Solgt: 4 700 000 kr

Helsethellinga 22

4 700 000 kr
91 m²
3 soverom
Ola Wee Ahlstrand
Presenteres av
Ola Wee Ahlstrand
Bærums Verk / Helset
Meget fin og gjennomgående 4-roms m/Flott utsikt-Mye sol-2 bad-Garasjeplass-God planløsning-Svært sentralt/barnevennlig
 • Prisantydning
  4 700 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  225 860 kr
 • Omkostninger
  124 903 kr
 • Totalpris
  5 050 763 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1985
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  91 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 506 kr
 • Energimerke
  Rød E

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Helsethellinga 22 er en meget fin og gjennomgående 4-roms leilighet i byggets annen etasje med fantastisk utsikt utover Bærums Verk og Lommedalen og særdeles gode solforhold frem til solnedgang.
Leiligheten har meget gode transportforbindelser:
• Ekspressbussen 150 til Bekkestua T-bane (11 min) og Nationaltheatret (35 min)
• 210 bussen til Kolsås T-bane (10 min) og Sandvika (20 min)]
Her bor du sentralt og barnevennlig til med fine rekreasjonsmuligheter rett utenfor døren. Leiligheten har en god standard og byr på en romslig og gjennomgående planløsning med balkong på begge sider, 2 baderom, 3 soverom, stor stue og kjøkken med spiseplass.
Leiligheten disponerer 1 garasjeplass i felles anlegg med el-bil lader. Godt med lagringsplass i 3 boder.
Et hyggelig bomiljø med fine oppvekstvilkår

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Helsethellinga 22, 1353 BÆRUMS VERK
Kommunenummer 3024, gårdsnummer 116, bruksnummer 42, seksjonsnummer 13

