Solgt: 5 550 000 kr

Enerhaugplassen 4B

4 900 000 kr
68 m²
2 soverom
Stuen er lys og luftig med fin utsikt og takhøyde ca 3 meter
Øystein Thorsen
Presenteres av
Øystein Thorsen
Enerhaugen
Lys og delikat 3-roms i Enerhaugslottet med fransk balkong, god takhøyde, flott utsikt, peis og tregulv
 • Prisantydning
  4 900 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  58 381 kr
 • Omkostninger
  123 842 kr
 • Totalpris
  5 732 223 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1896
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  68 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fellesutgifter
  2 994 kr
 • Energimerke
  Oransje G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Lys og gjennomgående 3-roms i 3.etg i Enerhaugslottet:
 • Høyt og fritt beliggende med flott utsikt fra stue
 • To fine soverom, hovedsoverom med med fransk balkong
 • Lys og fin stue med store vinduer og plassbygde hyller
 • Originale detaljer som tregulv og teglstein
 • Fin planløsning med med god arealfordeling
 • Peis i stuen for lun og god varme
 • Brannsikret bygård med sprinkelanlegg
 • Hyggelig og velstelt bakgård som deles med hyggelige naboer
 • Sentral og skjermet beliggenhet med nærhet til det meste

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Enerhaugplassen 4B, 0650 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 230, bruksnummer 38, seksjonsnummer 13, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 76 kvm
Totalt bruksareal: 68 kvm
Totalt primærrom: 68 kvm
Primærrom 68kvm:
Entré, baderom, kjøkken, spisestue/stue og to soverom
I tillegg disponerer boligen to boder. Loftsbod på ca 2,3 kvm målbart areal. Denne har gulvflate på 5,4 kvm med skråtak. Bod også i kjeller på ca. 7,9kvm med noe lav takhøyde ca 1,77 m.
Sameiet har i tillegg felles utvendig bod for barnevogner o.l.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 08.01.2021 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen har iht. boligsalgsrapport gulvflater i kjeller av mur og etasjeskillere av tre. Yttervegger og bærende konstruksjoner av murverk, utvendige fasader består av pussede og malte overflater. Takkonstruksjon av tre i saltaks form utvendig tekket med platekledning av metall, ikke besiktiget.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
TG2:
Bad
- Overflater vegger. TG2 er valgt på grunn av at elementet/materialet har en brukstid som tilsier at det er hensiktsmessig å holde det under en viss oppsikt. Det betyr at strakstiltak ikke vurderes å være påkrevd, men at det innen rimelig tid bør vurderes å planlegge tiltak.
- Overflater gulv. Det ble observert riss/sprekker i 8 gulvfliser samt enkelte mindre skader på tilfeldige fliser.
- Membran, tettesjikt og sluk (i gulv og vegger) ink. rørgjennomføringer. Alder på våtrommet tilsier aktsomhet med henhold til at tetthet ikke kan garanteres med hensyn til fuktgjennomgang i våtrommets membransjikt.
- Fallforhold (gulv). Høydeforskjell fra topp sluk til topp overflate ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Høydeforskjellen ble målt til 12 mm fra gulv ved dør til gulv ved kant av dusjkabinett.
Kjøkken
- Ventilasjon. Kullfilter og ikke avtrekk tilkoblet avtrekkskanal med mekanisk ventilasjon som er ført ut/over tak. Kullfilteret fjerner kun "røyken", men frakter ikke kondensen/vanndampen ut av rommet/boligen.
- Overflater gulv. TG2 gjelder kun stedvis slitasje på gulv. Forøvrig ingen merknader.
Øvrige rom
- Overflater gulv. TG2 gjelder kun stedvis sprekker samt lokal knirk i gulv, spesielt i entré. Forøvrig ingen merknader.
Etasjeskillere
- Skjevhetsmåling. Det er målt skjevheter på soverom A utover 10 millimeter innenfor 2 meter. Det gis derfor TG 2. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 17 mm. Målingene er foretatt i en eldre bygning og bør ses i den sammenheng. Skjevheter er mer påregnelige i eldre bygninger enn i nye. Forøvrig ingen merknader i det andre rommet som er målt. Maksimale høydeforskjeller innenfor 2 meter er målt til: Entre 6 mm. Soverom A 17 mm.
TG ikke undersøkt:
Ildsteder/skorsteiner innvendig
- Innvendige pipeløp og funksjonalitet er ikke vurdert.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Utdrag fra selgers egenerklæring:
1. Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
Ja. Beskrivelse: Sprekker i fliser på bad. Disse var her da vi flytter inn, men vi har ikke observert at de har endret seg siden. Det har blitt målt etter fukt på badet av USBL september 2019 ifm utforming tilstandsrapport av bygården, og det ble da ikke funnet spor av fukt.
5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasjen/kjellere?
Ja. Beskrivelse: Observert mugg på møbler i kjeller ved innflytting i 2019. Sameiet foretok etter dette nærmere undersøkelser, og fant noe fukt, men konkluderte at utbedringene var typisk ift bygningens alder og ikke vil utbedres. Sameiet anbefaler å lagre møbler og annet som kan mugne i bodene på loftet.
8. Kjenner du til om det er/har vært sopp, råteskader eller skadedyr i boligen (f.eks. skjeggkre, rotter, mus, maur eller lignende)?
Ja. Beskrivelse: Observert noen majorstubiller i vinduskarmen på stua i sommerhalvåret, uten at vi har vært plaget av dette. Vi trodde vi så søvkre på badet en gang, og satte da ut limfeller ved to anledninger uten noen videre funn.
12. Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeider som normalt bør utføres av faglærte personer, utover det som er nevnt tidligere (f.eks. på drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc)?
Ja. Beskrivelse: Ufaglært har fjernet støpsel på kjøkkenet og satt på lokk.
13. Kjenner du til forslag eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller av eiendommens omgivelser?
Ja. Beskrivelse: Det bygges buldrevegg og legges en ny stripe asfalt 50 meter unna bygården. Arbeidet pågår nå, uten at vi merker noe til det.

