Solgt: 11 440 000 kr

Hegdehaugsveien 18 A

11 300 000 kr
119 m²
3 soverom
Anne Aartun
Presenteres av
Anne Aartun
Uranienborg/Homansbyen
Herskapelig og stilfull hjørneleilighet i 2. etasje med hybeldel. Alt oppusset i 2017. Sentralt og rolig.
 • Prisantydning
  11 300 000 kr
 • Omkostninger
  274 992 kr
 • Totalpris
  11 714 992 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1896
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  119 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fellesutgifter
  5 463 kr
 • Energimerke
  Oransje G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

En klassisk og praktfull 4-roms leilighet. Hele leiligheten ble strippet ned og bygget opp igjen i 2016/2017 til meget pen og gjennomført standard. Leiligheten har en svært sentral beliggenhet i nedre del av Hegdehaugsveien. Denne delen av Hegdehaugsveien er godt skjermet uten gjennomgangstrafikk. Her bor du "midt i smørøyet" og samtidig tilbaketrukket fra støy og trafikk.
Boligen tilbyr en rekke fasiliteter som blant annet to ildsteder, en 20,5 kvm hybeldel med leieinntekter på kr. 14200,- per mnd., hvitoljet eik fiskebensparkett med gulvvarme i alle rom, dimmer på lys i alle rom og dimbare spotter i alle hyller.
Dette er en flott leilighet som er verdt et besøk!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Hegdehaugsveien 18 A, 0350 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 209, bruksnummer 73, seksjonsnummer 9

Innhold

Totalt bruttoareal: 132 kvm
Totalt bruksareal: 119 kvm
Totalt primærrom: 119 kvm
Primærrom: 2. etasje 119 kvm: Entré/gang, 2 soverom, bad, stue, spisestue med åpen kjøkkenløsning. Hybeldel: Stue med åpen kjøkkenløsning, et lite soverom/alkove og bad. Hybel med egen inngang fra C - oppgangen.
Leiligheten disponerer tre boder. Kjellerbod merket seksjon 9 er oppmålt til ca. 8 m2. Loftsbod merket seksjon 9. Deler av loftsbod er ikke måleverdig grunnet skråtak og lav takhøyde. Gulvflate i loftsbod er oppmålt til ca. 5,5 m2. Bod i trappegang er oppmålt til ca. 1 m2 og disponeres av leieboer i hybelen.
Soverommet i hybeldelen er mindre enn anbefalt størrelse på rom for varig opphold.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 16.08.2021 utført av Anticimex. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er oppført i mur og er frittstående uten direkte tilknytning til andre bygg. Yttervegger i hulmurskonstruksjon av teglstein - pusset og malt utvendig. Pusset opp i 2002-2003.
Frittbærende dekker / etasjeskiller i tre, isolert med stubbloftsleire. Saltakskonstruksjon tekket med plater. Sameiet gjennomfører årlig kontroll av yttertaket. Trapper og repo i oppgang i betong.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder kontrollpunkter som har fått tilstandsgrad TG2 og TG3.
TG 2:
Vinduer: Tilstandsgrad er satt på grunnlag av alder. Vinduer bærer preg av slitasje og elde. Det er ikke observert synlige skader av større betydning, men basert på tilstanden er restlevetiden redusert/usikker.
Inngangsdør/leilighetsdør og bakdør: Ingen av dørene er brannklassifiserte. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på dører hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet.
Etasjeskiller: Det er registrert skjevheter i leiligheten. Registrert noe knirk/svikt enkelte steder, samt noe slitasje i entré (hybel). Ellers ingen unormale observasjoner.
ventilasjon: Kullfilter, og ikke eget utkast ut av bygget.
Vannrør hovedbad: Tilførselsrør av kobber bak inspeksjonsluke er vurdert til å ha en alder som tilsier at det er begrenset/usikker restlevetid. Registrert løs sokkelflis ved toalett, samt riss/sprekk i en gulvflis.
Fallforhold bad i hybel: Ikke tilfredsstillende fallforhold på gulv. Målt til ca. 15 mm, ikke tilfredsstillende da det anbefales 25 mm. Noe slitasje i flisfuger.
TG 3:
Svenskeovn (en av ildstedene): Eier informerer om at det er dårlig trekk i "svenskeovnen". Grunnet alderen på ovnen bør det påberegnes vedlikeholdsarbeider eller rehabilitering av ovnen dersom denne skal brukes. Det er ikke etablert ubrennbar plate under kakkelovn. Eier har en messingplate som hører til.
Øvrige kontrollpunkter har fått TG 1.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i disse før bud inngis.

