Solgt: 2 650 000 kr

Homledalsvegen 50

2 750 000 kr
137 m²
4 soverom
Velkommen til Homledalsvegen 50 - landlig og sentralt
Nannestad
Enebolig med nyere kjøkken og bad fra 2018, 4 soverom og terrasse på 38 kvm | Kort vei til Oslo Lufthavn og Jessheim!

Selges med verdibevis

4 års garanti på deler av boligen.
 • Prisantydning
  2 750 000 kr
 • Omkostninger
  70 092 kr
 • Totalpris
  2 720 092 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1950
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  137 m²
 • Bruksareal
  188 m²
 • Tomteareal
  1 180,1 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Gul G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Homledalsvegen 50 er en familievennlig enebolig beliggende i et landlig og rolig boområde i Homledalen ca. 5 min fra Nannestad sentrum. Her bor man tilbaketrukket til, samtidig som det er korte avstander til det meste. Nannestad sentrum, Jessheim og Oslo Lufthavn ligger kun en kort kjøretur unna og området byr ellers på gode turmuligheter.
Boligen er oppusset i 2018 med bl.a. nytt kjøkken og delvis flislagt bad(med våtromsbevis), gulvflater med laminat og det er montert varmepumpe. Boligen rommer ellers 4 gode soverom, luftig stue, delvis separat spisestue og uinnredet kjelleretasje med boder. Sydvestvent terrasse på ca. 38 kvm byr på god plass for grilldager. Biloppstillingsplasser på egen gårdsplass. Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Homledalsvegen 50 , 2030 NANNESTAD
Kommunenummer 3036, gårdsnummer 13, bruksnummer 23, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 188 kvm
Totalt primærrom: 137 kvm
Bruksareal:
Enebolig 188 kvm
Primærrom:
1. etasje 95 kvm: Vindfang, gang/trapperom, stue, spisestue, kjøkken, bad og soverom
2. etasje 42 kvm: Trapperom/gang, 3 soverom og garderobe
Sekundærrom:
U. etasje 49 kvm: Trapperom/bod og 2 boder
2. etasje 2 kvm: Innvendig bod
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 12.11.2021 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i tre.
Boligen ble oppført i 1950 og tilbygget i 1997. Gulvflater i U.etasje av mur/grus og etasjeskillere av tre. Yttervegger og bærende konstruksjoner av grunnmur og bindingsverkskonstruksjon, utvendige fasader er kledd med beiset trepanel. Takkonstruksjon av tre i saltak samt pulttaks form utvendig tekket med betongtakstein og platekledning av metall.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på.
Følgende har fått tilstandsgrad 2(TG2):
- Overflater gulv på kjøkken og øvrige rom. TG2 gjelder kun stedvis knirk i gulv, spesielt ved dør på soverom B.
- Ventilasjon(kun for p-rom) og overflater på vegger i rom under terreng(underetasje). Klaffventiler stedvis i vegg, usikker tilluftsløsning. Anbefaler med kontrollerbar ventiler. Det er registrert stedvise sprekker på yttervegger i u.etasje, spesielt ved krypkjeller. Ytterligere undersøkelser anbefaler.
- Inspeksjon av krypekjeller. Ved utvendig inspeksjon kommenterer takstmann at ventilering ikke kan bekreftes å være tilstrekkelig. Ved innvendig inspeksjon kommenterer takstmann at det ikke er etablert fuktsperre mot grunn. Krypekjelleren har stedvis symptomer som tyder på forhøyet fuktighet. Underside av bjelkelag bør tettes bedre (vindsperre eller platekledning bør monteres). Ytterligere undersøkelser anbefales.
- Innvendige trapper. Håndrekke skal monteres på begge sider på trappeløp.
- Varmtvannsbereder. Det ble observert drypplekkasje fra sikkerhetsventil. Det er behov for tiltak.
- Vinduer og terrassedør. TG grunnet alder og slitasje.
- Deler av yttertak. Tekking(undertak, lekter og yttertekking) og takgjennomføringer samt beslag, renner, nedløp og snøfangere. Slitasjegraden på tekkingen (ink. undertak og lekter) er stedvis slik at det vurderes at tekkingen har passert mer enn 50 % av anbefalt brukstid. Dette begrunnes med taktekkingens alder. Restlevetiden er derfor usikker. Takgjennomføringer med tettedetaljer vurderes ikke å være slik at lekkasjer kan utelukkes. Vindskier, toppbord og beslag har høy slitasjegrad, og funksjonaliteten er derfor lav.
- Grunnmur. Det registreres riss/sprekker på grunnmur, spesielt ved krypkjeller. Ytterligere undersøkelser anbefales.
