Solgt: 3 700 000 kr

St. Jørgens vei 2

3 700 000 kr
54 m²
1 soverom
Velkommen til St. Jørgens vei 2: en flott hjørneleilighet i grønne omgivelser - Presentert av Morten Frølich v/Eiendomsmegler Krogsveen
Morten Frølich
Presenteres av
Morten Frølich
Vakre Hovin!
Attraktiv og lys 2-roms hjørneleilighet med balkong - Idyllisk område - Kort vei til kollektiv - Ingen dok. avgift!
 • Prisantydning
  3 700 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  191 000 kr
 • Omkostninger
  8 826 kr
 • Totalpris
  3 899 826 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1955
 • Soverom
  1 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  54 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  2 830 kr
 • Energimerke
  Rød F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Morten Frølich v/Eiendomsmegler Krogsveen presenterer en attraktiv og lys 2-roms hjørneleilighet med balkong i idylliske Hovin borettslag. St. Jørgens vei 2 ligger fint til med umiddelbar tilgang til alt man trenger av servicefasiliteter og kollektivmuligheter. Boligen byr på en god planløsning med baderom, romslig soverom, stor stue med adkomst til flott balkong og separat kjøkken. Velkommen til en flott bolig beliggende i et nydelig og veldrevet borettslag. Ikke langt fra leiligheten har man tilgang til en fantastisk park man kan nyte solrike dager.
Videre kvaliteter:
- Ny inngangsdør og gulv lagt i 2019
- Nye strømuttak i gang, kjøkken og soverom
- Flott balkong på 7 kvm
- Nye vinduer og balkongdør fra 2017
- 1000/1000 bredbånd inkl.
- Kort avstand til servicefasiliteter og kollektiv

Innhold og byggemåte

Eiendommen

St. Jørgens vei 2, 0662 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 122, bruksnummer 148, ideell andel 1/1
Andelsnummer 329, Hovin Borettslag, organisasjonsnummer 950 142 898

Innhold

Totalt bruttoareal: 60 kvm
Totalt bruksareal: 54 kvm
Totalt primærrom: 54 kvm
Primærrom:
Stue, kjøkken, bad, entré, soverom: 54 kvm
I tillegg disponerer boligen 3 stk boder. Én på loft (3,0 kvm gulvflate) og to i kjeller (1,4 kvm og 4,0 kvm).
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 10.08.2021 utført av Anticimex OSLO. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk.

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i betong.
Boligbygg over 4 etasjer samt kjeller og loft. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong. Utvendig fasader med teglstein og trepanel. Valmet tak i rekonstruksjon utvendig tekket med takstein (ikke besiktiget). Leiligheten har entredør med brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Vinduer fra 2017 med tre-lags glass og karmer/rammer av tre. Balkongdør fra 2017 med tre-lags glass og karmer/rammer av tre. Leiligheten er oppvarmet med elektrisitet. Varmtvannsbereder på ca 120 liter plassert i kjøkkenbenk. Naturlig ventilasjon i leiligheten.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på.
TG2:
- Baderom: Ventilasjon, overflater gulv og sanitærutstyr grunnet alder.
- Kjøkken: Varmtvannsbereder, overflater gulv, innredning grunnet alder. Registrert motfall i avløpsrør. Kan medføre noe treigere avrenning.
- Innerdør til soverom har kontakt med dørterskel.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Sammendrag av selgers egenerklæring

Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
- Forrige eier malte fliser og tak, monterte nytt dusjkabinett, monterte kasse i tak for å dekke røropplegg. Branntetting i ventilasjon i regi av borettslaget i 2018, ved Oslo Brannsikring. Ny kasse i tak ble montert i forbindelse med branntetting. Gjort av Oslo Brannsikring.
Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?:
- Utskifting av stoppekran/vannledning i kjeller, våren 2020. Gjort av Orvei pva Vann- og avløpsetaten.
Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker, pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende?
- Det var meldt om noen problemer med fyring i borettslaget, men dette har blitt rettet ifb. renovering av piper. Ikke ildsted i leiligheten.
Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?:
- 2021: Totalrenovering av fasadetak og murpipe. Renovering av balkonger og spilevegger. Gjort av Oslo Entreprenør
Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
- Nye strømuttak i gang, kjøkken og stue, samt nytt uttak til komfyr og vaskemaskin. Utført av Elektrikergruppen AS

