Solgt: 3 850 000 kr

Erling Skakkes vei 6

3 890 000 kr
177 m²
4 soverom
Krogsveen v/Azra Hadzic har gleden av å presentere Erling Skakkes vei 6!
Azra Hadzic
Presenteres av
Azra Hadzic
KONGSGÅRD I - PÅMELDINGSVISN. 08/06
Enebolig m/sentral beliggenhet | Oppussingsobjekt | Hybel| Sjøutsikt | Garasje| Sjelden mulighet!
 • Prisantydning
  3 890 000 kr
 • Omkostninger
  98 592 kr
 • Totalpris
  3 948 592 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1961
 • Soverom
  4 soverom
 • Primærrom
  177 m²
 • Bruksareal
  197 m²
 • Tomteareal
  647,4 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig med utleiedel
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Rød G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Erling Skakkes vei 6 - din neste bolig!
Eneboligen ligger høyt og fritt til i enden av en blindvei i rolige og barnevennlige omgivelser med en fantastisk flott panoramautsikt! Boligen strekker seg over to etasjer og byr på følgende: fire soverom, to stuer, to kjøkken, to bad, separat vaskerom, hobbyrom (i dag innredet som soverom), godt med bodplass, bortsetningsloft samt flere hyggelige og solrike uteplasser med fin utsikt. Boligen har to innganger, to kjøkken og to bad slik at det er mulig om ønskelig å skille av hybel med vegg og dør. Halvpart av dobbeltgarasje på egen tomt.
Boligen passer ypperlig for deg som ønsker en enebolig med sentral beliggenhet og kort vei til Kvadraturen. Her kan du virkelig skape ditt drømmehjem!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Erling Skakkes vei 6, 4633 KRISTIANSAND S
Kommunenummer 4204, gårdsnummer 42, bruksnummer 103

Innhold

Totalt bruttoareal: 220 kvm
Totalt bruksareal: 197 kvm
Totalt primærrom: 177 kvm
Bruksareal:
U.etg, 73 kvm: Stue, bad, vaskerom, entré, kjøkken, 2 soverom, gang, boder, garderobe.
1. etg, 104 kvm: Stue, bad, entré, kjøkken, 3 soverom, gang.
Primærrom:
U.etg, 73 kvm: Stue, bad, vaskerom, entré, kjøkken, 2 soverom, gang.
1. etg, 104 kvm: Stue, bad, entré, kjøkken, 3 soverom, gang.
Sekundærrom:
Boder, garderobe.: 20 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 21.05.2021 utført av Anticimex Kristiansand. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i trekonstruksjon.
Grunnmur oppført i murkonstruksjon. Saltak tekket med betongtakstein. Opparbeidet uteområde med støpte murer og trapper. Halvdel av frittstående dobbel garasje (ca 18m2), oppført i murkonstruksjon. Tilbygg/ombygging utført ca år 1991, oppført i trekonstruksjon.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
TG2:
- Bad - 1.etg, u.etg og vaskerom: TG 2 er valgt på grunn av rommets alder med tanke på tettesjikt, røropplegg samt andre installasjoner. Kostnader for utbedringer/utskiftninger må påregnes innen rimelig tid.
- Kjøkken - U.etg og 1.etg.: TG 2 er valgt på grunn av kjøkkenets alder med tanke påinnredninger, overflater, røropplegg samt andre installasjoner. Overflater bærer preg av normal bruksslitasje for alderen.
- Toalettrom (Ikke våtrom) - 1.etg: TG 2 er valgt på grunn av rommets alder med tanke påtettesjikt, røropplegg samt andre installasjoner. Det ble observert sprekker/utettheter i belegg ved overgang gulv-vegg.
- Ventilasjon i øvrige rom
- Krypekjeller: Krypekjelleren har marginal inspeksjonsmulighet og derfor ikke forsvarlig kontrollert
- Loft overflater vegger/undertak
- Innvendige trapper: Det er kun rekkverk/håndløper på en side. TG 2 i henhold til NS 3600.
- Tekniske anlegg. VVS anlegg: Tekniske installasjoner, vann- og avløpsrør inne i boligen er ihovedsak fra boligens opprinnelige byggeår. Alder tilsier at restlevetiden er usikker.
- Fasader inkl. kledning: Panel er stedvis råteskadet, og utbedringer er nødvendig.
- Vinduer: For dem vinduer som er av eldre årgang må det forventes behov for oppgradering/overflatebehandling.
- Drenering
Sammendrag selgers egenerklæringsskjema:
- Pkt. 8: Ytterkledning er behandlet/malt og delvis erstattet pga råte her og der.
- Pkt. 11: Kalkutslag i garasje. Er malt på taket, men trenger nytt strøk for å bevare tetthet. Fukt i ytterbod under trapp utenfor ved inngang oppe
- Pkt. 12: Laget karnapp, utvidet stue mot terasse ca år 2000 og satte inn ny skyvedør, - byggmester Olsen. Skiftet lekter og takstein samt ytterkledning gavl mot vest ca 12 år siden.
- Pkt. 13: Lagt inn automatsikringer ca 2016, skiftet varmtvannstank 2020, skiftet hovedstoppekran og stoppekran for utekran 2020.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Moderniseringer og påkostninger

