Komplett salgsoppgave

Haneholmveien 34B

2 950 000 kr
80 m²
2 soverom
Haneholmveien 34 B - presentert av Krogsveen AS v/ Andreas S. Bjønnes. Her bor du sentralt til med kort vei til sentrum, skoler, butikker og flotte friluftsområder.
Haneholmveien 34 B - presentert av Krogsveen AS v/ Andreas S. Bjønnes. Her bor du sentralt til med kort vei til sentrum, skoler, butikker og flotte friluftsområder.
Kart
Andreas S. Bjønnes
Presenteres av
Andreas S. Bjønnes
Virik
Enebolig i populært og barnevennlig område - vestvendt og godt tilbaketrukket fra veien - behov for oppgradering

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  2 950 000 kr
 • Omkostninger
  74 920 kr
 • Totalpris
  3 024 920 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1938
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  80 m²
 • Bruksareal
  113 m²
 • Tomteareal
  525 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Energimerke
  Rød G

Visning

Ta kontakt med megler for avtale om privatvisning.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Boligen har en attraktiv og sentral beliggenhet rett vest for selve bykjernen i et veletablert boligstrøk. Området er meget barnevennlig og boligen ligger godt tilbaketrukket og skjermet fra veien i en liten stikkvei. Her bor du med nærhet til flotte turområder i både Hjertnesskogen og Marum med blant annet lysløype. Nærmeste lekeplass finnes cirka 100 meter unna. Det er få minutters gange til Virik barneskole og Ranvik ungdomsskole. Store Bergan idrettsplass ligger heller ikke langt unna. Flere dagligvareforretninger i nærområdet, samt Team treningssenter.
Boligen har en solrik og lettstelt tomt med flere uteplasser både mot øst og vest. Effektiv planløsning med de fleste funksjoner i hovedetasjen. Generelt er det behov for oppgradering og modernisering av boligen.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Haneholmveien 34B, 3212 SANDEFJORD
Kommunenummer 3804, gårdsnummer 122, bruksnummer 106, ideell andel 1/1
Kommunenummer 3804, gårdsnummer 122, bruksnummer 169, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 113 kvm
Totalt primærrom: 80 kvm
Bruksareal:
Boligen 113 kvm
Primærrom:
Boligen:
Kjeller: 5 kvm: Bad.
1. etasje 75 kvm: Vindfang, gang, toalettrom, stue, kjøkken og 2 soverom.
Sekundærrom:
Boligen:
Kjeller: 30 kvm: Kjellergang, lagringsrom og 2 boder.
1. etasje 3 kvm: Trappegang til kjeller.
I tillegg har boligen en utvendig bod.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 23.08.2022 utført av Anticimex v/Jon Simonsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med støpt gulv mot grunn. Grunnmur i betong/murkonstruksjon av ukjent type. Etasjeskiller i trebjelkelag. Yttervegger er i trekonstruksjon med utvendig stående kledning. Vinduer i 2-lags glass med karmer og rammer i tre. Yttertaket har valmtaksform og er tekket med takstein. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
* Bad har fått tg2 grunnet alder og det må påregnes oppgradering. I tillegg er det funnet bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft
mellom flis og underlag. Gulvbelegg i "vaskeromsnisje" har sprekker og utettheter, dette må utbedres tg3. Det er forliten nivåforskjell fra døråpning og til sluk i dusj (lite fall til sluk). Det bør også monteres ventilasjonsspalte i dør/terskel. Arbeider på bad bærer preg av egeninnsats. Tg2. Videre så har ikke hulltaking latt seg gjennomføre.
* På toalettrom bør ventilasjonsspalte i dør/terskel etableres, tg2.
* Underetasjen har vegger under bakkenivå som er lektet ut fra grunnmuren. Dette anses som en risikokonstruksjon med hensyn til fukt. På grunn av manglende tilkomst på befaringstidspunktet ble det ikke utført
hulltaking/fuktmåling i utforede vegger. Det kan derfor ikke sies noe om eksakt tilstand, men tg 2 er satt for og belyse risiko. Det ble registrert symptomer på utilsiktet fuktighet i synlige murvegger i stor bod tg2.
* Det kan ikke bekreftet om det er etablert dampsperre på loft tg2.
* Trapp til kjelleren er ikke i henhold til dagens krav tg2.
* Innvendige overflater samt innredning på kjøkken og toalettrom har slitasje, tg2.
*Plate på gulv foran ildsted har ikke tilstrekkelig størrelse tg3.
* Målbare og merkbare skjevheter ble funnet i underetasjen og 1. etasje. Det ble målt en høydeforskjell på 57 mm i underetasjen. I stuen ble det målt en forskjell på 42 mm (tg3) og 22 mm på kjøkken (tg2). Ved mer enn 30 mm høydeforskjell i ett og samme rom gis tg 3.
* Det vurderes at det er utført egeninnsats/ufaglært arbeid på deler av det elektriske anlegget tg3. Varmtvannsbereder har ikke fast tilkobling, men er koblet med plugg. Fare for varmgang. Det anbefales at denne kobles direkte til fast koblingsboks/servicebryter. Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg montert etter 1999 tg2.
* Brannslukkerutstyr er utgått tg3.
* Vannrør og avløpsrør i boligen er vurdert til å ha en alder som tilsier usikker restlevetid tg2. Stoppekran er av eldre type tg2.
* Stikkledninger har ukjent alder, tg2.
* Yttervegger i sin helhet har stort etterslep på vedlikehold, med påviste råteskader på kledning blant annet mot vest, øst og i vindskier over inngangsparti. Tiltak må påregnes. Tg3.
* Vinduer og dører er av eldre dato og har behov for oppgraderinger/ overflatebehandling tg2.
* Symptomer på slitasje og elde er registrert på tak, selv om det ikke ble observert tegn på lekkasjer eller skader. Tg2 er valgt for å belyse at bygningsdelen har en alder og tilstand som tyder på behov for tiltak i fremtiden.
* Gulvbordene på terrasse og platting er slitt og trenger fornying tg2. Rekkverk er også for lavt etter dagens krav tg2. Rekkverk i tre har og råteskader tg3.
* Pussavskalling er stedvis observert på grunnmur tg2. Det sprekker på grunnmur ved sydvestre hjørne. Det opplyses og være fra tidligere år, tg2.
* Det vurderes at grunnmuren mangler fuktsikring, tg2.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om punktene nevnt over. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Standard

