Solgt: 2 200 000 kr

Ravnedalsveien 15

2 290 000 kr
62 m²
2 soverom
Fantastisk leilighet og utsikt med sentral beliggenhet
Anders Rønn Skajaa
Presenteres av
Anders Rønn Skajaa
Grim/Ravnedalen - Bud foreligger
Moderne og sentral 3-roms leilighet med sjøutsikt i naturskjønne omgivelser. Balkong, heis, nyere kjøkken og bad
 • Prisantydning
  2 290 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  107 291 kr
 • Omkostninger
  1 132 kr
 • Totalpris
  2 308 423 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1958
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  62 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 600 kr

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Krogsveen v/Anders Skajaa har fått gleden av å presentere en svært lekker leilighet ved Ravnedalen på Grim.
Leiligheten ligger i 3(4).etg med nydelig utsikt over innseilingen til Kristiansand med cruisebåter, Oksøy fyr, sentrum og den koselige trehusbebyggelsen på Grim.
Her har du kort vei til buss, Grim torv med butikker, Idda idrettsanlegg, skole og barnehager, cafè og lekeplasser på Grimsvollen og i Ravnedalen med nydelige turområder til Baneheia. Markens gate i Kristiansand sentrum ligger kun 1 km unna.
Lekker leilighet med godt med vinduer og god planløsning bl.a 2 soverom, bad, åpen kjøkken/stue løsning og den eneste leiligheten med innglasset balkong i bygget.
Moderne og lyst med kontrastvegg og spotter i tak, nyere bad og kjøkken. Parkering til beboere!
Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Ravnedalsveien 15, 4616 KRISTIANSAND S
Kommunenummer 4204, gårdsnummer 151, bruksnummer 1653
Andelsnummer 27, Ravnedalsv 15 Borettslaget A/l, organisasjonsnummer 953031795

Innhold

Stor åpen stue og kjøkken løsning med god plass til spisebord. Soverom fra stue har stor skyvedørsgarderobe, det andre soverommet er noe mindre men har også god plass til seng, garderobe, skrivepult og det man trenger. Gang med plass til ytterklær og sko. Bad med alt man trenger og svært praktisk med integrert vaskemaskin over toalett.
Det medfølger bod i kjeller og det er felles parkering for beboere like utenfor døren, på tomten.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten kan det fremkomme forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder tg2 på balkong grunnet at høyre side og lås ikke fungerer.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Svært pen og tidsriktig leilighet som fremstår i god og moderne stand. Denne leiligheten er den eneste i bygget som har innglasset balkong.
Bad er renovert i 07 av Kruse og Smith, her er det flislagt med varmekabler, spotter i tak og integrert vaskemaskin med smart løsning i skap. Kjøkken er nytt fra 07 og fremstår i moderne og god stand med heltre benkeplate, integrerte hvitevarer og høyglans fronter.
Soverommene er av god størrelse hvor det ene har stor og innholdsrik skyvedørsgarderobe. PVC Vinduer fra 04 og balkongdør fra 00. Det er ny heis i bygget fra 2018. Nytt sikringsskap i fra 2012. Det er nylig hatt 5 års kontroll på det elektriske i leiligheten hvor det ble ordnet jording og satt inn stoppeventil på varmtvannsbereder i kjøkkeninnredning, alt ok.
Videre er det spotter i stuen med kontrast vegg med kalkmaling som gir et rustikk og moderne uttrykk til de slette hvite og moderne overflatene og flott laminat parkett.
Takstmann har gitt leilighetens tilstand følgende konklusjon:
" Leilighet i borettslag bygget 1957, dagens eier har bodd der siden 2017. Etablert område, like ved turområde, skole, butikk mm, gåavstand til sentrum.
Leiligheten er vesentlig modernisert med årene. Nyere bad og kjøkken, overflater, vinduer, ytterdører mm. Noe vedlikehold skyveglass balkong påregnes.
For rapporter som gjelder leilighet i et større sameie eller aksje/andelslag (borettslag) er undersøkelsene begrenset til innvendig i leiligheten. Utvendige forhold ansees å være en del av sameiets eller borettslagets felles forpliktelse og vedlikehold. Dette anbefales ytterligere kontrollert av interessent.
Spørsmål vedrørende rapporten kan stilles i kontortid mellom 8-16 på hverdager, til tlf 454 77 777, eller e-post: post@m2takst.no. Forøvrig må hele rapporten leses og deretter bruke god tid på visning. Lykke til! "

Oppvarming

Det er varmekabler på bad, sentralfyring via borettslaget som er inkludert i felleskostnader og forøvrig elektrisk oppvarming.
Selger opplyser om at strømforbruket ligger på et snitt på kr. 5 - 600,- pr. mnd. Ca 6000 kWh pr. år via Norges Energi.

Ferdigattest/brukstillatelse

Ferdigattest datert 6. Mars 1959.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Diverse

Hva syntes du har vært mest positivt med boligen?
" Det beste med bolgien er at det er nytt og fresht. Fantastisk utsikt. Nærme byen. Parkeringsplass rett utenfor døra. Jeg elsker alt med denne leiligheten! Men siden vi nå har blitt flere i familien må vi dessverre flytte. Beste plassen jeg noengang har bodd på. "
- Selger

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten har en attraktiv og sentral beliggenhet i 3(4) etasje med sjøutsikt og i naturskjønne omgivelser like ved Ravnedalen.
Kun 500 meter til Grim Torv med Meny dagligvarebutikk, Pizzabakeren, baker, m.m. Idda idrettsanlegg, Grim skole og flere barnehager innenfor kort avstand. Ett steinkast unna finner du sjarmerende Grimsvollen med egen café, julemarked i desember og flere lekeplasser her og ved Grimsmyra.
Ravnedalen som ligger like over gata fra eiendommen, hvor Café Generalen som er kjent for sin velsmakende hamburger, diverse konserter, arrangement og festligheter hele sommersesongen.
Baneheia som grenser til Ravnedalen byr på fantastiske turområder og badevann, og med kun 1 km til sentrum er du i umiddelbar nærhet til alt Kristiansand har å by på!

