Solgt: 2 650 000 kr

Øvre Flatåsveg 29A

2 490 000 kr
84 m²
3 soverom
Velkommen til Øvre Flatåsveg 29A - og denne flotte 4-roms andelsleiligheten beliggende i et sentrumsnært og barnevennlig boligområde på Flatåsen!
Frode Helmersen
Presenteres av
Frode Helmersen
Trondheim sør - Flatåsen
4-roms andelsleilighet i et barnevennlig boligområde | Praktisk planløsning | 1. etasje med stor terrasse
 • Prisantydning
  2 490 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  97 944 kr
 • Omkostninger
  8 626 kr
 • Totalpris
  2 756 570 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1975
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  84 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 039 kr
 • Energimerke
  Rød F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Øvre Flatåsveg 29A - og denne flotte 4-roms andelsleiligheten beliggende i et sentrumsnært og barnevennlig boligområde på Flatåsen!
Boligen ligger i første etasje, og disponerer tre soverom, bad, vaskerom, entré/gang, kjøkken og stue. Det er etablert fire boder med gode oppbevaringsmuligheter - to i kjelleren, en i oppgang, samt en på terrassen. I tillegg nyter boligen en stor markterrasse med gode solforhold. Det er korte avstander til en rekke skoler og barnehager, i tillegg til at dagligvare, to treningssentre og Bymarka ligger like i nærheten.
Verdt å nevne:
- Stor markterrasse med svært gode solforhold.
- Fire boder med gode oppbevaringsmuligheter.
- Praktisk planløsning med mange muligheter.
- Pent opparbeidet tomt med bla. lekeplasser.
Velkommen på visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Øvre Flatåsveg 29A, 7079 FLATÅSEN
Kommunenummer 5001, gårdsnummer 194, bruksnummer 149, ideell andel 1/1
Andelsnummer 192, Kolstadhaugen Borettslag, organisasjonsnummer 848 819 662

Innhold

Totalt bruttoareal: 89 kvm
Totalt bruksareal: 84 kvm
Totalt primærrom: 84 kvm
Første etasje (P-rom): Entré/gang, bad, vaskerom, kjøkken, stue og tre soverom.
I tillegg disponerer boligen 4 boder. En bod ute på terrassen, en bod i samme gang som leiligheten og to boder i felles kjeller for blokka.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 26.01.2021 utført av Takst-Stig Trondheim Stig M Selnes. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Fra takstmann: "Boligblokk oppført over 4 etasjer + sokkeletasje. Hovedkonstruksjon og etasjeskillere er i betong. Utvendige fasader er med teglstein og noe fasadeplater. Taket har saltaks form og er tekket med profilerte metallplater vinduer med isolerglass".

Moderniseringer og påkostninger

Boligen er påkostet:
- Varmekabler i stuegulv.
- Nytt gulv stue, kjøkken, gang og alle soverom. Gulv ikke lagt under kjøkkeninnredningen, men det er lagt under kjøleskap og komfyr.
- MDF-plater stue, gang og alle soverom.
- Nye dører.

