Solgt: 2 700 000 kr

Hovdebruvegen 54

2 590 000 kr
54 m²
2 soverom
- og Hovdenut. Om sommeren er det fint å bade i kulpene i elva.
Eivind Bjorå
Presenteres av
Eivind Bjorå
Visning lør. 13/3 kl. 13. Påmelding
Tiltalende 3-roms leilighet med sentral og familievennlig beliggenhet, rett ved lysløypa. Solrikt og fin utsikt!
 • Prisantydning
  2 590 000 kr
 • Omkostninger
  66 092 kr
 • Totalpris
  2 766 092 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  2003
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  54 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  612 kr
 • Energimerke
  Oransje D

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Hovdebruvegen 54 - En flott leilighet med svært sentral beliggenhet. Her har du kort avstand til alle Hovdens fasiliteter, til glede for både store og små! Leiligheten har vestvendt veranda noe som vil si at du her får gode solforhold og flott utsikt mot Enden, Hovdenut og Hartevatn. Umiddelbar nærhet til skøytebane, badeland og lysløypa med oppkjørt langrennsløype vinterstid. Lysløypa tar deg inn i Hovdens rike løypenett, og er et fint utgangspunkt for fotturer sommer og høst.
Tiltalende leilighet med lyse overflater og delikate fliser på gulv. Varmekabler i alle rom og en flott murt peis i stuen sørger for god varme og peishygge på kalde vintedager. Innhold: Gang, stue/kjøkken, bad, 2 soverom og bod/vaskerom. Det er i tillegg en skibod og parkeringsplass i kjeller.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Hovdebruvegen 54, 4755 HOVDEN I SETESDAL
Kommunenummer 4222, gårdsnummer 2, bruksnummer 11, seksjonsnummer 50

Innhold

Leiligheten er beliggende i 2. etasje med følgende innhold: Gang, stue/kjøkken, bad, 2 soverom og bod. I tillegg er det en bod og parkeringsplass i kjeller.
Totalt bruksareal: 60 kvm
Totalt primærrom: 54 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare.

Standard

Gang med mulighet for å henge fra seg yttertøy og sko. Flislagt gulv med varmekabler og malt panel på vegger.
Videre kommer man inn til en lys og pen stue som ligger i åpen løsning med kjøkkenet. Stuen har plass til et stort spisebord og sofagruppe med tilhørende møblement. Flott murt peis i rommet bidrar med peishygge og varme på kalde dager. Fra stuen er det utgang til en solrik veranda.
Pen kjøkkeninnredning med mye skap- og benkeplass. Integrerte hvitevarer: Stekeovn/topp, oppvaskmaskin og kjøleskap. Ekstra spiseplass ved kjøkkenøy. Stue og kjøkken har flis på gulv med varmekabler og malte vegger.
Helfliset bad som er innredet med servant med underskap, dusjkabinett og toalett. Varmekabler i gulvet.
Videre har leiligheten to soverom. Et av rommene er innredet både med familiekøye og vanlig køyeseng - altså 5 sengeplasser. Soverom 2 har dobbeltseng og skap over seng til klesoppbevaring.
Boden i leiligheten har plass til oppbevaring av skibekledning, samt opplegg og plass til vaskemaskin. Flislagt gulv med varme og malt panel på vegger.

Oppvarming

Vedfyring og elektrisk. Varmekabler i alle rom.

