Solgt: 3 950 000 kr

Rosenkrantzgata 128

3 750 000 kr
206 m²
3 soverom
Velkommen til Rosenkrantzgata 128!
Alexander Abelseth
Presenteres av
Alexander Abelseth
Øren
Stor og innholdsrik halvpart av vertikaldelt 2-mannsbolig - Sentral beliggenhet - 4 etasjer - 3 sov - Gårdsplass
 • Prisantydning
  3 750 000 kr
 • Omkostninger
  95 092 kr
 • Totalpris
  4 045 092 kr
 • Etasje
  4
 • Byggeår
  1928
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  206 m²
 • Bruksareal
  210 m²
 • Tomteareal
  675,9 m² (eiet)
 • Type
  Halvpart vertikaldelt bolig
 • Eierform
  Eiet
 • Energimerke
  Oransje G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Stor og innholdsrik halvpart av vertikaldelt 2-mannsbolig, som strekker seg over 4 etasjer.
 • Boligen har gjennomgående romslige og luftige rom
 • Stue med peisovn, loftstue med peisinnsats og kjellerstue med vedovn
 • Kirsebær-kjøkkeninnredning med integrerte hvitevarer
 • Flislagt bad med dusjnisje og påbegynt bad 2 i kjelleretasjen
 • Wc-rom i 2. etasje og stort vaskerom i kjelleretasjen
 • 3 romslige soverom hvorav 2 rom er oppusset i de senere år
 • Varmekabler i gulv i hele kjelleretasjen og i entré
 • Stort hageområde med mulighet for flotte uteplasser
 • Sol fra ca. kl. 07.00 til kl. 20.00 (midtsommerstid)
 • Gårdsplass og påbegynt oppføring av dobbelgarasje
 • Eiendommen er beliggende i et meget sentralt område
Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Rosenkrantzgata 128, 3023 DRAMMEN
Kommunenummer 3005, gårdsnummer 115, bruksnummer 610, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal (BTA): 255 kvm
Totalt bruksareal (BRA): 210 kvm
Totalt primærrom (P-rom): 206 kvm
Totalt sekundærrom (S-rom): 4 kvm
Primærrom
Kjelleretasje:
56 kvm: Gang, kjellerstue, 2 bad og vaskerom.
1. etasje:
65 kvm: Entré, gang, stue og kjøkken.
2. etasje:
57 kvm: Gang, 3 soverom og wc-rom.
Loftetasje:
28 kvm: Loftstue.
Sekundærrom
1. etasje:
4 kvm: Bod med utvendig adkomst.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare.
De oppgitte arealene er innhentet fra tilstandsrapport, utført av Erik Brynildsen. Det er bruken av rommet på befaringstidspunktet som avgjør om rommet defineres som P-rom eller S-rom. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette vil få betydning for takstmannens valg.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport, oppført på betong fundament med grunnmur av teglstein. Drenering fra ca. 1991. Yttervegger av teglstein, utvendig pusslag som er kostet og malt. Sal-takkonstruksjon av tre, tekket med korrugerte og glaserte stålplater fra 2016. Takrenner og nedløpsrør av plastbelagt stål fra 2016. Etasjeskiller av trebjelkelag. Vinduer med tolags isolerglass fra ca. 2005, kjellervinduer med trelags isolerglass fra 1983 og to vinduer i 2. etg fra 1981.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen, som er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten kan det fremkomme forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, og det er fastsatt ulike tilstandsgrader som uttrykker tilstanden til objektet, med utgangspunkt i hva som er forventet ut i fra alder og normal bruk.
Takstmann skriver bl.a. i sin konklusjon "Boligen ble betydelig oppusset på begynnelsen av 1990-tallet. Nytt bad, vaskerom, overflater oppusset/skiftet. Kjøkken fra 2000. Alle rørledninger og el-anlegg skiftet. Gulv på grunn ble pigget opp og støpt nytt, isolert og fuktsikret. Vinduer fra 1981-2005. Ny taktekking og renner-nedløp i 2016. Ny drenering".
I rapporten fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, dette gjelder blant annet:
TG2 gir uttrykk for en tilstand som vesentlig avviker fra dagens byggetekniske krav.
- Gulv på grunn under kjellervegger ikke lagt nytt, kapillæroppsug.
- Malingsavflass yttervegger.
- Utvendige vindusrammer med behov for behandling.
- Ytterdører behov for behandling.
- Saltak fra byggeår.
- Slitte trappevanger loftstrapp.
- Svelling plate under kjøkkenkum etc.
Øvrige TG2-punkter i rapporten har blitt tildelt tilstandsgraden ut i fra aldringsskader og slitasje.
TG3 gir uttrykk for en tilstand som i større grad eller kraftig avviker fra dagens byggetekniske krav.
- Takvinduer er punkterte.
- Bad har manglende veggfuger.
