Solgt: 3 810 000 kr

Sentrumveien 8

3 500 000 kr
48 m²
1 soverom
Velkommen til Sentrumveien 8!
Henrik Skalstad
Presenteres av
Henrik Skalstad
Ski sentrum
2-roms leilighet med attraktiv beliggenhet i Ski sentrum - Solrik balkong og garasjeplass
 • Prisantydning
  3 500 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  2 809 kr
 • Omkostninger
  91 722 kr
 • Totalpris
  3 904 531 kr
 • Etasje
  5
 • Byggeår
  2003
 • Soverom
  1 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  48 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  2 936 kr
 • Energimerke
  Grønn D

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Sentrumveien 8!
En arealeffektiv og praktisk 2-roms leilighet med attraktiv beliggenhet i Ski sentrum. Leiligheten ligger i byggets 5. etasje med solrik balkong, garasjeplass og heis. Oppvarming via gulvvarme på bad og radiatorer tilknyttet fjernvarmeanlegg. Leiligheten holder en normal standard med noe bruksslitasje.
Boligen ligger i sentrum med nærhet til alt av forretninger, servicetilbud og offentlig kommunikasjon, men samtidig i et litt mindre trafikkert område. Umiddelbar nærhet til Ski Storsenter som er ett av Norges største kjøpesentre med blant annet caféer, restauranter, bibliotek, bowlinghall og kinosenter. Idrettsanlegg og turområder er også å finne i nærområdet. Det er gangavstand til Ski stasjon som er et knutepunkt på Østfoldbanen med hyppige avganger.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Sentrumveien 8, 1400 SKI
Kommunenummer 3020, gårdsnummer 134, bruksnummer 344, seksjonsnummer 16, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 57 kvm
Totalt bruksareal: 52 kvm
Totalt primærrom: 48 kvm
Primærrom:
5. etasje 48 kvm: Entré, bad, stue med åpen kjøkkenløsning og soverom.
Sekundærrom:
5. etasje 4 kvm: Bod.
I tillegg disponerer leiligheten en bod på ca. 2 kvm. tilknyttet balkongen.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 10.08.2021, utført av Kenneth Lesteberg. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i tre/mur/betong. Boligbygg over seks etasjer. Gulv på grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong med utfyllende bindingsverk av trekonstruksjoner. Fasader utført i teglstein og liggende kledning. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med papp/membran(ikke besiktiget). Glatt entrédør av tre med kikkhull, brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Balkongdør og vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra 2003.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
- Servantskap har fuktskader ned mot gulv på badet.
- Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt i stue er målt til 21 mm.
- Gulvet bærer preg av alder/slitasje.
- Balkongdør bærer preg av slitasje.
- Lekkasje vannlås i kjøkkenbenk.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Arealeffektiv 2-roms leilighet med normal standard og noe bruksslitasje. Leiligheten er i 5. etasje med solrik balkong, garasje og heis. Oppvarming via gulvvarme på bad og radiatorer tilknyttet fjernvarmeanlegg.
Romslig entré med plass til garderobeskap, skostativ og oppheng for yttertøy, samt adkomst til bod som kan benyttes som garderoberom. Kjøkkeninnredning med glatte fronter og laminert benkeplate. Nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur fra Oras. Flislagt mellom benkeplate og overskap med stikkontakter samt belysning over benkeplate. Integrert ventilator fra Flexit tilkoblet avtrekkskanal. Kjøkkenet er fra byggeår og ingen hvitevarer medfølger. Lys stue med store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys. Stuen har gode innredningsmuligheter med en naturlig plassering av spisestue og TV-krok. Utgang til delvis overbygget vestvendt uteplass på ca. 15 kvm som forlenger stuen på sommerstid. Stikkontakt og belysning på vegg. Bod tilknyttet balkongen. Flislagt baderom med himlingsflater utført i glatte malte flater. Gulvstående innredning med heldekkende servant og ett-greps armatur fra Oras. Innfelt speil på vegg med overlys og stikkontakt over servant. Dusjnisje med ett-greps armatur fra Oras. Gulvmontert toalett fra Gustavsberg. Opplegg for vaskemaskin. Stort soverom med god plass til dobbeltseng og garderobeskap.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet ved radiatorer via fjernvarmeanlegg samt tilknyttet felles varmtvann for bygningen. Gulvvarme på baderom.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 21.04.2004. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom:
Dagboknr 4005, tinglyst 21.03.2002, Vilkår i kjøpekontrakt. Gjelder forutsetninger ved oppføring av bygget.
Dagboknr 4006, tinglyst 21.03.2002, bestemmelse iflg. skjøte. Gjelder forutsetninger ved oppføring av bygget.
Dagboknr 14851, tinglyst 29.10.2002, bestemmelse om adkomstrett. Sameiet har kjørbar adkomstrett til garasjen.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Diverse

