv om synlige skader ikke er observert. Dette er ikke noe spesielt for akkurat denne boligen, men tilsvarende andre boliger vil normalt ha samme risiko basert på materialenes egnethet under terreng (organiske materialer).
- Overflater vegger/undertak på loft. Det ble observert stedvise fuktmerker på undertak samt overfladiske merker på isolasjonens vindsperre (papiret), spesielt ved pipeløp samt over trapperom. Dette skyldes trolig inndriv (ved sterk vind), mellom plateskjøter.
- Vinduer fra byggeår. Vinduer er av eldre type og har ikke den tetthet og isolerende funksjon som dagens vinduer har. Gjenværende restlevetid anses derfor å være redusert/usikker. Dører er av eldre type og har ikke den tetthet og isolerende funksjon som dagens dører har. Gjenværende restlevetid anses derfor å være redusert/usikker.
- Yttertak har fått TG1 i helhet, men det er gitt TG 2 på Tekkingsoverflate og undertak samt takgjennomføringer. Slitasjegraden på tekkingen (ink. undertak og lekter) er slik at det vurderes at tekkingen har passert mer enn 50 % av anbefalt brukstid. Dette begrunnes med taktekkingens alder. Restlevetiden er derfor usikker. Takgjennomføringer med tettedetaljer vurderes ikke å være slik at lekkasjer kan utelukkes.
- Dreneringens alder og utvendig terreng ink fuktsikring av grunnmur. Det er høyst usikkert om grunnmuren er fuktsikret med grunnmursplater eller tilsvarende.
Selger opplyser videre:
- Etablering av bad i utleiedel og teknisk rom. Utført av Darek bygg.
- Etablering av utleieenhet, våren 2018. Utført av Darek Bygg.
- Tekninger levert Ullensaker kommune i forbindelse med Bruksendring. Det er meldt bruksendring til Ullensaker kommune.
- Råte rund vindu i Karnapp. Byttet ut og renovert sommeren 2021.
- Elektrisk arbeid i forbindelse med etablering av utleieenhet. Utført av Kodar Elektro. Foreligger samsvarserklæring fra Kodar Elektro.
- Etablering av utleiedel, omsøkt bruksendret boder i kjeller. Saken ligger til godkjenning hos kommunen.
- Ingangsdører, verandadører og garasjeporter byttet i 2012.
- Belegningsstein rundt sokkel, og oppgradering av uteområdene 2021.
- Skiftet bordkledning og malt sørvegg 2021.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Familievennlig og innholdsrik enebolig beliggende i et barnevennlig, rolig og sentrumsnært boområde på Jessheim i Ullensaker kommune. Eiendommen er på 847 kvm opparbeidet med steinbelagt innkjørsel, gårdsplass og uteplasser, plenarealer, beplantninger og hekk rundt eiendommen. Parkering i dobbelgarasje og på gårdsplass. Kort vei til barnehage, barneskole og offentlig kommunikasjon. Flott anneks bestående av vinterhage på ca. 10 kvm og bodrom på ca. 12 kvm. God boltreplass for hele familien. Det er i 2021 innlagt fiber for Internett. Velkommen!
Entré
Lyst og delikat vindfang med god plass for å henge fra seg yttertøy og sko. Fra vindfanget kommer man til entré/gang med dør inn til øvrige rom i etasjen og trapp ned til underetasjen.
Stue
Romslig og pen stue med flere møbleringsmuligheter. God plass for sofa-løsning, spisegruppe og tilhørende møblement. Gode vindusflater slipper inn rikelig med naturlig lys som gir en luftig romfølelse. Det er videre en stemningsfull peis i stuen som byr på varme og ekstra hygge på kjølige høst- og vinterdager.
Kjøkken
Pent kjøkken med egen spisestue, - her har kokken full oversikt over gjestene sine! Innredningen er fra Norform med profilerte fronter, heltre benkeplate med nedsenket skyllekum og oppvaskkum med ettgreps armatur. Integrerte hvitevarer som Electrolux induksjons koketopp(ny i 2021), innebygget Siemens stekevovn, innebygget Bosch oppvaskmaskin og integrert Siemens kjøleskap. Overskap med belysning under og ventilator tilkoblet avtrekkskanal. Fliser over benkeplate og dobbel stikkontakt på vegg, stikkontakt med 4 uttak under overskap samt 3 doble stikkontakter i lysarmaturer. Godt med skap- og benkplass. Romslig spisestue med plass for spisegruppe og tilhørende stoler.
Bad
Boligen har 2 flislagte bad med varmekabler i gulv, - ett bad i hver etasje. Badet i 1. etasje er innredet med frittstående toalett og innmurt hjørnebadekar med ettgreps armatur med hånddusj. Baderomsinnredning med profilerte fronter og 2 servanter med ettgreps armaturer. Speil, belysning samt dobbel stikkontakt på vegg.
Badet i underetasjen er innredet med frittstående toalett og dusjhjørne med innfellbare buede dører og ettgreps armatur med hånddusj. Baderomsinnredning med profilerte fronter og servant med Damixa ett-greps armatur. Speil, belysning samt dobbel stikkontakt på vegg. Fra badet er det adkomst via glassdør til badstue som byr på litt hverdagsvelvære. Her er det plassert en Tylö badstueovn, benker i 2 høyder langs vegg og belysning på vegg.
Vaskerom
Et vaskerom er kjærkomment i enhver barnefamilie! Gulvflater med gulvbelegg og baderomstapet på vegger. Høyskap og benkeplate langs vegg. Utslagsvask med Oras ettgreps armatur, dobbel stikkontakt på vegg og opplegg for vaskemaskin/tørketrommel.
Soverom
Boligen har 3 lyse og fine soverom, hvorav et er plassert i 1. etasje og to i underetasjen.
Hybeldelen
Det er etablert en hybel i underetasjen som rommer vindfang, stue, kjøkken, bad og soverom.
Kjøkkeninnredning er fra Ikea med glatte fronter, laminert benkeplate med nedsenket skyllekum og oppvaskkum med Oras ett-greps armatur. Frittstående Husqvarna komfyr med keramisk koketopp, innebygget Asko oppvaskmaskin og frittstående Whirlpool kjøleskap med fryser.
Badet er fra 2018 med flislagte gulv med varme og baderomsplater på vegger. Det er innredet med vegghengt toalett med innebygget sisterne og dusjkabinett med skyvedører av glass og ettgreps armatur med hånddusj. Baderomsinnredning med høyglans skuffefronter og servant med ettgreps armatur. Det er opplegg for vaskemaskin og dobbel stikkontakt på vegg.