Standard

Velkommen til Hegdehaugsveien 18 A!
En klassisk og praktfull 4-roms leilighet med hybeldel. Hele leiligheten ble strippet ned og bygget opp igjen i 2017 til meget pen og gjennomført standard. Vegger og tak er lektet ut og det er isolert både i gulv, vegger og tak. Leiligheten har en fantastisk beliggenhet ved Uranienborg/Homansbyen som har en svært ettertraktet og sentrumsnær beliggenhet. Leiligheten ligger likevel i rolig gate, og vil virke tilbaketrukket fra støy i sentrum.
Leiligheten tilbyr en rekke fasiliteter som blant annet to ildsteder, en 20,5 kvm hybeldel med leieinntekter på kr. 14200,- per mnd., hvitoljet eik fiskebensparkett med gulvvarme i alle rom, dimmer på lys i alle rom og dimbare spotter i alle hyller. Lamell persienner i alle vinduer. Ny stukkatur og rosett i himlinger. Nye bad og kjøkken både i hoveddel og hybeldel, plassbygde garderober og inndelt belysning. Legg merke til nydelige detaljer som generøs takhøyde, doble fløydører, brede karmer og listverk, stukkatur og rosetter som gir leiligheten et klassisk og herskapelig preg.
Stue:
Et fantastisk og luftig oppholdsrom med god plass til sofagruppe og en hyggelig spiseplass. Generøs takhøyde på hele 2,97 m og store vindusflater som tilfører rommet naturlig belysning er med på å gi en særdeles god romfølelse. Nydelige og klassiske detaljer som brede lister, doble fløydører, rosett og stukkatur gir stuen et klassisk preg. Himlingene ble lektet ned og ny gips, stukkatur og rosett ble lagt i 2017. Lekkert heltre eikegulv lagt i fiskebensmønster som virkelig er i vinden om dagen. Lun peis ovn (Nordpeis) fra 2017 som kommer godt med på kalde høst/vinterdager. Det er også innlagt varmefolie under alle tregulv. Stuen har fastmonterte vegglamper i marmor fra Tom Dixon. Tv benk medfølger.
Kjøkken:
Stilren og innholdsrik kjøkkeninnredning med hvite fronter, integrerte håndtak og en lekker benkeplate i marmor. Et særdeles velutstyrt kjøkken med integrert oppvaskmaskin, ovn med innebygget microbølgeovn, induksjon platetopp, kaffemaskin, vin-skap og kjøl-/fryseskap. Alle hvitevarene er fra Siemens. Praktisk kjøkken-øy som er med på å danne et fint, naturlig skille mellom stue og kjøkken. Kjøkkenet har rikelig med skap og benkeplass som gjør matlagingen til en sann glede. Nydelig svenskeovn på kjøkkenet. Kjøkkenøyen har integrert platetopp og push ventilator fra Witt. Vinskap med plass til 24v flasker fra mQuvée. Underlimt stålkum og ett-greps blandebatteri - stålet på vask og blandebatteri har messing-finnish og såpedispenser er integrert i benkeplaten. Det er montert komfyrvakt og waterguard (automatisk stenging av vanntilførsel ved vannlekkasje) for å unngå vannskader ved en evt. lekkasje.
Entré:
Innbydende og fin entrè som har tilknytning til de fleste rom i leiligheten. God plass til oppheng av ytterklær og skotøy i tillegg til integrert skyvedørsgarderobe som sikrer rikelig med oppbevaringsplass. Porttelefon med fjernåpner og monitor. Kamera på ringetablå.
Bad:
Delikat og stilfullt bad fra 2017. Badet er innredet med marmorfliser på gulv samt vegger i dusjsonen, ellers malte, slette flater. Høyttalere med radio og Bluetooth i tak. Dusjhjørne med rainshower takdusj. Egen nisje til vaskerom hvor vaskemaskin i fra Bosch medfølger. Badet er videre utstyrt med vegghengt toalett, dobbel servant, frittstående badekar og dusjhjørne med innfellbare glassdører. Badekar og vask er i Corian. Tilkoblingen for vannrør er plassert i vegg ved toalettet med tilgang via en inspeksjonsluke. Her finnes stoppekraner. Koblingsskap for rør-i-rør-systemet (vannrør) til badet er plassert bak vaskemaskinen.
Soverom:
Leiligheten har to romslige soverom. Flott inngang til hovedsoverommet via dobbel fløydør. Hovedsoverommet har god plass til dobbeltseng, nattbord og garderobeskap. Store og delikate vindusflater som beriker rommet med naturlig lys. Delikate nisjer til oppbevaring i tillegg til nydelig stukkatur og rosett. Soverom II er også av god størrelse og har plass til dobbeltseng, nattbord og kommode. Her er det også nisjer for ekstra oppbevaring og store vindusflater samt fastmontert lampe i messing. Lamell persienner i alle vinduer.
