Solgt: 4 600 000 kr

Lørenvangen 1

4 200 000 kr
48 m²
1 soverom
Lørenmegler Sindre Nyhus ønsker velkommen til Brødfabrikken på Løren!
Løren
Romslig & stilig 2-roms selveierleilighet fra 2017 - Balkong - God takhøyde - "Walk-in" - Fyr & vv ink
 • Prisantydning
  4 200 000 kr
 • Omkostninger
  106 342 kr
 • Totalpris
  4 706 342 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  2017
 • Soverom
  1 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  48 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  2 378 kr
 • Energimerke
  Grønn B

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Lørenmegler Sindre Nyhushar gleden av å presentere denne stilige 2-roms selveierleiligheten i Brødfabrikken på Løren. Leiligheten er bygget i 2017 og ligger i byggets 2. etasje, vendt inn mot bakgård. Dette er en romslig 2-roms med god takhøyde. Velutstyrt og stilrent HTH-kjøkken i åpen løsning med stuen. Boligen har store vindusflater, vegger i tidsriktige farger og lys eikeparkett. Soverommet har "Laila"-løsning med inngang på hver side, samt inngang til praktisk bod/"walk-in". Badet er romslig og med flotte flisvalg. Fra stuen er det utgang til balkong på ca. 6 kvm. For øvrig har leiligheten en innbydende entré og god lagringsplass i medfølgende kjellerbod på 7 kvm. - Sentral beliggenhet på Løren - Gode kollektivforbindelser - Alt du trenger i hverdagen i umiddelbar nærhet

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Lørenvangen 1, 0585 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 124, bruksnummer 269, seksjonsnummer 6, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 48 kvm
Totalt primærrom: 48 kvm
Primærrom:
2. etasje 48 kvm: Entre, bad, soverom, omkledningsrom og stue/kjøkken
I tillegg disponerer leiligheten 1 bod i felles kjeller.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 14.12.2021, utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Omkledningsrommet på 3 kvm er på godkjente byggetegninger beskrevet som bod.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis.Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med grunnmur i bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong, med utfyllende bindingsverk av trekontruksjoner. Gulv på grunn av betong. Ytterveggene består av teglstein, fasadeplater og stående kledning. Tilnærmet flat takkonstruksjon som er tekket med papp/membran. Brann og lydklassifisert inngangsdør med kikkhull. Balkongdør i skyvedørsform med karmer av tre og 3-lagsglass. Vinduer med karmer i tre og tre-lags glass. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
- Innebygget toalettsisterne har ikke avrenning til rom med sluk, eller tilsvarende sikring mot fuktskader. Se utfyllende tekst i rapporten.
- Mindre fuktskader innvendig i skuffer i servantskap. Se utfyllende tekst i rapporten.
Selger opplyser følgende i egenerklæringsskjema:
- Døra inn til stua går halvveis igjen av seg selv. Bruker en dørstopper for at den skal stå i ro.
- Det har blitt byttet håndløper på verandagelender. Dette ble utført av fagpersoner.
- Sameiet har oppdaget kalkutslag noen steder på murfasaden, og styret har engasjert SINTEF for å vurdere tilstand/årsak.
Selger opplyser til megler at det er nylig skiftet dimmer på kjøkken og bad, da denne var i ustand.
Det har tidligere påvist forekomst av skjeggkre i bygget/sameiet, men ikke i denne leiligheten. Alle leiligheter og fellesarealer er sanert og kontrollert. Ingen nye funn etter skadedyrfirma ble involvert.

