Solgt: 4 650 000 kr

Stålverkskroken 4

4 200 000 kr
46 m²
1 soverom
Velkommen til Stålverkskroken 4 - Presentert av Emir Resulbegovic i Krogsveen
Ensjø
Nyere, pen 2-R leilighet med god planløsning og balkong på 8 kvm - Heis - Meget sentral beliggenhet - lave felleskost.
 • Prisantydning
  4 200 000 kr
 • Omkostninger
  106 342 kr
 • Totalpris
  4 756 342 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  2017
 • Soverom
  1 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  46 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  2 254 kr
 • Energimerke
  Grønn B

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Flott og romslig 2-roms leilighet i blokkens 3. etasje med gjennomgående god planløsning. Leiligheten har en herlig beliggenhet i nybygg fra 2017 som er pent brukt og holder følgelig en høy standard. Her vil definitivt alle og enhver trives i et meget barnevennlig og veletablert område. Nærhet til gode servicetilbud og offentlig kommunikasjon, hyggelige spisesteder og parkområder.
 • God standard på materialer, innredning og utstyr
 • Sydøstvendt balkong på 8 kvm
 • Praktisk romlayout og arealfordeling
 • Nybygg-garanti til august 2022
 • Gode lys- og solforhold
 • Balansert ventilasjon
 • Felles sykkelparkering i garasjeanlegget
 • Urbane og ettertraktede omgivelser
 • Felles Takterrasse
 • Parkeringskjeller med mulighet for å leie p-plass av andre i sameiet
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Stålverkskroken 4, 0661 OSLO
  Kommunenummer 301, gårdsnummer 129, bruksnummer 109, seksjonsnummer 50, ideell andel 1/1

  Innhold

  Totalt bruksareal: 46 kvm
  Totalt primærrom: 46 kvm
  Primærrom:
  3. etasje - 46 kvm: Entré, bad, soverom og stue med åpen kjøkkenløsning.
  Sekundærrom: 3 kvm - innvendig bod.
  I tillegg disponerer boligen en kjellerbod på ca. 6 kvm.
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 06.12.2021 utført av Lars Erik Bergersen i Anticimex. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, som er tilsvarende godkjente byggetegninger. I denne leiligheten blir byggemeldt innvendig bod (sekundærareal) benyttet som omkledningsrom, og er ifølge gjeldende måleregler derfor medregnet i leilighetens primærareal.

  Byggemåte

  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
  Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i betong. Boligbygg over 7.etasjer samt kjeller. Gulv på grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong med utfyllende bindingsverk av trekonstruksjoner. Fasader utført i malt murpuss/fasadeplater. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med papp/membran(ikke besiktiget). Leiligheten har glatt entredør av tre med kikkhull, brannklasse EI30 og lydklasse 35db. Balkongdør og vindu med karmer av tre og tre-lags glass fra byggeår. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
  Samtlige punkter i rapporten er vurdert til TG1.
  I egenerklæringen opplyser selger om følgende:
  Kjenner du til forslag til- eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel, eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller eiendommens omgivelser?
  - Ja, Make Arkitekter har høsten 2021 sendt ut nabovarsel om byggeplaner (boliger) i Gladengveien 8 (rødt bygg i dag). Les mer under "regulering- og arealplaner".
  Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i sameiet/laget/selskapet (i fellesareal eller i andre boliger)?
  - Ja, skjeggkre i én annen leilighet i sameiet, det ble gjort tiltak i aktuell leilighet. Ble ikke oppdaget i flere leiligheter eller fellesareal, og det er heller ikke meldt inn flere tilfeller i ettertid.
  Videre i egenerklæringen opplyser selger om blant annet; liten glipe i parkett på kjøkken, skjolder/flekker på glassverk på balkong og et manglende plasthjul på termostaten på baderom - se selgers egenerklæring for mer detaljerte beskrivelser.

