Solgt: 11 350 000 kr

Grottenveien 7

11 500 000 kr
136 m²
2 soverom
Solnedgang, bilde tatt av selger
Bekkelaget
Nylig oppusset, stilsikker 3-roms m/fantastisk fjordutsikt, terrasse, innglasset balkong, peis, heis og garasjeplass.
 • Prisantydning
  11 500 000 kr
 • Omkostninger
  288 842 kr
 • Totalpris
  11 638 842 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1996
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  136 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  5 073 kr
 • Energimerke
  Gul D

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Grottenveien 7 er en stilsikker, romslig 3-roms selveierleilighet med fantastisk utsikt mot fjorden, øyene og Oslo by. Solforholdene er meget gode og kan nytes fra en sørvestvendt terrasse og en innglasset balkong. Store vinduer i både stue og kjøkken ivaretar utsikten på mesterlig vis. Med leiligheten medfølger det garasjeplass, og det er heis til etasjeplan.
Leiligheten er nylig pusset opp og har et elegant preg med enstavs parkettgulv, lekre tapeter, listefrie vinduer og dører i yttervegg og downlights i flere rom. Stuen er virkelig flott og har en vegghengt peisovn. Kjøkkenet har en enorm øy med barløsning og flere hvitevarer er integrert. Videre er det to store soverom, hvor ett har utgang til innglasset balkong, samt walk-in closet, lekkert helfliset bad, gjestetoalett og vaskerom.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Grottenveien 7, 1177 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 197, bruksnummer 403, seksjonsnummer 5, ideell andel 1/1
Kommunenummer 301, gårdsnummer 197, bruksnummer 403, seksjonsnummer 9, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 164 kvm
Totalt bruksareal: 149 kvm
Totalt primærrom: 136 kvm
Primærrom:
3. etasje 136 kvm:
Entré/gang, omkledningsrom, toalettrom, bad, vaskerom, to soverom og stue med åpen kjøkkenløsning.
Sekundærrom:
3. etasje 13 kvm:
Innglasset balkong.
I tillegg disponerer boligen en bod i samme etasje som leiligheten på ca. 10 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 11.04.2021 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Terrassert leilighetsbygg fra 1996 over 4 etasjer samt kjeller og loft. Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført med betongplate mot grunn og grunnmur og bærende konstruksjoner av mur/betong. Etasjeskiller av plass-støpt betongdekke. Utvendig fasade med pusset og malt mur og trepanel. Saltak i trekonstruksjon utvendig tekket med takstein. Leiligheten har entrédør med brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Vinduer fra byggeår og 2012 med to-lags glass og karmer/rammer av tre. Terrasedør/skyvedør fra soverom til innglasset balkong fra byggeår. Terrassedører fra 2012 med to-lags glass og karmer/rammer av tre.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
TG2:
- Bad på grunn av tilstand på membran, tettesjikt og sluk. Drenering fra innebygget sisterne er ikke registrert og det er saltutslag mellom fliser i dusjsone.
- Vaskerom på grunn av tilstand på membran, tettesjikt og sluk.
- Det er noe skjevheter i boligen (ca. 19 mm og 14 mm i stue/kjøkken).
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Leiligheten har utgang fra stuen til en sørvestvendt terrasse på ca. 15 kvm med helt nydelig utsikt mot fjorden, øyene og Oslo by. En del av terrassen er overbygd og har downlights i taket. Det er markise i takutstikk som kan benyttes om man ønsker skygge. Balkonggulvet er flislagt med mørke, fine fliser og rekkverket er i tre. Terrassen er et nydelig sted å sitte for å nyte solen og den fantastiske utsikten langt inn i sene kveldstimer.
Fra stuen og hovedsoverommet er det utgang til en sørvestvendt, innglasset balkong på ca. 13 kvm. Balkongen har skyvedører i front som leder ut til terrassen. Balkongen har samme pene fliser på gulvet og god plass til sittegruppe. En varmepumpe gir god varme på kalde dager, men også kjøling når sommeren er på sitt varmeste. Videre er det utebelysning og stikkontakt, noe som gjør dette til et ypperlig sted for hjemmekontor «i det fri». Leiligheten har blitt betydelig oppusset og oppgradert fra 2019-2021 grunnet vann lekkasje fra gårdsplass. Lekkasjen er utbedret utvendig samt alle overflater, innvendige vegger og el. anlegg ble byttet.
Kort fortalt:
- Eksklusiv 3-roms selveierleilighet.
- Terrassert leilighetsbygg med heis.
- Sørvestvendt, flislagt terrasse.
- Sørvestvendt, innglasset balkong.
- Nydelig utsikt over Oslofjorden.
- Parkeringsplass i garasjeanlegg.
- Elegant entré med klassisk tapet.
- Knallfint kjøkken med stor kjøkkenøy.
- Spisestue med vinduer fra gulv til tak.
- Flott stue med vegghengt peisovn.
- Lekkert bad med to servanter.
