Solgt: 1 790 000 kr

Jernbanegata 6

1 790 000 kr
27 m²
1 soverom
Markus Alm Thoen
Presenteres av
Markus Alm Thoen
Strømsø
2-roms sentrumsleilighet med solrik balkong - Parkering- Lav fellesgjeld- IN-ordning
 • Prisantydning
  1 790 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  50 679 kr
 • Omkostninger
  1 132 kr
 • Totalpris
  1 841 811 kr
 • Etasje
  6
 • Byggeår
  2006
 • Soverom
  1 soverom
 • Primærrom
  27 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  2 946 kr
 • Energimerke
  Grønn G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

2-roms andelsleilighert beliggende i 6. etasje. Stue med utgang til solrik innglasset balkong. Flislagt bad med dusjhjørne og varmekabler i gulv. Parkeringsplass i kort avstand fra blokken. Beliggende meget sentralt ved elvebredden i Drammen, i umiddelbar nærhet både til Union Brygge, Strømsø Torg og Bragernes torg.
- 1 soverom
- Flislagt bad med dusjhjørne
- Innglasset balkong
- Heis til etasjeplan
- Parkeringsplass
- Sentral beliggenhet
- In-ordning
- Lav fellesgjeld
Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Jernbanegata 6, 3044 DRAMMEN
Kommunenummer 3005, gårdsnummer 110, bruksnummer 940, seksjonsnummer 2
Andelsnummer 34, Strømsø Perspektiv Borettslag, organisasjonsnummer 988627046

Innhold

Totalt bruttoareal: 32 kvm
Totalt bruksareal: 30 kvm
Totalt primærrom: 27 kvm
Primærrom:
27 kvm: Stue med kjøkken, bad, soverom.
Sekundærrom:
3 kvm: Innglasset balkong
I tillegg disponerer boligen 1 bod i felles anlegg på ca 2,5 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport utført av Jahn Otto Benjaminsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført med grunnmasser av leire, jord og løsmasser. Støpt betong fundament/gulv som er glattpusset. Antas å være isolert og fuktsikret mot terreng i henhold til gjeldende forskrifter på oppføringstiden. Det forutsettes å være tilfredsstillende drenering. Grunnmur av betong. Yttervegger over grunnmur av rammekonstruksjon av stål og betong med utfyllende bindingsverk. Utvendig murpuss. Flatt tak med papp/folietekking. Vinduer med isolerglass. Heis samt felles trapp av betong. Innglasset balkong oppført i betong og aluminium/metall. Etasjeskillere av støpt betong/elementer.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder" TG2 på gulv i stue og kjøkken med noe slitasje. Noe slitasje på kjøkkeninnredning. Parketten er slitt og oppussing kan påregnes. Stedvis slitasje på innvendige vegger og oppussing kan påregnes.
Videre er det ingen punkter i rapporten som har blitt merket TG3.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Entré: Parkett på gulv, tapet på vegg og malt himling.
Bad: Flislagt bad med varmekabler, flis på vegg. Enekl servant med lagring, WC og dusjhjørne.
Stue: Parkett på gulv, tapet på vegg og malt himling.
Soverom:Parkett på gulv, tapet på vegg og malt himling.
Kjøkken: Med fliser over kjøkkenbenk, praktisk innredet med god skap- og benkeplass.
Kun integrerte hvitevarer på kjøkken følger boligen.