Ferdigattest/brukstillatelse

Leilighetsbygget har ferdigattest datert 16.01.2006. Det er ikke gjort endringer i romløsning etter at ferdigattesten ble utstedt.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
4222/2/11/50:
26.08.2003 - Dokumentnr: 13830 - Erklæring/avtale
Denne seksjon har tilleggsdel - bygning.
Gjelder denne registerenheten med flere
25.09.2003 - Dokumentnr: 16199 - Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Knr:4222 Gnr:2 Bnr:11 Snr:1
Grunnavgift kr.2.400.- pr.år
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere
----------
Diverse påtegning
Rettighetshaver er transportert til gnr. 2 bnr. 11 snr. 25 i Bykle kommune
20.10.2004 - Dokumentnr: 19569 - Elektriske kraftlinjer
Rettighetshaver
Agder Energi Nett AS
Gjelder denne registerenheten med flere
26.08.2003 - Dokumentnr: 13830 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 50
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 6/647
Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter.
Gjelder seksjon nr. 1, 4, 5, 6, 8 - 13, 15 - 17, 22 - 25,
29 - 55, 68 - 88

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Leiligheten selges møblert, uten personlige eiendeler.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Svært sentral beliggenhet med gode solforhold. Like nedenfor leilighetsbygget finner du oppkjørte langrennsløyper og lysløype. Løypene tar deg inn i Hovdens rike løypenett bestående av 170 km med oppkjørte langrennsløyper. Skøytebane og badeland rett utenfor, på baksiden av bygget. Fra leiligheten har du også gangavstand til alle Hovdens fasiliteter, som alpinanlegg, matbutikker, sportsbutikk, spisesteder og utesteder. Hovden tilbyr også gode muligheter for fine opplevelser om sommeren. Blant annet er det et hav av turmuligheter både for store og små! I tillegg er det flotte bademuligheter i kulpene i elva som renner forbi leilighetsbygget. Hovdehytta har flotte lokaler for matservering, og et hyggelig uteområde om man ønsker sosialt samvær etter tur.

Adkomst

Fra Rv9 ta inn mot Breive i Hovden sentrum. Følg veien i 150 meter og ta til høyre. Ta så første avkjøring til venstre, kjør over p-plass og opp mellom byggene. Leiligheten ligger i 2. etasje i bygget rett fremfor deg, over garasjeporten til høyre.

Beskrivelse av tomt

Felles tomt for sameiet.

Parkering

1 parkeringsplass i kjeller med EL-billader.

Vei, vann og avløp

Kommunalt vann og avløp. Privat vei. Leiligheten har vannmåler.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse og hotell. Reguleringsplan "Hovden sentrum" datert 14.11.2006 og "Hovdehytta" bebyggelsesplan iht reguleringsplan datert 19.09.2002.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 612,- per måned og inkluderer blant annet brøyting, vedlikehold fellesareal som garasjekjeller, porter, brannvarslingsanlegg, heis, strøm fellesareal, forretningsførsel, styrehonorar og felles byggforsikring. I tillegg skal det betales grunnbyrde til Hovdehytta AS, ca kr 3.200,- pr år.
Ifølge forretningsfører er det ikke planlagt endring i fellesutgiftene, men en viss økning må påregnes kommende år pga. vedlikehold av bygningsmassene.
Sameiet har dugnad to ganger i året.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Kommunale utgifter

Prognose kommunale avgifter kr 11.598,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 0,- pr. år. / 0 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet ... som leverandør av kabel-tv og har avgift på kr XXX. pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
(OPPLYS OM ALLE KOSTNADER KJØPER SKAL OVERTA)
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 553 611,- ifølge skatteetaten.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 2.656.092,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 7.100,-/ kr 11.100 for enebolig/tomannsbolig med snr.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Geir Andre Rud Christiansen

Konsesjon

Eiendommen er ikke konsesjonspliktig, men det er boplikt i Bykle kommune. For at eiendommen skal kunne overskjøtes må kjøper signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet om at boplikten ikke gjelder for denne eiendommen.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet boligselgerforsikring, og reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning)
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I de tilfeller hvor det er utstedt et våtromsbevis har kjøper våtromsdekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura fro Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 31-0083/21
Krogsveen avd. Kristiansand AS
NO 924 405 937 MVA
Oppdragets KR-kode KR31.2183

Dato

Sist oppdatert: 03. november 2021 kl. 14:54

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.