Automatsikringer er skiftet i 2016.
Det er skiftet følgende i 2020:
- Varmtvannsbereder
- Hovedstoppekran
- Stoppekran for utekran

Standard

Boligen strekker seg over to etasjer er innholdsrik og byr på følgende:
Stue:
Romslig stue i 1.etg m/separat sone til en større spisegruppe. Stuen har god plass til sofa- og tv-seksjon, og ellers gode møbleringsmuligheter. Peis som gir varme på kaldere dager kommer godt med. Det er videre fra stuen utgang til hage og uteområde som passer ypperlig til både store og små. Fra spisestuen er det fantastisk sjøutsikt. Stue i u.etg er også romslig og tilhører hybeldel. For den som ønsker å benytte hele boligen selv vil dette rommet passe ypperlig til tv-stue, kinorom eller lignende.
Kjøkken:
Kjøkken er av god størrelse med plass til frokostbord hvor en kan nyte morgenkaffen. Det er kjøkken både i 1.etg samt underetasje i tilknytning til hybel.
Baderom:
Bad i 1.etg har badekar og servant. Toalett er i separat rom og vegg i vegg med bad. Bad i u.etg har badekar, servant og toalett. Badet tilhører hybeldel.
Soverom:
Totalt fire soverom (tre tilhører hoveddel og ett hybeldel). God plass til enkelt- eller dobbeltseng samt tilhørende møblement. Soverommene har innebygde skap.
Gang/Entré:
Inngangspartiet har god plass til yttertøy og sko samt mange oppbevaringsmuligheter. Boligen har to innganger, én med hybeldel og én med inngang til 1.etasje og hoveddel.
Flere boder med plass til oppbevaring. Det er også lagd separat vaskerom m/opplegg til vaskemaskin og tørketrommel.
Uteplassene byr på gode møbleringsmuligheter, hyggelige solforhold samt hage.
Takstmann og IF har gitt verdibevis fo yttertak. Verdibeviset bekrefter at yttertak er kvalifisert for en utvidet forsikringsdekning som kjøper kan få ved å tegne kjøperforsikringspakke (husforsikring
med superdekning) via. IF. Se vedlegg i salgsoppgaven og vilkår. Kjøper vil da få dekket reparasjon av taket – den utløsende årsaken til problemet. Dette gjelder for Yttertak.