Standard

Morten Frølich v/Eiendomsmegler Krogsveen presenterer en attraktiv og lys 2-roms hjørneleilighet med balkong i idylliske Hovin borettslag. St. Jørgens vei 2 ligger fint til med umiddelbar tilgang til alt man trenger av servicefasiliteter og kollektivmuligheter. Boligen byr på en god planløsning med baderom, romslig soverom, stor stue med adkomst til flott balkong og separat kjøkken. Velkommen til en flott bolig beliggende i et nydelig og veldrevet borettslag. Ikke langt fra leiligheten har man tilgang til en fantastisk park man kan nyte solrike dager.
Videre beskrivelse av boligen:
Stue:
En meget pen stue med store vindusflater gir mye naturlig lys i leiligheten. Stuen er malt i pen farge som gir rommet en hyggelig atmosfære. Det ble lagt nye gulv i stuen i 2019. En god romløsning gjør at stuen er lett å møblere med spisestue, sofa og sofabord med tilhørende tv og møblement. Det er mulighet for å sette opp peis ved eksisterende pipeløp i leiligheten. Her befinner du deg usjenert til, og det er sjelden vare i Oslo. Fra stuen har du tilgang til en flott og stor balkong!
Balkong:
En god og romslig balkong med god plass til balkongmøbler og grill! Her kan du grille med el- og gassgrill med venner og familie. Her ligger man usjenert ut mot St. Jørgens vei! Balkongen vender sydøst.
Kjøkken:
Et lyst og meget trivelig separat kjøkken med fliser på gulv og tidløs innredning med hvite fronter. Heltre benkeplate med oppvaskkum. Frittstående hvitevarer som komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap/frys medfølger leiligheten. Under kjøkkenbenk er det plassert en varmtvannsbereder på cirka 120 liter. Her er det godt med benkeplass og oppbevaring som gjør kjøkkenet veldig praktisk for den som liker å kokkelere for venner og familie. Pene fliser mellom kjøkkenbenk og overskap.
Baderom:
Flislagt bad som er pusset opp i regi av borettslaget i perioden 1996-2001. I denne perioden ble soilrør byttet. Behagelig med varmekabler under flis. Opplegg for vaskemaskin og badet er innredet med dusjkabinett, servant med blandebatteri fra 2019, gulvstående toalett og speilskap med belysning over.
Soverom:
Et meget behagelig og stort soverom med god plass til praktisk plassbygget garderobeløsning (medfølger), stor dobbeltseng og nattbord på hver sin side. Stor vindusoverflate bidrar til mye lys på soverommet.
Entré:
Stor entré som gir et fint førsteinntrykk av boligen! Flislagt gulv og malt i en god og lun farge. Godt med rom for oppbevaring av yttertøy og entréen leder til samtlige av leilighetens rom. I entréen er det også et plassbygget garderobeskap for ytterliggere oppbevaring.
Diverse:
- Lave kjøpsomkostninger (ingen dok. avgift)
- Rask avklaring av forkjøpsretten
- Byttet gulv i stue i 2019
- Nye strømuttak i gang, kjøkken og stue, samt til komfyr og vaskemaskin
- Hjørneleilighet byr på mye vinduer og lysinnslipp
- Nærhet til "alt" av fasiliteter og grøntarealer!

