Solgt: 3 750 000 kr

Tyristubben 23

3 790 000 kr
187 m²
3 soverom
Åmot
Pen enebolig med lekkert påkostet kjøkken og flott stue - Utleiemuligheter i deler av underetasjen med egen inngang
 • Prisantydning
  3 790 000 kr
 • Omkostninger
  96 092 kr
 • Totalpris
  3 846 092 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1980
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  187 m²
 • Bruksareal
  187 m²
 • Tomteareal
  766 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig med utleiedel
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Pen enebolig over to etasjer. Deler av underetasjen består av en hybelleilighet med utleiemuligheter. Leiligheten leies ikke ut i dag. Selger opplyser at leiligheten har blitt utleid for 8.000 kr pr.mnd tidligere. Utleiedelen utgjør 51,5 BRA.
Det ble gjort betydelige oppgraderinger i 2015 med blant annet et helt nytt lekkert kjøkken med integrerte hvitevarer fra Miele. Flott moderne stue med koselig vedovn rett ved spisestuen. Boligen holder en gjennomgående god standard og har to soverom oppe i 1.etasje, samt ett soverom nede i leiligheten. To nydelige terrasser med gode solforhold og en pen opparbeidet hage.
Her vil du bo i et rolig og barnevennlig område med kort vei til barnehage, skoler, busstopp og flere treningsmuligheter. Åmot sentrum ligger ca 5 minutter unna.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Tyristubben 23, 3340 ÅMOT
Kommunenummer 3047, gårdsnummer 48, bruksnummer 174

Innhold

Boligen er over to etasjer. Hoveddelen er består av hele 1.etasje og deler av underetasjen.
Totalt bruttoareal: 212 kvm
Totalt bruksareal: 187 kvm
Totalt primærrom: 187 kvm
Primærrom:
Hoveddel:
1.etasje: Entre, stue, kjøkken, soveromsgang, bad og 2 soverom.: 99 kvm
Underetasje: Kjellergang/kontor, hobbyrom og vaskerom. 36,5 kvm
Leiligheten har egen inngang og inneholder:
Gang, bad, soverom, stue, kjøkken og vaskerom.: 51,5 kvm
Dobbel garasje.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 02.03.2020 utført av Tom Gaathaug. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er i henhold til tilstandsrapport oppført på Lecagrunnmur. Yttervegger i bindingsverk med utvendig liggende trekledning. Etasjeskillere i trebjelkelag. Vinduer i 2-lags glass. Produksjonsår 1980. 3 kjellervinduer på sydvegg er byttet i 2018-2019 til nye 3-lags vinduer. Ytterdør og balkongdør fra 2015. Yttertaket har saltaksform og tekket med betongtakstein.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på og det er satt ulike tilstandsgrader (TG) for å angi eventuelle byggetekniske avvik. TG2 betyr at det er avdekket vesentlige avvik fra dagens byggetekniske krav og kan være satt på grunn av alder, slitasje eller dårlig stand, mens TG3 betyr at det er avdekket store eller alvorlige avvik. For denne boligen er det ikke angitt TG3 på noen av bygningsdelene, men flere områder har fått TG2. Takstingeniøren fra Buskerud Byggrådgivning har vurdert eiendommen og påpeker i sin rapport at det er registrert en fugeriss på gulvet i dusjhjørne på badet i hoveddelen. Ved fuktsøkt indikeres noe høyere fukt rundt sluk og på vegg under blandebatteri i dusjsonen. Med tanke på riss i fugene og utslag ved fuktsøk, må det påberegnes utbedring av badet. Badet i leiligheten er fra byggeår og bærer preg av alder og slitasje. Badet fungerer som det er uten umiddelbart behov for utbedringer, men oppgradering bør påberegnes. Det mangler også håndløper på vegg i trappenedgang og barnesikring i trinn. Trappenedgangen tilfredstiller dermed ikke krav til barnesikker utførelse. Selger nevner i egenerklæringen at det ved noen anledninger drypper litt fra sisterne ved nedtrekk av toalett. Det blir også nevnt noe om en svank i gulv på terrassen, her er det gjort tiltak for utbedring slik at vannet forsvinner i drenering.
Det er montert waterguard i kjøkkenbenk, samt i vaskerom i hybel da dette rommet er uten sluk. Det meste av elanlegger er skiftet ut samt nye sikringsskap i hoveddel og hybellelilighet. Eier har utført alle elarbeider selv og er elektriker.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Moderniseringer og påkostninger

Boligen ble vesentlig oppgradert i 2015. Det ene soverommet har blitt fjernet til fordel for et stort, lekkert og påkostet kjøkken med kvalitets hvitevarer fra Miele. Integrert komfyr og dampovn, mikrobølgeovn, kjøleskap, fryseskap og oppvaskmaskin med moderne touch funksjon for å åpne maskinen. Det er montert ny og lekker peis ved spisestuen.

