Solgt: 4 100 000 kr

Frøtvedtstubben 18

3 480 000 kr
109 m²
3 soverom
Velkommen til Frøtvedtstubben 18
Håkon Espeseth
Presenteres av
Håkon Espeseth
Åros
Enderekkehus med god planløsning - Barnevennlig beliggenhet - 3 soverom
 • Prisantydning
  3 480 000 kr
 • Omkostninger
  88 342 kr
 • Totalpris
  4 188 342 kr
 • Byggeår
  2003
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  109 m²
 • Bruksareal
  114 m²
 • Tomteareal
  209,4 m² (eiet)
 • Type
  Rekkehus
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje D

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Frøtvedtstubben 18!
Enderekkehus beliggende solrikt til i etablert nabolag med få minutters gange til diverse forretninger og serveringssted i Åros sentrum. Boligen har en luftig og god planløsning med totalt 3 soverom. Hele boligen har blitt malt opp i moderne farger. Nytt, pent kjøkken fra 2020 med integrerte hvitevarer. Nye baderomsmøbler på bad og wc. Få minutters gange til sjøen med flotte bade- og fiskemuligheter. Det er også flotte tur og friluftsområder i nærmiljøet, både langs kysten og i marka.
- Nytt og pent kjøkken med integrerte hvitevarer
- Godt med lagringsplass
- Beliggende solrikt til
- Luftig og god planløsning
- WC total renovert i 2021
Inneholder:
Underetasje 56 kvm: Gang, bad, vaskerom, bod og 3 soverom
1. etasje 58 kvm: Entre, stue/kjøkken og wc

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Frøtvedtstubben 18, 3474 ÅROS
Kommunenummer 3025, gårdsnummer 254, bruksnummer 116, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 125 kvm
Totalt bruksareal: 114 kvm
Totalt primærrom: 109 kvm
Primærrom:
Underetasje 51 kvm: Gang, bad, vaskerom og 3 soverom
1. etasje 58 kvm: Entre, stue/kjøkken og wc
Sekundærrom:
Bod: 5 kvm
I tillegg disponerer boligen en utvendig bod på ca. 5 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 05.07.2021 utført av AS Huskonsulenten. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført med grunnmur i betong som grunnmur og tresøyler ved balkongen. Påforte vegger under terreng og støpte gulv i underetasjen. Saltakkonstruksjon i tre som er tekket med betongtakstein. Ytterveggene består av bindingsverksvegger i tre med utvendig kledning i tre. Vinduer med ramme og karmer i tre med isolerglass. Ytterdør i tre med isolerglass.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen, som er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten kan det fremkomme forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, og det er fastsatt ulike tilstandsgrader som uttrykker tilstanden til objektet, med utgangspunkt i hva som er forventet ut i fra alder og normal bruk.
TG2 gir uttrykk for middels kraftige symptomer. Det er gitt tilstandsgrad 2 på følgende:
- Påforte vegger under terreng grunnet risikokonstruksjon
- Saltakkonstruksjon grunnet ukjent hvordan isolering, diffusjon sperre og luftig er utført
- Takrenner og nedløp grunnet alder og vedlikeholdsintervall
- Innvendig trapp grunnet alder og slitasje og sår i enkelte trinn
- Balkongen da den er værslitt og det er behov for vedlikehold
- Badet og vaskerommet grunnet alder
- Krakelert himling ved pipestokk i stuen
- VVS-installasjoner grunnet vedlikeholdsintervall
Selger opplyser i egenerklæringsskjema at det er luft under flere fliser på badet, og at det hører man når man banker på de. Veggene på badet er malt og det er byttet innredning i 2020. På wc er veggene malt, innredningen byttet og det er lagt fliser på gulvet i 2021. Etter oppgradering av kjøkken hadde et avløpsrør løsnet sånn at det rant litt vann ned langs rør i innkasset nedløpsrør på underliggende soverom. Dette ble utbedret med en gang og det har ikke vært noen følgeskader av dette. Det har blitt flyttet litt avløp under oppgradering av kjøkkenet. Kun på synlig anlegg i kjøkkenbenk. Stikk til komfyr og kjøleskap er flyttet sånn at det skulle passe til den nye innredningen. Dette er gjort med egeninnsats. Selger opplyser at på parketten på kjøkkenet ser det ut som det er et punk som er fuktskade. Dette har oppstått før kjøkkenet ble oppgradert.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Enderekkehus bygget i 2003. Huset har en luftig og god planløsning med totalt tre soverom. Det ble satt inn nytt kjøkken i 2020. Kjøkkenet er innredet med overskap, underskap, kullfilteravtrekk over kokeplass, samt heltre benkeplate med nedfelt benkebeslag og koketopp. Det er integrert kjøl/fryseskap, ovn, mikro/varmluftsovn og oppvaskmaskin. Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger. Flislagt bad med gulvvarme. Badet er innredet med servant i innredning, wc og dusjkabinett. Ny innredning i 2020. Toalettet i 1.etasje har blitt totalrenovert i 2021 med fliser på gulv og ny innredning. Alle innvendige overflater og listverk i underetasjen og 1.etasje ble malt opp i moderne farger i 2020. Innvendig trapp har også blitt malt i 2020.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Sofagruppe 3+2 seter, spisebord og stoler kan medfølge hvis ønskelig. Garderobe i gang følger ikke med.