Hybel:
Leiligheten tilbyr en hybeldel på 20,5 kvm med egen inngang fra C - oppgangen. Hybelen er som resten av boligen, pusset opp i 2017, og holder en særdeles pen standard med blant annet varme i alle gulv. Hybel inneholder: Stue i åpen løsning med kjøkken. Kjøkken med oppvaskmaskin (40cm.), kjøleskap med liten fryser, komfyr og induksjon platetopp. Det er montert komfyrvakt og Aqua stopp. Soverom/alkove med spotter i hyller. Bad med Corian vask og dusjhjørne med rainshower takdusj og dusjvegger i glass. Vaskemaskin i fra Bosh medfølger.
Sofa, tv, tv benk, spisebord, 2 stk stoler, seng og vaskemaskin og div kjøkken utstyr medfølger leiligheten. Hybelen har leieinntekt på kr 14.200,- per mnd. inkludert strøm og delt internett med hoveddelen. Leieboer har 3 mnd. oppsigelse.
Diverse:
- Generøs takhøyde. Takhøyde i leiligheten er målt fra 2,92 meter til 3,06 meter i oppholdsrom og 2,63 til 2,83 på badene.
- Vinduer fra 1982 utført med 2-lags isolerglass.
- To-fløyet inngangsdør/leilighetsdør i tre.
- Luftbehandling generelt: Leilighet: Elektrisk ventilasjonsavtrekk, koblet på byggets ventilasjonssjakt. Hybel: Naturlig avtrekk på bad og i stue/kjøkken i hybeldelen. Tilluft via luftespalter over vinduer.
- Innvendige gulv: Heltre eikegulv lagt i fiskebensmønster, med unntak av gulvet i hybelen hvor gulvet er lagt i et annet mønster. Det er opplyst om at gulvene ble foret opp og etterisolert i 2017. Selger har fremvist bilder fra prosessen.
- Overflater generelt: Vegger er foret ut og etterisolert innvendig i 2017. Selger har fremvist bilder fra prosessen.
- Overflater innvendig himling: Nedsenket og isolert gipshimling med stukkatur og rosetter.
- Eklektisk: Sikringsskap plassert i entré/gang. Hovedsikring og måler er plassert i byggets hovedtavle. Fordeler skap i hybeldelen. Leiligheten har i hovedsak skjult elektrisk anlegg. Det elektriske anlegget ble skiftet ut i sin helhet i 2017 og det er fremvist samsvarserklæring på arbeidet.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Varmefolie under alle tregulv og varmekabler under fliser på begge bad. Nordpeis peisovn fra 2017 i stuen. Svenskeovn rundbrenner på kjøkkenet (denne må ha service før den kan benyttes). Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden ca.1896.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på oppføringen av eiendommen. Det foreligger ferdigattest fra 1983 på rehabilitering, modernisering og oppussing, innstallasjon av bad-wc-kjøkken, utskiftning av vinduer og brannsikring. Det foreligger også ferdigattest fra 12.07.2017 på innvendig ombygging hva gjelder brannskiller for denne seksjonen.
Det gjøres oppmerksom på at innredning av hybledel er gjort etter at ferdigattesten fra 1983 er gitt. Hybelen er ikke godkjent som egen bruksenhet. Soverommet i hybelen er ikke godkjent blant annet grunnet areal og størrelse på vindu. Iht. originale bygningstegninger er begge soverommene opprinnelig godkjent som grovkjøkken og kjøkken. Dagens stue og kjøkken er opprinnelig godkjent som stue og soverom. Badet er bygget ut hvor deler av opprinnelig gang er innlemmet.
Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr 10898-1, tinglyst 14.02.1986, type heftelse: Obligasjon
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Det er tinglyst 3 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om benyttelse, bestemmelse om vannledning og bestemmelse om kloakkledning.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Den del av leiligheten som er innredet som en hybel er lovlig for beboelse, men er ikke godkjent som separat boenhet av kommunen. Det gjøres oppmerksom på at det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er ikke gjennomført radonmåling på denne boligen.

