Komplett salgsoppgave

Lajordet 59

3 990 000 kr
55 m²
2 soverom
Lajordet 59 ligger solrikt til med god oversikt over den vakre skjærgården i området.
Bjønnes - Porsgrunn
Oppgradert hytte med anneks, 2 parkeringsplasser og egen brygge og båtplass. Solrikt og vid sjøutsikt.
 • Prisantydning
  3 990 000 kr
 • Omkostninger
  100 992 kr
 • Totalpris
  4 100 992 kr
 • Byggeår
  1964
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  55 m²
 • Bruksareal
  55 m²
 • Tomteareal
  1 337,5 m² (eiet)
 • Type
  Fritidseiendom ved sjøen
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Gul F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

 • Oppgradert utvendig og innvendig fra 2011.
 • Bad fra 2011, tilkoblet kommunalt ledningsnett.
 • Egen brygge/platting ca. 150 meter på sti ned.
 • 2 parkeringsplasser ca. 150 på sti fra hytta.
 • Flott utsikt og sol fra formiddag til solnedgang.
 • Båtplass
 • Kort kjøretur til Porsgrunn fra hytta og kun 1 t og 45 minutters kjøring fra Oslo til avkjøring fra E-18.
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Lajordet 59, 3949 PORSGRUNN
  Kommunenummer 3806, gårdsnummer 27, bruksnummer 150, ideell andel 1/1

  Innhold

  Totalt bruttoareal: 62 kvm
  Totalt bruksareal: 55 kvm
  Totalt primærrom: 55 kvm
  Primærrom:
  Hytte 40 kvm: Entré, stue, kjøkken, 1 soverom, bad/vaskerom.
  Anneks 15 kvm: Innredet rom (ikke godkjent som oppholdsrom).
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport, datert 18.05.2021, utført av Vegheim Taksering AS . Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

  Byggemåte

  Hytte og anneks fremstår i meget god stand. Hytta ble opprinnelig oppført i 1964. Bygget i isolert bindingsverk. Betydelig påkostet i senere år. I 2011fikk hytta nye stålplater på taket og stål takrenner, det ble skiftet dører og vinduer, el.anlegg m/8 kurser automatsikringer, samt innlagt vann og avløp. I 2015 fikk hytta ny utvendig kledning, isolasjon, påbygget terrasse og montert glassrekkverk. 49 kvm terrasse med glassrekkverk. Anneks med grunnflate 15 kvm. bygget i 2016. Bygget i isolert bindingsverk. Stålplater på tak og stål takrenner. 2-lags isolerglass vinduer. Innlagt strøm. Innredet som oppholdsrom.
  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder noe fuktinnsig i kryprom, yttervegger på eldre del kan stedvis være noe dårlig isolert og det er ikke krysslufting bak kledningen, takkonstruksjon har antatt dårlig lufting, badet har noe dårlig fall på gulv og har ikke oppkant til dørterskel. Ingen anmerkninger i rapporten på annekset.
  Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

  Moderniseringer og påkostninger

  Innlagt vann og avløp med nytt bad - 2011
  Nytt kjøkken og overflater inne - 2011
  Skiftet sikringsskap med 8 kurser automatsikringer - 2011
  Lagt nye stålplater og takrenner i stål - 2011
  Nye dører og vinduer - 2011
  Ny kledning og isolasjon - 2015
  Påbygg 49 kvm terrasse med glassrekkverk - 2015
  Anneks - 2016

  Standard

  Hytta ble innvendig pusset opp i 2011 med nytt kjøkken og bad og holder god standard. Det er lyse og innbydende farger. Belegg på gulv i bad/vaskerom med varmekabler. Øvrige gulv har parkett. Baderomsplater med flismønster på vegger i bad/vaskerom, ellers malt panel og MDF-plater på vegger. Malt panel i himlinger. Nyere kjøkkeninnredning med oppvaskmaskin. Hvitevarer på kjøkken følger. Dusjkabinett, wc og innredning med servant i bad/vaskerom. Annekset har malt panel på vegger og himling med laminat på gulvet.