Moderniseringer og påkostninger

Kjøkkenfronter er malt i 2020.

Standard

Leiligheten består av entre, baderom, kjøkken, spisestue/stue og 2 soverom. Gulvflater med tregulv i lakket utførelse. Malt panel og malte overflater på vegger. Platekledning og malte overflater i himlinger. Kjøkkeninnredning med glatte fronter malt i 2020 og delvis integrerte hvitevarer. Delvis flislagt baderom. Fransk balkong på hovedsoverom.
Entre:
Fin entré/gang med tregulv i lakker utførelse og flotte vegger med original teglstein. Inngang til alle leilighetens rom. Hyller og knagger for oppbevaring samt veggmontert skoskap.
Stue:
Stuen er lys og luftig med fin utsikt og takhøyde ca 3 meter. Her er det plass til både sofa og spisebord. Peisovn for lun og god varme i vinterhalvåret. Store vinduer og plassbygde bokhyller.
Bad:
Baderom fra ca. 1988. Flislagt gulv med varme og delvis flislagte vegger, forøvrig malte overflater på vegger. Overskap med høyglans fronter og servant med FM Mattsson ett-greps armatur. Speil samt belysning med stikkontakt på vegg. Frittstående toalett. Dusjnisje med dusjkabinett med skyvedør og Hansgrohe ett-greps armatur med hånddusj. Opplegg for vaskemaskin og dobbel stikkontakt på vegg. Avtrekksventil med vifte i himling. Malt overflate i himling. Delvis synlige vannrør av typen kobber, under servant. Avløpsrør av typen pvc. Inspeksjonsluke i innkassing på vegg, med tilgang til stoppekraner for røropplegg. Sprinkelhode er plassert i himling. Vaskemaskin følger leiligheten.
Kjøkken:
Gulvflater med originale tregulv, i lakket utførelse. Malte overflater på vegger. Kjøkkeninnredning med glatte fronter malt i 2020 og delvis integrerte hvitevarer. Overskap med belysning under og fritthengende ventilator med kullfilter. Heltre benkeplate med nedsenket skyllekum og oppvaskkum med Mora ett-greps armatur samt Siemens keramisk koketopp. Platekledning over benkeplate og dobbel stikkontakt på vegg. Innebygget Husqvarna komfyr og Siemens oppvaskmaskin. Frittstående Samsung kjøleskap med fryser. Malt overflate i himling. Delvis synlige vannrør av typen kobber, i benkeskap. Avløpsrør av typen pvc. Sprinkelhode er plassert på vegg, over dør. Alle hvitevarer på kjøkken følger leiligheten.
Hovedsoverom:
Flott soverom med god størrelse med fransk balkong og garderobeskap. Tregulv i lakket utførelse og malt stående veggpanel.
Soverom 2:
Inngang fra kjøkkenet. Fint rom med tregulv i lakket utførelse og malt stående veggpanel.
Elektrisk anlegg:
Elektrisk anlegg er hovedsakelig av typen åpent anlegg. Sikringsskap har automatsikringer. Skap er plassert i entre, på vegg mot felles trappeoppgang. Hovedsikring har 2 x 40 Amp.
VVS anlegg:
Vannrør av typen kobber. Delvis synlig på baderom og i kjøkkeninnredning. Inspeksjonsluke i innkassing på vegg på baderom, med tilgang til stoppekraner. Avløpsrør av typen pvc. Felles varmtvann. Leiligheten har sprinkleranlegg. Leiligheten har naturlig ventilasjon, mekanisk avtrekk fra
baderom og kullfilter på kjøkken. Røykvarsler tilkoblet sentralt brannvarslingsanlegg er plassert i himling i entre.
Brannsikring:
Leiligheten har røykvarsler tilkoblet sentralt brannvarslingsanlegg, ekstra røykvarslere og brannslukningsapparat. Leiligheten har i tillegg sprinkleranlegg og branntau.
Vinduer/dører:
Vinduer fra 1988 med trerammer har 2 lags glass. Fransk balkong fra 1989 med trerammer har 2 lags glass. Entredør av typen trefiber har brannklasse B-30 og lydklasse 25 dB.
Takhøyde:
Takhøyder er på tilfeldige steder oppmålt til: Entre og stue 3,04 m. Kjøkken, spisestue og soverom B 3,03 m. Soverom A 3,02 m. Baderom 2,47 m.

