Solgt: 7 000 000 kr

Seterveien 13D

6 800 000 kr
91 m²
3 soverom
Nordstrand
Solrik og romslig endeleilighet med vestvendt veranda og garasje, i et attraktivt villaområde nær Sæter
 • Prisantydning
  6 800 000 kr
 • Omkostninger
  171 342 kr
 • Totalpris
  7 171 342 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1994
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  91 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 100 kr

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Seterveien 13 D, en solrik leilighet i et trafikkskjermet og attraktivt villaområde nær Sæter. En romslig leilighet med en meget god planløsning som inneholder entré, gang, bod, 3 soverom, bad, kjøkken med spiseplass, stue og spisestue med peisovn og utgang til vestvendt veranda. I tillegg har leiligheten egen utebod og garasje. Det må påregnes oppussing av leiligheten. Kun få minutters gange til skoler, fritidstilbud, kollektivtransport og servicetilbud på Sæter.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Seterveien 13D, 1162 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 182, bruksnummer 231, seksjonsnummer 7, ideel andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 105 kvm
Totalt bruksareal: 95 kvm
Totalt primærrom: 91 kvm
Primærrom 91 kvm:
Entré, gang, 3 soverom, bad, kjøkken, stue og spisestue med utgang til vestvendt veranda.
Sekundærrom 4 kvm:
Bod.
Boligen disponerer i tillegg en egen utvendig bod på 4,5 kvm., samt en egen garasje i felles garasjerekke.
De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 23.11.2020 utført av Anticimex ved Joakim Helgesen.

Byggemåte

Firemannsbolig over 2 etasjer, samt loft. Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført med støpt plate på mark av betong. Bærende konstruksjoner og skillende dekker av trekonstruksjon. Etasjeskillere er av trekonstruksjoner (noe skjevhet i gulv i stuen).
Yttervegger av bindingsverk, som utvendig er kledd med liggende kledning, sist malt i 2014.
Taket har saltaksform og er utvendig tekket med takstein. På uinnredet råloft er det registrert 2 steder hvor undertaket har løsnet fra takstolene, hvilket medfører utett taktekking under takstein.
Balkongdør og vinduer har karmer av tre og, har 3-lags glass glass fra byggeår.
Veranda er belagt med terrassebord.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på. Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Seterveien 13 D ligger solrikt til i et attraktivt villaområde på Nordstrand, tilbaketrukket og skjermet fra trafikk. Et hyggelig boområde med kort vei til bl.a. kollektivtransport og servicetilbud på Sæter.
Leilighetens standard er fra byggeåret 1994, og som følge av dette er det et oppgradering- og utbedringsbehov. Det meste er nærliggende, mens noe kan gjøres over tid.
En romslig og gjennomgående endeleilighet med en god og romslig planløsning.
Adkomst til leiligheten via egen utvendig trapp, kun en trapp opp fra bakkeplan.
Leiligheten inneholder entré, gang, bod, bad, 3 soverom, kjøkken og stue/spisestue.
Entré med plass til yttertøy, samt praktisk tilliggende bod som også egner seg godt som garderoberom.
All soverommene og badet ligger i praktisk tilknytning til gangen. Fra gangen er det adkomst til lagringsloft via takluke med nedtrekkbar stige.
3 gode soverom, hvorav alle med plass til garderobeskap. Deler av veggen er åpnet mellom to av rommene, slik at det fremstår som ett rom. (Begge døråpningene er der fortsatt, slik at man veldig enkelt kan dele rommet igjen om ønskelig).
Romslig flislagt bad fra byggeåret. Badet er innredet med vegghengt servantskap med profilerte fronter og ovenpåliggende servant med ett-greps armatur fra Oras. Vegghengt hylle med speil, overbelysning og stikkontakt over servant. Dusjhjørne med skyvedør og armatur fra FM Mattsson tilkoblet hånddusj. Gulvstående toalett. Opplegg for vaskemaskin tørketrommel. Det er i boligsalgsrapporten bl.a. kommentert «bom» under gulvfliser og bak veggfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag, samt at sluket er isolert i dusjsonen slik at vannsøl eller lekkasjevann utenfor denne sonen har ingen/redusert mulighet til å nå sluket.
Eget romslig kjøkken med god plass til spisebord. Kjøkkeninnredning fra byggeåret med hvite profilerte fronter og benkeplate av laminat. Nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Fliser mellom benkeplate og overskap. Overbelysning og stikkontakter under overskap. Frittstående hvitevarer, men komfyr og oppvaskmaskin vil følge leiligheten. Vegghengt ventilator med avtrekk ut av bygget. Varmtvannsbereder er plassert i benkeskap.
En stor og lys stue og spisestue med peisovn og utgang til vestvendt og solrik veranda. Verandaen er på ca. 13,8 kvm. og har elektrisk markise. Det er også utebelysning og stikkontakter på verandaen.
Leiligheten disponerer i tillegg en praktisk utebod på ca. 4,5 kvm., som ligger rett utenfor inngangspartiet. Det er også tilhørende garasje i felles garasjerekke i nærheten av inngangspartiet. Elektrisk garasjeport.
For nærmere beskrivelse av boligens standard henvises det til boligsalgsrapporten datert 23.11.2020.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med elektriske panelovner, og med gulvvarme på bad, kombinert med vedfyring.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 20.03.1996.
Det foreligger ferdigattest for garasjerekken datert 05.08.1996.
Det foreligger ferdigmelding for uteboder datert 10.11.1994.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Seksjonen overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr 42190, tinglyst 03.08.1994.
Pantsettelseserklæring. Panterett til sameiet på kr 30.000,-.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom.
Dagboknr 903039, tinglyst 03.06.1898.
Best. om bebyggelse. Servitutten er håndskrevet og vanskelig å tyde. Kjøper overtar ansvaret for servitutten og kopi av denne kan får ved henvendelse til megler.
Dagboknr 900253, tinglyst 06.02.1907.
Best. om adkomstrett. Det samme gjelder for denne servitutten som for servitutten over.
Dagboknr 2304, tinglyst 15.02.1966.
Best. om garasje/parkering. Garasje er midlertidig godkjent av kommunen og skal fjernes uten erstatning dersom kommunen krever det.
Dagboknr 41771, tinglyst 07.09.1993.
Best. om vann/klaokkledn. Naboeiendommer har rett til å føre vann- og kloakkledninger over sameiets eiendom og rett til adkomst til disse for reparasjoner og vedlikehold.
Dagboknr 41775, tinglyst 07.09.1993.
Seterveien er regulert bredere. Dersom kommunen krever det skal sameiet være med på å opparbeide veien til regulert bredde for egen regning og vederlagsfritt avstå fra deler av egen grunn.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. Korttidsutleie er begrenset til inntil 60 dager per år. Styret skal underrettes om utleie.

