Solgt: 4 350 000 kr

Helgesens gate 42F

4 000 000 kr
52 m²
1 soverom
Velkommen til Helgesens gate 42F - Presentert av Krogsveen v/ Tom Martinsen
Tom Martinsen
Presenteres av
Tom Martinsen
Rolig på Løkka
Stor og strøken 2-roms fabrikkleilighet fra 2014. Fantastiske vinduer og god planløsning. Innvendig og ekstern bod.
 • Prisantydning
  4 000 000 kr
 • Omkostninger
  1 132 kr
 • Totalpris
  4 351 132 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  2014
 • Soverom
  1 soverom
 • Primærrom
  52 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Heis
 • Fellesutgifter
  4 771 kr
 • Energimerke
  Grønn C

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Vi har gleden av å presentere denne flotte fabrikkleiligheten i Helgesens gate 42F. Her bor man sentralt med nærhet til alt Grünerløkka har å tilby av hyggelige spisesteder og parker, gode service- og kollektivtilbud. Det er kun en kort spasertur bort til Akerselva, med gangveier nedover mot sentrum og oppover mot Maridalen.
Boligen holder følgelig god standard fra da borettslaget ble etablert i et tidligere fabrikkbygg i 2014. Leiligheten har en god planløsning og arealfordeling samt fine, naturlige lysforhold gjennom store vindusflater. Adkomst til bad, stue/kjøkken og en praktisk bod fra entréen. Soverommet har adkomst fra stuen. God oppbevaringsplass. Leiligheten disponerer for øvrig en kjellerbod.
Velkommen!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Helgesens gate 42F, 0553 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 227, bruksnummer 400, seksjonsnummer 3
Andelsnummer 8, Teglverksgata 2 BRL, organisasjonsnummer 912 230 465

Innhold

Totalt bruttoareal: 61 kvm
Totalt bruksareal: 54 kvm
Totalt primærrom: 52 kvm
Primærrom, 2. etasje:
52 kvm: Entré, gang, stue, kjøkken, bad og soverom
Sekundærrom, 2. etasje:
2 kvm: Bod
I tillegg disponerer boligen en kjellerbod på ca. 5 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 08.02.2021 utført av takstmann Thomas Vogt i TEK-Norge AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført med teglstein, murt til spekk på yttervegger. Grunnmur i støpt betong.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på.
TG2 (tilstandsgrad):
- Utstyr for sanitærinstallasjoner på bad.
Øvrige kontrollpunkter er vurdert til TG1 og TG0. For beskrivelser av tilstandsgradene og kommentarer ellers henvises til rapporten.
I egenerklæringen har selger opplyst om at det var noen sølvkre på badet i 2018, men at dette ikke er observert siden.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Vi har gleden av å presentere denne flotte fabrikkleiligheten i Helgesens gate 42F. Her bor man sentralt med nærhet til alt Grünerløkka har å tilby av hyggelige spisesteder og parker, gode service- og kollektivtilbud.
Boligen holder følgelig god standard fra da den ble etablert i et tidligere fabrikkbygg i 2014. Leiligheten har en god planløsning og arealfordeling samt fine, naturlige lysforhold gjennom store vindusflater. Adkomst til bad, stue/kjøkken og en praktisk bod fra entréen. Soverommet har adkomst fra stuen. I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod.
Nærmere innhold:
Entré:
Innbydende entré med god plass til å henge fra seg yttertøy. Dørcalling med åpner. Ytterligere oppbevaringsplass i praktisk bod.
Stue:
Lys og åpen stue i delvis åpen løsning med kjøkkenet. Her er det god plass til stuemøblement, og i fin tilknytning til både stue og kjøkken er det plass til et spisebord. Stuen har store vinduer som gir godt med naturlig lys og skaper en luftig atmosfære. Lysmalte vegg- og himlingsflater samt flott enstavs parkett på gulv.
Kjøkken:
Tidsmessig kjøkkeninnredning med god oppbevaringsplass. Medfølgende, integrerte hvitevarer bestående av en komfyr, koketopp, oppvaskmaskin og kjøleskap/fryser. Laminert benkeplate med innfelt kum. Fliser mellom benk og overskap. Det er montert dedikert aquakontroll med panel under kjøkkenbenken samt komfyrvakt over kokeplaten.
Soverom:
Lunt og hyggelig soverom med god plass til dobbeltseng. Her er det montert en meget romslig garderobe. Rommet har store vindusflater, er lysmalt og har enstavs parkett på gulv.
Bad:
Stort og lekkert, flislagt bad med gulvvarme. Dusjløsning med skjermvegg i herdet glass, vegghengt toalett og servant med underskuffer. Over servanten er det speil og belysning. Medfølgende vaskemaskin.
Diverse:
Hvit pyntehylle opphengt i tau ved inngang kjøkken, stor og grå taklampe i stue samt messingstrenger på vegg på soverom medfølger ikke.