Se vedlagt tilstandsrapport for mer informasjon vedrørende boligens tilstand.
Oppsummering av selgers egenerklæringsskjema: Tilbakeslag på vann/avløp, dette har blitt utbedret. Kontroll av vann/avløp for ca. 12 år siden, utført av firma. Pålegg om foring av pipestokk av feier. Vært utettheter på loft, dette har blitt utbedret og oppgradert med nytt tak (utført av firma i 2016). Utbedring av manglende veggfuger på bad vil bli utbedret. Den ytterste ytterdør er blitt behandlet.
Selger opplyser om punkterte vinduer i boligen, dette gjelder alle takvinduer på loft, vindu i trappegang og ett vindu i stue.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Stort og romslig hageområde med mulighet for flotte uteplasser. Selger opplyser om at eiendommen har sol fra ca. kl. 07.00 til kl. 20.00 (midtsommerstid).
1. etasje
Entré: Varmekabler i gulv. Fliser på gulv, malte vegger og malte plater i himling.
Gang: Trappegang til 2. etasje og kjelleretasje. Fliser på gulv, trepanel på vegger og malte plater i himling.
Stue: Stue med sofaområde og spiseplass, delvis åpen løsning mellom stue og spisestue. Frittstående peisovn, flislagt brannmur og peisovn i kleberstein i de senere år. Parkett på gulv, tapet på vegger og malte plater i himling.
Kjøkken: Kjøkkeninnredning fra ca. 2000 med integrerte hvitevarer. Over- og underskap samt vitrineskap i profilert kirsebær utførelse. Flislagt felt over benkeplate av heltre bøk (slipt og oljet i de senere år). Videre er kjøkkenet utstyrt med oppvaskkum, oppvaskmaskin (av eldre dato), hetteventilator, platetopp (av eldre dato), stekeovn (av eldre dato) og kjølehjørne (ny motor i ca. 2007). Mulighet for spiseplass. Fliser på gulv, tapet på vegger og trepanel i himling.
2. etasje
Gang: Trappegang til 1. etasje og loftetasje. Fliser på gulv, trepanel samt malte vegger og malt trepanel i himling.
Soverom 1: Romslig plassbygd garderobeløsning med god skap- og skuffløsning. Laminat på gulv, malt glassfiberstrie på vegger og trepanel i himling.
Soverom 2: Rommet har blitt oppusset i de senere år. Romslig garderobeskap i farget og glatt utførelse. Laminat på gulv, malt glassfiberstrie på vegger og malt trepanel i himling.
Soverom 3: Rommet har blitt oppusset i de senere år. Laminat på gulv, malt glassfiberstrie på vegger og malt trepanel i himling.
Wc-rom: Gulvstående toalett. Fliser på gulv (ca. 1993), trepanel på vegger og malt trepanel i himling. Vegghengt servant er plassert i gangen rett ved rommet.
Loftetasje
Loftstue: Rommet er innredet som loftstue. Skråtak med malte trebjelker og store takvinduer. Flott innmurt peisinnsats med murt vednisje, malt murvegg og fliser på gulv. Trappegang til 2. etasje. Tregulv, trepanel samt malt mur på vegger og trepanel i himling.
Kjelleretasje
Gang: Varmekabler i gulv. Fliser på gulv, malt mur på vegger og trepanel i himling.
Kjellerstue: Rommet er innredet som kjellerstue. Frittstående vedovn. Varmekabler i gulv. Fliser på gulv, malt mur på vegger og trepanel i himling.
Bad 1: Servant. Videre er badet utstyrt med gulvstående toalett og dusjnisje med flislagte vegger samt glassdør. Varmekabler i gulv. Fliser på gulv (ca. 1991), fliser på vegger (ca. 1991) og lakkert trepanel.
Bad 2: Badet er påbegynt. Rør- og el-anlegg er klargjort samt fliser er innkjøpt. Varmekabler i gulv. Betong på gulv, betong på vegger og trepanel i himling.
Vaskerom: Utslagsvask. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Varmekabler i gulv. Fliser på gulv (ca. 1993), fliser på vegger (ca. 1993) og trepanel i himling.
Generelt om boligen: Montert luft-til-luft varmepumpe på kjøkken. Montert renluftsanlegg. 287 liters varmtvannsbereder fra 1998, plassert på bad i kjelleretasjen. Rør-i-rør anlegg, vannrør av plast samt kobber og avløpsrør av plast. Hovedkran og vannmåler, plassert på bad i kjelleretasjen. Utvendig og innvendig røropplegg fra ca. 1993. To sikringsskap med automatsikringer, nytt el-anlegg i hele boligen i ca. 1993.
Integrerte hvitevarer på kjøkkenet medfølger i handelen, dette gjelder oppvaskmaskin, platetopp, stekeovn og kjølehjørne. Gressklipper, vaskemaskin og tørketrommel kan også medfølge. Produkter og installasjoner som medfølger overdras uten noen form for garantier, utover eventuell gjenværende leverandørgaranti.