- Gjestetoalett og praktisk vaskerom.
- To soverom, ett med utgang til balkong.
- Et stort, velinnredet walk-in closet.
- Balkongdør og flere vinduer fra 2012.
- Alle vinduene ble malt i 2020-2021.
- Nytt enstavs parkettgulv i alle rom.
- Nye lettvegger med isolasjon inne.
- Nytt elanlegg i oppholdsrommene.
- Panasonic varmepumpe i stuen.
- Downlights i de fleste rom.
- Callinganlegg og bod i oppgang.
- Sikringsskap med automatsikringer.
Entré
Fra garasjen er det felles trappeoppgang med heis til etasjeplan, og inn i leiligheten ønskes du velkommen til en innbydende entré. Entreen har enstavs parkett på gulvet, men et felt nærmest inngangsdøren er flislagt og har gulvvarme. Det er stripete, delikat tapet på veggene og listefrie overganger til himling med innfelt downlights. Fra entreen er det dør til gjestetoalett og walk-in closet, samt tofløyet dør med glass inn til stuen.
Stue/spisestue
Stuen er stor og luftig og ligger i åpen løsning til både kjøkkenet og spisestuen. Store vinduer ned til gulvet sørger for at man kan nyte fjordutsikten fra sofaen. Det er utgang til den innglassede balkongen, men også utgang til terrassen. Stuen har en elegant, lys medaljongtapet på veggene og nedfelt ramme i himling med downlights.
En flott, vegghengt peisovn i stuen varmer godt på kalde dager, og gir ekstra hygge med nær 180 graders flammebilde. Over døren til den innglassede balkongen er det montert varmepumpe.
Spisestuen ligger i et moderne karnapp med vinduer fra gulv til tak på tre sider – og med fjorden som vakkert bakgrunnsteppe kan man nyte måltider og gode samtaler. Det er plass til et relativt stort spisebord, som gjør at man kan dekke bord til mange.
Kjøkken
Kjøkkenet har en flott, klassisk innredning med stor kjøkkenøy, herlige arbeidsflater og rikelig av skap og skuffer. På dette kjøkkenet kan man kose seg med matlagingen. Kjøkkeninnredningen var ny i 2012, er fra Ikea, og har hvite profilerte fronter, vitrineskap og heltre benkeplater. Den store kjøkkenøya har barløsning med sitteplass til flere, samt en bred, nedfelt induksjonstopp.
I taket over koketoppen er det en diskret, integrert ventilator med avtrekk ut av bygget. Over kjøkkenøya er taket nedfelt og har downlights, og det samme er det langs den ene veggen. Her er det lagt LED-lys i overkant som gir et stilig preg.
Ellers har kjøkkenet godt arbeidslys under overskapene og fliser på veggen. Foruten induksjonstoppen har kjøkkenet integrert stekeovn, mikrobølgeovn og oppvaskmaskin. Det er god plass til både kjøleskap og fryseskap.
Bad/wc/vaskerom
Leiligheten har et eksklusivt bad og et stilrikt toalettrom, samt et vaskerom som ligger innenfor badet. Badet har fine, grå fliser på gulv med gulvvarme, grå fliser på veggene og downlights i himling med hvite fliser.
Baderomsinnredningen er hvit og består av et skapmøblement med skuffer og hvit benkeplate med to toppmonterte bolleservanter. Over servantene er det et stort speilskap med belysning og stikkontakt. Badet har også tre vegghengte skap. Videre har badet et vegghengt toalett og bidé, og en stort dusjnisje med skyvedør.
Toalettrom
Toalettrommet har stilige fliser på gulv med gulvvarme og flislagte vegger. I himlingen er det hvitmalt trepanel. Rommet har en hvitt skap med nedfelt servant, speil med belysning og et vegghengt toalett. Toalett og servant er nytt i år.
Vaskerom
Vaskerommet er praktisk og har en skapinnredning med profilerte trefronter og en hvit benkeplate. Det er fliser på veggen mellom benken og overskapene. Gulvet er flislagt og har gulvvarme, mens veggene er både flislagt og malt. Rommet har en utslagsvask i rustfritt stål, samt opplegg for vaskemaskin og tørketrommel i søyleløsning. Videre har rommet en varmtvannsbereder på 200 l og mekanisk avtrekk.
Soverom og garderobe
Leiligheten har to fine og store soverom med steinplate som blomsterbrett i vinduene. Hovedsoverommet er nydelig med enstavs parkett på gulv, lyse tapeter på veggene og store vinduer som ivaretar den fantastiske utsikten. Via skyvedør er det utgang til den innglassede balkongen. Rommet har et stort garderobeskap og det er ytterligere plass til kommoder med mer.
Det andre soverommet har enstavs parkett på gulv, lysmalte vegger og en koselig tapet med skilpaddemotiv på den ene veggen. Dette er et ypperlig barnerom med god plass til leker, skrivepult og kommoder. Mulighet for å dele opp rommet ved behov for 3 soverom. I leiligheten er det et romslig walk-in closet med hyller, skuffer og heng. I tillegg disponerer leiligheten en bod på ca. 10 kvm i oppgangen. Det er mulighet for å etablere lagringshems ved garasjeplassen.
Oppvarming - Teknisk
