Solgt: 3 800 000 kr

Harald Hårfagres Vei 20b

3 780 000 kr
118 m²
4 soverom
Ida Alve Koppang
Presenteres av
Ida Alve Koppang
Sofiemyr / Ødegården
Innholdsrikt rekkehus: 2 bad, 3(4) soverom og 2 oppholdsrom/allrom. Solrik terrasse og hage. Flott beliggenhet nær marka
 • Prisantydning
  3 780 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  430 000 kr
 • Omkostninger
  1 532 kr
 • Totalpris
  4 231 532 kr
 • Byggeår
  1964
 • Soverom
  4 soverom
 • Primærrom
  118 m²
 • Type
  Rekkehus
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  5 256 kr
 • Energimerke
  Oransje G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Solrikt og pent rekkehus med hage og terrasse. Tunet er sosialt og består av mange barn. Barna kan gå/sykle til "alt" som foregår i hverdagen.
Boligen:
- Romslig rekkehus på tre plan som inneholder: Kjøkken, stue, loftstue, 2 bad, 3 soverom og 1 innredet rom som brukes som soverom, gang og bod. I tillegg utebod ved inngangsparti, samt utebod på enden av rekka
- Veldig praktisk med mange oppholdsrom og mye lagringsplass
- Badet ble rehabilitert i 2016 av IBR
Uteplasser:
- Sydvendt terrasse med sol fra tidlig om morgenen til kvelden
- Liten hage med gressplen og grønnsaksbed
Beliggenhet:
- Barnevennlig borettslag som grenser til marka
- Barnehage på tunet
- Kort gangavstand til skole, butikker og bussholdeplass med ekspressbuss til Oslo
- Flotte turområder i nærmiljøet

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Harald Hårfagres Vei 20b, 1412 Sofiemyr
Kommunenummer 3020, gårdsnummer 249, bruksnummer 82
Andelsnummer 220, Ødegården Borettslag, organisasjonsnummer 851 488 782