Oppvarming

Fjernvarme. Elektriske varmekabler i baderomsgulv. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 22.08.2019. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Eiendommen er ombygget og bruksendret fra næring til bolig i 2014. Det foreligger en bygningsanmeldelse på våningshuset fra 1887.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknummer 12681-2, tinglyst 06.03.2001, type heftelse: Festekontrakt.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 3 servitutter på eiendommen borettslaget fester. Disse omhandler blant annet en erklæring/avtale med bestemmelser om brannvegg/-dør, en bestemmelse om bebyggelse med midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. skur og en erklæring/avtale med bestemmelse om bruksendring.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

På denne adressen finner du alt du trenger i umiddelbar nærhet, rolig, bynært og stor mulighet for å leve Løkkalivet fullt ut!
Svært populær beliggenhet sentralt på Grünerløkka, med nærhet til alt av kulturelle begivenheter, parker og utesteder.
Grünerløkka er en av de mest populære og attraktive bydelene i sentrale Oslo. Området er i dag mest kjent for sitt pulserende uteliv, hyggelige caféer, markeder og små nisjeforretninger. Kort vei til Birkelunden hvor du blant annet finner Nighthawk Diner, Couch og WB Samson. I umiddelbar nærhet finner du kjente og populære steder som Villa Paradiso, Godt Brød, Chair, Grünerløkka Brygghus og Parkteatret bar.
Vulkan ligger rett på andre siden av Akerselva og har etablert seg som et annerledes og spennende byområde med kulturtilbud, uteliv, hoteller, boliger, treningssentre og mye mer. Mathallen på Vulkan har blitt en viktig attraksjon for Oslo. Her finner du kafeer, restauranter, små spesialistbutikker samt en rekke matrelaterte aktiviteter. Informasjon om hva som skjer på Vulkan finner du her: vulkanoslo.no.
For de som er glad i piknik og parklivet skal man ikke gå langt før man møter en rekke større grøntarealer som Sofienbergparken og Birkelunden rett ved, Grünerhagen og Tøyenparken. Akerselva ligger kun en kort spasertur leiligheten, og derfra er det gode rekreasjonsmuligheter med turstier til Maridalen i nord og Bjørvika i sør.
Kort vei til offentlig kommunikasjon, forretninger, post, bank, skoler og barnehager. Ringnes Park bydelssenter er få minutters gange fra leiligheten med flere butikker og kino. Kort gange til treningssentre som Sats på Schous eller på Ringnes Park. Gangavstand til Oslo sentrum.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Eiendommen sogner til Grünerløkka skole. Se vedlagt nabolagsprofil for oversikt over skoler og barnehager i området. Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Festet tomt på 1.640 kvm.
Festeavgiften er kr 592.632,- pr. år.
Festeavgiften kan reguleres hvert år iht. konsumprisindeksen.
Festeavtalen utløper 01.11.2096.
Grunneier er Teglverkstomta AS.
Samtykke til overdragelse fra grunneier kreves ikke.
Festeavtalen og kopi av lov om tomtefeste kan fåes ved henvendelse til megler.

Parkering

Gateparkering etter områdets bestemmelser. Det er innført beboerparkering i området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr 5.400,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr 900,- pr år. Motorsykkel og moped kr 2.700,-, hydrogenbil og el-varebil er gratis, El-motorsykkel og el-moped kr 450,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til spesialområde for bevaring i henhold til reguleringsplan S-4428 datert 04.03.2009 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Eiendommen står oppført på byantikvarens gule liste. Dette kan medføre at større endringer av bygningen må godkjennes av kommunen eller fylket før igangsetting.
I Karlstadgata 10 B foreligger det rammetillatelse fra 03.12.2019 for bruksendring fra kontor til fire boliger med takterrasse(indre bygård). Rammetillatelsen gjelder i tre år.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene inkluderer blant annet akonto fjernvarme, internett, driftskostnader, felles bygningsforsikring m.m.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Felleskostnadene fordeles slik:
Akonto fjernvarme: kr 240,-
Felleskostnader: kr 3.082,-
Felleskostnader: kr 1.260,-
Get/Telia (internett): kr 189,-
Akonto fjernvarme avregnes av ISTA etter eiers faktiske forbruk.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 1.100,- pr. år pluss årlig nettleie kr 1.950,-. Ca. 1.800 kwh pr. år.
Boligen er tilknyttet Get/Telia som leverandør av kabel-tv. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1.134.258,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 4.083.328,80,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 24.709,- pr. ligning 31.12.2020. Andel gjeld er kr 287.943,- pr. ligning 21.12.2020 (grunnet festetomt).
Borettslaget har ikke lån, og det er ingen andel fellesgjeld pr. 15.02.2021.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 4.001.132,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr 6.850,- for andelsboliger. Kun rettshjelpsdekning koster kr 4.900,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Frida Heijel

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Teglverksgata 2 Borettslag.
- Borettslaget består av 17 andelsleiligheter
- Forsikret hos: Gjensidige Forsikring - polisenummer 89531487.
- Dugnad og trappevask må påregnes.
- Borettslaget har ikke husordensregler.
- Dyrehold er tillatt så lenge det ikke er til sjenanse for andre beboere.
Planlagte påkostninger:
- Styreleder opplyser om at ventilasjonsanlegget må renses, men at det ikke er mottatt et spesifikt tilbud for dette per 19.02.2021.
- Normalt løpende vedlikehold må påregnes.
Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Borettslag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av felleskostnader. Dette borettslaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økte felleskostnader dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen, og manglende betaling av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Borettslaget praktiserer ikke forkjøpsrett.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning)
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I de tilfeller hvor det er utstedt et våtromsbevis har kjøper våtromsdekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura fro Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning (1 stk. inkl.)
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 37-0025/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Hasle
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR37.2125

Dato

Sist oppdatert: 24. november 2021 kl. 13:32

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.