  Standard

  Særdeles flott 2-roms eierleilighet i blokkens tredje-etasje med balkong på hele 8 kvm med en gjennomgående god standard fra byggeår. Boligen har balansert ventilasjon og fjernvarme. Her bor du supersentralt i Oslo, men samtidig skjermet og tilbaketrukket. Den nye bydelen som er under full utvikling på Ensjø ligger meget sentralt, men likevel tilbaketrukket fra Oslo sentrum. Her har man gangavstand til god offentlig kommunikasjon, hyggelige spisesteder, et rikt servicetilbud og flotte parkområder - for å nevne noe.
  Leiligheten inneholder:
  Entré:
  Det første som møter deg er en lun og innbydende entré, som gir et godt førsteinntrykk av leiligheten. Veggflatene er malt i en behagelig farge og på gulvet er det trestavs lys, matt eikeparkett. Gangen er romslig med plass til både sko og jakkeavheng, samt oppbevaringsmøbel etter eget ønske. Fra entreen er det direkte adgang til innvendig bod.
  Stue:
  Pen stue i åpen løsning med kjøkkenet. Her er det god plass til stuemøblement som en sofa med tilhørende salongbord og tv-seksjon. I fin tilknytning til både stue og kjøkken er det også plass til en spisestue - et hyggelig samlingssted for venner og familie. Veggflatene er hvitmalte med en dekorativ fondvegg og på gulvet er det velholdt lys og matt, trestavs eikeparkett. De store vindusflatene gir en lys og luftig atmosfære - det er montert lekre lameller som gir god lysskjerming.
  Kjøkken:
  Moderne og innholdsrikt kjøkken i åpen løsning med stuen. Kjøkkeninnredning fra Sigdal med hvite, glatte fronter og laminert benkeplate med nedfelt oppvaskkum og to-greps armatur. Integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin og stekeovn fra Bosch, induksjonstopp fra Electrolux med ventilator over og kjøleskap med frysedel fra Iiglo - alle hvitevarer på kjøkken medfølger salget. overskaps-belysning og stikkontakter under overskap. En slik type kjøkkenløsning tilfredsstiller mange behov, for deg som ønsker mye benk- og skapplass og for deg som ønsker et åpent og sosialt rom.
  Balkong:
  Fra stuen er det videre adkomst til romslig balkong på hele 8 kvm. Balkongen strekker seg langs hele stuen og byr på formiddagssol. Her er det god plass til utemøblement som både sittegruppe og grill. Fra balkongen er det blant annet utsyn mot sameiets fellesområder. På årets varme dager fungerer balkongen naturligvis godt som en forlengelse av stuen. Et herlig uterom hvor en kan nyte fine dager vel som flotte kvelder. I følge eier er solen på balkongen fra tidlig morgen til ca. kl. 15.00 sommerstid. Ønsker man å nyte solen utover ettermiddag og kveld, er det enkel adkomst til felles takterrasse.
  Soverom:
  Soverommet er av god størrelse og byr på plass til dobbeltseng og nattbord på hver side. Innredet med romslig garderobe med speildør som medfølger salget, samt en praktisk kontorløsning. Rommet ligger høyt og fritt vendt ut mot fredelig og trafikkstille område, her kan du sove med vinduet åpent! Tre-stavs eikeparkett på gulv og hvitmalte vegger samt dekorativ fondvegg.
  Baderom:
  Innbydende og meget romslig bad med beige fliser på vegg, mørkebrune fliser med varme i gulv og downlights i himling. Klosett med vegghengt klosettskål og dusjhjørne med innfellbare dører i herdet glass. Videre er badet utstyrt med servant med skuffeinnredning og speilskap med belysning over samt opplegg for både vaskemaskin og tørketrommel.
  Diverse:
  - Gode sol- og lysforhold
  - Balkong på 8 kvm som vender mot sydøst
  - Gjennomgående tre-stavs parkett er oppgradert til lys og matt eikeparkett i alle rom
  - Tre-stavs eikeparkett er gjennomgående i hele boligen
  - God romlayout og arealfordeling
  - Balansert ventilasjonsanlegg
  - Miljøvennlig oppvarming med fjernvarme
  - Svært lave strømutgifter!
  - Attraktiv beliggenhet i ettertraktet område

  Oppvarming

  Leiligheten er oppvarmet med radiator tilknyttet fjernvarmeanlegg.
  Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 08.12.2016. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
  Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
  Det er tinglyst 1 servitutt på sameiets eiendom. Denne omhandler; Erklæring om opparbeidelse av uteoppholdsarealer.
  Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
  Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