Innhold

Totalt bruttoareal: 95 kvm
Totalt bruksareal: 92 kvm
Totalt primærrom: 91 kvm
I tillegg disponerer boligen 1 bod i fellesdeler. I tillegg til god lagringsplass i bod på terrasse.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 10.03.2020 utført av Torbjørn Solnørdal. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygning generelt (fellesdel):
Grunnmur og bærende konstruksjoner i betong. Yttervegger av bindingsverk med kledning, fasader forøvrig med teglsteinsforblending. Felles adkomst med felles ytterdør og betongtrapper. Flat takkonstruksjon med antatt membran. Etasjeskillere i betong.
Vinduer/dører:
Vinduer med ramme og karmer i tre med isolerglass fra 2019. Brann- og lydklassifisert inngangsdør med montert kikkhull og sikkerhetslås. Innvendige dører med formpressede dørblad i trekarmer. Innvendige dører med slette dørblad i trekarmer.
Balkong/terrasse:
Overbygget balkong i betong ved kjøkkenet ca 8 kvm med liggende åpne bord i rekkverk. Dels overbygget balkong ved stuen ca 13 kvm + bod med blomstertrau og rekkverk.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
TG2:
Baderom: Tilstandsgraden er satt grunnet alder og forventet levetid for våtrom. Badene er fra 2010.
TG3:
Ingen.
Annet:
- Et lite hull i duken på markisen.
- Lysdimmer på hovedsoverom må av og til trykkes hardt inn.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Meget fin og gjennomgående leilighet med god standard og fine overflater. Leiligheten er godt vedlikeholdt med kjøkken fra 2008, begge baderom fra 2010, nyere parkett i stuen og flere overmalte flater. Romslig og praktisk planløsning bestående av store rom, naturlig lys fra begge sider og gode møbleringsmuligheter.
Leiligheten inneholder entre, 3 soverom, 2 baderom, stue og kjøkken med spiseplass.
Entré:
Romslig entré i tidsriktige farger og flislagte gulv med gulvvarme som gir et godt førsteinntrykk av leiligheten. Entreen har god plass til garderobeløsning og ved inngangsdøren er det montert porttelefon.
Kjøkken:
Pent kjøkken med flott innredning fra Kvik fra 2008, dels oppgradert i 2020 med nytt laminat, fliser vegg, oppvaskkum og blandebatteri samt enklere maling av lister, vegger og tak. Godt benke- og skapplass, varmekabler i gulv, utgang til balkong samt god plass til spisebord. Kjøkkenet er innredet med over- og underskap samt takhøye skap med lekre fliser imellom. I tillegg til en praktisk barløsning mot spiseplassen. Laminat benkeplate med nedfelt benkebeslag og koketopp. Godt utstyrt med integrerte hvitevarer som ovn, mikro, oppvaskmaskin og kjøleskap. Over kokeplass er det takhengt ventilator og under overskap er det lys. Idyllisk utsikt mot marka fra balkongen.
Stue:
Leiligheten har en stor og luftig stue med naturlig lys og utsikt fra de store vindusflatene. Rommet byr på gode møbleringsmuligheter med plass til både sofagrupper og langbord. Fra stuen er det utgang til en stor og herlig terrasse med utsikt utover Bærums Verk/Lommedalen området. Her er det god plass til utemøbler og du kan nyte solen fra ca. 12:00 og frem til 22:00 på sommerstid.
Bad/vaskerom:
Leiligheten har to bad som ble pusset opp i 2010. Det største badet har adkomst fra hovedsoverommet. Pent innredet med lyse og grå fliser på gulv, vegger, sisternkasse og innmurt badekar. Det er varme i gulvet og mekanisk avtrekk. Videre har rommet speil, diverse skap, vegghengt wc, dusj på vegg og håndklevarmer. I tillegg er badet godt utstyrt med lekkasjevarsler og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.
Det minste badet har både lyse og grå fliser, gulvvarme, mekanisk avtrekk og fordelerskap. Badet er pent innredet med servant i innredningen, vegghengt wc og dusjnisje med glassdør.
Soverom:
Leiligheten har tre lyse og innbydende soverom, alle malt i tidsriktige farger. Ett hovedsoverom med direkte tilgang til baderom og 2 litt mindre soverom som passer utmerket som barne-/gjesterom. Soverommene er av god størrelse og har plass til både, seng, garderobeløsninger og arbeidsbenk.
Lagring:
Godt med lagringsplass i boden på begge balkongene samt bod i felles kjeller.
Oppvarming - Teknisk;
Leiligheten er elektrisk oppvarmet med varmekabler på begge bad, entreen og kjøkkenet. Sikringsskapet har nyere automatsikringer fra 2008 og automatisk strømmåler er plassert i felles gang. Det ble skiftet røropplegg i baderommene ifbm oppussingen i 2010. Videre har leiligheten callinganlegg, utebelysning, utebelysning, markise og garderobeløsninger.
Overflater gulv:
Alle rom er pent innredet med parkettgulv. Nyere gulv i stuen. På kjøkkenet er det lagt moderne grå gulv fra 2020. På begge baderom og gang er det fliser.
Overflater vegger:
Alle rom er pent innredet med malte flater, tapet og panel. På baderommene er det fliser.
Overflater tak:
Alle rom er pent innredet med malte overflater. Nedforet del i stue og på hovedsoverom.
Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen. Fryseren i boden medfølger ikke leiligheten.

Oppvarming

Gulvvarme i begge bad, entreen og kjøkken. Generell oppvarming via panelovner fra 2017.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen er regulert til blokkbebyggelse i henhold til reguleringsplan 1979031 - Helset, datert 08.11.1983 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Eiendommen ligger i område for nåværende boligbebyggelse, bevaring kulturmiljø og nåværende grønnstruktur i kommuneplanens arealdel 2017-2035.
Kommuneplanens arealdel for 2035-2040 er under arbeid og status er: planlegging igangsatt.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
3024/116/42/13:
29.10.1984 - Dokumentnr: 30600 - Best. om vann/kloakkledn.
Overført fra: Knr:3024 Gnr:116 Bnr:42
Gjelder denne registerenheten med flere
28.10.1985 - Dokumentnr: 34787 - Best om garasje/parkering
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Med flere bestemmelser
28.09.1984 - Dokumentnr: 26729 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 13
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 95/25487
SEKSJONERINGEN OMFATTER OGSÅ BNR. 43 OG BNR. 378