Oppvarming

Boligen blir oppvarmet med elektrisitet, Mitsubishi varmepumpe og varmekabler, kombinert med peis/peisovn i stuer.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 11.09.2008. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Boligen er oppført i 1987. Det foreligger byggetegninger datert 19.02.1986 og byggetegninger i forbindelse med endring/tilbygg datert 13.03.2003. Det er innredet i underetasjen med ny planløsning og utstedt ferdigattest datert 11.09.2008.
Det er i senere tid innredet en hybelddel i underetasjen.
Ferdigattesten omfatter ikke garasjen.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Den del av boligens underetasje som er innredet som en hybel er lovlig for beboelse, men er ikke godkjent som separat boenhet av kommunen. Det gjøres oppmerksom på at det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er ikke gjennomført radonmåling på denne boligen.

Diverse

Pendellampe i stue og på kjøkken, fryseskap, vaskemaskin, tørketrommel og arbeidsbenker i garasje medfølger ikke eiendommen ved salg.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen ligger i et veletablert og populært boligområde med nærhet til fotballbane, ballbinge, skøytebane, svømmehall, badevann, skiløyper og treningssenter som gjør området til et attraktivt sted å bosette seg. Fra boligen er det gangavstand på direkte gangveg (20-25 min) til sentrum med alt av bymessige fasiliteter!
Dagligvarehandelen kan enkelt gjøres via Coop Extra Algarheimsvegen eller Kiwi Gystad. Ønsker du ytterligere servicetilbud, er det kort vei til Jessheim sentrum med alt av bymessige fasiliteter - Jessheim By har et rikt og godt utvalg av ulike servicetilbud. Jessheim storsenter rommer over 150 butikker og restauranter. Her er det noe for enhver smak og behov. Videre er det storgata med flere koselige spisesteder, kafeer, barer, utesteder og mye mer. Ullensaker kulturhus har 3 kinosaler og byr også på teater, danseskole, konserter, samt et innholdsrikt bibliotek.
Kort vei til Nordbytjernet som er Ullensakers kanskje mest populære badeplass som er tilrettelagt med blant annet brygge og volleyballbane. Tjernet er en naturperle som trekker mange mennesker på fine sommerdager. Her finnes flotte turstier rundt hele tjernet og et yrende badeliv om sommeren. Flere populære bade- og fiskebrygger.
Utover dette kan Jessheimmarka tilby turstier, sykkelstier, skiløyper og lysløype. Her finnes gode vintertilbud hvor det blir kjørt opp flotte skiløyper. Det er ca. 25 min. til Romeriksåsen som byr på gode tur- og rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter. Romeriksåsen er et av Romerikes mest varierte friluftsområder, og byr på alt fra tur- og sykkelstier, oppkjørte skiløyper, badeplasser, skianlegg og mange fiskevann!
Meget god offentlig kommunikasjon fra Jessheim togstasjon med togavganger inn til hovedstaden hver halvtime med en reisetid på kun 37 minutter til Oslo S.
Avstander med bil:
Jessheim sentrum: ca 4 min
Oslo Lufthavn: ca 13 min
Oslo S: ca 36 min
Lillestrøm: ca 24 min

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 847,7 kvm. Arealet er beregnet og avvik kan forekomme. Tomten er meget pent opparbeidet med steinbelagt gårdsplass, plenarealer, beplantninger og hekk rundt eiendommen. Flere gode uteplasser både i hagen og på den solfylte romslige terrassen. Det er i tillegg hyggelig plasser rundt huset som man kan benytte. Flott vinterhage hvor man kan nyte hyggelige lag langt utover høsten.

Parkering

Parkering i dobbelgarasje og biloppstillingsplasser på egen gårdsplass. Gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan for "B22 - Gystadfeltet" stadfestet 31.03.1982 med tilhørende reguleringsbestemmelser vedtatt 23.11.1987 og en mindre vesentlig endring vedtatt 15.06.2009.
Avsatt i kommuneplanen vedtatt 23.03.2021 til boligbebyggelse - nåværende.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

XX
Kommunale avgifter er kr 7 278,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 0,- pr. år. / 0 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr XXX.
Boligen er tilknyttet Fortum Tellier som leverandør av Internett og har avgift på kr XXX pr. mnd.
Boligen er tilknyttet Verisure alarmselskap som koster kr 7.500,- pr. år.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 1 701 232,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 6 124 435,20.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for eiendommer i kommunen.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 8.191.092,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Finn Terje Steinhanses Olsen

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,9% av salgssummen.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 15.500,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 63-0199/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Jessheim
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR63.21199

Dato

Sist oppdatert: 01. november 2021 kl. 16:39

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.