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Følgende løsøre medfølger:
- Hvitevarer på kjøkken
- Vegghyller på stue
- Smartovn i stuen
- Vegghyller på badet
- Taklampe i gangen
- Taklampe på kjøkken
- Arbeidsbenk på kjøkken
Utenom nevnte punkter vil eier ta med seg inventar/løsøre.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet. Det er varme i baderomsgulvet.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger et arkivkort på eiendommen som henviser til ferdigattest 19.12.1958. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 3 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelser om garasje/parkering med bestemmelser om trafostasjon/kiosk og en rettighet med et AS som rettighetshaver til leieavtale.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten har en sentral og attraktiv beliggenhet i et veletablert boligområde på spennende Hasle/Hovin. Boligen ligger i grønne omgivelser med hovedtur- og sykkelvei mot sentrum fra Groruddalen, Grefsenkollen og Østmarka som passerer rett utenfor. Store flotte grøntområder og rekreasjonsmuligheter med bl.a. Valle Hovin med andedammen, Hasleparken ved Hasle kirke, Tøyenparken, Tøyenbadet med forventet nyåpning sommeren 2023, Kampen Park og Botanisk hage. Gangavstand til Tøyen og Grünerløkka samt kort avstand med sykkel, bil eller offentlig kommunikasjon til Oslos parker, kafeer, restauranter, forretninger m.m.
Nærbutikk (Joker) midt i borettslaget. Andre fasiliteter i borettslaget er "Vaskeriet." Dette er Hovin borettslags kultur- og forsamlingshus. Borettslagets beboere kan leie Vaskeriet til private arrangementer for 100 kr timen, minimum 3 timer. Vaskeriet er flittig brukt av beboerne til ulike anledninger, spesielt til feiringer av alle slag. Vaskeriet brukes også til åpne arrangementer for hele borettslaget, og da er det gratis. Det har vært arrangert ulike fellestilbud på vaskeriet i 2015, som leketreff, barseltreff, sykvelder og bruktmarked. Våren 2016 ble det også satt opp et fast sosialt dansetreff.
Området er under omfattende utvikling med utbygging av boliger, servicefunksjoner, friarealer og infrastruktur. På den gamle Teglverkstomta ved Hasle Torg er det oppført skole med flerbrukshall. Tomten har fått flotte grøntområder med vannanlegg, gang- og sykkelvei, kunstgressbane, samt broer med belysning. Grøntområdene og vannanlegget ligger som nærmeste nabo til borettslaget.
Hasle Torg er like ved borettslaget med blant annet Coop Mega, Baker Hansen, Vitus Apotek, Vinmonopolet, Nille, Auster frisør, Floriss blomster, treningssenterkjeden SATS m.m. Det er også Kiwi dagligvarehandel på tomten til den gamle bensinstasjonen sør-vest for eiendommen, og Rema1000 like bak i Hovinveien. For øvrig mange dagligvare- og servicetilbud i nærområdet. Gangavstand til hyggelige spisesteder på forholdvis nyåpnede Vinslottet. Det er heller ikke langt ned til servicetilbud på Ensjø.
Umiddelbar nærhet til Hasle T-bane (linje 5) med kort vei til knutepunktene Carl Berner, Helsfyr og gangavstand til Ensjø og Tøyen t-bane (linje 1-4). Det er også gangavstand til flere bussruter samt flybuss.
Dette er en leilighet for deg som vil bo sentralt, men likevel litt utenfor den indre bykjerne.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 61.435 kvm som tilhører borettslaget. Tomten er opparbeidet med busker, trær, diverse beplantning, sittegrupper, plenområder og asfalterte internveier.