Oppvarming

Luft-til-luft varmepumpe på kjøkken. Renluftsanlegg. Peisovn i stue og vedovn i kjellerstue. Innmurt peisinnsats i loftstue. Varmekabler i gulv i hele kjelleretasjen og i entré. Videre er boligen basert på elektrisk oppvarming ved evt. panelovner.
Det har blitt foretatt en kontroll av pipe og ildsted i 2021, utført av Drammenregionens brannvesen IKS. Følgende bemerkninger ble konstatert under tilsynet: Anbefalt rehabilitering av skorstein. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
Dersom det ikke er vegg- eller fastmonterte varmekilder i beboelsesrom ved visning, følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Drammen kommune opplyser om at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse i deres arkiv. I henhold til matrikkelen for eiendommen, er bygningen først registrert tatt i bruk i år 1925.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Drammen kommune opplyser at de ikke kan finne opprinnelige og godkjente tegninger i sine arkiv. Det er da usikkerhet vedrørende innredning av rom for varig opphold i loftetasjen og kjelleretasjen er bruksendret/omsøkt og godkjent av kommunen. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette videre.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Boligen overdras fri for pengeheftelser.
På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
Dagboknummer: 1349
Tinglysningsdato: 22.09.1937
Bestemmelse/rettighet om: Gjerde
Servitutten omhandler: Diverse ledninger og bebyggelse.
Dagboknummer: 481801
Tinglysningsdato: 13.06.2013
Bestemmelse/rettighet om: Vannledning
Servitutten omhandler: Anlegg og vedlikehold av ledninger.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter som ikke skal slettes ved overdragelse.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Energimerking

Komplett energiattest inkludert oppvarmingskarakter fås ved henvendelse til megler eller lastes ned fra www.krogsveen.no.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen er beliggende i et meget sentralt område, med gangavstand til Drammen sentrum med torget, kinoen, Drammen Teater, restauranter og alt av butikker og servicetilbud. Kort gangavstand til både barne- og ungdomsskole samt barnehager. Kort vei å gå til Bragernesåsen med flotte turområder, sommer og vinter. Gangvei med forbindelse til småbåthavn og Åssiden Elvepark med flott turstien langs Drammenselva.
Kort gangavstand til Drammen Ballklubbs klubbhus og Øren kunstgressbane, som er islagt vinterstid. Strømsgodset IF, Drammens Ballklubb og Åssiden IF er alle aktive idrettsforeninger med egne idrettsanlegg. Drammensbadet sentralt på Marienlyst har helårsanlegg med badeland og treningstilbud. Kort vei til treningssenter med treningsstudio, sandvolleyball og squash. Kort vei til Skimore Drammen med 4-seters ekspressheis. Sommerstid har senteret downhill sykling. For mer info se www.drammen-skisenter.no. Aron Skiklubb er en aktiv klubb med blant annet skileik, organisert trening m.m.
Kort gangavstand til bussholdeplass langs Rosenkrantzgata med meget gunstig busskommunikasjon til Drammen sentrum, se www.brakar.no for rutetider. Kort vei til Gulskogen togstasjon med gode forbindelser mot Kongsberg og Oslo, se www.vy.no for avganger. Ca. 15 minutter med tog til Asker stasjon og ca. 40 minutter med tog til Oslo. Flytog fra Drammen stasjon tar ca. en time til Gardermoen, se www.flytoget.no for mer informasjon.