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. Utleie må meddeles til styret.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten befinner seg i et meget attraktivt og barnevennlig område på Helset, Bærums Verk. I umiddelbar nærhet til eiendommen finner du store gressplener, fotballbane, akebakker, sykkelstier og lekeplasser. Dette er et samlingspunkt og er ideelt for barn og barnefamilier! Det er flere barnehager i nærområdet i tillegg til fine og trygge gangveier til Anna Krefting barneskole og Mølladammen ungdomsskole. Kun 2 minutters gange til bussholdeplass med vanlig rutebuss og ekspressbuss til/fra Oslo i rushtiden.
Fra boligen har du gangavstand til sjarmerende Bærums Verk, et idyllisk handlesenter med gamle småhus og trivelige gågater. Her har du det meste du trenger i hverdagen, samt flere særegne butikker som for eksempel det hollandske Pannekakehuset og Melboden pizzarestaurant. Ellers har du koselige kafeer, klassiske Værtshuset og andre spisesteder, samt historie, kultur og kunst. Det er for øvrig også en kort kjøretur til Kolsås- og Rykkinn senter, samt Sandvika med alle forretnings- og servicetilbud herunder kafeer, spisesteder, kino, kulturhus m.m.
Nærområdet byr på et bredt spekter av fritidsaktiviteter og flotte fasiliteter. Lommedalen og Helset idrettslag disponerer flere flotte og nye idrettsanlegg i området og er aktive innen bl.a. håndball, fotball, bandy, golf, musikk, ski og dans for å nevne noen. For øvrig er marka din nærmeste nabo med flotte tur- og sykkelstier om sommeren, og milevis med preparerte skispor om vinteren og lysløype på Gullhaug. For alpininteresserte er det kort avstand til både Kolsåsbakken og Lommedalen skisenter. På varme sommerdager er Burudvann et populært sted, med fine sandstrender og barnevennlige bademuligheter. Alternativt kan man ta turen til Kadettangen og Kalvøya i Sandvika med flotte badestrender og store friområder.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Velkommen til visning!

Barnehager, skoler og fritid

Området byr på flere gode skole- og barnehagetilbud.
Barnehager:
- Helset barnehage
- Skollerudveien barnehage
- Lommedalen Menighets barnehage
- Toppenhaug barnehage
- Øvre Toppenhaug barnehage
Barneskole:
- Anna Krefting
Ungdomsskole:
- Mølladammen
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 26 661,8 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Sameiet ligger i hellende terreng mot sydvest, noe som gir ypperlige solforhold til store åpne plenarealer. Grøntarealene innbyr til timevis med trygg utelek på såvel plener som lekeplasser. Gryende balltalent kan finslipes på ballplass med grusdekke, eller på en nærliggende kunstgressbane. I tomtekanten lokker marka til tur og rekreasjon på helårsbasis.
Felleseiendommen er videre opparbeidet med asfalterte adkomster og gangveier, lyktestolper, diverse prydbeplantning, samt felles uteplasser med tilhørende sittegrupper.

Parkering

Leiligheten disponerer én biloppstillingsplass i felles garasjeanlegg med lading til el-bil, og det er gjesteparkering på angitte plasser. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for Sameiet
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til blokkbebyggelse i henhold til reguleringsplan 1979031 - Helset, datert 08.11.1983 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Eiendommen ligger i område for nåværende boligbebyggelse, bevaring kulturmiljø og nåværende grønnstruktur i kommuneplanens arealdel 2017-2035.
Kommuneplanens arealdel for 2035-2040 er under arbeid og status er: planlegging igangsatt.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 4 506,- pr. mnd. og inkluderer: Kommunale avgifter, forsikring, snøbrøyting/strøing, vaktmester, matteservice, renter og avdrag på fellesgjeld, kabel-tv/internett, trappevask, garasjeplass, vedlikehold av bygninger m.m.
Fellesutgiftene fordeles slik:
grunnkostnad kr 3 120,-
avdrag fellesgjeld kr 758,-
renter fellesgjeld kr 648,-
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Det er ingen eiendomsskatt i Brum.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 8.000,- pr. år. / 6.000 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet OpenNet og Viasat som leverandør av kabel-tv og internett Grunnpakke. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Kommunale utgifter

