Solgt: 4 400 000 kr

Hammergata 1

4 450 000 kr
55 m²
2 soverom
Anne Rosvold
Presenteres av
Anne Rosvold
Luftig 3-roms med garasje, heis, egen inngang , 3 m. takhøyde, dype vinduskarmer, nytt kjøkken og gulv 2018. Sjarmbombe!
 • Prisantydning
  4 450 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  132 900 kr
 • Omkostninger
  1 132 kr
 • Totalpris
  4 534 032 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1998
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  55 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 489 kr
 • Energimerke
  Rød D

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Takhøyde på 2,99 m
Dype vinduskarmen man kan sitte i
Nytt kjøkken fra 2018 med nye hvitevarer
Flotte, marokkanske sementfliser fra Far-Far
Nytt gulv i 2018
Egen inngang fra borettslagets nydelige opparbeidede og lukkede bakgård
Sol fra morgen til ca 18:00 på sommeren
Leiligheten har tilgang til en uteplass, som kan møbleres, direkte utenfor inngangen (endel av fellesarealet)
Egen plass i felles, oppvarmet garasjeanlegg i kjelleren
Stor bod i tilknytning til garasjeplassen
Heis
Ingen dokumentavgift
Ingen forkjøpsrett
Rolig beliggenhet med soverom inn mot gårdsrom
Hyggelig naboskap

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Hammergata 1, 0465 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 221, bruksnummer 80, seksjonsnummer 2
Andelsnummer 10, HAMMERGÅRDEN BORETTSLAG, organisasjonsnummer 882707512

Innhold

Totalt bruttoareal: 62 kvm
Totalt bruksareal: 55 kvm
Totalt primærrom: 55 kvm
Primærrom:
Entré/gang, 2 soverom, bad, kjøkken/stue
I tillegg disponerer boligen 1 bod på ca.6 kvm. i kjeller.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert utført av Aleksander Røv. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. rapport fra takstmann oppført i betong- og murverk. Yttervegger mot gate er oppført som en hulmurskonstruksjon. Bærende yttervegger og konstruksjoner ellers er utført i betong og stål. Yttervegger ellers er oppført som isolerte klimavegger. Pusset og malte fasader.
- Etasjeskiller i armert betong.
- Saltakskonstruksjon tekket med plater.
- Direkte inngang til leiligheten fra bakgården.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
TG 2:
Bad:
Badet er fra 1998 og den anbefalte brukstiden på konstruksjonen er utløpt, dog dusjes det i dag i dusjkabinett, og løsningen
ansees som funksjonell. Sluk bør renses jevnlig slik at vannstanden i sluket ikke økes. Det anbefales som en ekstra sikkerhet at det ettermonteres en automatisk stoppekran med gulvsensor ved vaskemaskinen.
TG 3: Ingen
Rapport og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Moderniseringer og påkostninger

Selger har byttet kjøkken med nye, integrerte hvitevarer, underlimt, nedfelt kum og ny varmtvannsbereder. Det er lagt nye sementfliser fra Far-Far over kjøkkenbenk, installert Water Guard / vannstopp samt byttet til moderne villavent kjøkkenvifte som fungerer som avtrekk for bad og kjøkken. Vannrør lagt opp som rør-i rør-system med koblinger plassert i kjøkkenskap. Det er byttet gulv i hele leiligheten i 2018. Selger har oppgradert med beleggningsten på et lite område rett utenfor leiligheten. Styreleder opplyser 8/5-20 at det er helt naturlig at denne leiligheten benytter denne delen av fellesområdet hvor han har etablert en koselig sittegruppe. I forbindelse med oppussing av kjøkken ble det lagt til to nye kurser til kjøkkenet - 10/16 A og 20/25 A. Arbeidet utført av Montera Elektro & VVS AS og Christiania Rørleggerbedrift Vest AS.

