Solgt: 7 300 000 kr

Kantorveien 2B

7 390 000 kr
97 m²
3 soverom
Velkommen til Kantorveien 2B - leilighet med flott beliggenhet i hjertet av Kolbotn sentrum - tilbaketrukken beliggenhet
Sebastian Håbesland
Presenteres av
Sebastian Håbesland
KOLBOTN SENTRUM
Meget pen 4-roms fra 2017 - 3 sov og 2 bad - vestv. balkong på ca 15 kvm - heis fra leilighetsplan til garasje - 2 boder
 • Prisantydning
  7 390 000 kr
 • Omkostninger
  186 092 kr
 • Totalpris
  7 486 092 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  2017
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  97 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 287 kr
 • Energimerke
  Grønn C

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Moderne og pen 4-roms selveierleilighet i Kolbotn sentrum. Kolbotn sentrum har alt av butikker, servicetilbud og offentlig kommunikasjon (buss og tog-forbindelse).
 • Meget sentral beliggenhet i et hyggelig bomiljø.
 • Innholdsrik leilighet med god planløsning - inneholder bl.a. stor stue, kjøkken, 3 soverom og 2 bad. Fra stue er det utgang via skyvedør til vestvendt balkong. Elektrisk markise.
 • Én parkeringsplass i felles garasjeanlegg. Enkel adkomst med heis fra leilighetsplan til garasje. 2 boder i kjeller.
 • Fjernvarme, varmtvann, kabel-TV, internett, m.m. er inkludert i fellesutgiftene.
 • Leiligheten er bygget i 2017, og det er 5 års garanti fra utbygger etter ferdigstillelse. <

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Kantorveien 2B, 1410 KOLBOTN
Kommunenummer 3020, gårdsnummer 240, bruksnummer 230, seksjonsnummer 5, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 111 kvm
Totalt bruksareal: 101 kvm
Totalt primærrom: 97 kvm
Primærrom:
1. etasje, 97 kvm: Entré, gang, stue/kjøkken, 3 soverom og 2 bad.
Sekundærrom:
1. etasje, 4 kvm: Bod: 4 kvm
I tillegg disponerer leiligheten 2 boder i blokkens kjelleretasje på hhv. ca 5 kvm og 3 kvm. Bodene er merket "14" og "81".
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 29.10.2020 utført av Tommy Berg v/BN Analyse. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført på følgende måte:
Såle på ukjent grunn for takstmannen. Det presiseres at takstmannen ikke har foretatt noen geotekniske undersøkelser og derved har begrenset kunnskap til byggets byggegrunn og stabilitet utover eventuelle visuell observasjon som gjelder sprekker og setninger. Grunnmur i støpt betong. Yttervegger i betong og treverk med teglsteinsforblending og trepanel på fasader. Vinduer med isolerglass, karm og ramme i tre. Flatt tak tekket med papp eller folie. Etasjeskillere av prefabrikerte betongelementer.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på. Alle bygningselementer er gitt tilstandsgrad 1 (TG1) i rapport fra takstmannen.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Flott beliggende selveierleilighet ved Kolbotn sentrum. Pen leilighet fra 2017 med utgang til vestvendt terrasse. Garasje i blokkens kjeller - heis fra leilighetsplan til garasje. Enkel adkomst til leiligheten med automatisk døråpner inn til blokken, og heis fra inngangsplan til leilighetsplan (forøvrig kun én trapp opp fra inngangsplan).
Entré: Flislagt gulv med varmekabler. Plass til garderobeskap. Downlights. Portåpner med kamera.
Gang: Adkomst fra entré. Plassbygget skyvedørsgarderobe med speil. Downlights.
Stue: Romslig stue med god plass til spisebord og sofaløsning. Store vindusflater. Utgang til solrik uteplass via skyvedør. Elektrisk markise (full bredde). 2 x spotlight-skinner i stue/kjøkken.
Kjøkken: Åpen løsning mot stue. Godt med skap- og benkeplass. Integrerte hvitevarer følger; induksjon platetopp, oppvaskmaskin, stekeovn (med damp-funksjon) og kombinert kjøl-/frysesskap. Utrekkbart høyskap.
Bad 1: Adkomst fra entré. Flislagt gulv og vegger, malt himling. Downlights i himling. Vegghengt wc. Dusj med dusjvegger. Baderomsinnredning (servant med underkskap og speil).
Soverom 1: Romslig rom med god plass til dobbeltseng. Plassbygget garderobeløsning. Vindu mot øst.
Bod med adkomst fra soverom 1. Kommode og garderobeskap følger.
Bad 2 med adkomst fra bod/soverom 1: Flislagt gulv og vegger, malt himling. Varmekabler. Downlights i himling. Opplegg til vaskemaskin (vaskemaskin og tørketrommel følger ikke).
Soverom 2: God størrelse. Hylleløsning følger. Vindu mot øst.
Soverom 3: Romslig rom, god plass til dobbeltseng. Garderobeskap følger. Vindu mot øst. 6 stk plissegardiner.