Fellesutgiftene er kr 4 506,- pr. mnd. og inkluderer: Kommunale avgifter, forsikring, snøbrøyting/strøing, vaktmester, matteservice, renter og avdrag på fellesgjeld, kabel-tv/internett, trappevask, garasjeplass, vedlikehold av bygninger m.m.
Fellesutgiftene fordeles slik:
grunnkostnad kr 3 120,-
avdrag fellesgjeld kr 758,-
renter fellesgjeld kr 648,-
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Det er ingen eiendomsskatt i Brum.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 8.000,- pr. år. / 6.000 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet OpenNet og Viasat som leverandør av kabel-tv og internett Grunnpakke. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1.241.448,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 4.469.213,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 10 133,- pr. 05.03.2020
Andel fellesgjeld er kr 225 860,- pr. 05.03.2020
Sameiets fellesgjeld er kr 62 137 222,- pr. 05.03.2020
Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 22238124747, Sparebanken Øst
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 05.03.2020: 3.95% pa.
Antall terminer til innfrielse: 262
Saldo per 05.03.2020: 16 638 640
Andel av saldo: 60 479
Første termin/første avdrag: 10.01.2017 (siste termin 10.12.2041)
Lånenummer: 22238124755, Sparebanken Øst
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 05.03.2020: 3.95% pa.
Antall terminer til innfrielse: 262
Saldo per 05.03.2020: 22 380 570
Andel av saldo: 81 350
Første termin/første avdrag: 10.01.2017 (siste termin 10.12.2041)
Lånenummer: 22238309828, Sparebanken Øst
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 05.03.2020: 4.15% pa.
Antall terminer til innfrielse: 287
Saldo per 05.03.2020: 13 655 462
Andel av saldo: 49 636
Første termin/første avdrag: 25.02.2019 (siste termin 25.01.2044)
Lånenummer: 22238309801, Sparebanken Øst
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 05.03.2020: 3.8% pa.
Antall terminer til innfrielse: 290
Saldo per 05.03.2020: 8 811 774
Andel av saldo: 32 030
Første termin/første avdrag: 25.05.2019 (siste termin 25.04.2044)
Lånenummer: 22238309836, Sparebanken Øst
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 05.03.2020: 3.8% pa.
Antall terminer til innfrielse: 110
Saldo per 05.03.2020: 650 777
Andel av saldo: 2 365
Første termin/første avdrag: 25.05.2019 (siste termin 25.04.2029)

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 5.050.763
Av dette beløpet utgjør kr 225 860,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 10.200,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.400,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Helset boligsameie, med sameiebrøk 95/25487.
Sameiet består av 282 leiligheter
Forretningsfører er Asker og Bærum Boligbyggelag AL, tlf. 67 57 40 69
Dugnad må påregnes.
Dyrehold må søkes om til styret.
Foretatt påkostninger de senere år:
- På ordinært sameiermøte i 2018 fikk styret i oppgave å innhente anbud på utskiftning av resterende vinduer og terrassedører. Resultatene av anbudsprosessen ble presentert på ekstraordinært sameiermøte i september 2018 hvor de forslag som ble lagt frem ble vedtatt. Palmgren AS ble tildelt entreprisen. Arbeidene er blitt utført.
- Dørene i inngangspartiene til oppgangene er blitt skiftet. Nytt låsesystem med kodebrikker i stedet for tradisjonelle nøkler satt inn.
- Dører og vinduer er byttet i 2017/2019.
- Sameiets lekeplasser er oppgradert med nye lekeapparater. Alle apparater er forskriftsmessig montert i henhold til gjeldende regelverk.
- Helset boligsameiet har fått en omfattende renovering av hele boligmassen de siste 5 årene som inkluderer: oppgradering av terrassene, arbeid med å tette takene, nye dører, ny isolasjon, ny kledning.
- El-tilsyn for ca 6-7 år siden som resulterte at alle fikk tilbud om å få innstallert nytt sikringskap med automatsikringer noe selger valgte å få gjort.
Planlagte påkostninger:
- Styret ønsker å etablere en løsning med kildesortering av avfall gjennom nedgravde containere. Dette er anbefalt av renovasjonsetaten og vil gi sameiet betydelig innsparing iform av billigere renovasjonsavgift. Sameiet kan få til en løsning med en leasing avtale hvor kostnaden belastes over det normale driftsbudsjettet.
- En slik løsning vil da frigi nåværende søppelrom som da kan benyttes til sykkelparkering. Alle oppganger vil bli vasket og bonet i løpet av 2019. Styret kommer med nærmere informasjon om tidspunkt.
Kommende 5-års periode:
Følgende prosjekter bør vurderes i de nærmeste årene:
- Opplegg for felles lading av elbiler.
- Betongflater i garasjene må utbedres
- Oppgradering av oppganger
Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.Leiligheten er tilknyttet Helset Boligsameie.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,83 % av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.140,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 10-0196/19
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Bekkestua
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR10.19196

Dato

Sist oppdatert: 23. september 2020 kl. 14:07

Dokumenter

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
Flyttehjelp

La oss ta jobben for deg

Ikke stress med flyttevask, pakking, lagring og transport. Vi fikser alt for deg! Helt enkelt.
Finn ut mer

Sjekk din boligverdi!

Bare tast inn adressen din og få svaret med en gang! Enkelt, raskt og helt gratis.