  Eventuell adgang til utleie

  Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

  Diverse

  Lampe over kjøkkenbord og knagger i gang medfølger ikke. Garderobeskap på soverom medfølger.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Leiligheten ligger i attraktive og spennende "Ensjøbyen", i bydel Gamle Oslo, og grenser til Tøyenparken, idylliske Lille Tøyen Hageby, Kampen, Vålerenga og Valle Hovin.
  Litt lenger ned i Gladengveien finner en «Safe as Milk», som kombinerer kafé på dagtid med bistro/pizzeria og gastropub på ettermiddag- og kveldstid. Fra sameiet kan man følge Hovinbekken nedover mot nye Ensjø Torg, eller oppover til Hasle Torg. Her er det mange gode servicetilbud. Nærhet også til Lille Tøyen Kolonial, som befinner seg i Lille Tøyen Hageby, med fokus på norske og økologiske varer, og kvalitetskaffe fra Oslos beste brennerier.
  Nærområdet er betydelig oppgradert de senere år, både med hensyn til uterom og moderne bebyggelse. Området er under omfattende utvikling med utbygging av boliger, servicefunksjoner, friarealer og infrastruktur.
  Oslo kommune vedtok i 2004 at Ensjø skulle utvikles til en egen bydel, og forvandles fra bilby til urban boligby. I 2007 bevilget kommunen 305 millioner kroner til kjøp og utvikling av eiendommer på Ensjø. Det er planlagt flere tusen leiligheter, en rekke forretninger, grøntområder, barnehageplasser, skoler, samt tur og sykkelstier. På den gamle Teglverkstomta ved Hasle Torg er det oppført ny skole med flerbrukshall. Tomten har fått flotte grøntområder med vannanlegg, gang- og sykkelvei, kunstgressbane, samt broer med belysning.
  I nærområdet for øvrig har en gangavstand til flotte friområder ved Valle Hovin, i Tøyenparken, Botanisk hage, Kampen og Vålerenga, samt urbane fellesområder og gatetun i Ensjøbyen, Tiedemannsjordet og på Marienfryd. Her bor en sentralt til, men med kort vei til matbutikker og treningssentre, skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon og andre servicefasiliteter.
  Kort vei til Hasle Torg og Ensjø med treningssenter, butikker, vinmonopol, matforretninger, kaféer og annet nyttig. Søndagsåpen matbutikk like i nærheten. Det er også kort avstand til flere idrett/fritidstilbud som fotballbane, skøytebane m.m.
  Buss og t-bane tar deg i alle retninger, så her er det lett å bo også uten bil. T-bane fra Ensjø (linje 1-4) og fra Hasle (linje 5), samt busstopp hvor blant annet 21, 28 og flybussen går forbi.
  For nærmere informasjon om Ensjøbyen, gå inn på følgende nettside: http://www.ensjobyen.no.

  Adkomst

  Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

  Barnehager, skoler og fritid

  Stålverkskroken 4 sogner pt. til Hasle skole. Se vedlagt nabolagsprofil med oversikt over skoler og barnehager i området. Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

  Beskrivelse av tomt

  Felles tomt som eies av sameie. Fellesarealer opparbeidet med asfalterte/steinlagte adkomstveier, gressplen, lekeplass og diverse beplantning.