Diverse

Boligens selges ved fullmektig. Fullmektigen har ikke selv bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand utover det som fremkommer i salgsoppgave og boligsalgsrapport.
Boligens overtas slik den fremstår ved visning, uten ytterligere rengjøring.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Seterveien 13 D har solrik beliggenhet i et attraktivt og trafikkskjermet villaområde sentralt på Nordstrand. Boligen ligger tilbaketrukket og skjermet fra Seterveien, i andre husrekke fra vei. Det er i tillegg lite gjennomgangstrafikk i Seterveien.
Fra eiendommen er det bare noen få minutters gange til trikkestasjonen og Sæter krysset med bl.a. caféer, spisesteder og nisjebutikker, samt Meny og Rema1000. Sæter har også treningssenter, legekontor, bank m.m. På Sæter ligger også treningssenter, legekontor, bank m.m. På vei til Sæter passerer du også Hos Victoria Cafe&Tapas som ligger på hjørnet av Seterveien og Nordstrandveien.
Det er heller ikke langt til Lambertseter og Holtet. Lambertseter Senter kan by på et rikelig utvalg av butikker og spisesteder, samt Vinmonopolet, bibliotek og Symra Kino. På Holtet finner du bl.a. den populære delikatessebutikken Jacobs.
Det er kort vei både til Sæter og Bråten trikkestasjonen med rute 13 og 19 til hhv. Bekkestua og Majorstuen, begge via Oslo sentrum. Det er også bussholdeplass på Sæter og kort vei ned til Nordstrand togstasjon.
(Se www.ruter.no for rutetider).
Et rikt fritidstilbud i nærmiljøet, med bl.a. gangavstand ned til fjorden med Nordstrand bad som nærmeste badeplass. Mot sentrum finner man området rundt Ekebergsletta som kan tilby lysløype, idrettsanlegg, minigolfbane, ridesenter, husdyrpark, store friområder, den nye skulpturparken og Ekebergrestauranten m.m.
Et rikt fritidstilbud i nærmiljøet med bl.a. et mangfold av tilbud i lokale idrettslag og foreninger, som f.eks.:
Nordstrand IF på 'Niffen' med ny håndballhall og fotballbane med kunstgress. NIF har et stort miljø for håndball og fotball for barn i alle aldre.
Nordstrand tennisklubb (NTK) med uteanlegg i Seterveien (eiendommen grenser til uteanlegget) og tennishall ved Nordseter skole i Ekebergveien.
Bækkelaget Sportsklubb (BSK) - håndball, fotball m.m. Anlegg på Sportsplassen med bl.a. kunstgressbane, samt Ekeberghallen.
Kort avstand til områdets lokale alpinbakker - Sloreåsen og Leirskallen.
Treningsstudio: Evo på Sæter, BestHelse på Holtet og Sats på Lambertseter.

