Solgt: 10 010 000 kr

Myrerskogveien 54E

8 850 000 kr
73 m²
2 soverom
Velkommen til Kjelsås Panorama!
Tommy Løvli
Presenteres av
Tommy Løvli
Kjelsås Panorama
Lekker toppleilighet fra 2017 m/ vid utsikt over byen, fjorden og Maridalsvannet. Vannbåren varme. Heis. Garasje m/lader
 • Prisantydning
  8 850 000 kr
 • Omkostninger
  222 592 kr
 • Totalpris
  10 232 592 kr
 • Etasje
  5
 • Byggeår
  2017
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  73 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 296 kr
 • Energimerke
  Grønn C

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Lekker leilighet med god standard og flott beliggenhet ved Rønningen Folkehøyskole og Langsetløkka.
Leiligheten har god planløsning og inneholder bad, to soverom, stor stue og kjøkkenløsning. Stor vestvendt terrasse med optimale solforhold og fantastisk utsikt mot byen, fjorden, Holmenkollen, Maridalsalpene og Maridalsvannet. Godt med bodplass i innvendig bod samt kjellerbod og det er i tillegg felles sykkelbod og skibod.
Garasjeplass med elbillader medfølger.
Fra sameiet er det kort avstand til offentlig kommunikasjon og man har unike frilufts- og treningsmuligheter i marka, kun få minutters gange fra leiligheten. Sameierne kan også benytte høgskolens treningsrom for en årlig avgift og i tillegg ha glede av kaféen der.
Velkommen til Kjelsås Panorama.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Myrerskogveien 54E, 0495 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 75, bruksnummer 834, seksjonsnummer 11, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 85 kvm
Totalt bruksareal: 77 kvm
Totalt primærrom: 73 kvm
Primærrom:
5. etasje: 73 kvm - entré, bad, 2 soverom, kjøkken/stue
Sekundærrom:
5. etasje: 4 kvm - innvendig bod/garderobe/teknisk rom
I tillegg disponerer boligen 1 bod på ca. 5 kvm i byggets 1. etasje. I tillegg har du tilgang på eget skap til oppbevaring av ski i en felles skibod. Denne boden er utstyrt med en felles smøreprofil og rommet omgjøres til sykkelmekke-bod om sommeren.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 09.02.21 utført av Jo Henrik Stigen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk.