Oppvarming

Oppvarming med elektriske panelovner og varmekabel på baderom, kombinert med peis i spisestue/stue. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1895.
Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 17.08.1895, som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest.
Videre foreligger det nytt ekspedisjonsdokument på innredning/forandringer fra 19.09.1900
Fra 1977 foreligger det ferdigattest datert 28.09.1977 på innredning av w.c i 1-5.etg.
Det foreligger ferdigattest på vesentlig forandring fra 19.10.2000
Ferdigattest foreligger på bruksendring på kjeller til bolig.
Det foreligger godkjente tegninger ved utbedring av gården datert 23.09.1987 fra kommunen. Det er gjort følgende endringer i leiligheten:
- Soverom er etablert på opprinnelig kjøkken, og kjøkken er etablert på opprinnelig soverom vegg i vegg
- Badet er utvidet ved å benytte litt areal fra opprinnelig kjøkken
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
301/230/38/13:
08.12.1910 - Dokumentnr: 900715 - Erklæring/avtale
Best om vinduer med gjennomsiktig glass
Overført fra: Knr:0301 Gnr:230 Bnr:38
Gjelder denne registerenheten med flere
30.07.1956 - Dokumentnr: 311397 - Best om garasje/parkering
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: Knr:0301 Gnr:230 Bnr:38
Gjelder denne registerenheten med flere
18.01.1974 - Dokumentnr: 501024 - Bruksrett
Overført fra: Knr:0301 Gnr:230 Bnr:38
Gjelder denne registerenheten med flere
18.01.1974 - Dokumentnr: 501026 - Bruksrett
Overført fra: Knr:0301 Gnr:230 Bnr:38
Gjelder denne registerenheten med flere
18.01.1974 - Dokumentnr: 501027 - Bruksrett
Overført fra: Knr:0301 Gnr:230 Bnr:38
Gjelder denne registerenheten med flere
18.12.1974 - Dokumentnr: 523353 - Bruksrett
Overført fra: Knr:0301 Gnr:230 Bnr:38
Gjelder denne registerenheten med flere
31.12.1974 - Dokumentnr: 524273 - Bruksrett
Overført fra: Knr:0301 Gnr:230 Bnr:38
Gjelder denne registerenheten med flere
21.03.1977 - Dokumentnr: 505502 - Bruksrett
Overført fra: Knr:0301 Gnr:230 Bnr:38
Gjelder denne registerenheten med flere
19.10.1977 - Dokumentnr: 519636 - Bruksrett
Overført fra: Knr:0301 Gnr:230 Bnr:38
Gjelder denne registerenheten med flere
20.06.1980 - Dokumentnr: 511265 - Bruksrett
Overført fra: Knr:0301 Gnr:230 Bnr:38
Gjelder denne registerenheten med flere
04.11.1980 - Dokumentnr: 520294 - Bruksrett
Overført fra: Knr:0301 Gnr:230 Bnr:38
Gjelder denne registerenheten med flere
13.04.1981 - Dokumentnr: 503808 - Bruksrett
Overført fra: Knr:0301 Gnr:230 Bnr:38
Gjelder denne registerenheten med flere
30.04.1981 - Dokumentnr: 504295 - Bruksrett
Overført fra: Knr:0301 Gnr:230 Bnr:38
Gjelder denne registerenheten med flere
27.10.1981 - Dokumentnr: 510839 - Bruksrett
Overført fra: Knr:0301 Gnr:230 Bnr:38
Gjelder denne registerenheten med flere
25.02.1982 - Dokumentnr: 502267 - Bruksrett
Overført fra: Knr:0301 Gnr:230 Bnr:38
Gjelder denne registerenheten med flere
29.11.1982 - Dokumentnr: 512393 - Bruksrett
Overført fra: Knr:0301 Gnr:230 Bnr:38
Gjelder denne registerenheten med flere
13.01.2021 - Dokumentnr: 46502 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Eiendomsmegler Krogsveen AS
Org.nr: 950 007 613
Elektronisk innsendt
19.04.1983 - Dokumentnr: 504581 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 13
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 17/390
09.08.1989 - Dokumentnr: 52864 - Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel
Endret seksjon:
Snr: 13
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 73/1858
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 21 SEKSJONER
16.05.2002 - Dokumentnr: 31520 - Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel
Endret seksjon:
Snr: 13
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 73/1888
Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter.
Gjelder seksjon nr.4,8,12,16 og 20.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Diverse