Barnehager, skoler og fritid

Det er full barnehagedekning i Drammen kommune, med et godt sammensatt tilbud av private og offentlige barnehager.
Barnehager: Øren Andelsbarnehage, Bacheparken barnehage, Ekornheia barnehage.
Skoler: Øren barneskole, Børresen ungdomsskole.
Det ligger flere videregående skoler i Drammen og Lier, samt Universitet i Sørøst-Norge som har campus på Papirbredden i Drammen, for mer informasjon se www.usn.no.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 675,9 kvm. Tomten er opparbeidet med gressplen, trær, hekk, gjerde og støttemurer. Stort og romslig hageområde med mulighet for flotte uteplasser. Utført utgraving av hageområde og lagt grus samt subus på gårdsplass i de senere år. Hele tomten er ikke oppmålt i nyere tid og har usikre grenser. Kommunens grunnkart viser eiendommens grenser (mot nord, øst og sørøst) med et beregnet normalavvik på 30-200 cm, se vedlagt grunnkart for tomtegrenser. Eier har utført oppmåling fra kommunen fra eiendommens venstre side høsten 2020. Det foreligger oppmålings papirer fra kommunen.

Parkering

Parkering på egen gårdsplass av subus og grus.
Påbegynt oppføring av dobbelgarasje, gulv samt vegger er støpt og oppført grunnmur av betongblokker. Det foreligger tegninger av fremtidig garasje, oppføring av garasjen er unntatt søknadsplikt hos kommunen ref. brev fra Drammen kommune datert 08.02.2021. I forbindelse med oppføring av garasjen har det blitt utført graving i terrenget, som er for nærme naboeiendommen sin tomt (langs garasjens vestre side). I følge selger har det blitt utført påfyll av pukk langs garasjens venstre side mot naboen, og det skal bli lagt jord over duk.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område men er avsatt til boligbebyggelse ved kommuneplanens arealdel 2014-2036 datert 05.10.2015 med tilhørende bestemmelser. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
Bygningen på eiendommen er et lokalt registrert kulturminne av høy bevaringsverdiklasse B. Verneklasse B (høy verneverdi) er kulturminner som er viktige for lokal identitet og som har en egenverdi uavhengig av plassering og miljø.
Eiendommen er registrert innenfor et kulturmiljøområde som er av høy verneverdi. Dette kan medføre at større endringer av bygningen må godkjennes av kommunen eller fylket før igangsetting.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter (vann og avløp): kr 3.583,- pr. år (3 terminer), fakturert på eiendommen i 2020. Det er installert vannmåler slik at avgiftene vil variere etter vannforbruket i boligen.
Renovasjonskostnader: kr 4.739,- pr. år (2 terminer). Type renovasjonsordning: Storfamilie renovasjon, 2021.
I tillegg påløper det ca. kr 1.000,- pr. år for feiing av pipe og tilsyn fra feievesen.
Det siste året har strømforbruket og nettleia tilsammen vært ca. kr. 22.200,-
Boligen har en årlig forsikringspremie via Sparebank 1 på kr 12.000,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Viken fiber Altibox som leverandør av kabel-tv/nett og har kostet ca. kr 1.200,- pr. mnd avhengig av kanalvalg og hastighet på nettet. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Det må påregnes kostnader til innboforsikring.
Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd m.m.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 916 788,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2018 kr 3 300 438.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.845.092,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,- for eneboliger mindre enn 230 kvm. For hytter er prisen på If Hyttepakke kr 9.900,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Svenn Erik Kjøsterud

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,25% av salgssummen
Tilrettelegging kr 14.900,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedsføringspakke: kr 14.750,-
Visninger: kr 3.125,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 20-0102/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Drammen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR20.21102

Dato

Sist oppdatert: 27. mai 2021 kl. 23:35

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.