Innhold

Totalt bruttoareal: 132 kvm
Totalt bruksareal: 120 kvm
Totalt primærrom: 118 kvm
Primærrom:
1.etasje 44 kvm:
Entré, trapperom, bad, kjøkken og soverom
2. etasje 46 kvm:
Trapperom, stue og to soverom
Loftsetasje 28 kvm:
Trapperom, bad, loftstue og soverom
Sekundærrom:
Første etasje 2 kvm:
Bod
I tillegg disponerer boligen en bod ved inngangspartiet samt, en bod i enden av rekken.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert utført av Heiki Nygård. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport fundamentert med grunnmur i betong til sprengsteinsfylling/fjell og antatt fast byggegrunn.
Det ble utført omfattende rehabilitering og utvidelse av Ødegården borettslag i 2000/2001 i regi av borettslaget, også omtalt som prosjekt "Ødegården 2000"
Yttervegger er oppført i tradisjonell bindingsverk utvendig kledd med panel. Etasjeskille i tre. Takkonstruksjon er av type saltak tekket med betongtakstein. Overbygget inngangsparti. Vinduer i tre med isolerglass hovedsakelig fra 2001.
Oppgraderinger gjort i selgers eietid:
- VVS i boligen er hovedsaklig fra 2001 og 2016.
- Balansert ventilasjon m/varmegjenvinner med aggregat plassert på loft fra ca 2013 utført i regi av borettslaget.
- Flislagt bad i første etasje er omfattende rehabilitert i 2016, utført av IBR.
- Varmtvannsbereder på 120 liter plassert i kjøkkenbenk fra 2007.
- Nyere kran 2019 og wc fra 2016 på bad i loftsetasje.
- Tregulv i 2.etg ble slipt i 2012.
- Gulv i 1. og 3. etasje, samt trapp og trappegang fra 1. til 2. etasje ble malt i 2019.
- Velux takvinduer med isolerglass i takkonstruksjonen i loftetasjen fra ca 2014.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
TG2:
- Krypkjeller: TG 2 er gitt med tanke på erfaringsmessig risikokonstruksjon. Erfaringsmessig ansees krypkjeller som en risikokonstruksjon grunnet høy skadefrekvens.
- Innvendige dører: TG 2 er gitt med tanke på alder, observasjoner og normalt forventet brukstid. Dør til ett soverom subber. Låskasser er noe slitt/trege.
- Utvendig trapp ved adkomst: TG 2 er gitt med tanke på alder, observasjoner og normalt forventet brukstid. Trapp/platting med noe skjevheter. Utvendig trapp med normal bruksslitasje og ingen store negative avvik observert på kontrollstedene.
- Innvendig trapp: TG 2 er gitt med tanke på alder, observasjoner og normalt forventet brukstid. Åpen trekant i trapp på ca 30X65 cm, dagens anbefalte maks 10 cm åpninger. Det er ikke håndløper på vegger. Trapp skal ha håndløper på begge sider i trappeløpet. Tiltak anbefales. Trapp mellom 1.etg og 2.etg har større avstand mellom opptrinn enn normalen. Trapp med normal bruksslitasje og ingen andre større negative avvik observert på kontrollstedene. Stedvis noe hakk og merker må forventes i en brukt bolig og kommenteres ikke hvis det ikke er utover det som er å betegne som normal bruksslitasje.
- Terrasse: TG 2 er gitt med tanke på alder, observasjoner og normalt forventet brukstid. Terrasse har sunket noe, trolig ifm bygging av Follotunellen. Utredning pågår. Terrasse med noe vedlikeholdsbehov ellers ingen større bemerkninger foruten normal bruksslitasje.
- Etasjeskiller: TG 2 er gitt med tanke på observasjoner. Stedvis lokale skjevheter. Etasjeskillet fremstår i normal forventet stand på bakgrunn av visuelle observasjoner og uten videre bruk av nivelleringsutstyr, men med enkelte lokale skjevheter. Det er ikke hensyntatt kosmetiske forhold, men det er selve konstruksjonselementet som sådan er observert. Utfra registrerte forhold synes etasjeskillet å være tilfredsstillende til opprinnelig tiltenkt funksjon.
- Kjøkkeninnredning: TG 2 er gitt med tanke på alder, observasjoner og normalt forventet brukstid. Benkeplate og enkelte fronter er slitt. Kjøkkenet vurderes å være i tilfredsstillende funksjonell stand med normal bruksslitasje og ingen unormale fuktverdier ble påvist i utsatte soner. Det bemerkes at utstyr ikke er funksjonstestet.
- Innvendige overflater gulv: TG 2 er gitt med tanke på visuelle observasjoner. Overflater med normal bruksslitasje med tanke på alder og ingen større avvik ble registrert.
- Innvendige overflater vegger: TG 2 er gitt med tanke på visuelle observasjoner. Overflater med normal bruksslitasje med tanke på alder og ingen større avvik ble registrert.
- Innvendige overflater himlinger: TG 2 er gitt med tanke på visuelle observasjoner. Overflater med normal bruksslitasje med tanke på alder og ingen større avvik ble registrert.
- Bad i loftetasjen: TG 2 er gitt med tanke på alder, observasjoner og normalt forventet brukstid. Det bemerkes at anbefalt brukstid er mer enn 50% passert. Sprekk og riss i fuger på vegg i dusjsone. Det bemerkes at det ikke er optimalt fall til sluk på gulv iht. gjeldende krav. Badet vurderes å være i funksjonell stand med normal bruksslitasje og ingen unormale fuktverdier ble påvist i utsatte soner. Det bemerkes at utstyr ikke er funksjonstestet.