Standard

Velkommen inn! Boligen ble oppført i 1975, men har i løpet av de senere årene vært gjenstand for en rekke oppgraderinger. Boligen har gjennomgående store vindusflater som sikrer rikelig med naturlig lysinnslipp. I tillegg har boligen en svært praktisk planløsning med mange muligheter. Tomten for øvrig er meget pent opparbeidet med grøntareal, prydbusker og lekeplass for de minste.
Det er to innganger til boligen, en oppe uten trapp, og nede via trapp. God adkomst og tilrettelagt for rullestol.
Entré:
Velkommen inn! Leiligheten ligger i første etasje, og har adkomst via felles trappegang. Inn døren møter man en praktisk entré med plassbygd garderobeskap med gode oppbevaringsmuligheter for ytterklær og sko.
Stue/Kjøkken:
Stuen er lys og luftig med store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig sollys. Møbleringsmulighetene er mange med de forskjellige sonene i rommet. Fra stuen har man utgang til solfylt terrasse som på sommerstid vil oppleves som en god forlengelse av stuen. Videre fra stuen har man spisestue med god plass til stor spisegruppe. Her har man god plass til å samle hele familien eller vennegjengen for hyggelige sammenkomster.
Kjøkkenet ligger delvis avskilt fra stuen, og ble oppført rundt 2003. Kjøkkenet er utstyrt med lyse flater, benkeplate i tre og integrerte hvitevarer, samt har mye skap- og benkeplass å boltre seg på.
Bad/Vaskerom:
Badet er på romslige 7,5 kvm og inneholder servantskap med overskap og speil, dusjnisje og WC. Det er etablert et atskilt vaskerom med opplegg for vaskemaskin og gode oppbevaringsmuligheter.
Soverom/garderobe:
Hovedsoverommet er på 11 kvm, og har god plass til ønsket møblement. Fra soverommet har man direkte adkomst til boligens bad.
Boligen disponerer i tillegg fire boder med gode oppbevaringsmuligheter.
Leiligheten er en opprinnelig 3-roms leilighet, som er ombygget til 4-roms.
Fra takstmann:
TG1:
- VVS (nyere deler røropplegg).
TG2:
- Bad pga. manglende tilluft, skade på trykknapp WC og alder.
- Vaskerom pga. manglende tilluft og alder.
- Kjøkken pga. svært dårlig avtrekk fra ventilatoren, løs skuffefront , små fuktsvellinger på fronter benkeskap, overflateslitasje og alder.
- VVS pga. alder.

Oppvarming

Boligen varmes opp av elektrisitet.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1975.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen.
Det ble i 1997 godkjent søknad om fasaderehabilitering.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier.
Andelseier som bor i boligen selv, kan overlate bruken av deler av den til andre uten godkjenning. I tillegg kan andelseieren overlate bruken av hele boligen til andre i opptil 30 døgn i løpet av året (korttidsutleie).
Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Diverse

Dette medfølger boligen:
- Oppvaskmaskin.
- Kjøleskap.
- Komfyr.
Videre henvises det til NEFs liste over løsøre og tilbehør som medfølger boligen.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen ligger sentralt til på Flatåsen med kort vei til flere servicetilbud. Det er blant annet gangavstand til Coop Extra, Europris, og Rema 1000 noe som vil gjøre hverdagen mye enklere.
Området har et godt kollektivtilbud med hyppige avganger til sentrum. Av treningstilbud er mulighetene mange. Treningsentrene SkyFitness og Fitnesspoint ligger innen for 5 min gange. I tillegg finnes 3T Saupstad og Impulse Granåsen ligger ca. 5 minutter med bil unna leiligheten, og område har utallige muligheter til trening i skog og mark med Bymarka i umiddelbar nærhet. Bymarka er like fin sommer som vinter. På vinterstid vil man kunne nyte kilometer med skispor, og ca. 7 minutter unna finner du Granåsen skianlegg. Her arrangeres det alt fra konkurranser til konserter.
Området er et attraktivt sted for barnefamilier. Man har gangavstand til Flatåsen skole og Flatåsen barnehage, og fritidsaktivitetene er mange. Flatåsen IL har et flott idrettsmiljø for både store og små med nytt idrettsanlegg. Det er tre barnehager i området.
Det går shuttlebuss til metro, og i tillegg buss i retning til Byåsen.

Adkomst

Fra sentrum: Følg E6 sørover og ta av ved Tonstadkrysset. Ta til høyre å kjør over Bjørndalsbrua. Ta deretter til høyre ved skilting mot Kolstad. Ta så til venstre i runkjøringen. Ta første til venstre og følg veien ca. 650 meter. Ta nå til høyre og hold til høyre ca 250 meter. Øvre Flatåsveg 29A vil dukke opp på din venstre side.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Boligen sogner til nabolaget Øvre Flatås.
Barnehager i nærheten:
- Furutoppen barnehage (1-6 år) 0.5 km
- Flatåsen barnehage (0,5-3 år) 0.5 km
- Øvre Flatåsen familiebarnehage (1-6 år) 0,9 km
Skoler i nærheten:
- Flatåsen skole (1-10 kl.) 0.5 km
- Kolstad skole (1-7 kl.) 1.5 km
- Saupstad skole (1-7 kl.) 2.8 km
- Huseby skole (8-10 kl.) 1.9 km
- Heimdal videregående skole (730 elever) 1.7 km
- Kristen videregående skole - Trøndelag (480 elever) 4.5 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 94 067 kvm som tilhører borettslaget.