Oppvarming

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1961.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det foreligger byggeanmeldelse for boligen datert 1960.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.
Soverom nr. 2 er opprinnelig byggemeldt som hobbyrom jf. byggetegninger og er ikke godkjent til varig opphold, men er i dag benyttet/innredet som soverom. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent for denne bruk av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
4204/42/103:
28.04.1961 - Dokumentnr: 2393 - Erklæring/avtale
Kommunale rettigheter/påbud i henhold til
skjøte/festekontrakt
31.01.1961 - Dokumentnr: 548 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4204 Gnr:42 Bnr:54
01.01.2020 - Dokumentnr: 1396097 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:1001 Gnr:42 Bnr:103

Eventuell adgang til utleie

Den del av boligens underetasje som er innredet som en hybel er lovlig for beboelse, men er ikke godkjent som separat boenhet av kommunen.
Det gjøres oppmerksom på at det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er ikke gjennomført radonmåling på denne boligen. Kjøper overtar ansvar for gjennomførelse av radonmåling ved utleie.

Diverse

Eiendommen inngår i et dødsbo hvor arvingene er selgere. Arvingene har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Sentral og barnevennlig beliggenhet på Kongsgård I/Vige.
Boligen ligger fint til i ett rolig nabolag med lite gjennomgående trafikk. En 500m fra boligen finner du busstopp m/linjer som M1, M2, M3 og M4 som tar deg til bl.a Kvadraturen, Sørlandsparken, Hånes, Tømmerstø og m.m. Det er også buss til Arendal for den som pendler denne strekningen.
Fra Erling Skakkes vei er det gangavstand til bl.a Meny Albert for dagligvarehandelen. Ellers er også Lund en kort spasertur unna med en rekke ulike servicetilbud.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved felles påmeldingsvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
Læringsverkstedet bhg - Gimlekollen
Blåmann steinerbarnehage (3-5 år)
Nemo familiebarnehage
Barne- og ungdomsskoler:
Lovisenlund skole (1-7 kl.)
Kristiansand International School (1-10 kl.)
Fagerholt skole (1-7 kl,)
Oddemarka skole (8-10 kl.)
Videregående skoler:
Kristiansand katedralskole/Gimle
Kvadraturen skolesenter
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 647,4 kvm. Tomten er opparbeidet med flere uteplasser, beplatning og hage.
Halvpart av frittstående dobbel garasje i tillegg.

Parkering

Halvpart av vertikaldelt frittstående garasje på ca. 18 kvm på egen tomt. Det er stikkontakt i garasjen til lading, men det er ikke installert egen ladeboks til El-bil. Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan nr. 107 Kongsgård I datert 10.11.1960.
Plan under arbeid: Detaljregulering E39 E18 Ytre ringvei. Plankontakt: Jøran Syversen mob 95997992.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 13.894,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, eiendomsskatt og feiing/tilsyn.
Gebyr for renovasjon vil komme i tillegg. Normalgebyret for renovasjon i 2021 er kr. 3.925,- inkl. moms iflg. Avfall Sør.
Eiendomsskatten er kr 5.650,- for inneværende år, og er inkl. i kommunale avgifter.
Selger har ikke bebodd eiendommen og har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 950.389,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 3.421.400,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten utgjør kr. 5.650,- pr år.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.988.592,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,- for eneboliger mindre enn 230 kvm.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Unni Weiseth Thomassen, Mona Weiseth, Jan Gunnar Weiseth, Tor Inge Weiseth og Arnt Erik Weiseth

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema, skjemaet er fylt ut av arvingene iht deres kjennskap om eiendommen. Da de ikke har bebodd eiendommen kan kjennskapen være mangelfull.
Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen.
Tilrettelegging kr 12.900,-
Oppgjør: kr 5.900,-
Markedspakke: kr 15.500,-
Visningspakke: kr. 5.000,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 31-0239/21
Krogsveen avd. Kristiansand AS
NO 924 405 937 MVA
Oppdragets KR-kode KR31.21239

Dato

Sist oppdatert: 20. oktober 2021 kl. 12:46

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.