Solgt: 4 850 000 kr

Rubina Ranas gate 12

4 500 000 kr
50 m²
2 soverom
Velkommen til Rubina Ranas gate 12 - Presentert av Kristian B. Paulsen v/ Krogsveen avd. Gamle Oslo
Teaterkvartalet
Lekker og lys 3-roms hjørneleilighet med solrik balkong | Bygg fra 2007 - Arealeffektiv - Attraktivt - fyring og vv inkl
 • Prisantydning
  4 500 000 kr
 • Omkostninger
  113 842 kr
 • Totalpris
  4 963 842 kr
 • Etasje
  4
 • Byggeår
  2007
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  50 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  2 726 kr
 • Energimerke
  Grønn D

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Rubina Ranas gate 12!
Dette er en lekker og innflytningsklar 3-roms hjørneleilighet med meget solrik balkong på 5 kvm. Boligen ligger i 4. etasje i et nyere og moderne bygg fra 2007. Boligen byr på en arealeffektiv planløsning med delvis åpen stue- og kjøkkenløsning, store vindusflater, lysinnslipp fra flere sider og nytt moderne kjøkken fra 2020. Beliggende i attraktive og populære Teaterkvartalet med gangavstand til "Alt".
Leiligheten inneholder:
Entré, stue, kjøkken, bad og 2 soverom. 2 boder medfølger.
Verdt å merke seg:
- Flytt rett inn!
- 3-roms hjørneleilighet
- Solrik balkong
- Arealeffektiv
- Ettertraktet nabolag
- Nytt kjøkken fra 2020
- Moderne bygård fra 2007
- Gode muligheter for kjøp av p-plass
- Oppvarming, varmtvann, bredbånd og kabel-tv inkludert

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Rubina Ranas gate 12, 0190 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 230, bruksnummer 460, seksjonsnummer 25, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 55 kvm
Totalt bruksareal: 50 kvm
Totalt primærrom: 50 kvm
Primærrom inneholder: Entré, stue, kjøkken, bad, 2 soverom.
I tillegg disponerer boligen 2 kjellerboder på ca 5 kvm og 3 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 25.05.2021 utført av Takstportalen Aleksander Olsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i betong. Byggemåte: Boligblokk med flatt tak tekket med papp/folie e.l. Yttervegger i betong med utvendig fasade i pusset utførelse. Etasjeskillere i betong. Blokken er fundamentert med støpt såle til antatt faste masser.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på. Bad har fått tilstandsgrad 2 av takstmann grunnet alder og gjenværende forventet levetid. Øvrige forhold har fått tilstandsgrad 1.
Oppsummering av selgers egenerklæringsskjema:
- Byttet brytere og termostat til varmekabler på bad - Utført av faglært på dugnad.
- Byggets fasade ble rengjort og malt høsten 2020. Arbeidet er utført v/ Vaktmester Andersen i regi av sameiet.
- Vifter på taket ble skiftet for å forbedre ventilasjon. Ikke kjent hvem som har utført arbeidet.
- Det har tidligere vært rapportert om skjeggkre i Rubina Ranas gate 10.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Entré | Velkommen inn!
Lys og innbydende entré med plass til oppbevaring av sko og yttertøy. Entréen leder videre inn til boligens øvrige rom.
Stue | Lysinnslipp fra flere sider
Leiligheten byr på en meget romslig stue med store vindusflater som slipper inn naturlig lys fra flere sider. Dette gir et luftig og romslig oppholdsrom. Her er det god plass til å innrede slik man ønsker med sofaseksjon, spisestuebord, mediamøblement og interiør. Rommet har en behagelig fargeprofil med kontrastvegg malt i kalkmaling. Delvis åpen stue- og kjøkkenløsning. Utgang til solrik balkong fra stuen.
Kjøkken | Nytt i 2020
Moderne og tidløs kjøkken som var nytt i 2020. Innredning bestående av hvite/slette fronter, laminert benkeplate med nedfelt kum og ett-greps uttrekkbart blandebatteri. Det er god plass i over- og underskap samt gode arbeidsflater for matlaging. Alle Integrerte hvitevarer bestående av kjøl/fryseskap, stekeovn, oppvaskmaskin og induksjonstopp medfølger boligen. Mekanisk avtrekk fra ventilator. Det er god plass til et spisestuebord i tilknytning til kjøkkenet.
Bad | Fra byggeår
Delikat baderom med fliser på gulv og vegger. Badet byr på varmekabler i gulvet og opplegg vaskemaskin og tørketrommel. Baderomsinnredning bestående av heldekkende servant på underskap, speil, belysning, vegghengt toalett og dusj med dusjvegger i herdet glass. Baderommet er fra byggeår 2007.
Hovedsoverom | Her sover du godt!
Pent hovedsoverom med god plass til dobbeltseng og tilhørende nattbord på hver side. Store garderobeskap med god oppbevaringsplass.
Soverom 2 | Barnerom, kontor eller gjesterom?
Rommet har garderobeskap og god plass til en seng. Soverommet vil passe utmerket som et barnerom, gjesterom eller kontor.
Balkong | Sørvendt
Leiligheten har en solrik balkong med adkomst fra stuen. Balkongen er på cirka 5 kvadratmeter og belagt med treheller. Balkongen byr på gode solforhold fra morgen til tidlig kveld i sommerhalvåret. God plass til utemøblement, beplantning og grill. Rekkverkshøyde er 1,08 m.
Overflater gulv: Innvendige overflater på gulv er av parkett. Fliser på bad.
Overflater vegger: Overflater på innvendige vegger er av malte flater. Fliser på bad.
Overflater himling: Malte flater på innvendig himling.
Øvrig:
- Røykvarsler og brannslukningsapparat
- Portelefon
- Sikringsskap med automatsikringer og jordfeilbryter
- Mekanisk avtrekk fra bad og ventilator på kjøkken

Oppvarming

Leiligheten blir oppvarmet med sentralvarme via radiatorer.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 26.02.2010. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Det er tinglyst 2 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet gjensidig rett til bruk av grunn for reparasjon og vedlikehold og bestemmelse om felles stikkledninger.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. Styret skal underrettes om utleieforhold. Seksjonseier skal opplyse styret og forretningsfører om leietakers navn og om egen adresse i utleieperioden.

