Solgt: 3 400 000 kr

Flintveien 42

2 950 000 kr
139 m²
3 soverom
Flintveien 42 - presentert av Krogsveen AS
Andreas S. Bjønnes
Presenteres av
Andreas S. Bjønnes
Nygård/Bugården
Enebolig i populært og barnevennlig området – 3 soverom – behov for oppussing
 • Prisantydning
  2 950 000 kr
 • Omkostninger
  75 092 kr
 • Totalpris
  3 475 092 kr
 • Byggeår
  1970
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  139 m²
 • Bruksareal
  166 m²
 • Tomteareal
  901,5 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Energimerke
  Oransje G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Boligen ligger fint til på en stor og solrik tomt pent opparbeidet med stor gressplen. Ut ifra boligens alder fremstår boligen med normal slitasje, og det bør påregnes oppgradering av flere bygningsdeler. Boligen er oppgradert med blant annet ny taktekking i 2006, samme år ble det også montert nye takrenner, nedløp og beslag.
Meget populær og sentral beliggenhet på Nygård/Bugården med nærhet til Bugårdsparken. Boligområdet er veletablert og meget barnevennlig med kort vei til skoler, barnehager og fritidsaktiviteter. I vakre Bugårdsparken finnes det etablert og opplyst tur- og joggeløype, svømmehall, frisbeebane, tennisbaner og øvrig idrettsanlegg. Idrettsklubben Runar ligger heller ikke langt unna med alle sine tilbud. Kort vei til flere dagligvareforretninger på Pindsle.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Flintveien 42, 3214 SANDEFJORD
Kommunenummer 3804, gårdsnummer 42, bruksnummer 491, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 184 kvm
Totalt bruksareal: 166 kvm
Totalt primærrom: 139 kvm
Bruksareal:
Boligen 166 kvm
Primærrom:
Kjeller: 52 kvm: Vaskerom, gang, kjellerstue.
1. etasje 87 kvm: Kjøkken, stue, vindfang, bad, gang, 3 soverom, trapperom.
Sekundærrom:
Kjeller: 27 kvm: 3 boder.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 13.12.2020 utført av Hans Petter Olaussen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Takstmann opplyser at takhøyden i kjelleren er målt til 2,03 -1,98 m.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført med isolerte trekonstruksjoner over grunnmurer av Leca. Tak er tekket med takstein. Frittstående garasje er oppført i tre over støpt plate på mark.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder. Boligen har bygningsdeler som har påløpt alder og hvor det må påregnes oppgraderinger. Det er merkbart saltutslag bak tapet på murvegg i kjellerstuen. Dette indikerer kapillært oppsug av fukt fra grunnen og redusert effekt på dreneringer. Det er også funnet noe saltutslag på enkelte vegger i kjelleren. Takstmann konkluderes med at drenering fungerer tilfredsstillende ut i fra alder TG2. Kledning har tørkesprekker i stående kledning og det er stedvis mindre råteskader. Rekkverk på terrassen tilfredsstiller ikke byggeårets krav til høyde. Bad er av eldre årgang og overflater har påløpt alder og noe bruksslitasje. Det bemerkes at deler av vvs anlegget har påløpt alder. Garasje har aldersslitasje og det er fuktskader i innvendige gipsplater. Synlig fri fukt på dekke og råteskader i kledning.
Videre kommenterer takstmann følgende:
* Boligen er oppgradert med ny taktekking i 2006.
* Takrenner, nedløp og beslag i stål og aluminium utførelse er fra 2006.
* Ny kledning øverst på gavlvegger i senere år.
* Det er skiftet ett vindu på hovedsoverom i 2012 og ett vindu i stue.
* Terrassedør er skiftet i 2011
* Varmtvannsbereder på 200 liter er fra ca. 2005.
* Nye automatsikringer fra ca. 2006.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Eneboligen har en god planløsning med de fleste funksjoner på et plan. Veggoverflater har for det meste malte overflater/tapet. Gulv har blant annet parkett og vinylbelegg. Fra stuen er det utgang til en solrik og skjermet terrasse. I kjelleren finnes det rikelig med lagringsplass og praktisk kjellerstue (se punktet ferdigattest for mer informasjon om kjelleren).
Kjøkken med kjøkkeninnredning av eldre årgang i slett, finer utførelse. Benkeplater er av laminat. Flis mellom overskap og benkeplate. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.
Bad har vinylbelegg på gulv og våtromsplater på vegger. Rommet inneholder badekar med dusj, wc og innredning med servant.