Det er påvist noe fukt i kjeller - gammel bygård.
Cisterne lekker noe ned i toalettet.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten har en sentral og attraktiv beliggenhet på Tøyen/Enerhaugen med Botanisk hage, Tøyenparken og Grønlandsparken like ved. Parkens store og flotte grøntområder egner seg ypperlig for gå- eller løpeturer, tur med hunden, solbading og lek. Gatene rundt er fylt med et spennende mangfold av småbutikker, med et bredt utvalg av varer som skiller seg fra kjedebutikkenes mer standardiserte sortiment. Stort utvalg av kaféer og restauranter i nærområdet, enten for en rask lunsj, take away eller en større middag.
Innen kort gangavstand finner du blant annet Kiwi, Joker, Coop Extra og Rema 1000. Det gamle postkontoret på Tøyen senter har blitt til utestedet Postkontoret, med gode italienske pizzaer, stilfull bar og shuffleboard. Dette har allerede blitt en populær møteplass for folk på Tøyen. Du finner restauranter som Munks restaurant (thai) Anatolia (tyrkisk) og Brutus Vinbar. Sushirestauranten Wasabi sushi er alltid populær.
Grønnsakhandlerne på Grønland Basar kan også anbefales, her finnes også et av Vinmonopolets utsalg. Det er for øvrig kort vei til Grünerløkka, enten til fots eller med bysykkel. Her finner du et bredt tilbud av trivelige kafeer og spisesteder som Villa Paradiso (pizzarestaurant), Delicatessen (tapas), Mucho Mas (Mexicansk), Fru Hagen og Godt Brød. Her finnes det også et bra shoppingstrøk, barer, konserter og Ringen kino.
I tillegg til å bo i hovedstadens sentrum er det kort vei til flotte tur og rekreasjonsområder som Sørenga, Botanisk hage, Tøyenparken (Miniøya & Øyafestivalen), Middelalderparken, Ola narr, Sofienbergparken, Birkelunden og Kampen park.
Det er god dekning på offentlig kommunikasjon i umiddelbar nærhet. Buss 60 stopper ved Tøyen skole, og nr. 20 kan tas fra bensinstasjonen i Kjølberggata, eller i Finnmarkgata ved Munchmuseet. T-banen kan du ta fra Tøyen T-banestasjon, alle t-banens linjer stopper her.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Se vedlagt nabolagsprofil for oversikt over skoler og barnehager. Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 733 kvm som tilhører sameiet.
Felles tomt for sameiet opparbeidet med plenarealer,
diverse beplantning, prydbusker, sittegrupper, sykkelparkering og asfalterte arealer bestående av gangbaner.

