Solgt: 7 700 000 kr

Vestlia 7 E

7 950 000 kr
96 m²
2 soverom
Lys og hyggelig stue med flott utsikt
Trond Ødegård
Presenteres av
Trond Ødegård
Nordstrand/Ljan
Innholdsrik selveierleilighet med overbygget terrasse, fantastisk fjordutsikt, heis og garasje
 • Prisantydning
  7 950 000 kr
 • Omkostninger
  205 532 kr
 • Totalpris
  7 905 532 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  2007
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  96 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 727 kr
 • Energimerke
  Rød E

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Solrik og pen utsiktsleilighet fra 2007 med en unik nærhet til fjorden. Usjenert beliggende, uten gjenboere, og med en fantastisk utsikt over fjorden og øyene, samt inn mot sentrum. Lys og velholdt leilighet med en god planløsning som inneholder bl.a. 2 soverom, 2 bad, stue og kjøkken med vinduer fra gulv til tak som fremhever den flotte utsikten. Vestvendt overbygget terrassepå ca. 13 kvm, heis og garasje.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Vestlia 7 E, 1169 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 194, bruksnummer 695, seksjonsnummer 3

Innhold

Totalt bruttoareal: 113 kvm
Totalt bruksareal: 101 kvm
Totalt primærrom: 96 kvm
Bruksareal:
Leilighet 101 kvm
Primærrom:
Leilighet:
3. etasje 96 kvm: Entre/gang, dusjbad/wc, bad, 2 soverom, omkledningsrom, stue/kjøkken
Sekundærrom:
Leilighet:
3. etasje 5 kvm: Bod/teknisk rom
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 30.01.2020 utført av Finn Halvor Bjørntvedt.

Byggemåte

Leilighetsbygg som iht. boligsalgsrapport oppført i betong-, mur- og trekonstruksjoner. Betongsåle, antar fundamentert til komprimerte steinmasser. Grunnmur i betong. Etasjeskillere av støpte dekker. Yttervegger med liggende kledning. Vinduer og terrassedører med isolerglass.
Flatt tak i som er tekket med papp/folie.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på.
Leiligheten har stort sett standard fra byggeår. Det fremkommer kun tilstandsgrad 1 i tilstandsrapporten.
Selgere er arvinger og har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Solrik selveierleilighet med unik nærhet til fjorden. Praktfull utsikt over fjorden, øyene og inn mot sentrum. Leiligheten ligger usjenert uten innsyn og gjenboere.
En pen og velholdt leilighet med en romslig og praktisk planløsning. Leilighetens standard er fra byggeåret 2007, med parkett på gulvene, foruten badene som er flislagte. Gulvvarme i alle rom, bortsett fra i soverommene. Flislagte vegger på badene, mens øvrige veggflater er malte. Himlinger med malte elementer/malte flater. Nåværende eier overtok leiligheten i 2017 og fikk utført noe ombygninger/oppgraderinger, som i hovedtrekk bestod av:
Opprinnelig kjøkken ble ominnredet, avdelt til soverom og ny kjøkkeninnredning med integrerte hvitevarer ble montert i åpen løsning i stuen - slik at leiligheten i dag er 3-roms leilighet. I opprinnelig separat toalett ble det montert dusjkabinett og rommet er endret til: dusjbad/wc med dusjkabinett. Forøvrig har leiligheten stort sett sine opprinnelige flater og utstyr.
Trappefri adkomst med heis fra felles inngangsparti til leiligheten.
Leiligheten inneholder entré/gang med praktisk skyvedørsgarderobe, 2 soverom, 2 bad og stue/spisestue med åpen kjøkkenløsning. Egen bod på 5,5 kvm rett utenfor inngangsdøren til leiligheten. Varmtvannsbereden og vaskesøyle er plassert i boden, samt at det er sluk i gulvet.
2 romslige soverom med god plass til garderobeskap. Hovedsoverommet er ekstra romslig, og har direkte adkomst til et eget stort bad og omkledningsrom/bod.
Badet i tilknytning til hovedsoverommet med Heldekkende servant, underskap, speilskap, veggmontert wc og dusjhjørne med svingbare dusjdører. Installert dusjautomat.
Badet i tilknytning til gangen med gulvvarme, med heldekkende servant, underskap, speilskap, veggmontert wc og dusjkabinett. Opprinnelig var dette separat toalett uten gulvsluk - hvor det senere har blitt montert dusjkabinett, som er tilkoblet avløpsrør under servant
Kjøkken i åpen løsning med stor kjøkkeninnredning som gir rikelig med skapplass. Kjøkkeninnredning med malte, profilerte fronter. Nedfelt kjøkkenbeslag i granitt benkeplate.
Avtrekksvifte og fliser over benken. Integrert koketopp, stekeovn, oppvaskmaskin, kjøle- og fryseskskap. I 2017 ble det montert ny kjøkkeninnredning med integrerte hvitevarer. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.
Lys stue/spisestue med store glassflater i hele vestveggen som fremhever den fantastiske utsikten. Ingen gjenboere og en unik og uhindret utsikt over fjorden.
Fra stuen er det utgang til overbygget terrasse på ca 13 kvm. med downlights. Motorisert terrassemarkise.
Utvendige, motoriserte screens ved vestvendte vinduer. Sentralstøvsuger med aggregat plassert i bod. Garderobenisje i entre/gang. Garderobeskap i 1 soverom.
Skyvedørsgarderobe i 1 soverom
Se tilstandsrapport datert 03.03.2020 og selgers egenerklæring for nærmere informasjon om eiendommens standard.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med varmekabler i alle rom, bortsett fra på soverommene.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