- Vann og avløpsrør: TG 2 er gitt generelt med tanke på alder, observasjoner og normalt forventet brukstid. Det bemerkes at fordelerskap på loft er montert uten kontrollert drensåpning, noe som er forskriftmessig anbefalt løsning etter Tek. 2010. Ved eventuell lekkasje vil vann ikke oppdages og kunne gjøre skjult skade. VVS vurderes å være i tilfredsstillende funksjonell stand med normal bruksslitasje og ingen unormale fuktverdier ble påvist i utsatte soner. Det bemerkes at utstyr ikke er funksjonstestet. Undertegnede har begrenset kompetanse til å vurdere eksakt tilstand på VVS. Dette krever spesialutstyr, og på denne rapportens undersøkelsesnivå (nivå 1) er dette ikke vektlagt. Om ønskelig må dette bestilles spesielt av kvalifisert personell. Normalt vil alder indikere tilstanden og samtidig forventet levetid ut fra en gjennomsnittsbetraktning. Levetid vil være høyst usikker og forskjellig. Brukerfrekvens, vedlikehold og vannkvalitet vil være avgjørende for levetid. Angivelse av tilstand og levetid er dermed forstått å være usikker. Videre bemerkes at bunnledninger av den årsak følgelig heller ikke er kontrollert.
Selger informerer om noe sig i veranda og entrètrapp, samt bod på enden av rekken. Antatt at dette skyldes BaneNORs arbeider med Follobanen. Borettslaget har engasjert Advokatfirmaet Frøyen Torkildsen AS for å følge opp denne og øvrige saker i borettslaget i forbindelse med BaneNORs sine arbeider med Follobanen. Advokatene har kontaktet Aase Prosjekt vedrørende befaringer og utarbeidelse av skaderapport for Harald Hårfagres vei 20 A-L. Prosessen pågår ennå, oppdatert informasjon kan fås fra borettslaget.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Rekkehuset er innholdsrik med mange oppholdssoner. Sydvent og solrik uteplass. Hyggelige naboer er det også i følge selger.
Boligen er lys og luftig. Veldig praktisk med mange rom og oppholdssoner. Det er bla. stue, loftstue og separat kjøkken som fungerer som allrom i tillegg til 4 soverom.
Nyoppusset bad i 2016 som ble renovert av IBR. Selger har i 2019 malt gulv i 1. etasje og gulv i 3. etasje, samt trapp og trappegang fra 1. til 2. etasje. Gulv i 2. etasje er slipt og lakkert. Ny kran i 2019 og nyere toalett 2016 på bad i tredje etasje. Takvinduer i tredje etasje fra 2014. Samt at det er innstallert balansert ventilasjon i hele huset.
Gang:
Gang med garderobeskap.
Kjøkken:
Koselig kjøkken/allrom med utgang til sydvendt terrasse og liten hage. God atmosfære med mye naturlig lys inn i rommet. Lun varme med peisovn på kjøkkenet.
Kjøkkeninnredningen med hvit profilert kjøkkeninnredning, laminat benkeplate, fliser over benk, utslagsvask med ett-greps blandebatteri, kjøkkenventilator og opplegg for oppvaskmaskin.
Integrerte hvitevarer som komfyr (ny 2018), platetopp. Kjøleskap (nytt 2018) og oppvaskmaskin (ny ca 2016). Selger har idag dypfryser i boden. Lys under overskap. Stedvise overskapfronter med glass. Kjøkkeninnredning og hvitevarer med ukjent alder.
Stue:
Romslig stue med plass til stor sofa. Selger har utnyttet plassen i stuen og innredet en liten kulturkrok med piano og bokhylle.
Loftstue:
Plass til liten sofa eller godstoler og kontorpult i motsatt ende av rommet. To stk takvinduer som gir mye lys. Lagring i kneveggene.
Bad:
1. etasje:
Lekkert bad som er pusset opp ved at gammelt bad ble fjernet, og betong ble pigget ut. Deretter ble badet gjenoppbygget. Alt arbeid ble utført av IBR på Kolbotn. I forbindelse med renoveringen ble også halve veggen mot naborommet flyttet ca 80cm for å lage en alkove til vaskemaskin.
Badet er flislagt og inneholder badekar med dusjoppheng, servant med skap under, vegghengt wc og innebygget vaskenisje for vaskemaskin og tørketrommel. Spotter i tak og varmekabler i gulv.
Loftetasje:
Bad i loftetasje er utstyrt med baderomsinnredning med servant og ett-greps bl. batteri, overskap med speil og lys, dusjhjørne med glassdører gulvstående toalett. Flislagt bad fra 2001. Nytt blandebatteri. Nyere termostat. Nytt wc i 2016.
Soverom:
4 stk rom som selger benytter som soverom i boligen.
- Soverommet i 1. etasje er godkjent som innredet rom og ikke godkjent som soverom.
- To stk soverom i 2. etasje.
- Stort soverom i loftetasje med skyvedørsgarderobe og lagring i knevegg. Takvindu.
Oppbevaringsplass:
Godt med lagringsplass. Én bod inne i første etasje. En litt større, uisolert bod ved inngangspartiet - her følger det med en dypfryser. Den tredje boden befinner seg på enden av rekka, og har
hele tre etasjer som må ankommes med stige. I tillegg oppbevaringsplass i knevegger på rommene i loftetasjen.
Uteplass:
- Sydvendt og solrik terrasse på ca 18 kvm. Selger informerer om sol fra tidlig morgen til kvelden. Plass til sittegruppe, grill og solsenger.
- Liten hage med grønnsaksbed med adkomst fra terrassen.
- Treplatting ved inngangsparti på ca 3 kvm
Diverse:
- Sentralstøvsuger