Parkering

Hovin Borettslag har 216 plasser som leies ut til beboere, i tillegg har borettslaget også 6 garasjer for utleie. Ventetid må påregnes. Priser pr. måned på borettslagets parkeringsplasser:
P-plass uten strøm kroner 300,-
P-plass med strøm for motorvarmer kroner 600,-
Garasjeplass kroner 700,- pr. mnd. pluss 15.000,- i depositum.
Det vil også tilkomme et administrasjonsgebyr som pt. er pålydende kroner 750,-, direkte fra OBOS. Leieforholdet opphører ved salg, overførsel eller fremleie.
Hovin Borettslag har to oppstillingsplasser for Bilkollektivet. Bilkollektivet er en bildelingsordning for folk som har behov for bil, men som ikke vil kjøpe. Det finnes gjesteparkeringsplasser i borettslaget hvor gjester kan korttidsparkere i maks 3 dager. Beboere kan parkere på gjesteparkeringen fra 21:00-08:00.
Kommunen har bygget 6 ladestasjoner (EL) i den kommunale veien oppe ved blokkene i 20-24 og 32.
For øvrig gjelder gateparkering etter områdets bestemmelser. Det er innført beboerparkering i området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr 5.400,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr 900,- pr år. Motorsykkel og moped kr 2.700,-, hydrogenbil og el-varebil er gratis, El-motorsykkel og el-moped kr 450,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei og private veier med felles vedlikeholdsansvar for borettslaget. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan S-2864 datert 14.05.86 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Området er i utvikling og byggearbeider må påregnes. Utdrag fra planinnsyn på Plan- og bygningsetatens hjemmeside:
- Saksnummer 201609079: Hjørnetomten ved Hasle Torg ut mot Økernveien/Grenseveien. Der er det foreslått utbygging av boliger, næring og hotell. Forslaget består av tre bygg på 8–9 etasjer ut mot gaten, og et høyere bygg i bakkant på 14 etasjer, tilsvarende maksimalt 48,5 meter. Et annet alternativ viser 13 etasjer på det høyeste bygget. Forslaget var på offentlig ettersyn til 19.02.2021, og det er kommet en rekke uttalelser til saken.
- Saksnummer 201801786: Økernveien 97, ved Hasle T-bane. Det er foreslått boligbebyggelse i varierte byggehøyder på 3, 6, 8 og 12 (10) etasjer.
- Saksnummer 202008314: Grenseveien 65-67, motsatt side av Grenseveien i sydvest. Oppstartsmøte ble bestilt 25.02.2020 og saken omhandler omregulering til bolig fra nåværende industriformål med ny bebyggelse på maks 8 etasjer.
- Saksnummer 202100931: Gladengveien 17. Oppstartsmøte ble bestilt 15.01.2021 og saken gjelder oppføring av næring og bolig på maks 7 etasjer.
- Saksnummer 201906491: Grenseveien 71. Oppstartsmøte ble bestilt 24.04.2019. Saken omhandler oppføring av boligbebyggelse på maks 7 etasjer og er i dialogfase før offentlig ettersyn.
- Saksnummer 201716637, 201716638, 201716639 og 201716640: Stålverkskroken 18-20, 22-28, 30-34 og 36-38 (tidligere Bertrand Narvesens vei 8). Oppføring av boligbygg. Varierte byggehøyder til og med 7 etasjer. Det er gitt igangsettingstillatelser.
- Planprogram og Veiledende plan for offentlig rom for Hasle og Valle Hovin. Planprogrammet skal vise et forslag til fremtidig byutvikling innenfor planområdet, med anbefalinger for blant annet bystruktur, arealformål, torg, parker og grøntområder. Valle Hovin skal videreutvikles som det viktigste arealet for idrett og rekreasjon i Hovinbyen.
- Veiledende plan for offentlig rom for Ensjø (fra og med Grenseveien på nedsiden av borettslaget). Hensikten med planen er å sikre en helhetlig utvikling av gater og byrom på Ensjø. Planen angir utformingsprinsipper for offentlig rom (gater, torg og parker). Prinsippene skal videreføres og videreutvikles i påfølgende detaljreguleringsplaner.
Eiendommen er i Hovinbyen som er pekt ut som et av de viktigste arealgrepene og satsingsområdene i kommuneplanen. Se https://www.oslo.kommune.no/slik-bygger-vi-oslo/hovinbyen/#gref.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene inkluderer blant annet internett, nedbetaling av andel fellesgjeld, felles bygningsforsikring, forretningsførsel m.m.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter og ble justert med en økning på 10% fra 01.07.2021. Dette grunnet pågående prosjekt, se avsnitt om borettslaget for nærmere informasjon.
Oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.
Borettslagets lån kroner 60.000.000 er avdragsfritt frem til 01.03.2022 år. Frem til 28.02.2021 betales det dermed kun renter. Etter utløpet av avdragsfri periode for fellesgjelden, anslås at felleskostnadene vil øke med 238,-. Dette forutsetter uendret rente, samt at øvrige utgiftsposter forblir på dagens nivå.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 5604kWh pr år. Leverandør er Hafslund Strøm.
Boligen er tilknyttet RiksTv som leverandør av kabel-tv, men er ikke inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke. HomeNet er leverandør av internett.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 1 015 849,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 3 657 056,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 8 398,- pr. 01.01.2021
Andel fellesgjeld er kr 191 000,- pr. 01.07.2021
Total fellesgjeld for boligselskapet er 109 055 625,- pr. 19.07.2021 og lånevilkårene er:
Lån 1: OBBK01-98207575976
Restsaldo: 26.672.816,-
Andel restsaldo: 46.586,-
Restløpetid: 25 år 7 md.
Type rente: Flytende, 1,35%
Lån 2: OBOS02-98207933333
Restsaldo: 22.382.809,-
Andel restsaldo: 39.094,-
Restløpetid: 6 år 4 md.
Type rente: Flytende, 1,35%
Lån 3: OBOS03-98207933325
Restsaldo: 60.000.000,-
Andel restsaldo: 104.794,-
Restløpetid: 30 år 7 md.
Type rente: Flytende, 1,35%
Avdragsfrihet: Ja, estimert frem til 01.03.2022. Estimert økning av felleskostnader tilsvarer per 19.07.2021 kroner 238,-

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.494,- (OBOS)
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 200,- pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3 899 826,-
Av dette beløpet utgjør kr 191 000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger/hytter med andelsnr.
Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 7.494,- (OBOS)