Diverse

Selger har leid ut hybelen for kr 14.200,- inkludert strøm og delt internett med hovedleiligheten. Sofa, tv, tv benk, spisebord, 2 stk stoler, seng og vaskemaskin og div kjøkken utstyr medfølger hybelen. Det er ikke ringeklokke i hybelen, men kan muligens søkes til sameiets styret om oppkobling. Postkasse deles med hoved leilighet. Bod i trappeoppgang mellom 2 og 3 etg. i C oppgangen benyttes av leietager av hybelen.
Hybelen er for tiden utleid. Ny kjøper vil ta over denne leiekontrakten. Oppsigelsestiden er 3 mnd.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten har en svært sentral beliggenhet i nedre del av Hegdehaugsveien.
Dette er den perfekte beliggenheten for deg som ønsker å bo "midt i smørøyet", men samtidig tilbaketrukket fra støy og trafikk. Denne delen av Hegdehaugsveien er godt skjermet uten gjennomgangstrafikk.
Her bor man med gangavstand til det aller meste byen har å by på; Majorstuen med Bogstadveien og alle fasiliteter i Hegdehaugsveien, Frogner, sentrum med Karl Johans gate, Aker Brygge, Tjuvholmen, Bislett og St. Hanshaugen. Dette betyr en unik tilgang til svært gode shoppingmuligheter, restauranter, kafeer, servicetilbud, kino, teater, kollektivtrafikk osv. Restaurantene Lorry, Plah og Rust ligger alle rett oppe i gaten, i tillegg til et meget rikt utvalg serveringssteder innen en kort radius.
Trikken med linje nr. 11, 17 og 18 stopper rett rundt hjørnet i Parkveien og på Holbergs plass. Videre er det kun få minutters gange til Nationaltheatret stasjon med holdeplass for alle T-banens linjer, busser samt Flytoget og andre toglinjer ut av byen.
For dem som liker parklivet, ligger Slottsparken, Uranienborgparken, Stensparken og St. Hanshaugen innen få minutters gange. Høyskolen i Oslo finner du like rundt hjørnet, og Universitetet (UiO), Veterinærinstituttet og Tannlegehøyskolen kan nåes til fots.

Adkomst

Adkomst til leiligheten fra hegdehaugsveien. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

1-10 kl. Uranienborg skole 1 km
1-10 kl. St. Sunniva skole 1.1 km
1-7 kl. Bolteløkka skole 1.1 km
1-10 kl. Ruseløkka skole 1.1 km
8-10 kl. Kristelig Gymnasium Ungdomsskole 0.7 km
8-10 kl. Fagerborg skole 1.7 km
8-10 kl. Vestre Aker skole 2.7 km
Vgs. Akademiet videregående skole Oslo 0.5 km
Vgs. Treider Privatskole - Oslo 0.5 km
Bhg. Grønneberg barnehage (1-6 år) 0.1 km
Bhg. Bygården barnehage (1-6 år) 0.3 km
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med bydelsadministrasjonen.

Beskrivelse av tomt

Felles eiet tomt for sameiet på 975 m². Pent opparbeidet tomt med blant annet hellebelagte internveier, gressplener, prydbusker og trær. Sykkelparkering og sittegrupper.