  Oppvarming

  Peisovn i stue. Varmekabler i bad. Ellers basert på elektrisk oppvarming.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1964.
  Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det foreligger byggetegninger fra 1964.
  Annekset fra 2016 er ikke byggesøkt, det foreligger ingen dokumenter hos kommunen. Annekset er på kartet merket med farge for uthus og dermed er det mest sannsynlig ikke godkjent som oppholdsrom eller soverom hos kommunen. Kjøper overtar ansvar for eventuelle påbud om riving.
  Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
  Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
  Eiendommen har tinglyst rett til adkomst, vannrett, parkering, brygge og adkomst til felles strand. Rettighetene er tinglyst på gnr. 27 og bnr. 2, 14 og 40. Bestemmelsene er tinglyst i 1961, 2000, 2010 og 2011 etterhvert som parkeringsplasser og vei har blitt utvidet. Selger innløste også tomten i 2010. Da ble rettigheter fra festekontrakten videreført og tinglyst.
  Det gjøres oppmerksom på at selger har gjort en egen avtale om båtplass på flytebrygge. Avtalen er ikke tinglyst og kun gjort muntlig med en tidligere hytteeier.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Eiendommen ligger på Lajordet ytterst på Bjønnes. Hytta ligger idyllisk og usjenert til på et høydedrag, solrikt og rolig, med fin utsikt utover skjærgården i området. Skjærgården i området er variert og vakker. Det er korte båtturer bl.a. til sommer byene Helgeroa, Langesund og Brevik. Litt lenger syd ligger Kragerø og kjente øyer som Jomfruland og Stråholmen. På Bjønnes brygge som ligger litt lenger ut i fjorden er det en liten småbåthavn, sandstrand og sommeråpen kiosk. I området er det fine turområder og kyst sti. Det er kort vei fra Telemarksporten og E18. 25 minutters biltur til Porsgrunn med alle sentrumsfasiliteter. Kort veg ned til sjøen med brygge og båtplass. Ca. 150 meter å gå fra P-plass.

  Adkomst

  Kjør forbi Bjønnes brygge - kjør videre et stykke helt frem til vegbom - ta opp til høyre rett før denne bommen - du kommer da inn på en ny bomveg - p-plass ca. 200 meter etter denne bommen. Stien opp til hytta begynner rett frem der du kommer inn på p-plassen - en tydelig gruset sti - ta til venstre inn på ny sti etter noen få meter - følg stien gjennom skogen - hold til venstre oppover - frem til tretrappen nedenfor hytta. Det er ca 150 meter fra p-plass til hytta. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

  Beskrivelse av tomt

  Eiet tomt på 1.337,5 kvm. Grusede parkeringsplasser med natursti i terreng til hytte, plassbygd utvendig trapp i terreng og opparbeidet med noe plen, prydbusker, ellers naturtomt, plattinger foran inngangspartier med trapper i tre.

  Parkering

  2 biloppstillingsplasser på felles parkeringsplass ca. 150 meter fra hytta.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via kommunal veg. Det siste stykket frem til parkeringsplass er privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 13/6-19 avsatt til nåværende fritidsbebyggelse og strandlinje.

  Økonomi

  Kommunale utgifter

  Kommunale avgifter er kr 10.936,- for inneværende år. I dette inngår eiendomsskatt og gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
  Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 4.000,- pr. år.
  Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 3.500,-
  Fellesutgift privat vann og avløpsanlegg kr. 3.125,- i 2020.
  2 parkeringsplasser kr. 3.000,-, leien reguleres iht. konsumprisindeks hvert 10. år. Siste regulering var i 2019.
  Vedlikehold veg kr. 550,- i 2020, leien reguleres iht. konsumprisindeks hvert 5. år. Siste regulering var i 2019.
  Det må påregnes vedlikeholdsutgifter til brygge med båtplass i tillegg til privat brygge.
  Boligen er tilknyttet internett. TV-signaler via parabol og har avgift på kr 1.000,- pr. mnd.
  Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.
  Brannvesenet er pålagt å føre tilsyn med, og å feie pipeløp i alle fritidseiendommer. Det vil kunne medføre kostnader for kjøper til utbedring av evt. fremtidige pålegg og anmerkninger.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2019 var kr 107.771,- ifølge skatteetaten.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
  - Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
  - Pantattest kr. 172,-
  Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.090.992,-.
  I tillegg kommer valgfri hyttekjøperforsikringspakke hos If Forsikring på kr 9.900,- som inkluderer byggforsikring m.m. og rettshjelpsdekning første år.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Nina Hobber

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
  Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Hyttekjøperpakken gjennom IF – da er eiendommen ferdig forsikret! Hyttekjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
  Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
  Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: 3,75% av salgssummen.
  Tilrettelegging kr 12.500,-
  Oppgjør: kr 5.550,-
  Markedspakke: kr 14.750,-
  Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 28-0066/21
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Bamble
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR28.2166

  Dato

  Sist oppdatert: 02. juli 2021 kl. 11:59

  Dokumenter

  If Hyttepakken
  PDF 253 KB
  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

  Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

  Andre fritidsboliger i området

  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.