Oppvarming

Boligen har fjernvarme med radiatorer. Balansert ventilasjon. Elektriske varmekabler på baderom.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 26.03.2010 Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser, med unntak av borettslagets tinglyste panterett.
For krav på dekning av felleskostnader og andre krav fra lagsforholdet som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Har borettslaget panterett i andelen foran alle andre heftelser. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelser om adkomst, parkering m.m.. Ingen av disse har direkte betydning for bruken av denne boligen.
Tinglyst seksjoneringsbegjæring
Dagboknummer: 287586
Tinglysningsdato: 19.06.2006
Omhandler seksjonering av eiendommen, knr. 0602, gnr. 110 og bnr. 940: Gjeldende andel med andelsnummer 34, boligformål, sameiebrøk 4354/4445
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter som ikke skal slettes ved overdragelse.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Borettslaget Strømsø perspektiv ligger meget sentralt ved elvebredden i Drammen, i umiddelbar nærhet både til Union Brygge, Strømsø Torg og Bragernes torg. Fra egen innglasset balkong har man utsikt mot elva. Leiligheten ligger sentralt til rett ved bussterminalen og jernbanestasjonen.
Strømsø Torg med jernbanehallen er nyrestaurert, og fremstår som et hyggelig gåtorg med flere serveringssteder. Union Brygge innehar et urbant mangfold med leiligheter, kontorvirksomhet, butikker, serveringssteder, torg, kunnskapsparken og båthavn. Fine uterom med caféer, restauranter, barer, trendy butikker og ikke minst et meget rikt kulturliv preger nærmiljøet. På Bragernes finner man alt man kan forvente av en by, med bl.a. teater og kino.
Området rundt elven byr på flotte turmuligheter med sykkel og gangsti. Meget populær lekeplass rett på andre siden av Ypsilonbroen, som krysser elven ved union brygge. Kort vei til Bragernes og tursti opp mot Spiralen og innover i Drammensmarka. Det er også kort vei til ski og turmuligheter i Strømsøåsen med lysløyper, og Drafnkollen med lysløype og flott turterreng.
Gangavstand til en rekke organiserte fritidsaktiviteter. Strømsgodset idrettsforening har tilbud til barn i alle aldre og er etablert på Gulskogen. Attic Dansestudio ligger på Sundland.Skiold ski- og ballklubb som er en aktiv og allsidig idrettsforening har eget treningsanlegg med kunstgressbane på Marienlyst. Her finnes utv. tennisbaner, tennishall, naturisbane og kunstisbane på vinterstid. Helårs populært badeanlegg på Marienlyst. Drammen turnforening med egen hall og mange aktiviteter. Drammen slalåmklubb i Haukåsløypa slalåmbakke med egentrening og kurstilbud. Drammen Cykleklubb for landeveisyklister og terrengsyklister er nært beliggende. Flott kjøpesenter på Gulskogen.

Adkomst

Jernbanegata 6 ligger vis a vis nye rutebilstasjonen på Strømsø. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilter ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Et sammensatt tilbud av private og offentlige barnehager. Flere barnehager i umiddelbar nærhet, hvor den nærmeste ligger kun 2 minutter unna (Lassebakken). For komplett oversikt se www.drammen.kommune.no.
Gulskogen barne- og ungdomsskole på Gulskogen og flere videregående skoler i Drammen sentrum.
På Papirbredden - kun et steinkast fra leiligheten - ligger blant annet avdeling for Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Se mer på www.papirbredden.no og www.usn.no.

Beskrivelse av tomt

Andel av felles tomt på 3.261 kvm. Fellesarealene er opparbeidet med asfaltert gårdsplass/parkering. Mellom blokkene ligger et stort atrium som er innbydende opparbeidet med gressplen og sitteplasser. Atriumet er solrikt og med utsikt over elven.
Denne leiligheten har også en innglasset balkong og utsikt mot elva.