Leiligheten har elektrisk oppvarming fra en Panasonic varmepumpe som går til stuen og den innglassede balkongen. Det er varmekabler på bad, toalettrom, vaskerom og i entré. I stuen er det en peisovn. Det er mekanisk ventilasjon i leiligheten og det er avtrekksvifte på bad, toalettrom og vaskerom. På vaskerommet står det en 200 l varmtvannsbereder fra 2011.
Det er et sikringsskap med automatsikringer i walk-in closet, og det er utebelysning på begge uteplassene, samt stikkontakt i den innglassede balkongen. Nytt elanlegg ble montert i 2020 i begge soverom, entré/gang, stue/kjøkken og walk-in closet. Det er callinganlegg i oppgangen.
Løst garderobeskap i hall følger ikke med. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet medfølger.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med elektriske panelovner, gulvvarme på bad, varmepumpe og vedfyring. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men brukstillatelse ble gitt 21.04.1997.
Tillatelsen er gitt på følgende vilkår, gjenstående mangler ihht. brukstillatelse:
-Beliggenheten vil bli kontrollert av vàr oppmålingsseksjon.
-Ferdigattest på sanitærinstallasjonene avventes (kontakt Oslo vann-og avløp).
-Pipeattest avventes fra feiermester.
Etaten ved Plan og bygg har henlagt byggesaken uten ferdigattest den 15.02.2016.
Det utstedes ikke ferdigattest lenger på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.
Det gjøres oppmerksom på at innglasset balkong er innredet etter at midlertidig brukstillatelse er gitt.
Ihht. dialog med Plan og bygg var ikke dette søknadspliktig.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr. 34804, tinglyst 12.06.1997: Obligasjon til sameiet på kr. 20.000.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom.
Dagboknr 14471, tinglyst 30.11.1951:
Grottenveien godkjennes inntil videre i sin nåværende bredde på 4 meter. Dersom kommunen forlanger det, plikter eier av eiendommen (sameiet) å vederlagsfritt avstå nødvendig veigrunn samt opparbeide vei inkl. fortau opp til regulert bredde inntil 8 meter. Gjerder skal settes opp etter områdets bestemmelser.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier, og leieforholdet skal meldes skriftlig til styret. Korttidsutleie av seksjonene er begrenset til 60 dager i året i henhold til eierseksjonslovens bestemmelser.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Beliggende i et attraktivt og trafikkskjermet boligområde på Bekkelaget, i "Nordstrandskråningen" nedenfor Solveien. Et område som mange mener er Oslos flotteste bo- og utsiktsområde. Meget gode solforhold og vidstrakt utsikt utover fjorden, øyene og Nesodden fra eiendommen. Eiendommen har en helt unik beliggenhet med Oslos skjærgård i front. Eiendommen ligger en kort spasertur unna skogen med stier langs hele skråningen til Ekebergsletta, Ekebergparken skulpturpark og Ekebergrestauranten. Friområdet er fredet og fikk i 2008 status som Ekebergskråningen naturreservat. På Ekeberg finner man også et stort tilbud med bla. lysløype, idrettsanlegg, minigolfbane, EKT ridesenter, husdyrpark, og store friområder. Et eldorado for barn, samt at det gir unike tur- og friluftsmuligheter for alle aldersklasser, sommer som vinter. Lysløype for ski om vinteren.
Når temperaturen tillater er det bare en rusletur til praktfulle Bekkelagsbadet for å ta morgenbadet. Det splitter nye park- og badeanlegget åpnet i 2019, og rommer stupetårn, ballbinge, parkouranlegg, sandvolleyballbane, permanent toalettbygg og utedusj samt et amfi for kulturarrangementer. Parken er lagt til rette for grilling, foodtrucks og iskremvogner – et perfekt sted for de som vil nyte sommerbyen i vannkanten.
Kort gangavstand til Nedre Bekkelaget skole. Holtet handelssenter med et rikholdig og variert servicetilbud med bla. delikatesse butikken Jacobs, Åpent bakeri og Holtet Sushi er heller ikke langt unna.
Eiendommen ligger i nærheten av et godt kollektivtilbud med kort reisetid til Oslo sentrum. Ca.10 min gange til bussholdeplass i Mosseveien, og ca. 10 minutters gange til trikk ved Sportsplassen. (Vennligst se www.ruter.no for rutetider).
Et mangfold av tilbud i lokale idrettslag og foreninger, som f.eks.:
Bekkelaget sportsklubb(BSK) - ski, håndball, fotball m.m. Anlegg på Sportsplassen med bl.a. kunstgressbane, samt Ekeberghallen.
KFUM (Kåffa) med anlegg ved Ekebergsletta.
Bekkelaget Tennisklubb (BTK) med anlegg innerst i Jomfrubråtveien.
Lambertseter idrettsforening med friidrettsanlegg og fotballbaner på Lambertseter - svømmehall i tilknytning til Lambertseter skole samt lokal lysløype på Bergkrystallen.
Områdets lokale alpinbakker: Sloreåsen og Leirskallen.
Treningsstudio: Sats på Lambertseter og Karlsrud. BestHelse på Holtet, Evo på Sæter.