Standard

Lørenmegler Sindre Nyhus har gleden av å presentere denne stilige 2-roms selveierleiligheten i Brødfabrikken på Løren. Leiligheten er bygget i 2017 og ligger i byggets 2. etasje, vendt inn mot bakgård. Her har du et pent og stilrent kjøkken i åpen løsning med stuen. Boligen har store vindusflater, vegger i tidsriktige farger og lys eikeparkett. Soverommet har "Laila"-løsning med inngang på hver side, samt inngang til praktisk bod/"walk-in". Badet er romslig og med flotte flisvalg. Fra stuen er det utgang til balkong til ca. 6 kvm. For øvrig har leiligheten en innbydende entré og god lagringsplass i medfølgende kjellerbod.
Nærmere innhold:
Entré:
Boligen har en innbydende entré, med plass til kommode etc.. Videre inngang til bad og inn til stuen. Det er lys eikeparkett, noe som er gjennomgående for leiligheten. Ved ytterdøren er det montert en porttelefon.
Stue:
Leilighetens stue er lys og pen, med malte vegg- og himlingsflater. Rommet har store vindusflater, som gir naturlig lys inn i stuen. Stuen er i åpen løsning med kjøkkenet. I stuedelen er det flere innredningsmuligheter. Det er plass til både spisebord og sofaløsning. Utgang til balkong fra stuen.
Kjøkken:
Stilrent HTH-kjøkken med fronter i malt og glatt utførelse. Kjøkkeninnredning fra HTH med glatte fronter og laminert benkeplate. Nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur fra Oras. Stikkontakter samt belysning over benkeplate. Montert sprutplate bak platetopp. Integrert oppvaskmaskin fra Siemens. Integrert stekeovn med nedfelt induksjons topp fra Siemens. Integrert kjøleskap med fryser fra Siemens. Integrert ventilator fra Røros Hetta tilkoblet avtrekkskanal med integrert komfyrvakt. Vannrør av typen rør-i-rør system. Montert watergard. Synlige avløpsrør av plast. Gulvflater belagt med trestavsparkett. Vegger og himlingsflater utført i glatte malte flater.
Soverom:
Fra stuen er det videre inngang til soverommet. Det er "Laila"-løsning, dvs. at det er inngang på begge sider av senga. Videre har du en bod eller "walk in", med inngang fra soverommet. Selger har montert opp hyllestystem, som medfølger. Soverommet er vendt inn mot bakgård.
Bad:
Bad fra byggeår 2017 i stilfull utførelse. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Himlingsflater utført i glatte malte flater med downlights. Vegghengt innredning med heldekkende servant og ett-greps armatur fra Grohe. Innfelt speil på vegg med overlys og stikkontakt over servant. Dusjnisje med glassdører med ett-greps armatur fra Grohe. Vegghengt toalett fra Gala med innebygget sisterne fra Mepa. Opplegg for vaskemaskin. Vannrør av typen rør-i-rør system. Fordelerskap for rør-i-rør system samt vannbåren varme med stoppekraner er plassert i vegg. Synlige avløpsrør av plast. Avtrekksventil i himling.
Balkong:
Balkong på 6,1 kvm med utgang fra stue. Utført på utkraget stålkonstruksjon med innfelte plater i gulv. Tilfarergulv. Det er montert belysning og stikkontakter. Rekkverk i stål med innfelte glassplater. Avrenning mot renne.
Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger leiligheten.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Tv-festet vil medfølge leiligheten da dette er limt på veggen. Taklampe over spisebord medfølger ikke.