et foreligger ferdigattest på eiendommen datert 23.02.2010.
Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt.
Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
301/194/695/3:
14.06.1971 - Dokumentnr: 10277 - Best. om vann/kloakkledn.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Dok. tgl. m/dbnr. 10277 - 10278.
Overført fra: Knr:0301 Gnr:194 Bnr:695
Gjelder denne registerenheten med flere
22.06.2005 - Dokumentnr: 39530 - Erklæring/avtale
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr.-
Ljabruveien godkjennes inntil videre i sin nåværende bredde.
Forpliktelse til å overdra vederlagsfritt den nødvendige
veigrunn til Oslo Kommune
Med flere bestemmelser
Overført fra: Knr:0301 Gnr:194 Bnr:695
Gjelder denne registerenheten med flere
19.06.2006 - Dokumentnr: 287111 - Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:194 Bnr:2
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:194 Bnr:693
Bestemmelse om parkering
kan ikke slettet uten samtykke fra rettighetshaver.
Overført fra: Knr:0301 Gnr:194 Bnr:695
Gjelder denne registerenheten med flere
19.10.2007 - Dokumentnr: 842602 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 3
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 102/1346

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Diverse

Eiendommen inngår i et dødsbo hvor arvingene er selgere. Arvingene har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Solrikt beliggende, uten gjenboere, og med en unik nærhet og utsikt til fjorden. Leiligheten ligger vestvendt, med fantastisk fjordutsikt fra oppholdsrommene og terrassen. På den usjenerte terrassen kan du nyte solen fra ettermiddagen til den går ned, mens du betrakter den fantastiske utsikten over fjorden og øyene, samt mot Nesodden og inn mot sentrum. Når du betrakter utsikten kan det virke som du bor uendelig langt fra byen, men den er faktisk bare en rask kjøre- eller togtur unna. Togstasjonen ligger få minutter unna, og gjør transporten inn til sentrum rask og enkel.
Meget kort vei til privat badeplass på Ljansbadet ved innmelding i Ljans Vel. Vellet har også egen båtforening med mulighet for leie av bøye/båtplass hvis ledig. Ved siden av Ljansbadet ligger også en av byens offentlige strender, Katten. Siksakveien (gangsti fra hjørnet av Vestlia/Ljabruveien) ned til Mossveien og gangvei under Mosseveien, forenkler adkomsten til fjorden.
Skibakke, idrettsanlegg og tennisbane i nærmiljøet, samt store og frodige friområder med flotte tur- og rekreasjonsmuligheter langs Ljanselven og rundt Hvervenbukta.
Nærhet til Ljans lokale matbutikk, på hjørnet av Herregårdsveien og Gladvollveien. Gangavstand, alternativt noen få minutters kjøring med bil, til servicetilbud på Sæter. Sæter er under utvikling og vil i løpet av få år kunne tilby mange nye tjenestetilbud og butikker. En kort kjøretur unna finner man også bl.a. Holtet og Lambertseter Senter. På Holtet finner man den populære delikatessebutikken Jacobs og Åpent Bakeri, mens Lambertseter Senter kan by på et rikelig utvalg av butikker og spisesteder, samt Vinmonopolet, bibliotek og Symra Kino.
Umiddelbar nærhet til Ljan togstasjon (toget tar kun ca. 8 min. til Oslo S) og buss i Ljabruveien.
(Se www.ruter.no for rutetider)
Et mangfold av tilbud i lokale idrettslag og foreninger, som f.eks.:
Nærhet til områdets lokale alpinbakke, Sloreåsen, samt kort vei til fotballbaner i Herregårdsveien og tennisanlegg i Peder Holters vei.
Nordstrand IF på "Niffen" med håndballhall og fotballbane med kunstgress. Nordstrand IF har et stort miljø for håndball og fotball for barn i alle aldre.
Nordstrand tennisklubb (NTK) med uteanlegg i Seterveien og tennishall ved Nordseter skole i Ekebergveien.
Ekebergsletta med flotte turområder, lysløype, idrettsanlegg, tennisbaner, minigolfbane, ridesenter, store friområder, Ekebergresturanten m.m.
Treningsstudio: Evo på Sæter, BestHelse på Holtet, samt to Elixia sentre og Fresh Fitness på Lambertseter.