Oppvarming

Vedfyring og elektrisk oppvarming av boligen. Gulvvarme på bad. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 24.12.2003. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Bygningstegninger avviker fra rommene som er i boligen og tegninger fra Ødegården prosjekt 2000 er bare generelle tegninger. Det er derfor vanskelig å si hva rommene er godkjent som. Rekkehuset har lik planløsning som flere av de andre rekkehusene i borettslaget.
Det kan se ut som det er avvik følgende:
- Soverom i 1. etasje er godkjent som bod eller innredet rom. Dette er basert på tilsvarende boliger som er solgt i borettslaget.
- Bad i loftetasje er ikke med på tegningene
- Det er tegnet inn oppholdsrom i det ene rommet i loftetasjen, mens det ikke er benevnt hva det andre rommet er definert som.
- De øvrige rommene er ikke benevnt hva er definert som
Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.
Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst 3 servitutter på borettslagets eiendom. De tinglyste servituttene omhandler bestemmelser vedrørende vei, vann og kloakk. Ingen av disse servituttene antas å ha betydning for bruk av den aktuelle leiligheten. Servituttene vil følge eiendommen og kopi av servituttene kan fås av megler.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Rekkehuset ligger i et etablert og meget barnevennlig boligområde på Ødegården i Oppegård kommune. Området består i hovedsak av rekkehus og blokkbebyggelse.
Ødegården Borettslag ligger som nabo til marka. Området er svært barnevennlig med flere store pent opparbeidede fellesarealer med gressplen, lekeplasser og asfalterte adkomstveier på indre gårdstun.
Gangavstand til Sofiemyr senter med Rema 1000 og ulike service, helse- og treningstilbud. I nærområdet ligger også Coop Ekstra, Biltema, Plantasjen og Larmerud Rørservice/Bademiljø. Spa- og velværesenter, The Well, på Sofiemyr.
Godt idrettsmiljø, ca 5 minutter gangavstand til Sofiemyr idretts- og svømmehall. Leiligheten har umiddelbar nærhet til marka med fine turløyper om sommeren og lysløype om vinteren. Løype til populære turmål som blant annet Grønliåsen, Østmarka, Stallerud og Sterkerud.
På Kolbotn finner man alt av servicetilbud, treningssenter og Kolbotn Torg med ca 60 butikker, kafeer og restauranter. I Kolben kulturhus finnes kino, bibliotek, kulturskole for barn og konserthus. Her går også direkte tog til Oslo (omkring 13 min.). Ca. 20 minutter med bil til Oslo sentrum.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Det er flere barnehager i området, blant annet Ødegården barnehage i umiddelbar nærhet. Gangavstand til Sofiemyr barneskole, Fløysbonn ungdomsskole og Roald Amundsen videregående skole på Sofiemyr.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 121.977 kvm som tilhører borettslaget. Disponibel del av felleseiendommen er godt opparbeidet hage med plen og beplantninger.

Parkering

Borettslaget har 293 parkeringsplasser til fritt bruk (inkludert gjesteparkering). Mulighet for leie av garasje- eller biloppstillingsplass med motorvarmer (60 utleieplasser med uttak for strøm og 180 garasjeplasser). Vaktmester fører venteliste over de andelshavere som ønsker å leie garasje og/eller parkeringsplass.
Beboere må ha parkeringsbevis (klistremerke) synlig i bilens frontrute. Alle beboere har fått utlevert klistremerke, nye beboere må hente den hos vaktmester. For gjester gjelder at de må har gjestekort liggende synlig i bilens frontrute. Gjestekortet utleveres av den som mottar besøk og må legges i gjestens bil innen 10 min.
Konferer med megler i forbindelse med kostnad av leie av parkeringsplass.
Borettslaget har tilgang til ladeplasser for el-bil som alle beboere og besøkere kan bruke.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for Borettslaget.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til konsentrert småhusbebyggelse (formål) i henhold til reguleringsplan PBL 1985 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Det bygges et nytt beredskapssenter på Taraldrud. Boligen ligger i gul støysone. Se mer på https://nettsteder.regjeringen.no/beredskapssenter/, eller spør megler.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Nedbetaling av andel fellesgjeld, kommunale avgifter, GET kabel-tv og internett, felles bygningsforsikring, drift og div. vedlikehold, forretningsførsel mm.