Oppvarming

Kombinert parafin og peisovn i stuen og vedovn i kjellerstuen. Ellers vanlig elektrisk oppvarming. Sandefjord kommune opplyser at det ikke er utført feiing eller tilsyn ved ildsted og pipe. Kjøper overtar ansvaret rundt dette og eventuelle pålegg/mangler som avdekkes ved tilsyn. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.
Det er innført forbud mot oppvarming av boliger med fossil olje eller parafin fra 2020. Vi gjør derfor oppmerksom på at det kan komme pålegg for eiendommer med oljetank/parafintank om at tanken må fjernes og erstattes med miljøvennlige alternativ, alternativt tømmes/spyles/plomberes. Kjøper overtar ansvaret og evt. økonomiske følger av dette. For utfyllende informasjon, se www.oljefri.no.»

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 08.03.1971. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Ferdigattesten omfatter ikke garasjen. Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.
Kjellerstuen er opprinnelig byggemeldt som hobbyrom/bod jf. byggetegninger datert 1967 og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre. Det gjøres oppmerksom på at takhøyden i kjelleren varierer fra 1,98 til 2,03 meter (i følge takstmann). Det kreves over 2 meter for godkjenning i kommunen.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutt på eiendommen. Dagboknr 3962, tinglyst 01.07.1996, erklæring/avtale: Vedrørende vedlikehold av garasjen. Denne eiendommen Flintveien 42 har godkjent at nabo i Flintveien 44 bygger sin garasje helt i tomtegrensen. Flintveien 44 (gnr. 42, bnr. 492) har også rett til tilgang til Flintveien 42 hage/tomt for å kunne foreta nødvendig vedlikehold av garasjen. Servitutten vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte servitutt.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Boligen blir ikke ytterligere rengjort før overtagelsen finner sted.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Meget populær og sentral beliggenhet på Nygård/Bugården med nærhet til Bugårdsparken. Boligområdet er veletablert og meget barnevennlig med kort vei til skoler, barnehager og fritidsaktiviteter. I nærheten finnes vakre Bugårdsparken hvor det er etablert opplyst tur- og joggeløype rundt Bugårdsdammen. Svømmehall, frisbeebane, tennisbaner og øvrig idrettsanlegg finnes også i området. Idrettsklubben Runar ligger heller ikke langt unna med alle sine tilbud. Fotball, håndball, friidrett, ski, diverse interessante messer og utstillinger for å nevne noe. Kort vei til flere dagligvareforretninger på Pindsle for ukens innkjøp. Her er det også et rikt utvalg av butikker med alt for hus og hjem med lange åpningstider. I forbindelse med Fotball stadion finnes det også apotek, E2 treningssenter, frisør og blomsterbutikk. Bugården kirke ligger også i dette området. Man kan vel si at dette er et av de meste attraktive boligområder i Sandefjord med nærhet til det meste. Gode bussforbindelser, kort vei til E-18 og en liten biltur ut til Sandefjord Lufthavn-Torp. Vi ønsker velkommen til en hyggelig visning!

Adkomst

Fra Ringveien tar du inn Kvartsveien for så Flintveien til høyre. Boligen ligger på venstre side etter 150 meter. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Haukerød barneskole og Bugården ungdomsskole. Flere barnehager i området. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 901,5 kvm. Flatt og flott havetomt som er opparbeidet med stor gressplen, diverse busker og trær. Hagen mot syd er godt skjermet fra gaten, så her kan de minste leke i trygge og gode omgivelser. På denne siden av boligen finnes også en solrik terrasse. Her er det også monter elektrisk markise. Gårdsplassen er asfaltert.

Parkering

Parkering i asfaltert gårdsplass og garasje.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan Nygårdsområdet nord for Nygårdsveien datert 14.02.1964 med tilhørende reguleringsbestemmelser. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler. Sandefjord kommune opplyser at de fortiden jobber med oppheving av eldre reguleringsplaner. Gjeldende reguleringsplan for den aktuelle eiendommen er en av planene som foreslås opphevet.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 9 364,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 16.600 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 11.720,-.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av tv og internett. Priser pr. mnd. kan sees på www.telenor.no. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 836 756,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 3 012 321,60.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.025.092,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,- for enebolig. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Tom Arne Larsen

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning)
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I de tilfeller hvor det er utstedt et våtromsbevis har kjøper våtromsdekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura fro Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,5% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Minimumsvederlag: kr 40.000,-
Tilrettelegging: kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.250,-
Visninger: kr 2.000,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 22-0395/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sandefjord
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR22.20395

Dato

Sist oppdatert: 18. desember 2020 kl. 15:05

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.