Standard

Meget pen toppleilighet med meget god planløsning og utrolig flott beliggenhet internt i sameiet. Leiligheten holder god standard og det er fortsatt tid igjen av garantiperioden mot utbygger.
Inneholder:
5. etasje:
Entré/gang med flislagt gulv. Bak skyvedørene skjuler seg en fin kombinert garderobeløsning og innvendig bod/teknisk rom.
Fra entréen er det adgang til et lekkert bad som er utstyrt med vegghengt wc, servant med underskap og speil med sideskap. Rosmlig dusjnisje med svingbare glassvegger. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.
Romslig og lys stue/spisestue/kjøkkenløsning. De store vindusflatene gir godt med lysinnslipp og det er montert utvendig screens for å skjerme seg mot varmen fra kveldssolen.
I stuen er det god plass til langbord for hyggelige middagsselskaper og det er også plass til sofagruppe ved vinduene.
Lekkert kjøkken som har rikelig med skap- og benkeplass. Det medfølger oppvaskmaskin, komfyr/koketopp og kjølehjørne.
Fra stuen er det utgang til en herlig balkong på ca. 17 kvm. Her er det meget gode plass til sittegruppe, solsenger og gassgrill. Utrolig flott utsikt mot byen, fjorden, Holmenkollen, Maridalsalpene og Maridalsvannet og helt optimale solforhold med sol fra ca. kl.12-22.30 om sommeren. Det er lagt tregulv på balkongen og det er montert motorisert markise.
Hovedsoverommet er av god størrelse og det medfølger garderobeskap. Det er plass til dobbeltseng, nattbord og kommoder i tillegg. Det er montert innvendig plisségardin på vinduet og soverommet har adgang til balkongen.
Det andre soverommet er noe mindre og fungerer ypperlig som gjesterom eller som kontor.
Med leiligheten følger garasje med ladeboks for elbil. Og det er gode oppbevaringsmuligheter i bod på ca. 5 kvm i 1. etasje. I tillegg har du tilgang på eget skap til oppbevaring av ski i en felles skibod. Denne boden er utstyrt med en felles smøreprofil og rommet omgjøres til sykkelmekke-bod om sommeren. Sameiet har også god dialog med Folkehøgskolen og sameierne kan benytte seg av treningsrommet på skolen for en årlig avgift (midlertidig stengt), kaféen som er der og i tillegg av noen av Folkehøgskolens fine uteområder.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med vannbåren gulvvarme. Elektrisk gulvvarme på baderommet.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 25.01.2017. Det er søkt om ferdigattest 24.05.2017.
Tillatelsen er gitt på følgende vilkår: Alarmoverføring til brannvesenet ferdigstilles før overtagelse samt justering av grensen mellom eiendommene 75/33 og 75/834 må være ferdig før ferdigstillelse kan gis.
I følge saksinnsyn er det fortsatt korrespondanse mellom arkitektkontoret og Plan- og bygg da det har blitt gjort endringer i byggesaken underveis i prosessen. Den 08.04.19 etterspurte PBE en redegjørelse for antall kvadratmeter det søkes reduksjon av, og Arcasa Arkitekter redegjorde for dette med brev til kommunen datert 24.04.19.
19.08.2019 skrev kommunen til arkitekten at de trenger flere opplysninger for å behandle søknaden. De viser til at det skulle vært søkt om dispensasjon for størrelsen på balkongene på leilighet med balkong mot syd da de maks var tillatt å krage ut over byggegrensen på inntil 1,7 meter, da de opplyser at de faktisk krager ut ca. 4 meter. De henviser til at støttemur og stolper til balkongen er oppført på naboeiendommen gnr. 75, bnr. 835 (kommunens tomt) uten tillatelse. Kommunen ber om at dispensasjonssøknad sendes inn og at skriftlig samtykke til å bygge på naboeiendommen foreligger.
Megler har snakket med arkitekten for prosjektet, Per Axel Løken i Arcasa Arkitekter AS i 2020. Han bekrefter at de har purret på svar fra Eiendom og Byfornyelsesetaten. Han hevder videre at dersom det kreves endringer, gjelder dette kun leilighet med balkong mot syd og at eventuelle kostnader for dette må dekkes av byggherre.
Saken er foreløpig ikke ferdigbehandlet og siste dokument i saken er datert 06.03.2020.
Informasjon fra styret i sameiet: Rønningen folkehøyskole som utbygger er i prosess med Oslo kommune om kjøp av manglende areal (ca. 95kvm) for å kunne få ferdigattest pga nevnte balkong og oversteget utkraging. Etter eiendomskjøp skal
arealet overføres vederlagsfritt fra Rønningen folkehøyskole til Sameiet Kjelsås panorama.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 8 servitutter på eiendommen. Disse omhandler blant annet erklæring om vann og kloakk og kommunens rett til å opparbeide dette, samt vei og adkomstretter.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Diverse