  Parkering

  Tidvis mulighet for å kjøpe og/eller leie parkeringsplass i garasjekjelleren.
  Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 5.400,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr. 900,- pr år. Motorsykkel og moped kr 2700,-, hydrogenbil og el-varebil er gratis, El-motorsykkel og el-moped kr 450,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen er regulert til byggeområde for bolig, forretning, bevertning, allmennyttig formål (kultur, helse, trim, undervisning) i henhold til reguleringsplan S-4317 datert 20.06.2007 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
  Utdrag av plansaker iht. Plan- og bygningsetatens planinnsyn:
  Saksnummer: 202009362 - Byggesak. Gladengveien 8 - Forhåndskonferanse - Oppføring av boliger - Felt C11 og D11.
  Det planlegges riving av de tidligere stålverkshallene og oppføring av 6 frittliggende lamell/ punkthus plassert på en underliggende parkeringssokkeletasjetilpasset stedlig og fremtidig omkringliggende planlagt parkdrag og gatetun. Totalt skisseres det ca. 200 leiligheter i prosjektet.
  Kolberggruppen har begynt å planlegge utbygging av felt C11 og D11 (Stålverkshallene) i samsvar med reguleringsplanen. Forhåndskonferanse er avholdt. Kolberggruppen har bedt om endringer som Plan- og bygningsetaten sier krever dispensasjon fra reguleringsplanen om de skal imøtekommes. Dette er enda i søknadsfasen, det er ikke gitt noen startdato - per 30.08.21 har Plan- og bygningsetaten ikke mottatt en ny søknad om rammetillatelse for Gladengveien 8, felt C11 og D11.
  Byggelinje i reguleringsplanen for eiendommen med stålverkshallene er 19 meter fra Stålverkskroken 4, mot dagens 8 meter mellom byggene. Så det vil bli over dobbelt så stor plass mellom denne boligen og de fremtidige boligene når hallene skal rives.
  Saksnummer: 202100931 - Reguleringssak. Gladengveien 17 - Bestilling av oppstartsmøte - Bolig og næring.
  Saksnummer: 201918011 - Reguleringssak. Gladengveien 1 og Ensjøveien 14 - Bestilling av oppstartsmøte - Boliger.
  Saksnummer: 202002883 - Reguleringssak. Ensjøveien 7-15 - Bestilling av oppstartsmøte - Boliger, torg og møteplasser.
  Området er under stor utvikling og byggearbeid må påregnes. Opplistingen er ikke uttømmende og interessenter oppfordret til å sette seg inn i reguleringsplaner for området.
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Økonomi

  Boligens kostnader

  Fellesutgiftene er kr. 2.254,- pr. mnd. og inkluderer: A-konto oppvarming, tv/bredbånd, forretningsførsel, drift og vedlikehold, felles bygningsforsikring mm.
  Herav:
  Felleskostnader: 279,-
  Felleskostnader brøk: 1.456,-
  A-konto oppvarming: 270,-
  TV/bredbånd: 249,-
  Fellesutgiftene justeres i forhold til sameiets faktiske utgifter og indeksreguleres årlig i april.
  Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr. 2.080,- pr. år. / 1.829 kwh. pr. år og en årlignettleie på kr. 2.070,- med Hafslund som leverandør.
  Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv og bredbånd (grunnpakken som er inkludert). Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
  Techem foretar avlesning av fjernvarme og varmtvann. Avregningen skjer årlig, normalt i juli.
  Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2019 var kr 1 271 110,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 4 575 996,-.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
  - Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
  - Pantattest kr. 172,-
  Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr. 4.306.342,-.
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Julie Dalvik

  Informasjon om forkjøpsrett

  Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Verkshagen Sameie
  Sameiet består av 66 seksjonsleiligheter.
  Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS.
  Forsikringsselskap Tryg Forsikring med polise nummer: 6659540.
  Revisor er PWC AS.
  Techem foretar avlesning av fjernvarme og varmtvann. Avregning skjer årlig, normalt i juli. Ved salg av leilighet så må kjøper/selger selv lese av måleren forså å sende inn et avlesningsskjema til Techem.
  Det er tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne. Dyrehold tillates kun etter søknad til styret og undertegning av sameiets dyreholdserklæring.
  Foretatt påkostninger de senere år:
  - Det ble gjennomført fasadevask og balkongvask i mai/juni 2021.
  - I 2019 ble det installert ladeuttak på de 31 plassene som manglet lademulighet, utført av Euro Elektro Installasjon AS
  - Rens av fordrøyningsbasseng.
  Planlagte påkostninger:
  - Videre er det ingen planlagte påkostninger iht. årsmøtet 2021
  Det ble ved årsmøte 2021 vedtatt at garasjeplassene kun kan leies ut til personer som bor i sameiet eller som eier en bolig i sameiet. Vedtektene §4 fikk derfor et ekstra punkt:
  (4) Parkeringsplassene kan ikke leies ut til personer som ikke er bosatt i sameiet eller eier en leilighet i sameiet.
  Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
  Seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale.

  Boligselgerforsikring

  Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring og eventuelle reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven i tillegg til tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
  Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
  Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
  Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
  Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
  Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
  Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: 1% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
  Tilrettelegging kr 12.500,-
  Oppgjør: kr 5.550,-
  Markedspakke: kr 14.750,-
  Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 37-0259/21
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Hasle
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR37.21259

  Dato

  Sist oppdatert: 10. januar 2022 kl. 13:31

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

  Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

  Lignende boliger

  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █

  Jakter du lignende boliger?

  Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.