Adkomst

Vestlia er en liten blindvei fra Ljabruveien. Følg Vestlia til nr. 7 E. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Flere private og offentlige barnehager i området.
Iflg. utdanningsetaten sogner eiendommen til Ljan skole. Få minutters gange og lite trafikkert skolevei da det er gjennomgang (stengt for gjennomkjøring) i Vestlia.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 3.640 kvm som tilhører sameiet. Pent opparbeidet tomt med gressplen og beplantning. Felles takterrasse. Asfaltert adkomstvei og varmekabel i nedkjørsel.

Parkering

Leiligheten disponerer 1 garasjeplass. Gjesteparkering på oppmerkede plasser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat stikkvei med felles vedlikeholdsansvar for sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan med tilhørende reguleringsbestemmelser S-4645 datert 11.06.2012.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Fellesutgiftene er kr 3.727,- pr. mnd. og inkluderer: Ordinære fellskostnader etter eierbrøk, garasjeleie og avsetning til vedlikeholsfond.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og ble sist justert 01.01.2020.
Skattesatsen i Oslo kommune er fastsatt til 3 promille for 2019 og det er vedtatt et bunnfradrag på 4,6 millioner kroner. Megler har ikke fått opplyst at det er eiendomsskatt på eiendommen , men basert på eiendommens ligningsverdi antas det at denne eiendommen vil få eiendomsskatt på ca kr.118 for 2019 dersom boligen benyttes som primærbolig. Ta kontakt med Eiendomsskattekontoret for nærmere informasjon om beregning av avgiftsgrunnlag og eiendomsskatten.
Selger har ikke bebodd eiendommen og har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen.
Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1.449.815,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr. 5.219.334,-. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2018.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.
- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 5.560,-.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 8.155.532,-.
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 9.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

camilla myhre, Stian Knai Samuelsen og Henriette Knai Haugen

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Ljanchausséen Panorama sameie, med sameiebrøk 102/1346.
Sameiet består av 12 boligseksjoner.
Forretningsfører er Enqvist Eiendomsdrift AS, tlf. 22 80 95 97
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt etter godkjennelse fra styret. Dyreeier skal følge de fastsatte regler i husordensreglene.
Sameiet praktiserer det slik at de enkelte seksjoner benytter 1 garasjeplass hver, uten at det er særskilt bruksrett til dette arealet gjennom seksjoneringsbegjæring og/eller sameieavtale.
Foretatt påkostninger de senere år:
2014:
-Service på garasjeporter.
-Merket opp parkeringsplassene.
-Etablert steintrapper på nedre del av stien mot Mosseveien.
Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,8% av salgssummen.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 4.550,-
Markedspakke: kr 16.250,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Eksklusiv salgsoppgave: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 44-0298/19
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nordstrand
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR44.19298

Dato

Sist oppdatert: 15. desember 2020 kl. 11:30

Dokumenter

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.