Eldre enebolig i populært og barnevennlig området med fin beliggenhet, godt tilbaketrukket fra Haneholmveien. Boligen har generelt behov for modernisering og oppgradering. Effektiv planløsning med de fleste funksjoner i hovedetasjen. Fra boligens hovedsoverom er det utgang til solrik balkong vendt mot vest. Veggoverflater består blant annet av panel og tapetserte/malte flater. Gulv har blant annet parkett, laminat og belegg.
Kjøkken:
Kjøkken i eget rom med plass til spisebord. Kjøkkeninnredningen er fra cirka 1998 og har hvite profilerte fronter. Benkeplate i laminat med nedfelt oppvaskkum i stål. Fliser på vegg mellom benk og overskap.
Det er kun oppvaskmaskin på kjøkken som medfølger av hvitevarer. Det gjøres oppmerksom på at hvitevarene er kjøpt for noen år tilbake, og kjøper må forvente slitasje som følge alder og normal bruk.
Bad:
Bad er opprinnelig fra cirka 1974 men det opplyses og være oppgradert med fliser på gulv og vegger i "baderomsdel" i cirka 2003. Av utstyr er det montert dusjhjørne med dusjvegger i glass, servantskap med hvite slette fronter, toalett, lysarmatur med stikkontakt, speil og ett veggskap over servant. Vaskeromsdelen er fra fra cirka 1974 og har gulvbelegg og malte vegger. Her er det montert vegghengt skyllekum i plast, samt opplegg for vaskemaskin. I boligens hovedetasje er det praktisk toalettrom. Rommet er flislagt og det er montert toalett, servantskap med hvite fronter og heldekkende servant.
Boligen har rikelig med lagerinsplass.
Kort oppsummert:
- Effektiv planløsning med de fleste funksjoner i hovedetasjen.
- Kort vei til lekeplass, skoler og fritidsaktiviteter.
- Sentral beliggenhet.
- Godt tilbaketrukket og skjermet fra veien.
- Behov for oppgradering/oppussing.
- Bad ble oppgradert i ca. 2003.
- Gode lagringsmuligheter.
- Solrik tomt.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Peis og oljebrenner i stue. Ellers vanlig elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med.
Dagtank for oljebrenner er montert i trappegang til kjeller Det er innført forbud mot oppvarming av boliger med fossil olje eller parafin fra 2020. Vi gjør derfor oppmerksom på at det kan komme pålegg for eiendommen. Om at tanken må fjernes og erstattes med miljøvennlige alternativ, alternativt tømmes/spyles/plomberes. Kjøper overtar ansvaret og evt. økonomiske følger av dette. For utfyllende informasjon, se www.oljefri.no.»