Kommunale utgifter

Felleskostnadene er kr 5.256,- pr. mnd. og inkluderer: Nedbetaling av andel fellesgjeld, kommunale avgifter, GET kabel-tv og internett, felles bygningsforsikring, drift og div. vedlikehold, forretningsførsel mm.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Fellesutgiftene fordeles slik:
Felleskostnader 2.986,-
Kabel-tv og bredbånd 232,-
Kapitalkost. lån 2 EIEKRE 148,-
Kapitalkost. lån 1 EIEKR1 1.890,-
IN-ordning på andel fellesgjeld medfører reduksjon av kapitalkostnadene på lån.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 18.000,- pr. år. / 16.350 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Verisure alarmselskap. Eget abonnement kan tegnes av kjøper. Dersom kjøper ikke ønsker alarm vil antagelig alarmanlegget bli demontert av Verisure.
Kjøper må selv tegne innboforsikring.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 1.272.280,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 4.580.208,-. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 4.928,- pr. 31.12.2018
Andel fellesgjeld er kr 430.000,- pr. 01.08.2019
Total fellesgjeld for boligselskapet er kr. 174.202.691,- pr. 29.08.2019.
Den totale fellesgjelden fordeler seg slik:
EIEKRE-94987023109: kr 2.829.626,-
Rentebetingelser: 2,10%
Lånets restløpetid: 22 år og 3 mnd.
EIEKR1-94987023117: kr 161.373.065,-
Rentebetingelser: 2,10%
Lånets restløpetid: 21 år og 9 mnd.
IN-ordning:
Borettslaget har tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld. Hele eller deler av fellesgjelden kan innløses. Dette vil medføre en reduksjon i felleskostnadene med kr 2.038,-, hvis hele fellesgjelden innbetales.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500 pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 4.211.532,-.
Av dette beløpet utgjør kr 430.000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Ødegården Borettslag.
Borettslaget består av 441 leiligheter.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 86 55 00.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt så lenge det ikke er til sjenanse for andre beboere.
Foretatt påkostninger de senere år:
- I 2018 har det blitt anskaffet og delt ut nye brannslukkere og røykvarslere til alle andelseiere på Ødegården.
- Allerede på våren ble nye ringeklokker og callingsystem i blokkoppgangene ferdigstilt.
- På sommeren 2018 ble oppgradering av lekeplassene ferdig og Oppegård kommune har etter avtale i løpet av høsten planert og drenert fotballsletta nedenfor akebakken i Trulser´n.
- Det ble anskaffet og utplassert en del nye utemøbler på felles uteområdene. Gradvis utskifting av utebelysning fortsetter.
- Borettslaget har fortsatt med å bytte vinduer og balkong-/terrassedører etter behov.
- Ventilasjonsprosjekt ble avsluttet i 2018 og er i drift.
- Sent på høsten ble det etablert 10 ladeplasser for el-biler og ladbare hybridbiler og noen av parkeringsplassene med strømuttak ble i den forbindelse oppgradert og omplassert.
- Det ble også gjort noe vedlikehold av asfalt på parkeringsplass/garasjeområde spesielt rundt kumlokkene. Alle andelseiere har også fått utdelt nye parkeringsoblater og gjestekort. Skilting på p-plassen ble oppdatert
Planlagte påkostninger:
Styreleder opplyser at det p.t ikke er noen vedtatte påkostinger planlagt.
Normalt løpende vedlikehold gjennomføres over årets budsjetter uten endring av felleskostnader, feks. vil belysning i trappeoppganger fornyes i 2019.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1,2% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 13.750,-
Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Ukens bolig: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 49-0041/19
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Kolbotn
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR49.1941

Dato

Sist oppdatert: 01. juli 2020 kl. 13:29

Dokumenter

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
Flyttehjelp

La oss ta jobben for deg

Ikke stress med flyttevask, pakking, lagring og transport. Vi fikser alt for deg! Helt enkelt.
Finn ut mer

Sjekk din boligverdi!

Bare tast inn adressen din og få svaret med en gang! Enkelt, raskt og helt gratis.