Solgt: 575 000 kr

Hvaltjern

600 000 kr
32 m²
2 soverom
BEKLAGER, SOLGT!
 • Prisantydning
  600 000 kr
 • Omkostninger
  16 342 kr
 • Totalpris
  591 342 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1962
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  32 m²
 • Bruksareal
  43 m²
 • Tomteareal
  990 m² (eiet)
 • Type
  Fritidseiendom innlandet
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til en enkel og idyllisk fritidsbolig ved flotte Hvaltjern. På eiendommen finner du en hytte, et uthus med vedskrur og en utedo. Hytta ligger ved populære Hvaltjern med umiddelbar nærhet til gode tur- og rekreasjonsområder, samt bade- og fiskemuligheter. Ønsker du en plass hvor du kan legge vekk telefonen og finne frem kortspill, monopol og ro i sjelen er dette hytta for deg. Kort fortalt:
- Utedo
- Terrasse
- Gode solforhold
- Nærhet til Hvaltjern
- Solcellepanel
- Godt med omkringliggende rekreasjonsarealer
- Tinglyst rett til parkering på Hvaltjern
- Kort vei til Lillestrøm og Sørumsand
Velkommen til visning - husk påmelding!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Hvaltjern, 1900 FETSUND
Kommunenummer 3030, gårdsnummer 436, bruksnummer 109

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport fundamentert ved støpt ringmur av betong som antas å være fundamentert til faste masser og fjell. Etasjeskillere i trebjelkelag.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
- Følgende punkter har fått TG2 grunnet alder: Grunn og fundamenter, veggkonstruksjon, vinduer og dører, taktekking, renner, nedløp og beslag, pipe, etasjeskillere, innvendige overflater og uthus.
- Terrassen har fått TG2 grunnet manglende vedlikehold.
- Takkonstruksjonen har fått TG3 da taket er dårlig, og bør byttes innen rimelig tid.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Velkommen til Hvaltjern! Dette er en fritidsbolig med enkel standard uten innlagt vann eller strøm, men med solcellepanel. Beliggenheten er svært idyllisk med nærhet til både vann og gode tur- og rekreasjonsområder. Det er gode solforhold, da solen kommer ca 1030, og kan nytes til den går ned.
Boligen ønsker deg velkommen med en solrik terrasse som også er inngangspartiet til hytta. Herfra kommer du rett inn i stuen. Her er det god plass til sofa- og spisegruppe. Hytta oppvarmes ved en vedovn som står i stuen, den varmer godt og gir ekstra hygge på kalde høst- og vinterkvelder.
Kjøkkenet har godt med skap- og benkeplass. På kjøkkenet står en gassovn for ytterligere varme i hytta.
I hytta finner du ett soverom med plass til dobbelseng. Ved inngangen er det ett separat rom med egen inngang med praktisk køyeseng.
Utendørs finner du utedoen.
Hytta selges som den er, fullt møblert. Gjelder ikke utebod og utvendig ting som blant annet kano. Personlige eiendeler vil bli fjernet før overtagelse.

Oppvarming

Vedovn i stue og en frittstående gassovn.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til fritidsformål siden ca. 1962.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det foreligger heller ikke bygningstegninger og vi vet derfor ikke om rommene er godkjent for varig opphold. Kjøper overtar det fulle og hele ansvar for dette.
Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
Dagboknr 457806, tinglyst 25.05.2016, type heftelse: Erklæring om rettighet i fast eiendom.
Dagboknr 783600, tinglyst 28.08.2015, type heftelse: Bestemmelse om parkering.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Fritidseiendommen har ikke separat utleiedel. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold.

Diverse

Hytta selges møblert. Gjelder ikke utebod. Det som står der på visning vil stå igjen til neste eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Fritidseiendom med fin beliggenhet ved populære Hvaltjern, i landlige omgivelser i Lillestrøm kommune. Umiddelbar nærhet til gode tur- og rekreasjonsområder, samt bade- og fiskemuligheter. Fint turområde sommer som vinter. Det er en kort kjøretur fra Fetsund sentrum og her finnes det dagligvarebutikker som Rema 1000, Extra og Spar, samt en rekke andre butikker og servicetilbud. Ønsker man ytterligere servicetilbud er det en kort biltur til Lillestrøm sentrum, Strømmen Storsenter eller til Sørumsand.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 990 kvm.

Parkering

Enkel grusvei med plass til en bil ved siden av veien på sommerstid. På vinterstid er det skispor, og derfor ikke lov å ferdes med bil til fritidseiendommen. Ellers finner du felles parkeringsplass ved Hvaltjern (hvor du kan stå parkert på vinteren).

Vei, vann og avløp

Eiendommen er ikke tilknyttet kommunalt vann, kloakk eller vei. Privat grusvei som går i nærheten av hytta, ca. 30 meter å gå med sti fra grusvei. Til grusveien er det bom, som hytteeier har nøkkel til.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan avsatt til LNFR-område med tilhørende bestemmelser til kommuneplanens arealdel 20188-2030 revidert iht. KST. vedtak 02.09.2019. Det er ingen reguleringsplaner ute til offentlig høring som berører eiendommen.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 2 746,- for inneværende år. I dette inngår gebyr renovasjon og feiing/tilsyn.
Brannvesenet er pålagt å føre tilsyn med, og å feie pipeløp i alle fritidseiendommer. Det vil kunne medføre kostnader for kjøper til utbedring av evt. fremtidige pålegg og anmerkninger.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 2.997,- per år.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Eiendommen mangler formuesverdi.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 616.342,-.
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 14.300,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.500,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Wenche Arctander

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet selgerforsikring, og reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperforsikring gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning som gjelder i 5 år fra overtakelse.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 31.334,-
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 16.500,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 60-0164/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Lillestrøm
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR60.20164

Dato

Sist oppdatert: 24. november 2020 kl. 16:19

Dokumenter

If Hyttepakken
PDF 253 KB

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre fritidsboliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
Flyttehjelp

La oss ta jobben for deg

Ikke stress med flyttevask, pakking, lagring og transport. Vi fikser alt for deg! Helt enkelt.
Finn ut mer

Sjekk din boligverdi!

Bare tast inn adressen din og få svaret med en gang! Enkelt, raskt og helt gratis.