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Sanne Hafslund

Informasjon om forkjøpsrett

- Leiligheten er tilknyttet Hovin Borettslag.
- Borettslaget består av 540 andelsleiligheter.
- Forretningsfører er OBOS avd. Forkjøp.
- Dugnad må påregnes.
- Dyrehold er tillatt så lenge det ikke er sjenanse for de øvrige beboerne. Tillates kun etter søknad til styret og undertegning av borettslagets dyreholdserklæring.
- Borettslagets hjemmeside er www.hovinborettslag.no.
- Styret kan kontaktes på e-post: hovin.borettslag@gmail.com.
- Vaskeriet er Hovin borettslags kultur- og forsamlingshus. Borettslagets beboere kan leie vaskeriet til private arrangementer. For mer info se: https://hovinborettslag.no/vaskeriet/.
- Våren nærmer seg og borettslaget står for utdeling av plantekasser for en ny sesong. Har du grønne fingre og ønsker å dyrke grønnsaker leler blomster? Kontakt styret for mer informasjon.
Styret har, gjennom OBOS og vaktmester, fått utarbeidet en detaljert plan for vedlikehold som må/bør gjøres de nærmeste årene. Nærmere informasjon om borettslagets planlagte påkostninger:
- Takrehabilitering. Entreprenør er valgt og prosjektet igangsatt. Ved ekstraordinær generalforsamling i desember 2020 ble prisestimater presentert og forslag på kr 110.000.000,- ble vedtatt. Dette inkluderer skifte av tak og takvinduer, skifte av balkongtak (glass), ny takdrenering og skifte av spilevegger, skifte av de hvite platene på balkongene, rens og maling av takene til de som ikke er i øverste etasje, rens og maling av bakveggen på balkongene og rehabilitering av balkongrekkverkene. Dersom hele lånerammen tas ut vil det medføre en total økning i andel fellesgjeld for denne andelen på ca. kr 100.000,- i følge OBOS (forretningsfører). Per 26.07.2021 er ca. halve lånerammen tatt opp og fordelt. Felleskostnadene vil også øke utover nevnte økning ref. avsnitt om felleskostnader, men den endelige økningen er foreløpig uavklart da dette også avhenger av andre kostnader. Felleskostnadene økte med 10% i Juli i følge forretningsfører.
- Det har kommet indikasjoner på at det står dårlig til med flere piper og at dette er nødvendig vedlikehold som blir gjort i forbindelse med ovennevnte prosjekt. Noe småjobb var allerede tatt høyde for, men det er for tidlig å si om ytterligere arbeid vil kunne inkluderes i kostnadsrammen.
- Styret har undersøkt alternative måter å oppbevare sykler på i borettslaget iht. tidligere vedtak av generalforsamlingen. Saken ble tatt opp til ordinær generalforsamling i 2021, og tilbud presentert lå på ca. 2.000.000,-. Forslaget ble godkjent. Prosjektet skal etter planen finansieres med disponible midler. Plassene leies ut etter søknad på liknende måte som parkeringsplassene for bil.
- Planer i borettslaget for øvrig gjelder blant annet el-billadeplasser. Styret håper å komme i gang med det om ikke så lenge. Videre er det rens av ventilasjonsanlegg, oppgradering av hovedtavler (elektro) og etablering av nødlysanlegg i oppganger og kjeller som står på planen for utredning. Iht. borettslagets rådgiver i OBOS vil dette trolig kunne tas over driftsbudsjettet, men det er ikke fastsatt en tidsplan for sakene. Oppgradering av belysningsanlegg i fellesarealene gjøres fortløpende.
Utdrag av foretatte påkostninger:
2021: (St. Jørgens vei 2): Rehabilitering av tak, piper, takvinduer og balkonger i regi av borettslaget. Denne andelen er altså ferdig med sin rehabilitering (arbeid som krever stillaser).
2020: Alle blokker har fått nye rør samt utvendige og innvendige stoppekraner.
2019: Utbedring av ventilasjon våtrom.
2018: Borettslaget har utbedret mangelfull branntetting på alle bad.
2017: Vindu- og balkongdørutskifting.
2016: Takbryggene på ytterpunktene av bygningene i St. Jørgens vei 1-7, 9-13, 15-21, 23-29, 31-37, 41-47 og 49-55 hadde ikke tilstrekkelig sikring. Disse fikk nye takbrygger med rekkverk. Oppgangene i St. Jørgens vei 9, 10, 11, 12, 13, 14, 23, 25, 27 og 29 manglet takutspring, disse ble ferdigstilt februar 2016.
2015: Utskiftning av alle avfallsbrønnene i borettslaget
2014: Utbygging av fibernett.
2013: Tilstandsvurdering av tak.
2012: Utskiftning av inngangsdører til leilighetene. Oppgradering av flaggstangplass og lekeplass. Utvikling av vedlikeholdsrapport.
2011: Ombygging av vaskeriet til forsamlingshus. Brannsikring, nye røykvarslere og brannslukningsapparat til alle leilighetene, redningsliner til leilligheter over 12 meter.
2010: Bytte av porttelefoner.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Forkjøpsretten parallellavklares. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,25% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.750,-/kr 16.000,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 37-0192/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Hasle
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR37.21192

Dato

Sist oppdatert: 14. oktober 2021 kl. 11:58

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.