Standard

Gjennomgående, lys og luftig 3-roms leilighet beliggende sentralt på Sagene. Høyt under taket (ca.3m), ekstra dype vinduskarmer og store vinduer som slipper inn mye lys. Egen inngang fra lukket hage med en plass utenfor til en liten sittegruppe. Nytt kjøkken, gulv og malte overflater i 2018. Utrolig sjarmerende og spesiell leiligjhet.
Selger oppsummerer det beste ved leiligheten: Meget behagelig å kunne gå usjenert ut i hage/bakgård. Bakgården er godt skjermet for lyd og vind, noe som gjør at det er mulig å sitte ute store deler av året. Kommer til å savne det veldig gode naboskapet.
Entrè:
Romslig entre/gang med to store garderobeskap. Adkomst til hovedsoverom , bad og stue. Utgangsdøren har glass som gir masse lys. Kort vei til leiligheten fra inngangspartiet i borettslaget. Direkte adkomst til bakhagen fra leiligheten. Callinganlegg.
Hovedsoverom/Soverom I:
Romslig og behagelig hovedsoverom med gode oppbevaringsmuligheter i garderobeskap. Rommet vender ut mot fredelig og skjermet bakgård.
Soverom II:
Pent og praktisk soverom, perfekt som barnerom/gjesterom/kontor.
Bad:
Flislagt baderom med dusjkabinett, servant med underskap, wc og opplegg til vaskemaskin. God størrelse. Varmekabler. Selger byttet varmtvannsbereder i 2018.
Stue:
Stuen har store vinduer som slipper inn mye lys. God plass til både sofa og spisebord. Åpen stue/kjøkken løsning som gir en følelse av romslighet. Gulvet ble byttet i 2018. Ca 3 meters takhøyde og ekstra dype vinduskarmer gir rommet særpreg.
Kjøkken:
Nytt, hvitt IKEA kjøkken fra 2018 med integrerte håndtak. Flotte, marokkanske sementfliser fra Far-Far over kjøkkenbenk. Underlimt stålkum, ett-greps blandebatteri og nye, integrerte hvitevarer som medfølger. I tilknytning til kjøkkenet er det god plass til spisebord.

Oppvarming

Varmekabler på bad , forøvrig elektrisitet. Selger har montert to panelovner fra Mill, disse medfølger.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1998.
Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse fra 1998.
Det er 07.01.2003 mottatt svar på krav om ferdigattest av bygget, men ferdigattest er pr. dags dato ikke gitt. Utfyllende informasjon bes rettet til megler.
Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 10 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelser om veg, bebyggelse, erklæring avtale om trafostasjon/kiosk, bruksendring og midlertidig dispensasjon fra bygningsloven vedr. tilbygg.
Servituttene vil følge eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Diverse

Stor sykkelparkering i garasjen.
Leiligheten oppleves som sval på varme sommerdager.
Leiligheten har vært leid ut fra 1. august 2019 til 5. mai 2020.
Generalforsamlingen har gitt sitt samtykke til bygging av takterrasser til andelseiere 305, 306, 307, 308 og 309 med forbehold at styret i borettslaget får fullmakt til å utarbeide avtaler og retningslinjer for utbygging med andelseiere før arbeidet starter. Foreløpig er det kun en andelseier som har planlagt terassebygging fom høst 2020.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten ligger i en meget populær og koselig sidegate med begrenset trafikk. Sagene er et perfekt sted å bo for deg som vil bo sentralt, men samtidig litt utenfor sentrumskjernen. Nærområdet har mange flotte grøntområder og parker, som f.eks Voldsløkka, Bjølsenparken og Torshovparken. I tillegg er det ikke langt til flotte turmuligheter langs Akerselva. Her kan du spasere ned til sentrum, eller sykle/løpe/gå tur langs elven oppover til Maridalsvannet. Ta deg f.eks en forfriskende dukkert på Stilla (ved Frysja), før du legger turen hjemover igjen.
Fra Sagene er det korte avstander til det meste; både barnehager, skoler og offentlig serviceinstitusjoner. Innen 5 minutters gange finner du matbutikker, frisør, hudpleiesalong, kino, kafeer og restauranter. Spesielt Sagene Lunchbar er kjent for sitt gode kjøkken og er verdt et besøk.
Nærmeste kjøpesenter er Sandakersenter med diverse butikker og Storo senter med et bredt utvalg av butikker. Kort vei til Nydalen med bl. a Handelshøyskolen BI.
Meget gode kommunikasjons- muligheter med trikk, buss, T-bane og tog. Gåavstand til Grünerløkka, Torshov, Sandaker, Lilleborg, Nydalen, Sagene og Bjølsen. God offentlig kommunikasjon til sentrum, Majorstuen og St. Hanshaugen.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
Bjølsenparken barnehage (0-6 år)
Maridalsveien barnehage (1-5 år)
Pontoppidan barnehage (0-6 år)
Barneskoler/Ungdomsskoler:
Lilleborg skole (1-7 kl.)
Bjølsen skole (1-10 kl.)
Sagene skole (1-10 kl
Vestre Aker skole (8-10 kl.)
Fagerborg skole (8-10 kl.)
Videregående:
Foss videregående skole
Nydalen videregående skole 19 min
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1163 kvm. Tomten er fellesareal. Pent og idyllisk opparbeidet tomt i lukket gårdsrom med plenarealer, beplantning og flere sittegrupper.