Følgende løsøre medfølger ikke:
- Trådkurv-seksjon i teknisk rom/bod.
- Fryseskap i teknisk rom/bod.
- Reol i kjellerbod.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Meget god beliggenhet i skjæringspunktet mellom byen og Marka i et rolig boligområde på Grefsenåsen/Kjelsås hovedsaklig bestående av villabebyggelse. Sameiet er bygget i skrånende terreng og leilighetens plassering gir dermed særdeles flotte sol- og utsiktsforhold. Panoramautsikt med utsyn til alt fra Vestmarka i sør, Holmenkollen og til Maridalsalpene i nord.
Aktivt ski- idretts- og friluftsmiljø med Kjelsås IL sin base på Langsetløkka 5 minutter unna. Kort vei til Linderudkollen skianlegg, slalåmbakken ved Trollvann, badesteder og eksklusiv restaurant og pub på Grefsenkollen med en av Oslos beste utsikter. I tillegg til Langsetløkka er det også andre store grøntarealer i nærområdet som blant annet Myrerskogen og Myrerjordet. Lillomarka, Nordmarka, Akerselva, Maridalsvannet og badeplassen på Stilla.
Busstopp "rett utenfor døren" med avganger hvert 15. minutt i "kjernetiden". 15 minutters gange til trikkestopp. Grefsenplatået med blomsterbutikk, grønnsakshandel, restaurant, pub og 7/11 samt flere matbutikker (Coop Prix, Rema og Spar) i nærområdet. På Stillatorget er det apotek, treningssenter, frisør med mer.
Bydelen byr på et utvalg av Oslos beste skoler, og sammen med Kjelsås idrettslag tilbyr området svært gode oppvekstsvilkår for barn og unge. Kjelsås Idrettslag har et bredt tilbud til alle aldersgrupper.

Adkomst

Fra Myrerskogveien, ta inn mot Rønningen folkehøyskole. Sameiet ligger på venstre hånd. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Leiligheten sokner til Kjelsås skole (1. til 7. trinn) og Engebråten skole (8. til 10. trinn). Det er flere barnehager i området, som for eksempel Nordlandia Myrertoppen barnehage i Myrerskog veien 38 og Gulldalen barnehage i Lachmanns vei 41.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1.065,2 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.

Parkering

Det medfølger en parkeringsplass i kjeller med el-bil lader. Garasjen har motorisert leddport med fjernstyring. Ellers parkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til kombinert bebyggelse og anleggsformål i henhold til reguleringsplan S-4811 datert 12.11.2014 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 12.11.2014.
Nabo i Myrerskogveien 52 A er gitt rammetillatelse for oppføring av tilbygg. Arbeidet er ikke igangsatt og siste dokument i byggesaken i saksinnsyn på kommunens hjemmeside er datert 05.01.2021. Myrerskogveien 52 B har også fått rammetillatelse for oppføring av påbygg. Siste dokument i byggesaken er datert 18.10.2018.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 4296,- pr. mnd. og inkluderer: digital-TV og bredbånd, oppvarming, garasje, kommunale avgifter, forretningsførsel, m.m.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Felleskostnadene fordeles slik:
Garasje: kr 110,-
Oppvarming: kr 424,-
Felleskostnader: kr 3 236,-
Bredbånd: kr 307,-
Digital-tv: kr 219,-
Eiendomsskatten var kr 1 578,- for 2020.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 5.400,- inkl. nettleie pr. år. / 6.000 kWh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Viken Fiber/Altibox som leverandør av kabel-tv og internett. Grunnpakke er inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1 616 430,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 5 819 148,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomskatten utgjorde kr. 1 578,- for 2020.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 9.072.592,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 7.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Pål Cato Elshaug

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet sameiet Kjelsås Panorama, med sameiebrøk 77/1226.
Sameiet består av 12 leiligheter.
Forretningsfører er Obos Eiendomsforvaltning.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt.
Foretatt påkostninger de senere år:
- Ny utelampe ved sykkelbod
- Ingen store utbedringer har vært nødvendig. Feil og mangler har blitt utbedret av utbygger fortløpende.
Planlagte påkostninger: Ingen større prosjekter.
Det er ikke lagt opp til større vedlikehold eller rehabiliteringer.
Sameiet opplyser om at de har godt samarbeid med Rønningen Folkehøyskole med tilbud om leie av lokaler, bruk av treningsrom, catering, middag, bakeri og café på sommerstid.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Eier er fleksibel. Angi ønsket dato for overtagelse ved innsendelse av bud.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet boligselgerforsikring, og reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning)
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I de tilfeller hvor det er utstedt et våtromsbevis har kjøper våtromsdekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura fro Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.500,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 41-0008/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Grefsen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR41.218

Dato

Sist oppdatert: 14. januar 2022 kl. 09:38

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.