Solgt: 2 150 000 kr

Varpet 57

1 700 000 kr
52 m²
2 soverom
Thomas Johan Nilsen
Presenteres av
Thomas Johan Nilsen
Bamble - Rognstranda
Hytte med stor terrasse og sol hele dagen. Kort avstand ned til sjøen, hvor det er svaberg og fine badeplasser.
 • Prisantydning
  1 700 000 kr
 • Omkostninger
  43 842 kr
 • Totalpris
  2 193 842 kr
 • Byggeår
  1974
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  52 m²
 • Bruksareal
  52 m²
 • Tomteareal
  684 m² (festet)
 • Type
  Fritidseiendom ved sjøen
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Rød G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Hytte med gode solforhold på Varpet ved Rognstranda. Det er gangavstand til sjøen med flotte sandstrender og svaberg. Stor delvis overbygd terrasse i trevirke. For den turglade går kyststien like ved hytta, som du enten kan følge stien opp til Rognsåsen eller mot Hydrostranda. En tur opp til Rognsåsen gir deg fantastisk utsikt utover hele Rognsfjorden. Herfra kan du også følge kyststien videre til Langesund.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Varpet 57, 3961 STATHELLE
Kommunenummer 3813, gårdsnummer 35, bruksnummer 289

Innhold

Totalt bruksareal: 52 kvm.
Totalt primærrom: 52 kvm.
Bruksareal:
Hytte 52 kvm.
Primærrom:
Hytte:
1. etasje 52 kvm: Stue, kjøkken, 2 soverom, bad og gang.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er oppført på murfundament på fjell, betongpilarer og noe grunnmur av teglstein og naturstein. Den bærende konstruksjonen består at lett bindingsverk med liggende kledning. Saltak med tekket stålplater fra 2017.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at det anbefales etablert betonggulv på grunn i krypkjeller, da det er vanskelig å oppnå god drenering og lav luftfuktighet i eldre krypkjellere. Bad har ikke våtromsstandard.
Selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Hytta har en normal standard, og fremstår som godt vedlikeholdt. På gulvene er det laminat, malte tregulv og flis. Vegger og himlinger med malt panel. Stuen har utgang til stor delvis overbygd terrasse med gode solforhold. Hvit L-formet kjøkkeninnredning. Kjøkkenet er utstyrt med komfyr, ventilator og kjøleskap. Gang utstyrt med fryseboks. På badet er det toalett, dusjkabinett, servant og opplegg til vaskemaskin. Terrassedelen med takoverbygg har downlights i himlingen.

Oppvarming

Åpen peis i stue. Varmekabler på bad. Ellers elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til fritidsboligformål siden ca. 1974.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen.
Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
3813/35/289:
13.04.2000 - Dokumentnr: 5356 - Festekontrakt - vilkår
Gjelder feste
Festetid: 80 år
Årlig festeavgift: NOK 250
Bestemmelser om regulering av leien
Kan ikke framleies uten samtykke av
hjemmelshaver/utleier
Forkjøpsrett
Med flere bestemmelser
04.02.1974 - Dokumentnr: 1220 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3813 Gnr:35 Bnr:2
01.01.2020 - Dokumentnr: 1000887 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0814 Gnr:35 Bnr:289

Diverse

Fryseboks i gang og boblebad medfølger ikke i handelen.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen har solrik beliggenhet og kort avstand ned til sjøen. Ved sjøen er det fine badeplasser og stupebrett. Rognstranda er en populær badeplass med fin langgrunn sandstrand, grønne gressletter og svaberg. Ved campingplassen på Rognstranda er det en sommeråpen kiosk. Det er fine turmuligheter med kyststi i området. Følg kyststien opp på Rognsåsen eller videre mot Hydrostranda. Du kan også følge kyststien til sommerbyen Langesund, noe som tar en drøy time. En koselig sommerby med variert kultur- og konserttilbud. Her holder blant annet Wrightegaarden konserter gjennom hele sommeren. Konserttilbudet er noe begrenset denne sesongen på grunn av Covid-19. Det er ca. 7 kilometer til Stathelle med kjøpesenter og alle sentrumsfasiliteter.

Adkomst

Fra Grenlandsbrua: Følg gamle E-18 sydover og ta av til venstre mot Rognstranda. Kjør forbi avkjørsel til Rognstranda hvor veien nylig er lagt om. Ta av til venstre inn på "gamleveien" og forbi gården på høyre side av veien. Følg veien ca. 250 meter hvor biloppstillingsplass ligger på venstre side av veien. Fra biloppstillingsplass er det ca. 30 meter til eiendommen via trapp. Hytta er merket med salgsplakat fra Krogsveen. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Beskrivelse av tomt

Festet tomt på 684 kvm.
Festeavgiften er kr. 6.799,- pr. år.
Festeavgiften ble sist regulert for 2018, og denne kan reguleres hvert 10 år iht. konsumprisindeksen.
Festeavtalen er evigvarende.
Grunneier, Arne Thunes, har forkjøpsrett. Frist for å benytte forkjøpsretten er senest 2 måneder etter at grunneier har mottatt skriftlig beskjed om at eiendommen er solgt. Melding vil bli sendt til grunneier straks etter salget.
Samtykke til overdragelse fra grunneier kreves.
Kopi av lov om tomtefeste kan fåes ved henvendelse til megler.
Solrik naturtomt på fjellkolle med delvis overbygd terrasse i impregnert trevirke.

Parkering

Det leies i dag parkeringsplass av grunneier på felles biloppstillingsplass rett nedenfor eiendommen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til fritidsboligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplanens arealdel datert 18.06.2015 avsatt til: Landbruks-, natur- og friluftsformål.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr. 12.137,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for sommervann, avløp, hytterenovasjon og eiendomsskatt.
Brannvesenet er pålagt å føre tilsyn med, og å feie pipeløp i alle fritidseiendommer. Det vil kunne medføre kostnader for kjøper til utbedring av evt. fremtidige pålegg og anmerkninger.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr. 10.000,- pr. år.
Fritidsboligen har en årlig forsikringspremie på kr. 1.677,-.
Årlig avgift på kr. 3.050,- til Rognsfjorden vann og avløp SA.
Fritidsboligen har en årlig avgift for parkeringsplass på kr. 750,-.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr. 63.110,- ifølge skatteetaten.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr. 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr. 757,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr. 1.641.342,-.
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr. 14.300,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.500,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Konsesjon

Eiendommen er ikke konsesjonspliktig, men det er boplikt i Bamble kommune. For at eiendommen skal kunne overskjøtes må kjøper signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet om at boplikten ikke gjelder for denne eiendommen.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet selgerforsikring, og reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 3,125 % av salgssummen.
Minimumsvederlag: kr. 45.000,-.
Tilrettelegging: kr. 12.500,-.
Oppgjør: kr. 5.550,-.
Markedspakke: kr. 13.750,-.
Oppslag eiendomsregister: kr. 1.250,-.
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 28-0072/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Bamble
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR28.2072

Dato

Sist oppdatert: 14. august 2020 kl. 13:09

Dokumenter

If Hyttepakken
PDF 253 KB

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre fritidsboliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
Flyttehjelp

La oss ta jobben for deg

Ikke stress med flyttevask, pakking, lagring og transport. Vi fikser alt for deg! Helt enkelt.
Finn ut mer

Sjekk din boligverdi!

Bare tast inn adressen din og få svaret med en gang! Enkelt, raskt og helt gratis.