Parkering

Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 5.400,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr. 900,- pr år. Motorsykkel og moped kr 2700,-, hydrogenbil og el-varebil er gratis, El-motorsykkel og el-moped kr 450,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig med tilhørende anlegg i henhold til reguleringsplan S-2819 datert 23.10.1985 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 23.10.1985.
Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn).
Nordøst for eiendommen, i Smedgata 25, foreligger det pågående byggesaker iht. Plan- og bygningsetatens hjemmeside:
- Saksnummer 202006115, riving av bygg.
- Saksnummer 202004557, ombygging og fasadeendring av eksisterende bygg og oppføring av nybygg.
- Saksnummer 202008734, ombygging og fasadeendring av eksisterende bygg og oppføring av nybygg.
- Saksnummer 202008741, oppføring av nybygg planlagt til 4 etasjer + kjeller og takterrasse.
Byggeaktivitet kan medføre noe støy. Ta kontakt med megler for mer info.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Avsetning vedlikehold, nedbetaling av fellesgjeld, felles bygningsforsikring, kommunale avgifter, bredbånd, forretningsførsel og vaktmestertjenester.

Kommunale utgifter

Fellesutgiftene er kr 2 994,- pr. mnd. og inkluderer: Avsetning vedlikehold, nedbetaling av fellesgjeld, felles bygningsforsikring, kommunale avgifter, bredbånd, forretningsførsel og vaktmestertjenester. .
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i sameier og borettslag i forhold til de faktiske utgifter og ble sist justert 3% fra 1.januar 2021.
Fordeling av felleskostnadene:
Felleskostnader kr 2.455,-
Avsetning vedlikehold kr 242,-
Renter lån kr 157,-
Avdrag lån kr 140,-
Det er eiendomsskatt i Oslo kommune, denne boligen betalte ikke eiendomsskatt i 2020. Skattesatsen i Oslo kommune er fastsatt til 3 promille for 2020 og det er vedtatt et bunnfradrag på 4 millioner kroner. Megler har ikke fått opplyst at det er eiendomsskatt på eiendommen, men basert på eiendommens ligningsverdi vil ikke denne eiendommen vil få eiendomsskatt for 2020 dersom boligen benyttes som primærbolig. Ta kontakt med Eiendomsskattekontoret for nærmere informasjon om beregning av avgiftsgrunnlag og eiendomsskatten.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 8.000,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Homenet som leverandør av internett og kabel-tv og har avgift som er inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1 096 905,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 3 948 858,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Boligen betaler p.t ikke eiendommskatt.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 46.958,- pr. 31.12.2019.
Andel fellesgjeld er kr 58.381,- pr. 07.01.2021
Total fellesgjeld for sameiet er kr 1.509.910,- pr. 07.01.2021 og lånevilkårene er:
Rentebetingelser: 3,25%
Lånets løpetid: 30.12.2019-30.06.2044
Terminer: 4 terminer pr år
Sameiet har ikke individuell nedbetalingsordning (IN-ordning) på fellesgjelden.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 5.082.223,- .
Av dette beløpet utgjør kr 58 381,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 7.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Mari Jøraholmen Gjefsen og Mads Jøraholmen Gjefsen

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sameiet Enerhaugplassen 4, med sameiebrøk 73/1858.
Sameiet består av 21 seksjoner.
Forretningsfører er USBL, tlf. 22 98 38 00
Vaktmesteravtale
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt så lenge det ikke er til sjenanse for andre beboere.
Foretatt påkostninger det siste året:
• Utredning av råte i B-oppgangens kjeller
• Installasjon av automatiske dørlukkere i A-oppgangen
• Ferdigstilling av vanntåkeanlegg
• Oppsigelse av vaktmester
• Befaring på tilstand av soil-rør og luftekanaler
• Nytt, elektronisk HMS-skjema
• Utbedring av brannfarlig sot-luke
• Innhenting av tilbud for ny port-telefon
• Gjort gammel port-telefon operativ igjen
• Refinansiering av lån, med gunstigere rente og lengre betalingstid
Planlagte påkostninger:
Etter at brannsikringen av gården er utført, ser styret en rekke tiltak som ønskelig å få igangsatt den kommende styreperioden:
• Begynne renovering av fasade (eventuelt gjøre hastetiltak på skader)
• Automatisere alle utelys med sensor
• Installere ny porttelefon
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning)
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I de tilfeller hvor det er utstedt et våtromsbevis har kjøper våtromsdekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura fro Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1 % av salgssummen.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 15.000,-
Visninger: kr 2.000,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 49-0115/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Kolbotn
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR49.20115

Dato

Sist oppdatert: 12. oktober 2021 kl. 15:03

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.