Oppvarming

Det er elektrisk gulvvarme i wc, bad og vaskerom. Peisovn i stuen. Ellers elektrisk med panelovner. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 28.02.2003. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Selger informerer i egenerklæringsskjema at forrige eier har innredet og isolert kaldloft. Dette er ikke godkjent som rom for varig opphold , dette er heler ikke omsøkt og godkjent av kommunen. Det ble også montert vindeltrapp opp til dette loftet. Kjøper overtar ansvaret for dette.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger flott til i etablert nabolag med få minutters gange til diverse forretninger og serveringssted i Åros sentrum. Badestrand i få minutters gange fra eiendommen.
Gode bussforbindelser med bla. ekspressavganger retninger Oslo/Drammen fra Åros sentrum kun noen minutters gange fra eiendommen. 10 minutter med bil til Røyken togstasjon, noe lenger til Slemmestad brygge og hurtigbåt til Aker brygge Oslo.
Kun noen få minutters gange til sjøen med flotte bade- og fiskemuligheter. Nytt oppvekstsenter med barnehage og barneskole i umiddelbar nærhet. Flotte tur og friluftsområder i nærmiljøet, både langs kysten og i marka. Idrettsmiljø i NÅIF IL.

Adkomst

Fra Oslo: Kjør E18 til Asker, ta av og følg veien til Heggedal og Røyken. Ta E134 et lite stykke mot Hurum/Drøbak, i rundkjøring før tunnel kjør mot Åros. Følg Hurumveien mot Åros, og ta til høyre inn Lille Åros vei før Rema 1000 butikken. Fra Lille Åros vei ta Frøtvedåsen opp til høyre. Ta så Frøtvedtstubben inn til venstre. Eiendommen ligger på venstre side. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Frydenlund barneskole og Røyken ungdomskole. Kort vei til diverse privat og offentlige barnehager.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 209,4 kvm. Opparbeidet hage med gressplen og diverse busker. Steinlagt gårdsplass.

Parkering

I egen garasje i felles garasjerekke med plass til 1 bil. Plass til en bil foran uteplassen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Hele eiendommen er regulert til boliger i henhold til reguleringsplan FrøtvedtåsenM1 vedtatt 22.05.2000. Videre er hele eiendommen regulert til nåværende boligbebyggelse i henholdt til Kommuneplan Røyken 2015-2027 vedtatt 01.10.2015.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter var kr 11.268,- for 2020. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn. Eiendommen har vannmåler så kommunale avgifter vil variere etter forbruk.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 13.620,- pr. år. / 16.813 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 3.804.
Boligen er tilknyttet Altibox som leverandør av internett og har avgift på
kr 900,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Boligen er ikke tilknyttet alarmselskap.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 1.012.206,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2019 kr 3.643.940,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for eiendommer i kommunen.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.568.342,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Geir Emil Westrum og Rita Mailen Westrum

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,2% av salgssummen.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 15.000,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 16-0079/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Røyken
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR16.2179

Dato

Sist oppdatert: 12. oktober 2021 kl. 08:41

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.