Standard

Pen enebolig over to plan som holder en gjennomgående god standard. Boligen ble modernisert i 2015 med nytt, lekkert og påkostet kjøkken og en lekker stue. Åpen entre med trappenedgang til underetasjen. Ny og koselig vedovn i spisestuen. Direkte utgang fra kjøkken/spistestue til en stor, flislagt, sjermet og solrik terrasse. Det ble montert nytt sikringsskap i hoveddelen i 2018 og i leiligheten i 2015. Huset og garasjen ble beiset utvendig i 2019. Terrassen ved inngangspartiet ble bygget i 2009, men er ikke byggesøkt. Terrassen på andre siden av huset ble oppgradert i 2012, med støpt dekke og flislagt gulv. Det ble i 2018 montert nye utvendige persienner av god kvalitet fra Markisemannen på 9 vinduer samt innvendige persienner på stuevinduene ut mot terrassen. Det ble byttet inngangsdør og terrassedør i 2015. Lampen som henger fra taket over spisestuen medfølger ikke handelen. Trådbasert Waterguard som stopper vannet ved hovedkran. Det er montert vannlekasjefølere i kjøkkeninnredningen både i hoveddelen og i leiligheten og inne på vaskerommet i leiligheten. Det er brannsentral med totalt 8 seriekoblede trådbaserte brannvarslere i boligen fordelt over hoveddel og leilighet, hvorav 3 av disse er med sirener. Montert koketoppvarsler på kjøkkenet i hoveddelen med utkobling av sikringskurs. Det er brannvarsler i sikringsskap i boligen med utkobling av hovedsikring. SG kvalitets LED belysning i store deler av boligen.
Overflater i boligen:
Laminat på gulv, med gulvvarme i stue/kjøkken, hall og soveromsgang. Fliser på gulv i entre og på bad. Betong på gulv på bod/vaskerom. Malte flater på vegger og pussede murvegger på bod/vaskrom. Takess i himling i 1.etasje og malte flater og mdf panel i himling i u.etasjen.
Kjøkken:
Kjøkken pusset opp i 2015 med ny kjøkkeninnredning og oppgradering av overflater. Malte skrog og malte heltre fronter. Foliert benkeplate. Det er installert Waterguard i benk. Det er satt inn nye kvalitets hvitevarer fra Miele. Integrert komfyr og dampovn, mikrobølgeovn, kjøleskap, fryseskap og oppvaskmaskin med touch funksjon. Induksjonstopp, avtrekksvifte, 2 varmeskuffer. Flere vannstråle funksjoner fra blandebatteriet.
Bad:
Dusjhjørne, gulvmontert wc, baderomsinnredning med servant og opplegg for vaskemaskin. Gulvvarme.
Stue:
Lekker stue som ble modernisert i 2015 med moderne fargevalg. Koselig tv-krok og nydelig vedovn rett ved spisestuen. Det er malt med kalkmaling på veggen rundt vedovnen som gir et flott preg på stuen. Direkte utgang til terrassen fra stue/kjøkken.
Soverom:
To romslige soverom i 1.etasje med god skapplass på begge rommene.
Standard i Leiligheten:
Stue, gang, soverom og vaskerommet ble pusset opp i 2011. Da ble det også lagt varmekabler i gangen og inne på vaskerommet.
Vinylbelegg på gulvet inne på badet og våtromsplater på veggene. Varmekabler i gulv.

Oppvarming

Elektrisk gulvvarme på bad, entre, soveromsgang, stue og kjøkken. Vedfyring fra ny peis som ble montert i 2015 ved spisestuen. Nede i leiligheten er det lagt varmekabler i gangen, stuen, på vaskerommet og inne på badet.
Det finnes en nedgravd oljetank på eiendommen. Selger opplyser om at denne skal være tom. Parafinovn med opplegg er fjernet. Det er innført forbud mot oppvarming av boliger med fossil olje eller parafin fra 2020. Vi gjør derfor oppmerksom på at det kan komme pålegg for eiendommer med oljetank/parafintank om at tanken må fjernes og erstattes med miljøvennlige alternativ, alternativt tømmes/spyles/plomberes. Kjøper overtar ansvaret og evt. økonomiske følger av dette. For utfyllende informasjon, se www.oljefri.no.»
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 20.03.1980. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det er gjort noen endringer etter at ferdigattesten ble gitt. Ved oppussing av kjøkken ble en vegg revet og det minste soverommet ble fjernet til fordel for et større kjøkken. Det ble fjernet en vegg i underetasjen som var et skille mellom en liten bod og gangen. Dette rommet benyttes i dag som et kontor. Det har blitt fjernet en vegg mellom bod og vaskerom i hoveddelen. Dette rommet kan brukes om et vaskerom. Veggen mellom to boder i leiligheten er fjernet og rommet brukes i dag som en bod. Rommene beskrives nærmere i tilstandsrapporten.
Innredning av rommene er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Vaskerommet i leiligheten har ikke sluk og tilfredstiller ikke dagens krav til våtrom. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
3047/48/174:
12.11.1979 - Dokumentnr: 9789 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3047 Gnr:48 Bnr:126
01.01.2020 - Dokumentnr: 1827062 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0623 Gnr:48 Bnr:174
27.02.2020 - Dokumentnr: 2161666 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Eiendomsmegler Krogsveen AS
Org.nr: 950 007 613
Elektronisk innsendt
12.11.1979 - Dokumentnr: 9789 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3047 Gnr:48 Bnr:126
01.01.2020 - Dokumentnr: 1827062 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0623 Gnr:48 Bnr:174