Adkomst

Fra sentrum følger du Setesdalsveien, kjører forbi CB og tar til høyre inn på Ravnedalsveien. Deretter ta første til høyre, og du vil se bygget.
Det vil bli godt skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisning. Kontakt megler for veibeskrivelse på tlf.: 48263707.
Se forøvrig kart.

Barnehager, skoler og fritid

Det er flere barnehager i nærområde, bl.a ved Grimstunet og Palle Rosenkrantz gate. Solholmen barneskole, Grim ungdomskole og barnehager nærliggende.

Beskrivelse av tomt

Pent opparbeidet felles eiet tomt med beplantning og sittegrupper.

Parkering

Det er felles parkering for beboerne i borettslaget på egen tomt, like utenfor døren. Det er planlagt å installere flere el-bil ladere, det er 1 i dag og det jobbes med å utvide med flere parkeringsplasser.
Ellers er det gateparkering og gjesteparkering i nærområde, bl.a med Ravnedalen som er like ved.

Vei, vann og avløp

Offentlig tilknyttet vei, vann og avløp.

Regulerings-og arealplaner

Ravnedalsveien, ref. av 2 høyhus. Plan nr. 55.
Stadfestet 20. Mai 1954. Reguleringsformål til bolig.

Økonomi

Boligens kostnader

Driftskostnader utgjør kr. 2998,- per måned og inkluderer blant annet:
Forsikring, kommunale avgifter og eiendomsskatt, strøm, renhold i fellesareal, revisjons, styrehonorar, forretningsførsel, rådgivningstjenester, kontingent i boligbyggelag, vaktmestertjenester og vedlikehold/serviceavtaler, m.m.
Renter og avdrag på fellesgjeld:
Avdrag kr. 641 pr. mnd. Renter kr. 211 pr. mnd.
Strøm, dugnad, tv/internett og brannvarsling:
Fyring kr. 250,-, dugnad kr. 50,-, kabel tv/bredbånd kr. 341,- og brannvarsling kr. 109,- pr. mnd.
Totalt kr. 4 600,- pr. mnd.
Felleskostnader vil bli redusert med kr. 100,- for sentralfyring og ytterligere lavere grunnet lavere rentekostnad på fellesgjeld etter mai måned.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 509 640,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 1 834 704,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel fellesgjeld for denne leiligheten er kr 107 291,- pr. 05.05.2020.
Dette er fordelt på 2 lån, som er henholdsvis på kr. 64 686,- og 42 605,-.
Total fellesgjeld for boligselskapet er 3 433 328,- pr. 05.05.2020 og lånevilkårene er:
Rentebetingelser: 2,4 % per år for begge felleslånene.
Lånets løpetid: Lånene har løpetid til 25.03.2030 og 25.12.2037.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 652,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 2 398 423,-. Av dette beløpet utgjør kr 107 291,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri ordinær boligkjøperforsikring fra HELP til kr. 4.100,-.
Det er mulig å velge Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 7.187,-.

Annen viktig informasjon

Informasjon om forkjøpsrett

Forkjøpsrett og info fra styret.
Leiligheten er tilknyttet Ravnedalsv 15 Borettslaget A/l. Forretningsfører er Sørlandets boligbyggelag.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette ca. 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen og ny eier må tre inn i avtalen som er inngått.
Borettslaget er forsikret mot husleietap i Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS. Se nbbl.no for mer info.
Foretatt påkostninger de senere år: Vinduer er nyere og heis nylig installert. I 2019 er det bl.a oppgradert: Get røykvarsler, det er avklart at strømkapasitet er god til blokken mtp inntak av strøm, oppgradert trapp ved inngangsdør, vedlikehold av heis, malt i fellesområder kjeller, det er installert en el-bil lader på østsiden av blokka og kjøpt inn parkbord på baksiden av blokka.
Planlagte påkostninger: Ingen planlagte påkostninger ifølge forretningsfører. De holder jevnlig oppsyn for å holde bygget i god og funksjonell stand. Utvidelse av parkeringsplass, montering av elbil-ladere etter behov som styret jobber med nå. Det vil ikke bli tatt opp noe mer lån eller økning i fellesutgifter, planlangt arbeid blir dekket av oppsparte midler i borettslaget. Månedlig kostnad vil bli redusert i form av 100,- ned i sentralfyring og lavere rentekostnad ref protokoll og samtale med styreleder.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,5 % av salgssummen, oppgjør: kr 5.900,-, markedspakke kr 15.500,-, visning kr 2.000,- og oppslag eiendomsregister kr 1.250,-.
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 31-0245/20
Krogsveen avd. Kristiansand AS
NO 924 405 937 MVA
Oppdragets KR-kode KR31.20245

Dato

Sist oppdatert: 01. oktober 2020 kl. 18:34

Dokumenter

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.