Oppvarming

Vannbåren oppvarming med radiatorer. Bygget får levert varmtvann fra et fjernvarmeanlegg.
Det er balansert ventilasjon i bygget. Dette er et viftesystem som leverer frisk renset luft og trekker ut brukt luft. Varme blir overført fra brukt luft til frisk luft i en varmegjenvinner, og ventilasjonskanaler fordeler den oppvarmede friskluften rundt i boligen via ventiler. På denne måten behøver friskluften normalt ikke ytterligere oppvarming. Luften i enheten sirkulerer via spalter under dørblad. Hastighet på ventilasjonen kan reguleres via bryter på vegg i gang.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 08.09.2017.
Omkledningsrommet på 3 kvm er på godkjente byggetegninger beskrevet som bod.
Tillatelsen er gitt vilkår av at følgende gjenstående arbeider ferdigstiller for å ferdigattest:
- Resterende deler av tiltaket hvor det ikke søkes midlertidig brukstillatelse gjenstår.
- Barnehage og barnehagens uteområde (D1). Barnehagen med tilhørende uteareal, skal stå ferdig før barnehagestart i august 2017.
- Bolig/fellesareal boliger (D3), samt utomhusanlegget for boligene.
- Bakeri: Arbeidene er enten ferdig eller under ferdigstillelse. Saksbehandler hos Plan og bygningsetaten kunne ikke avklare om vilkårene er utført eller ikke. Bakeri fikk midlertidig brukstillatelse 02.09.2017.
Det ble søkt om ferdigattest 01.02.2018, men det er ikke mottatt svar.
Det er ikke foretatt endringer i selgers eiertid. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser. Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 6 servitutter på sameiets eiendom og følgende antas å ha betydning for kjøpers bruk:
Dagboknr 609781, tinglyst 05.07.2016, type heftelse: Bruksrett
Eiendommene skal ha en gjensidig bruksrett til hverandres utearealer.
Utearealene til barnehagen som ligger på gnr. 124 bnr. 269 skal være tilgjengelig for boligene på gnr. 124 bnr. 268, 269 og 270 utenom barnehagens åpningstider.
Dagboknr 609781, tinglyst 05.07.2016, type heftelse: Bruksrett
Gjensidig rett til bruk av nødvendig grunn for reparasjon og vedlikehold av bygninger/anlegg.
De øvrige servituttene omhandler: Bestemmelse om adkomsrett, vann og kloakkledninger.
Alle servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten ligger i Brødfabrikken på Løren.
På Løren er det lagt vekt på attraktive uterom for beboerne med blant annet egen skulpturpark. Forretninger, kafeer og restauranter innen gangavstand. Peppes Pizza, den indiske restauranten Sanjay's, Baker Hansen og Kaffebrenneriet er hyggelige møtesteder. Pipa Kafé og Vinbar ved Krydderhagen samt WB Samson, Sugar & Spice, 8 Fish Sushi og Hasle Linie Gastropub på Vinslottet frister også. Siste nytt er Lunar, Hy's Sushi, OsLoves og Sara Pizzeria i Lørenveien. Gastropuben Fryd finner du på Løren Torg. Quality Hotel Hasle Linie åpnet i slutten av august og snart åpner Norges første Radisson RED-hotell i Økern Portal, hvor du også finner Studio Jobbsprek samt et utvalg av spisesteder.
Dagligvarer handler du hos Meny, Rema 1000 eller Kiwi. Joker og Løren Frukt & Grønt har søndagsåpent. Domino's Pizza og UMai Sushi har også mye godt i diskene sine. Bokhandler Norli tilbyr skrivesaker og lesestoff. I tillegg finnes frisør, hudpleie, fysioterapeut, kiropraktor, Empet Løren Dyreklinikk, Green Kids second hand, Blomsterpikene, renseri, Squeeze, Europris, Apotek 1, Løren og Sinsenklinikken legesenter og STERK treningsstudio for den som vil noe mer med treningen sin.
På Vinslottet finner du Spar, Apotek 1, frisører, Jysk, Sterk Legevakt Øst, og du kan stikke innom Kitch'n og interiørbutikken Houz for å få hjelp til å pynte opp hjemme. Barna har det gøy på leke- og læringssenteret Lille Lab/Mini slottet.
Kort vei til legevakt på Aker Sykehus som behandler lettere sykdom. Post-i-butikk hos Meny på Løren Torg. Vinmonopolet finner du på Carl Berner. Hasle Torg bidrar også til et enda større servicetilbud i nabolaget. Fint med mini-gjenbruksstasjon i Vekslerveien 3.
Det er et stort aktivitetstilbud for store og små i nabolaget. Kanonhallen som brukes til kulturarrangementer som julemesse, konserter og utstillinger ligger like ved. FI 2021 ble det karakteristiske industrilokalet én av Nationaltheatrets scener i Oslo. Det er en rekke aktiviteter på Løren. Hasle-Løren IL holder til ved Lørenhallen og har et bredt tilbud og tilbyr fotball, ishockey, sykkel, ski, multisport, innebandy og håndball. Sinsen-Refstad (SRIL), driver aktivitetstilbud for barn og unge i området Sinsen, Refstad, Løren, Frydenberg og Hasle.
Det er også Taekwon-Do, Wushu og andre kampsportklubber i området. Sinsen Tennisklubb har fire grusbaner og sandvolleyballbane, samt Tennis Arena hall på Hasle med 11 tennisbaner inne. Danseskolen Danseløvene med mange spennende kurs, samt Sinsen Musikkorps som tilbyr fine aktiviteter for beboerne på Løren. Aktivitetsskolen er også en fin møteplass for barna.
Løren Velforening er dyktig til å få fokus på Løren og har fått inn flere midler som bidrar til utvikling av området. I løpet av året arrangeres det flere kulturbegivenheter: karneval for de minste, Quiz-kvelder, utendørs kino i parken, Lørendagen og Hallo-Venn om høsten, tenning av julegrana på Løren Torg, julemarked og juletrefest som alle samler naboene.
Løren er ikke langt unna sentrum og har godt kollektivtilbud. Ca. 200 m til nye Løren t-banestasjon og ca. 650 m til Økern med buss og t-bane. Buss stopper på Sinsen og på ring 3. Flybussen stopper 300 m unna i Dag Hammarskjølds vei samt ringveisbussene 23 og 24. Fra Sinsen kan du også reise med trikk. I tillegg buss og t-bane på Hasle. Bysyklene er også et fint alternativ i sommerhalvåret. Gangavstand til Carl Berner, Sinsen, Aker Sykehus, Storo, Økern, Hasle, mm.
Nærmeste nabolag, Økernområdet er i stadig utvikling, og er spådd til å bli et av Oslos viktigste knutepunkter. Økern Sentrums hovedfokus er å ta et helhetsgrep om stedsutviklingen og skape et moderne og integrert bysentrum med mangfold. Målet er å etablere et totalt tilbud for befolkningen. Økern skal utvikles til å bli en levende og spennende by for alle. Stikkord: Rekreasjon, kunst, kultur – og fritidstilbud, spennende arkitektur og utsmykning, alternativ utforming av bomiljøer, kaféliv, kunst og designerbutikker, bevaring av historiske spor, osv.
Les mer om Løren på www.loren.no og "nye" Økern på https://vimeo.com/523755815