Parkering

Garasjeplass nr. 10 i felles garasjeanlegg under bygget følger med leiligheten.
Forøvrig gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til forretning, kontor, industri og boligformål i henhold til reguleringsplan S-3124 datert 20.09.1989 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 20.09.1989. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262
(Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene dekker vedlikehold, bredbånd/kabel TV (Get, Startpakken + Obos Fordel med 5 ekstra kanaler), nedbetaling av fellesgjeld, vaktmestertjeneste, byggforsikring. Månedsleie for garasjeplassen på kr. 365,- kommer i tillegg til felleskostnadene. Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger i året i forhold til borettslagets faktiske utgifter. I flg. styreleder 8/5 er det ikke planer om å øke fellesutgiftene i 2020.
Felleskostandene fordeles slik:
Bredbånd / kabel TV: kr.349,-
Vedlikeholdsfond: kr.174,-
Kapitalkostander: Lån 2: 682,-
Felleskostander: kr.2.284,-

Formuesverdi

Formues verdi er beregnet ut i fra Skatteetatens kalkulator for 2019 på bakgrunn av adresse, størrelse og byggeår.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 46.988,- pr. 31.12.2019
Andel fellesgjeld er kr 132.900,- pr. 31.12.2019
Total fellesgjeld for boligselskapet er 9.727.337,- pr. 31.12.2019 og lånevilkårene er:
Lån 1: * HANBAN-90417209033 A , restsaldo: 6.021.110,-
Rentebetingelser: 3,25%
Lånets løpetid: 27 år 5mnd
Flyt
Lån 2: HANBA2-90417209041 A restsaldo: 3.706.227,-
Rentebetingelser: 3,25%
Lånets løpetid: 22 år 11 mnd.
Flyt
Borettslaget har tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld. Dette vil medføre en reduksjon i felleskostnadene. Begge lånene har IN-ordning. Denne enheten har nedbetalt lån 1. Evt. In- nedbetaling av Lån 2 har forfall 1/3 og 2/9 og innfrielse av lånet vil medføre en reduksjon for denne andel med kr. 682,-. Pengene må være inne på konto minimum 10 dager FØR forfall.
Hver enkelt beboer må inngå en avtale før dette er mulig.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 652,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr.4 484 032,-
Av dette beløpet utgjør kr 132 900,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Therese Espeland og Leif Erik England Bergum

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet HAMMERGÅRDEN BORETTSLAG.
Borettslaget består av 27 leiligheter med adresse Hammergaten 1 og Bentsegata 2.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt med begrensninger iht. vedtektene; fellesarealer kan ikke benyttes som lufteplass, det er ikke tillatt å ha husdyr alene i leilighetene dersom det er sjenerende for naboene, alle husdyr som ferdes på fellesområdene skal ledsages av en person som har kontroll over dyret.
Foretatt påkostninger de senere år:
2018: nytt calling anlegg.
2019: utskiftning av lys i garasjen.
2019: oppgradering av søppelløsning.
2019: etablert infrastruktur for el-billader.
Planlagte påkostninger:
Skifte ytterdører
Oppgrader fasade mot Hammergaten 1.
De planlagte utbedringene skal finansieres av oppsparte midler og vil ikke påvirke husleien i 2020.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
Borettslaget er eier av seksjon 2 med eierbrøk 1668/2968
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen eksl. fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12 500,-
Oppgjør: kr 5 550,-
Markedspakke: kr 13 750,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 52-0040/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sagene
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR52.2040

Dato

Sist oppdatert: 29. november 2020 kl. 20:06

Dokumenter

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
Flyttehjelp

La oss ta jobben for deg

Ikke stress med flyttevask, pakking, lagring og transport. Vi fikser alt for deg! Helt enkelt.
Finn ut mer

Sjekk din boligverdi!

Bare tast inn adressen din og få svaret med en gang! Enkelt, raskt og helt gratis.