Eventuell adgang til utleie

Utleieenheten er godkjent som separat boenhet, og kan lovlig leies ut.
Det gjøres oppmerksom på at er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er ikke gjennomført radonmåling på denne boligen.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger fint til i Åmot i et rolig og barnevennlig område. Kort vei til både skole og barnehage. Det er ca 5 minutter med bil til Rema 1000, Meny og Kiwi i Åmot sentrum. Åmot sentrum har de fleste servicetilbud, det kan nevnes blant annet klesbutikker, interiørforretninger, apotek, frisørsalonger og lignende.
Kun 8 minutters gange til Gym 2000. Gode fotballmuligheter på stor og flott kunstgressbane i Åmot sentrum. Kun 7 minutter med bil til herlige Furumobadet, hvor hele familien kan kose seg. Furumoene med flotte turområder. Skøytebane og skiløyper på vinterhalvåret. Ikke langt unna ligger Vikersundbakken, verdens største skiflyvningsbakke med årlige arrangementer. Er du treningsglad kan du prøve deg opp alle 1078 trappetrinnene ved siden av bakken, en god treningsøkt med flott utsikt fra toppen utover hele Modum. Kort vei til Blåfarveverket med blant annet barnas bondegård og nydelige vafler, et flott sted hvor hele familien kan kose seg. Rett ved ligger også Koboltgruvene som inviterer til fine gruveturer for hele familien.
Flotte turmuligheter sommer som vinter i bygda og Finnemarka/Flannumsmarka og Holleia. Gangvei hele veien både til Vikersund og Åmot. Flott gangsti langs Drammenselva og Skredsvikmoen. Fin badeplass på Bergsjø, her er det også muligheter for båt.
Busstopp ca 5 minutter fra eiendommen med gode avganger mot Vikersund og Hokksund/Drammen. Kun 15 minutter til Hokksund. Fra Hokksund er det gode togforbindelser med avganger hver time mot Kongsberg og Drammen/Oslo/Gardermoen. Det er kun 1 time og 40 minutter med bil til Oslo Airport Gardermoen.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
Mælumenga barnehage - 2,2 km
Skredsvikmoen barnehage - 2,6 km
Bårudåsen foreldrelagsbarnehage - 2,9 km
Skoler:
Stalsberg skole (1-7klasse) - 2,3 km
Søndre Modum ungdomsskole (8-10klasse) - 2,7 km
Buskerud Videregående skole - 2,7 km
Eiker videregående skole - 18,1 km

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 766 kvm.
Pent opparbeidet tomt med hekk og plen. Asfaltert gårdsplass og noe belegningsstein fra garasje til terrasse.

Parkering

Parkering i dobbel garasje og ellers god plass på egen gårdsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til frittliggende småhusbebyggelse i henhold til reguleringsplan for Skalstad datert 24.06.02 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Gebyr for vann og avløp utgjør kr 8.373,-. Det er montert vannmåler og avgiften vil variere med forbruket.
Årsgebyret for renovasjon utgjør 3.539kr og fordeles over to terminer.
Kostnader i forbindelse med feiing/tilsyn kommer i tillegg.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca 16.000 kr pr år i hoveddelen og ca 10.000 kr pr år i leiligheten.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 8.402,-.
Velavgift er kr 300 pr. år(frivillig).
Boligen er tilknyttet Modum Kabel TV som leverandør av kabel-tv og har avgift på 499,- pr mnd.
Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 768.325,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 2.765.968,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.886.092
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 14.300,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.500,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,18 av salgssummen.
Minimumsvederlag: 44.500,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 3.125,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 19-0015/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Hokksund
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR19.2015

Dato

Sist oppdatert: 24. juli 2020 kl. 07:55

Dokumenter

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
Flyttehjelp

La oss ta jobben for deg

Ikke stress med flyttevask, pakking, lagring og transport. Vi fikser alt for deg! Helt enkelt.
Finn ut mer

Sjekk din boligverdi!

Bare tast inn adressen din og få svaret med en gang! Enkelt, raskt og helt gratis.