- Fuktmerker i underetasje. Krypkjelleren har stedvis symptomer som tyder på forhøyet fuktighet. Til informasjon skyldes dette trolig kapillært oppsug fra grunn (fuktvandring gjennom gulv). Krypromsavfukter anbefales.
- Vann- og avløpsledninger. Utvendige avløpsrør har en alder/tilstand som tilsier at anbefalt brukstid er redusert/usikker restlevetid. Dokumentasjon vedrørende avløpssystemets tilstand er ikke fremlagt
Takstmann kommenterer videre:
- Det ble observert spor etter aktivitet av gnagere på kryploft i loftsetasje. Uvisst omfang. Ytterligere undersøkelser anbefales.
- Det er målt skjevheter på soverom B og på soverom C utover 10 millimeter innenfor 2 meter. Det gis derfor TG 2. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 16 mm på soverom B og 14 mm på soverom C. Målingene er foretatt i en eldre bygning og bør ses i den sammenheng. Skjevheter er mer påregnelige i eldre bygninger enn i nye.
- TG2 er gitt for enkelte mindre råteskader på utvendig kledning, under utedel for varmepumpe.
Selger opplyser videre:
- Avretting av gulv, fliselagt og nye varmekabler på bad. Utført av Østlandet Keramiske/Dal Elektriske.
- Membran og gulv avretting i 2018. Utført av Østlandet Keramiske.
- Oppgradert avløpsrør og vannrør til kjøkken og bad. Utført av rørlegger med fagbrev(vennetjeneste).
- Fuktmerker på vegg etter utgraving av jord i kjeller.
- Det er sprekk der jeg slo hull i veggen for å få ut jorden ifra kjeller.
- Har vært en og annen mus inne på loft/bod.
- Revet gammel terrasse og bygd ny. Terrassen er bygd av ufaglærte.
- Byttet ventilator og rør til avtrekksvifte på kjøkken.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Homledalsvegen 50 er en familievennlig enebolig beliggende i et landlig og rolig boområde i Homledalen ca. 5 min fra Nannestad sentrum. Boligen er oppusset i 2018 med bl.a. nytt kjøkken og delvis flislagt bad(med våtromsbevis), gulvflater med laminat og det er montert varmepumpe. Biloppstillingsplasser på egen gårdsplass.
Entré
Det er adkomst til boligen via overbygget inngangsparti og ytterdør med glassfelt og kodelås. Bak inngangsdøren finner man en lys entré med god plass for å henge fra seg yttertøy og sko. Det er flislagt på gulv med varme som byr på en lun velkomst.
Stue
Flott stue med laminatbelagt gulv fra 2018 og lyse vegger som gir et innbydende førsteinntrykk. God plass for sofa-løsning og øvrig møblement. Stemningsfull peisovn byr på varme og ekstra hygge på kjølige høst- og vinterdager. Det er montert varmepumpe i 2018 som for øvrig kan benyttes for varme og kjøling. Utgang til sydvestvendt terrasse på ca. 38 kvm som blir en naturlig forlengelse av stuen på sommertid.
Spisestue
Delvis åpen løsning mellom stuen og spisestuen, samtidig som det oppleves separat. Her er det god plass for en romslig spisegruppe og tilhørende møblement.
Kjøkken
Pent kjøkken med ny Ikea-innredning og gulvflater fra 2018. Innredningen er i profilerte fronter, laminert benkeplate med nedsenket kompositt skyllekum og oppvaskkum med ettgreps armatur. Det er overskap med belysning under og platekledning over benkeplate. Integrerte hvitevarer som innebygget microovn og stekeovn i høyskap, innebygget oppvaskmaskin og integrert kjøleskap med fryser. Ventilator i overskap tilkoblet avtrekkskanal. Waterguard system er montert.
Bad
Delikat bad oppusset i 2018 med flislagte gulv med varme og baderomsplater på vegger. Det foreligger våtromsbevis fra Anticimex for badet. Badet er innredet med vegghengt toalett med innebygget sisterne og dusjkabinett med skyvedører og integrert ettgreps armatur med takdusj, dysedusj samt hånddusj. Det er videre høyskap og innredning med glatte skuffefronter og servant med ettgreps armatur. Speilskap med belysning samt dobbel stikkontakt på vegg. Rommet har opplegg for vaskemaskin og 2 doble stikkontakter på vegg.
Soverom
Boligen har fire gode soverom, ett plassert i 1. etasje og øvrig tre i 2. etasje. For ekstra lagringsplass kan man ta i bruk bod i 2. etasje samt boder i underetasjen.
Innvendige overflater:
Gulv: Laminat fra 2018, gulvbelegg og fliser.
Vegger: Malt panel, tapet og malte overflater.
Himlinger: Malt trepanel, platekledning og malte overflater.