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden byggeår. Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det finnes av den grunn ikke dokumentasjon over eiendommens lovlighet. Videre opplyser Sandefjord kommune at for denne eiendommen mangler det dokumentasjon på oppføring av boligen i kommunens byggesaksarkiv. Byggesaksarkivet er imidlertid ufullstendig, så manglende dokumentasjon betyr ikke mistanke om ulovlig oppføring. Det foreligger godkjente tegninger på tilbygg/ombygging av boligen fra 1974. Dagens planløsning i hovedetasjen stemmer med tegning fra 1974 men det er usikkert når boligens kjelleretasje ble innredet og hva denne opprinnelig er søkt og godkjent som. Etasjen er i dag innredet med blant annet bad og boder. Om bad er godkjent som rom for varig opphold er usikkert, da det ikke foreligger godkjente tegninger av underetasjen.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen. Dagboknr 117, tinglyst 16.01.1942, type heftelse: Erklæring/avtale: Tidligere grensegangssak og justering av grensen mellom gnr. 122, bnr. 106, denne eiendommen og nabo med gnr. 122, bnr. 97, Vestvangveien 3. Dagboknr 2913, tinglyst 12.11.1958, type heftelse: Bestemmelse om vannledning: Vilkår fra Statens Vegvesen knyttet til etablering/legging av vann - og avløpsledning fra tilkoblingspunkt og frem til boligen. Ledningene er lagt. Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelse og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Velkommen til Haneholmveien 34 b! Boligen har en attraktiv og sentral beliggenhet rett vest for selve bykjernen i et veletablert boligstrøk. Området er meget barnevennlig og boligen ligger godt tilbaketrukket og skjermet fra veien i en liten stikkvei. Her bor du med nærhet til Hjertnesskogen, hvor gangveier og stier leder deg til flotte steder med panoramautsikt over byen og Indre Havn. Nærmeste lekeplass finnes heller ikke langt unna (cirka 100 meter). Her er det tilrettelagt med lekeapparater, ballslette og sitteplasser. Det er få minutters gange til Virik barneskole hvor det forøvrige også finnes store utearealer med lekestativ og fotballbane. Ranvik ungdomsskole med Store Bergan idrettsplass ligger ikke langt unna. Populære og nydelige turområder i Marum med blant annet lysløype. Om vinteren blir det kjørt opp skiløyper. I det daglige liv er det verdt å nevne at det er flere dagligvareforretninger i området samt treningssenter. Det er få minutters gange ned til Hjertnes med bl.a. rådhus, kino, teater og bibliotek. Park Hotel med flott svømmebasseng og treningssenter. Nede ved Indre Havn er det et yrende folkeliv på sommeren med nytt og moderne badeanlegg og flere spisesteder. Ellers ligger alle byens fasiliteter kun en kort spasertur unna. Velkommen til en hyggelig visning!

Adkomst

Fra Sandefjordsveien kjører du mot Virik og tar inn til høyre fra Pukkestadveien/Kjellbergveien og inn på Haneholmveien. Følg veien og boligen ligger i en stikkvei på venstre hånd etter cirka 400 meter. Se google maps - det er enkelt å finne frem i kartet. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Virik barneskole, Ranvik ungdomsskole og flere barnehager i nærheten. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 525 kvm. Tomten ligger solrikt til og godt tilbaketrukket fra Haneholmveien i en liten stikkvei. Så her kan de minste leke i trygge og skjermede omgivelser. Tomten består for det meste av gressplen, og er beplantet med busker, trær og blomster. Mot øst ved inngangspartiet er det bygget en større terrasse på cirka 21 kvm, perfekt plass for morgenkaffen. Mot syd/vest er finnes det også en flott uteplass. Gårdsplassen er belagt med grus. Det opplyses om at tomtegrensen mot øst, mot Haneholmveien 30 A ikke er oppmålt i nyere tid og grensen kan avvike ved ny oppmåling. En liten del av uteplassen/platting mot sydvest ligger over tomtegrensen mot Vestvangveien 3 (gnr. 122, bnr. 97). Kjøper overtar risiko for avviket og nevnte forhold. Se vedlagt kart.

Parkering

Parkering i egen gårdsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 28.07.2022 avsatt til boligbebyggelse. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 10 221,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 18.500 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 8900,-.
Boligen er tilknyttet Sandefjord bredbånd som leverandør av tv og internett har avgift på kr 1.300,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Boligen er tilknyttet Sector alarmselskap som koster kr 4.795,- pr. år. Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 724 384,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 2 607 782,40.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.024.920,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Kerstin I G Pettersen

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,25% av salgssummen.
Minimumsvederlag: kr 40.000,-
Tilrettelegging: kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.400,-
Visninger: kr 2.500,- (alle inkl.).
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 22-0231/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sandefjord
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR22.22231

Dato

Sist oppdatert: 25. november 2022 kl. 17:57

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Ta kontakt med megler for avtale om privatvisning.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Ser du etter lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.