Adkomst

Adkomst fra Kongsveien - Bekkelagsveien - Grottenveien. Eiendommen ligger på høyre side i enden av veien.

Barnehager, skoler og fritid

Området tilhører Nedre Bekkelaget barneskole (kl. 1-7) og Brannfjell ungdomsskole (kl. 8-10).
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 2 802 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal og er opparbeidet med støpt plate med varmekabler på utvendig areal og parkeringsplasser.

Parkering

Det medfølger en parkeringsplass i felles garasjeanlegg. Det er støpt plate med varmekabel på utvendig areal og parkeringsplasser. Sameiet har etablert infrastruktur for montering av EL-bil lader. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser. Gjesteparkering.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-4275 datert 25.10.2006 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Fellesutgiftene er kr 5 073,- pr. mnd. og inkluderer: Drift og vedlikehold av felleskostnader, felles bygningsforsikring, kommunale avgifter, trappevask, forretningsførsel.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Eiendomsskatten er ca. kr. 2.616,- for inneværende år.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 15.000 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Viken Fiber som leverandør av kabel-tv og har avgift på kr 400,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1 740 048,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 6 264 172,80.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 41 898,- pr. 31.12.2020
Gjeldene seksjon har nedbetalt sin andel fellesgjeld.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 11.788.842,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Roger Nygård og Marit Remme

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Boligsameiet Grottenveien, med sameiebrøk 1300/10023. Ved utgifter til sameiet gjelder følgende sameiebrøk: 164/1000.
Sameiet består av 7 leiligheter og 2 garasjeseksjoner.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 86 54 40
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt.
Sameiet har hatt fokus på rehabiliteringssaken og skader vedr. lekkasje i enkelte seksjoner. Lekkasjen er hovedsakelig fra gårdsplassen. Det er utført en større rehabilitering i perioden 2019 til 2021, og arbeidene anslås ferdigstilt 1. halvår 2021. Arbeidene er finansiert ved ekstra innbetalinger fra seksjonseierne som er betalt. Det gjenstår noe arbeider utvendig på 2 seksjoner, det må påregnes ekstra innbetaling i forbindelse med ferdigstillelse av resterende utvendige arbeider på de 2 seksjonene. Sameiet har p.t ikke fått kostnadsoverslag på resterende arbeid.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon. Seksjonen kan bare benyttes til beboelse.
Seksjonsbegjæringen og andre dokumenter vedr. sameiet kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,8%av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke inkl. ukens bolig: kr 19.400,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Eksklusiv salgsoppgave: kr 3.800,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 44-0100/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nordstrand
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR44.21100

Dato

Sist oppdatert: 27. april 2021 kl. 18:24

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.