Oppvarming

Boligen blir oppvarmet med elektrisk oppvarming via Mitsubishi luft-til-luft varmepumpe fra 2018 og varmekabler i gulv på bad. Vedfyring med peisovn i stue.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1950.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det finnes av den grunn ikke dokumentasjon over eiendommens lovlighet.
Det er utstedt ferdigattest på tilbygg, datert 16.06.2008.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eneboligen ligger i et landlig område i Homledalen ca. 5 min fra Nannestad sentrum. Området er stille og fredelig, men samtidig sentralt med kun ca. 10 minutter til Oslo lufthavn, noe som gjør stedet svært attraktivt. Det er også nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon og gode servicetilbud. Ca 45 min til Oslo med bil.
Dagligvarehandelen kan enkelt gjøres på Kiwi Nannestad (6,1 km) og Rema 1000 Nannestad (5,9 km). Ønsker du ytterligere servicetilbud har Nannestad Torg (5,9 km) både frisør, vinmonopol, blomsterforretning, dyrebutikk m.m. 15 min kjøring fra eiendommen finnes populære Jessheim Storsenter med 145 butikker og serveringssteder. Senteret er øvre Romerikes største motehus med en mengde små og store kjedebutikker samt flere spennende nisjebutikker.
Nannestad har flere idylliske turområder innover i Romeriksåsene og Nordåsen, noe som gir god rekreasjon året rundt. Om sommeren er det merkede turstier som gir mulighet for flotte naturopplevelser både til fots og på sykkel. Her er det i tillegg til mange fiske- og badevann, samt områder rike på bær og sopp.
I Maura ligger Nannestad skisenter, Åslia, med familievennlige bakker, samt snowboard- og skiskole. Nordåsen skistadion har et flott skiskytteranlegg og lysløyper. I Nannestad finner du også flere lag og foreninger som gjør stedet godt egent for en aktiv barnefamilie.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1 180,1 kvm. Arealet er beregnet og avvik kan forekomme. Tomten er opparbeidet med gruset gårdsplass, plenarealer og diverse beplantinger. Det gjøres oppmerksom på at tomtegrensen ikke går like langt som det inngjerdede hageområdet. Kart over tomten ligger vedlagt i prospektet.

Parkering

Biloppstillingsplasser på egen gårdsplass. Gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunal vannledning via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.
Eiendommen har privat septiktank. Kommunen har en generell hjemmel til å kreve at eiendommer med privat septiktank kobler seg til det offentlige avløpsnettet. Nannestad kommune har fattet vedtak om at avløpsanlegget på eiendommen ikke tilfredsstiller rensekravet til kommunen. Det er sendt ut pålegg om oppgradering av avløpsanlegget datert 23.06.2017 med frist for gjennomføring 17.01.2020. Nytt avløpsanlegg skal være godkjent i kommunen og ferdig etablert innen fristens utløp. Dette er ikke blitt gjort, og må gjøres. Ny eier vil bli pålagt dette i 2022 så snart det er mulighet for å utføre jobben. Da det ikke pr i dag er mulig å koble seg til noe kommunalt nett vil løsningen være et minirenseanlegg. Kjøper overtar all ansvar og risiko for dette videre.
Kontakt megler for ytterligere informasjon.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan vedtatt 14.05.2019 avsatt til LNFR-areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag, nåværende.
Eiendommen ligger i et område i kommunen som er registrert med ras- og skredfare.
Eiendommen er beliggende innenfor Kringler - Hovin som ligger i et område registrert for kulturminner - kulturmiljøer og ligger i kategorien "kulturhistoriske landskap av nasjonal interesse". Området har ikke formelt vern, men det kan hende det bør fredes eller at det finnes objekter i området som på sikt kan måtte sikres etter kulturminneloven.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 7 664,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 24.000,- pr. år. Ca 13.448 kwt pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 6.094,- via Gjensidige.
Internettleverandør Nextgentel ca 650,- pr mnd.
Boligen er tilknyttet parabol, Tv-tuner/dekoder medfølger.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 799 356,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 2 877 681,60.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for eiendommer i kommunen.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 2.820.092,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Bjørn-Inge Storstein

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr 36.250,- av salgssummen.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 15.500,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 63-0261/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Jessheim
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR63.21261

Dato

Sist oppdatert: 12. januar 2022 kl. 15:32

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.