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Brødfabrikken FUS barnehage (1-6 år) ligger i 1. etasje i sameiet.
Krydderhagen barnehage (1-6 år) 0.2 km.
Kanonen barnehage 0.4 km.
Espira Gartnerløkka barnehage (1-6 år) 0.4 km.
Løren skole (1-7 kl.) 0.7 km
Sinsen skole (1-7 kl.) 1 km
Refstad skole (1-7 kl.) 1.5 km
Teglverket skole (1-10 kl.) 1.2 km
Frydenberg skole (8-10 kl.) 0.6 km
Sofienberg ung.skole (8-10 kl.) 2.9 km
Kuben videregående skole 1.5 km.
Valle Hovin videregående skole 1.9 km.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 3.794 m² som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal og er parkmessig opparbeidet med plener kantet med granitt, elvegrus, store bed, lekeplass, benker, bord og skulptur. Asfalterte gang og kjøreveier.

Parkering

Det følger ikke med en garasjeplass til denne leiligheten i felles garasjeanlegg. Garasjeanlegget driftes av Brødfabrikken Garasjesameie, som har et eget styre med mail garasje@brodfabrikken.no. Det er kun mulig å selge garasjeplassene innad i sameiet. Utleie kan skje til andre både i og utenfor sameiet.
Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 5.400,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr. 900,- pr år. Motorsykkel og moped kr 2700,-, hydrogenbil og el-varebil er gratis, El-motorsykkel og el-moped kr 450,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig/forretning/barnehage/bevertning i henhold til reguleringsplan S-4835 datert 10.6.15 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Bymiljøetaten foreslår å omregulere Lørenveien mellom Lørenvangen og Økernveien fra offentlig kjørevei til bygate med enveisregulert kjørebane, tosidig sykkelfelt og tosidige fortau. Rammetillatelse gitt.
Det bygges mye i området og på nabotomten i Lørenveien 51 og Lørenvangen 14 er det besluttet oppføring av 6 boligblokker med barnehage og næringsdel - Gregers kvartal - https://gregerskvartal.no/, se også saksinnsyn: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/main.asp?text=l%F8renveien+51&S=1&sakstype=100
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 2.378,- pr. mnd. og inkluderer: Tv, internett, trappevask, forretningsførsel, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, kommunale avgifter, m.m. Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter, og ble sist justert med 8% den 01.01.2022.
Utgiftene ble fordelt slik før justeringen den 01.01.2022:
- Fjernvarme kr 368,-
- Internett fra viken fiber 260,-
- Digital-Tv fra Altibox 139,-
- Felleskostnader 1.492,-
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 3.411,- pr. år. / 2.940 kwh. pr. år. Årlig nettleie er på kr 2.592,-.
Boligen er tilknyttet Altibok/viken fiber som leverandør av kabel-tv/internett og dette er inkludert i fellesutgiftene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1.149.616,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 4.138.617,60,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 12.325,- pr. 31.12.2020
Det er ikke fellesgjeld på leiligheten pt.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.306.342,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Sølvi Sørum Kristoffersen

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sameiet Brødfabrikken, med sameiebrøk 46/9433.
Sameiet består av 123 seksjoner.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 98 14 64
Forsikringsselskap if... Skadeforsikring - polise nummer 1485632.
Sameiet har egen nettside: www.Brødfabrikken.no
Sameiet har avtale om vaktmestertjenester to ganger per uke av Vaktmesterdrift AS.
Viken Fiber er leverandør av Altibox fibernett og TV-grunnpakke.
Dugnad må påregnes. Man er forpliktet til å bidra til snømåking foran inngangsdør til oppgangen i Lørenvangen 1.
Det er tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse eller ulempe for de øvrige beboerne. Se husordensreglene §12 for utfyllende informasjon.
Samtale med styremedlem:
- Det er ingen planlagte påkostninger, foruten generell drift.
- Reklamasjonssak ang. håndløperne er nå avsluttet. Disse har blitt byttet ut.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet. Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1.25% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.900,-
Visninger: kr 2.500,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 54-0156/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Løren
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR54.21156

Dato

Sist oppdatert: 18. januar 2022 kl. 13:57

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.