Parkering

Parkeringsplass ute på enden av blokkene som er inngjerdet, ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig/forretning/kontor/bevertning/garasjeanlegg, i henhold til reguleringsplan for Jernbanegata 4 (Bueslaget) datert 17.12.2002. I tillegg er eiendommen regulert til kombinert bebyggelse og anleggsformål samt sentrumsformål, anlegg-og riggområde, trasé for jernbane i henhold til detaljregulering for InterCity Vestfoldbanen Drammen - Kobbervikdalen datert 24.04.2018. Videre er eiendommen avsatt til sentrumsformål ved kommuneplanens arealdel 2014-2036 datert 05.10.2015, og kommunedelplan sentrum datert 30.05.2006 med tilhørende bestemmelser. For mer informasjon om reguleringsforhold kontakt megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene inkluderer bla. kommunale avgifter (vann og avløp), renovasjon, renter og avdrag på andel fellesgjeld, kabel-tv/internett grunnpakke, felles vedlikehold, felles driftskostnader, snøbrøyting, vaktmestertjeneste, renholdstjenester, strøm i fellesarealer, forretningsførsel, revisjon- og administrasjonkostnader, styrehonorar og felles bygningsforsikring. Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Felleskostnadene fordeles slik:
Renter/avdrag IN-lån kr 2.725,-
Renter/avdrag innglasserte balkongerkr 97,-
Renter/avdrag innglassering av balkonger kr 153,-
Internett kr 93,-
Renter/avdrag IN-lån kr -2.725,-
Renter/avdrag IN-lån kr 1.298,-
Dugnad kr 100,-
Grunnkostnad kr 1.838,-
Renter/avdrag IN-lån kr -1.298,-
A-konto varmtvann kr 206,-
Fjernvarme kr 253,-
A-konto kaldtvann kr 206,-
Megler har ikke mottatt informasjon om kostnader til strøm i boligen. Det må påregnes kostnader til strøm og innboforsikring.
Boligen er tilknyttet GET som leverandør av kabel-tv, dette er inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Boligen er tilknyttet GET som leverandør av internett og er inkludert i felleskostnadene.
Posten for betalt individuell nedbetaling inngår ikke som en post i de totale felleskostnadenei borettslaget. Dette er et personlig krav/tilbakebetaling som skal følge selger av andelen.
Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 26 081,- pr. 31.12.2019
Andel fellesgjeld er kr 50 679,- pr. 14.05.2020
Total fellesgjeld for boligselskapet er 59.276.375,- pr. 14.05.20 og lånevilkårene er:
Lånenummer: 94937032778, Handelsbanken Eiendomskreditt filial av Stadshypotek AB
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 14.05.2020: 2.6% pa.
Antall terminer til innfrielse: 33.98
Saldo per 14.05.2020: 54 905 452
Andel av saldo: 0
Første termin: 30.06.2018Første avdrag: 30.08.2018 ( siste termin 30.11.2036 )
Opprinnelig innfrielse lån (IN): 757 442
Nedkvittert saldo innfrielse per d.d. (IN): 667 386
Flytende renter
Lånenummer: 94937032786, Handelsbanken Eiendomskreditt filial av Stadshypotek AB
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 14.05.2020: 2.6% pa.
Antall terminer til innfrielse: 42.0328
Saldo per 14.05.2020: 4 370 924
Andel av saldo: 50 680
Første termin/første avdrag: 30.06.2016 ( siste termin 31.12.2040 )
Flytende renter
Borettslaget har tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld. kr 50.679,- av fellesgjelden kan innløses. Dette vil medføre en reduksjon i felleskostnadene med kr 200,-
Selger har nedbetalt kr 667.386,- av andel fellesgjeld. Dette medfører lavere felleskostnader pr. mnd.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 652,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 1.841.811,- Av dette beløpet utgjør kr 50.679,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Urszula Dorota Klanderud og Karl Tomas Klanderud

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Borettslaget Strømsø Perspektiv.
Borettslaget består av 81 leiligheter, fordelt på 2 bygninger med seksjonsnummer 1.
Forretningsfører er Nedre Buskerud Boligbyggelag.
Borettslagets årsregnskap for 2019 viser et overskudd på kr 4.743.097,-.
Dugnader tilknyttet borettslaget må påregnes.
Dyrehold er tillatt, med mindre det er til sjenanse for øvrige beboere.
Styret er av den oppfatning at det utførte løpende og periodiske vedlikeholdet er tilstrekkelig for å opprettholde den bokførte verdien på bygningsmassen.
Foretatte påkostninger de senere år: Innglassing av balkonger og uteplasser, prosjektet er ikke ferdigstilt pga. lekkasje. Montert nye røyk/innbruddsalarmer. Ny motor på ventilasjon og reparasjon av heiser.
Planlagte påkostninger: "Trau" på hver sin side av toppetasjen, montere nytt dekke i "trauene". Dekket i hagen mot busstasjon må tas opp samt glassverk må demonteres pga. feilmontering. Montering av automatiske døråpnere, undersøker pris ved nye branndører.
Borettslaget hadde 3 forsikringssaker i 2019, alle vannskader. Det er en stor skade i en leilighet som det har blitt varslet at sannsynlig ikker blir dekket av forsikringen. Advokat er kontaktet. Utgiftene til dette er uvisst, men uansett blir det ekstra advokat utgifter.
Øvrige andelseiere i borettslaget og medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
Borettslagets bygningsmasse er fullverdiforsikret i Gjensidige Forsikring ASA, polisenr.: 86417575.
Dokumenter vedrørende borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: Fastpris kr 37.500,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 3.125,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 20-0190/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Drammen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR20.20190

Dato

Sist oppdatert: 20. januar 2021 kl. 13:54

Dokumenter

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
Flyttehjelp

La oss ta jobben for deg

Ikke stress med flyttevask, pakking, lagring og transport. Vi fikser alt for deg! Helt enkelt.
Finn ut mer

Sjekk din boligverdi!

Bare tast inn adressen din og få svaret med en gang! Enkelt, raskt og helt gratis.