Diverse

Hvitevarer på kjøkken, trekasser i stua og garderobeskap på begge soverom medfølger. Pendellampe og hylle over kjøkken og vaskemaskin medfølger ikke.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Området er perfekt for deg som ønsker å bo sentralt i Oslo med kort vei til "alt"!
Grønland og Gamlebyen er bydeler rik på impulser og med store og spennende utviklingsmuligheter. Områdene har de senere årene hatt en betydelig utvikling og fremstår i dag som et trendy og attraktivt boligområde med et rikt utvalg av kaffebarer, utesteder og fristende grønnsakforretninger.
Fra Grønlandskvartalet er det kort gangavstand til både Tøyenbadet(under oppussing), Botanisk hage og Middelalderparken med omkringliggende parkanlegg og kunstig innsjø. Her har man alle muligheter for rekreasjon i hyggelige og grønne omgivelser. Det er også kort vei til noen av byens og landets viktigste museer og kulturminner. Karl Johans gate ligger kun en 10 minutters spasertur unna leiligheten.
Området har dratt positiv nytte av den enorme utbyggingen av Bjørvikaområdet, et steinkast unna. Utbyggingen av Fjordbyen i Bjørvika vil bli det største byutviklingsprosjektet i Oslo siden 1624, da Gamle Oslo brant og sentrum ble flyttet vestover.
Området er under stor utvikling og denne leiligheten ligger inntil alt det nye og spennende. Gangbro over til Bjørvika finner du sammen med den nye innkjøringsbroen til sentrum, kun få minutter fra leiligheten. Maaemo restaurant er heller ikke langt unna og er verdt å nevne da det er den første nordiske restauranten i Guide Michelins historie som går direkte inn i guiden med to stjerner, nå tre stjerner.
"Nye" Oslobukta er et flott sted for bading med nye Munch-museet og Deichman bibliotek. Ny bystrand er planlagt ved siden av operaen og vil være på plass om kort tid. Det er også gangavstand til Sukkerbiten og Sørenga. Dette er også et område som byr på et rikt utvalg av kaféer, restauranter og barer.
Ekebergparken er siste tilskudd på stammen, en ny og spennende opplevelse som beboerne i denne bydelen vil ha stor glede av fremover.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Se vedlagt nabolagsprofil.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 681,2 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.

Parkering

Det medfølger ikke garasjeplass til boligen. Stort garasjeanlegg tilknyttet Teaterkvartalet hvor boligeiere i Teaterkvartalet har forkjøpsrett på plasser. Her legges det ofte ut plasser for salg eller utleie. Ellers gateparkering etter områdets gjeldende bestemmelser

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig/forretning/kontorformål i henhold til reguleringsplan S-4095 hentet 20.05.2021 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 09.06.2004.
Byggesaker i nærområdet:
Saksnummer: 201704867 - Byggesak. Grønlandsleiret 16 A-B - Oppføring av boligblokk. Status: Igangsettingstillatelse gitt.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 2.726,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel-tv/internett, kommunale avgifter, felles bygningsforsikring, fjernvarme, varmtvann, trappevask, forretningsførsel og revisjon, drift og vedlikehold m.m.
Fellesutgiftene justeres normalt i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 2331 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv og internett. Dette er inkludert i fellesutgiftene.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 1 010 681,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 3 638 453,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 11.990,- pr. 31.12.2020
Andel fellesgjeld er kr 0,- pr. 11.05.2021
Sameiet har ingen lån pdd.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.613.842,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Miriam Karethe Osvik og Thomas Fosli Solaas

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Teaterkvartalet Bygg 13 sameie, med sameiebrøk 49/3659.
Sameiet består av 64 leiligheter og 1 næringsseksjon.
Forretningsfører er Oslo og omegn boligforvaltning AS.
Dugnad må påregnes.
Det er tillatt å holde husdyr som hund og katt i leilighetene. Forutsett at dyrene skjøttes på en forsvarlig måte, slik at de ikke er til sjenanse for øvrige sameiere. Dyrene må føres i bånd på boligselskapets eiendom.
Foretatt påkostninger de senere år:
2020 - Malt bygget utvendig
2019 - Byttet/rehabilitert nødlys i bygget
2018 - Oppgradering av oppkallingssystem fra port og dører til oppgangene med skifte av callinganlegg i leilighetene. Etablering av videoovervåking i første etasje samt kjellergang ved heis.
2017 - Rensing av ventilasjonsanlegg og oppmaling av treverk over 8 etg.
Planlagte påkostninger:
Det er pr. 20.05.2021 ikke planlagt noen påkostninger som vil medføre låneopptak for sameiet.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,90% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 56-0048/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Gamle Oslo
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR56.2148

Dato

Sist oppdatert: 11. oktober 2021 kl. 13:37

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.