Parkering

Borettslaget har 3 fellesgarasjer med 282 plasser. Ledige plasser tildeles av TOBB etter søknadens ansiennitet. Det tildeles kun en plass per andel.
Styret oppfordrer de som har garasjeplasser til å bruke disse, og ikke oppta parkeringsplasser ute.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan r1129 datert 16.04.1974 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Det gjøres oppmerksom på at reguleringsplan r0 (planprogram for Flatåsen lokalsenter) berører eiendommen.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 4 039,- pr. mnd. og inkluderer:
- Felleskostnad driftsdel kr 2 636,-
- Felleskostnad avdrag kr 823,-
- Felleskostnad renter kr 149,-
- Tillegg elektroniske fellesavtaler kr 431,-
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 11 500 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og internett, og er inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 804 285,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 2 895 427,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel fellesgjeld er kr 97 944,- pr. 22.01.21
Andel formue er kr 12 700,- pr. 31.12.19
Total fellesgjeld for boligselskapet er 46 943 437,- pr. 22.01.2021 og lånevilkårene er:
Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 14614066010, Den Norske Stats Husbank
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 22.01.2021: 2.48% pa.
Antall terminer til innfrielse: 18
Saldo per 22.01.2021: 19 901 208
Andel av saldo: 41 523
Første termin/første avdrag: 31.12.2007 ( siste termin 31.12.2029 )
Fast rente 2,485 %, utløper 01.12.2022.
Lånenummer: 14614066030, Den Norske Stats Husbank
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 22.01.2021: 0.79% pa.
Antall terminer til innfrielse: 20
Saldo per 22.01.2021: 2 488 067
Andel av saldo: 5 191
Første termin/første avdrag: 31.12.2007 ( siste termin 31.12.2030 )
Flytende rente
Lånenummer: 14614066001, Den Norske Stats Husbank
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 22.01.2021: 0.79% pa.
Antall terminer til innfrielse: 19
Saldo per 22.01.2021: 11 012 723
Andel av saldo: 22 977
Første termin/første avdrag: 30.06.2008 ( siste termin 30.06.2030 )
Flytende rente
Lånenummer: 14614066020, Den Norske Stats Husbank
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 22.01.2021: 0.79% pa.
Antall terminer til innfrielse: 19
Saldo per 22.01.2021: 10 864 680
Andel av saldo: 22 669
Første termin/første avdrag: 30.06.2008 ( siste termin 30.06.2030 )
Flytende rente
Lånenummer: 90517213046, Handelsbanken
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 22.01.2021: 2.55% pa.
Antall terminer til innfrielse: 15
Saldo per 22.01.2021: 2 676 759
Andel av saldo: 5 585
Første termin/første avdrag: 30.06.2013 ( siste termin 30.06.2028 )
Flytende rente
Styret er gitt fullmakt til å etablere in-ordning.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.494,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 2.596.570,-. Av dette beløpet utgjør kr 97.944,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger. Kun rettshjelpsdekning koster Kr. 4.900,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Camilla Jensen

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Kolstadhaugen Borettslag.
Borettslaget består av leiligheter.
Forretningsfører er TOBB, tlf. 73 83 15 00.
Dugnad må påregnes.
Hunde- og katteeiere må ta hensyn til de andre beboerne. Hunde- og katteeiere plikter å ta opp ekskrementer på borettslagets område.
Planlagte påkostninger: Maling av fasade. Styret er gitt fullmakt til å etablere in-ordning
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Det bekreftes at TOBB har mottatt 5 meldinger om interesse for bruk av forkjøpsrett på
ovennevnte bolig.
Borettslaget er tilknyttet sikringsfondet Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 6 mnd skriftlig varsel. Sikringsselskapet kan til enhver tid si opp en avtale med sikringstaker dersom sikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs sikring.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning)
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I de tilfeller hvor det er utstedt et våtromsbevis har kjøper våtromsdekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura fro Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,25% av salgssummen .
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 68-0008/21
Krogsveen avd. Trondheim AS
NO 918 119 930 MVA
Oppdragets KR-kode KR68.218

Dato

Sist oppdatert: 18. februar 2021 kl. 12:49

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.