Boligens selges ved fullmektig. Fullmektigen har ikke selv bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand utover det som fremkommer i salgsoppgave og boligsalgsrapport.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen ligger i Ski sentrum med nærhet til alt av forretninger, servicetilbud og offentlig kommunikasjon. Boligen har umiddelbar nærhet til Ski Storsenter som er ett av Norges største kjøpesentre med blant annet caféer, restauranter, bibliotek, bowlinghall og kinosenter. Idrettsanlegg og turområder er også å finne i nærområdet.
Det er gangavstand til Ski stasjon som er et knutepunkt på Østfoldbanen med hyppige tog i "alle" retninger. Toget bruker ca. 22 minutter til Oslo S.
Det er bygges nytt dobbeltspor mellom Oslo og Ski, som anslås å stå ferdig i slutten 2022. Da skal toget fra Ski til Oslo S ta kun ca. 11 min.

Adkomst

Leiligheten ligger i Ski sentrum med inngang fra Sentrumveien.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Gangavstand til barnehager og skoler.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 3.792 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.

Parkering

En biloppstillingsplass i felles oppvarmet garasjeanlegg, beliggende i 4. etasje.
En seksjonseier kan med samtykke fra styret anlegge ladepunkt for elbil og ladbare hybrider i tilknytning til en parkeringsplass seksjonen disponerer, eller andre steder som styret anviser. Styret kan bare nekte samtykke dersom det foreligger en saklig grunn. Kostnader til etablering av ladepunkt, vedlikehold og strøm dekkes av den enkelte seksjonseier.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål og sentrumsformål i henhold til reguleringsplan for Ski sentrum, med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 11.05.2016.
Det er store planer om utbygging av Ski sentrum i årene fremover. Det foreligger detaljreguleringsplan for høring som gjelder utvikling av eiendommene i området. Dette vil påvirke nærområdet, bla. er naboeiendommene kjøpt opp. Dette vil gjøre en endring av omgivelsene og det må påregnes byggestøy. Utbyggingen av Follobanen og Ski stasjon vil også medføre støy.
I kommuneplan for Nordre Follo 2019-2030 fremgår det følgende hensynssoner for eiendommen:
H310_1 Ras og skredfare: Gjelder for store deler av Nordre Follo kommune.
H210_1 Rød støysone.
H220_1 Gul støysone.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Kommunale avgifter er kr 6.495,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp og renovasjon.
Fellesutgiftene er kr 2.936,- pr. mnd. og inkluderer: Forretningsførsel, vaktmester, kabel-TV/internett, felles bygningsforsikring, garasjeplass, a-konto vann og vedlikeholdsfond.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter, og ble sist justert 01.08.2021.
Fellesutgiftene fordeles slik:
Felleskostnader 2.244,-
Kabel-TV 194,-
Fond: 132,-
A-konto Vann: 266,-
Garasje: 100,-
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 4.650,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og er inkludert i fellesutgiftene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 751.867,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 2.706.721,-
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 14 831,- pr. 31.12.2020
Andel fellesgjeld er kr 2 809,- pr. 31.12.2020

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3.591.722.
Av dette beløpet utgjør kr 2 809,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Barbro Margareta Dyrnes

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sameiet Sentrumsveien 8, med sameiebrøk 50/13932.
Sameiet består av 23 boligseksjoner og to næringsseksjoner.
Forretningsfører er USBL, tlf. 22 98 38 00.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet boligselgerforsikring, og reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 45.000,- av salgssummen
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.750,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 46-0122/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ski
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR46.21122

Dato

Sist oppdatert: 07. oktober 2021 kl. 14:25

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.