Oppvarming

Elektriske varmekabler i begge badene. Forøvrig er boligen oppvarmet med vannbåren varme i alle øvrige rom.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 16.11.2017.
Tillatelsen er gitt på følgende vilkår:
- Sluttrapport med dokumentasjon for den faktiske disponeringen av avfallet skal sendes inn.
- Plassering og beliggenhetskontroll.
Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 13 servitutter (i tidsrommet 1920-1994) på sameiets eiendom og omhandler bl.a. bestemmelse om adkosmtvei, vann-/kloakkledninger, men ingen av disse antas å ha betydning for bruk av den aktuelle leiligheten.
Servituttene vil følge eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Flott beliggende selveierleilighet i et populært boområde. Meget sentralt beliggende på Kolbotn i et trivelig og etablert boområde.
Kolbotn Torg har omkring 60 forretninger, servicetilbud og ulike restauranter. I tillegg finner en Kolben Kulturhus hvor det er et rikt kulturliv med konserter, kino og bibliotek.
Grøntareal, gågaten, torget og strandsonen mot Kolbotnvannet skaper en lun, hyggelig atmosfære og gir rom for et levende miljø. Kolbotn Torg er det naturlige knutepunktet i Oppegård kommune med nærhet både til Oslo sentrum og Oslofjorden.
Kolbotn togstasjon i umiddelbar nærhet med hyppige avganger til Oslo og Ski i rushtiden. Med direkte tog tar det kun 12 minutter til Oslo sentrum. Ellers god bussforbindelse til byen, Greverud, Tårnåsen, Sofiemyr og Trollåsen.
Kort vei til barnehager og skoler. Gode turområder i nærheten av boligen, samt tennisanlegg og slalåmbakke i Ingierkollen. Kun 5 minutter med bil til 18-hulls golfbane på Oppegård. Kort vei til Sørmarka med rekreasjonsområder, svømme- og idrettshall, lysløyper og flotte turområder i utmark. Kort kjøre-/sykkelavstand til Gjersjøen og Oslofjorden med badeplasser på blant annet Hvervenbukta, Ingierstrand og Svartskog.
Øvrige linker om informasjon om området:
- www.nordrefollo.kommune.no
- www.kolben.no
- www.kolbotntorg.no

Adkomst

Kantorveien har adkomst fra Strandliveien. Strandliveien har adkomst fra Kolbotnveien.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Kommunen har et godt barnehage- og skoletilbud. Flere barnehager i nærheten. Vassbonn barneskole og Ingieråsen ungdomsskole ligger i kort gangavstand. Roald Amundsen videregående skole ligger sentralt plassert på Sofiemyr.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 6 599,7 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Godt vedlikeholdte fellesarealer. Pent beplantede utearealer med hekker, diverse busker og bed. Lekeplass og sittebenker.

Parkering

Bruksrett til én garasjeplass i blokkens kjeller. Heis fra leilighetsplan til garasje.
Gjesteparkeringsplasser er korttids parkeringsplasser kun for gjester. Biler parkert på gjesteparkeringsplasser skal ha parkeringstillatelse plassert i vinduet og parkeres i ca 24 timer
For øvrig er det gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. /Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til blokkbebyggelse i henhold til reguleringsplan 2010002 datert 14.10.2013 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 20.09.2013.
Kommuneplan for Nordre Follo - kommuneplan 2019-2030 datert 13.05.2019 gjelder for området.
Vi gjør oppmerksom på at Kolbotn sentrum er under videre utvikling, samt at det vil bli oppført boliger ved Kantorveien/Kolbotnveien/Båtsleppa.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 4.287,- pr. mnd. og inkluderer: Garasje, kommunale avgifter, fjernvarme, kabel-TV, internett, felles bygningsforsikring, vaktmestertjenester og diverse drift og vedlikehold.
Felleskostnadene fordeles på følgende måte:
- Garasje: kr. 150,-
- Felleskostnader: kr. 3.030,-
- Fjernvarme: kr. 707,-
- Kabel-tv/internett: kr. 400,-
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 7.300,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og internett, og standard tv-/internett-abonnement er inkludert i fellesutgiftene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1 438 412,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 5 178 283,20.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Ingen langsiktig fellesgjeld.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 7.576.092,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 7.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Arne Martinsen

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Kantor Terrasse sameie, med sameiebrøk 101/6987.
Sameiet består av 77 seksjoner.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 86 55 00
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt så lenge det ikke er til sjenanse for andre beboere.
Regnskap for 2019 viste et overskudd på kr 774 507,-.
Planlagte påkostninger:
- Opprinnelig infrastruktur for ladning av elbil er oppbrukt, og styret jobber nå med mulighet for å få tilstrekkelig infrastruktur for ladning av elbil i hele garasjeanlegget. Eventuell løsning og kostnadsbilde er p.t. usikkert.
- Styret jobber med mulighet for at hver seksjonseier skal få mulighet med å få innglassert balkongen. Styret er i dialog med kommunen og leverandør Lumon. Dersom dette blir mulig, må hver seksjonseier som ønsker innglassing bekoste egen innglassing.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
I tillegg følger det av sameiets vedtekter at juridiske personer (selskaper) ikke kan eie seksjoner i sameiet.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I de tilfeller hvor det er utstedt et våtromsbevis har kjøper våtromsdekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura fro Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informajonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1 % av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 15.000,-
Visninger: kr 2.000,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 49-0098/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Kolbotn
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR49.2098

Dato

Sist oppdatert: 07. desember 2020 kl. 13:03

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.