Adkomst

Seterveien er en liten villavei som strekker seg fra Nordstrandveien til Erling Schiøtz vei. Ta av fra Nordstrandveien, inn Seterveien. Alternativ adkomst fra Solveien eller Florabakken via Erling Schiøtz vei til Seterveien.

Barnehager, skoler og fritid

Flere barnehager i nærmiljøet.
Kort skolevei til Nordstrand skole.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 2 310,6 kvm som tilhører sameiet. Pent opparbeidete tomt med plenarealer, trær, prydbusker, beplantning og asfaltert gårdsplass og internveier.
Deler av sameiets tomt grenser til uteanlegget til Nordstrand Tennis.

Parkering

Leiligheten har egen garasje i felles garasjerekke på gårdsplassen.
Automatisk portåpner.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat adkomstvei med felles vedlikeholdsansvar for sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen. Utvendige vann- og avløpsledninger med kommunal tilknytning er vurdert til å ha en alder som tilsier at over halvparten av levetiden er passert, og restlevetiden er usikker.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig henhold til reguleringsplan med tilhørende reguleringsbestemmelser S-4220 datert 15.03.2002.
Nordstrand Tennisklubb (NTK) har rett til å ha luftputehall (boblehall) på tennisbanen, som har tomt inntil sameiet. Dette har ikke vært praktisert siden NTK oppførte ny hall i Ekebergveien.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 3 100,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel-tv og bredbånd (basispakke), snømåking, kommunale avgifter og bygningsforsikring.
Sameiet praktiserer dugnadsfradrag i felleskostnadene, der man kan velge å delta på dugnad og trekke fra kr 200,- pr. mnd. i felleskostnadene.
Fellesutgiftene justeres normalt i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Seksjonen har ikke fått eiendomsskatt for 2020, men det er eiendomsskatt i kommunen og kjøper bør evt. påregne eiendomsskatt de kommende år, da formuesverdien vil kunne stige.
Eier har hatt et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 15.000,- pr. år (inkl. nettleie). / 15.000 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv bredbånd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1 308 843,- ifølge Skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 4 711 834,80.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 6.971.342,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Kari Synøve Boquist

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet sameiet Seterveien 13, med sameiebrøk 95/756.
Sameiet består av 8 leiligheter.
Forretningsfører er Seterveien 13 A-H Sameiet, tlf. .
Dugnad samt trappevask må påregnes.
Dyrehold tillatt, men skal på forhånd meldes skriftlig til styret. Dyrehold skal ikke være til sjenanse for øvrige brukere av eiendommen og hund skal holdes i bånd på sameiets eiendom.
Foretatt påkostninger de senere år:
-Skiftet panel på 2 vegger de siste årene, men man ser foreløpig ikke behov for å skifte flere.
Planlagte påkostninger:
-Det er planlagt maling av husene i løpet av 2-3 år, hvor man planlegger å bruke vedlikeholdsfondet til sameiet, og dekke resten ved innbetalinger fra seksjonseierne.
Sameiet vurderer å legge til rette for lading av el-bil i gasjene, men det er ingen konkrete planer for dette per i dag.
Seksjonene i 1. etasje har rett til å utvide sine terrasser iht. vedtektene.
Seksjonene/leilighetene i sameiet disponerer 1 garasjeplass og 1 utebod hver, uten at det er gitt særskilt bruksrett til dette arealet gjennom seksjoneringsbegjæring eller vedtekter.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet boligselgerforsikring, og reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I de tilfeller hvor det er utstedt et våtromsbevis har kjøper våtromsdekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura fro Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informajonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,0% av salgssummen
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 6.500,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 44-0251/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nordstrand
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR44.20251

Dato

Sist oppdatert: 03. desember 2020 kl. 12:08

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
Flyttehjelp

La oss ta jobben for deg

Ikke stress med flyttevask, pakking, lagring og transport. Vi fikser alt for deg! Helt enkelt.
Finn ut mer

Sjekk din boligverdi!

Bare tast inn adressen din og få svaret med en gang! Enkelt, raskt og helt gratis.