Parkering

Selger har innhentet tilbud på kjøp av garasjeplass i Welhavens gate 2, priser fra 550.000,- til 850.000,-
Forøvrig gateparkering etter områdets bestemmelser. Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 5.400,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr. 900,- pr år. Motorsykkel og moped kr 2.700,-, hydrogenbil og el-varebil er gratis, El-motorsykkel og el-moped kr 450,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til byggområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 28.07.1977 med senere endringer i henhold til S-2937 datert 01.10.1987. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015 sak 262 gjennom ny "Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn." Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo Sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av dette. Denne nye planen får betydning for en rekke vedtatte reguleringsplaner i Oslo. Henviser til kommunens nettsider for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/
Eiendommen er verneverdig og står oppført på byantikvarens gule liste. Dette kan medføre at større endringer av bygningen må godkjennes av byantikvaren i tillegg til kommunen. Sameiet har mottatt nabovarsler fra nr 9 og nr 20. Det må påregnes noe byggestøy i perioden arbeidene vil pågå.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Fellesutgiftene er kr 5.463,- pr. mnd. og inkluderer: Varmtvann, kabel tv, internett, renter og avdrag på fellesgjeld, felles byggforsikring, renhold (inkl. snørydding), vedlikeholdsfond, kommunale avgifter m.m.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og ble sist justert juli 2018.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 20.000,- pr. år. / 20.000 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.
Skattesatsen i Oslo kommune er fastsatt til 3 promille for 2020 og det er vedtatt et bunnfradrag på 4 millioner kroner. Megler har ikke fått opplyst at det er eiendomsskatt på eiendommen, men basert på eiendommens ligningsverdi antas det at denne eiendommen vil få eiendomsskatt på ca 6 626,- for 2020 dersom boligen benyttes som primærbolig. Ta kontakt med Eiendomsskattekontoret for nærmere informasjon om beregning av avgiftsgrunnlag og eiendomsskatten.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 2 217 409,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 7 982 672,40.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel fellesgjeld er kr 0,- per 15.08.2021. Eier har innfridd andel fellesgjeld.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 11 224 992,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Sheri Yildiz

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet St. Hallvard sameie, med sameiebrøk 115/1618.
Sameiet består av 20 seksjoner.
Forretningsfører er Mtb Regnskap AS.
sameiet har bygningsforsikring i If.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt.
Sameiet har mottatt nabovarsler fra nr 9 og nr 20.
Foretatt påkostninger de senere år:
Pipeløpene ble skiftet ut med stålrør i 2013. Samme år ble det foretatt drenering rundt hele gården. Firma Kaarud har foretatt rettelser på taket i 2021, Kaarud er av sameiet engasjert til årlig inspeksjon av taket. Utskifting av sameiets tak de nærmeste årene på påregnes ifg Kaarud. Sameiet har også utført en del bransikring av gården.
Planlagte påkostninger: Fase 2 av 2 av brannsikringen gjenstår. Det ble gjort en del brann sikring i 2019, da i kjeller og loft.
Styret har hatt en kommunikasjon med firmaet Ullerud (rådgiver) om brannteknisk spesifisering (rapport vedlagt). Sameiet har søkt og fått godkjennelse fra OBRE om utsettelse til 23.11.21 om gjennomføring av tiltakene.
Styrets sentrale oppgaver i året som har gått har vært arbeid med en helhetlig finansieringsplan og konkretisering og prioritering for vedlikeholdskostnadene som venter. Sameiet har kontaktet Oslo Brann- og redningsetat for gjennom gang av gårdens brannsikkerhet. Det foreligger pålegg og diverse utbedringer for brannsikring som skal gjøres innen fem år. Dører og vinduer i oppgangen må brannsikres. Styret jobber nå med å få en planlegge finansierings alternativer.
Etter vedtak på ekstraordinært årsmøte i november 2020 ble OBOS-prosjekt engasjert til å undersøke tilstanden for VA og våtrom i gården og levere rapport. Denne ble levert i april 2021.
Konklusjon: OBOS Prosjekt tilrår full utskiftning av hele VVS-anlegget. Estimert kostnadsramme 12 millioner. ( Angitte pris er for leiligheter som som må bytte ut bad også. Denne seksjonen har nyere bad, mulig det kan spares).
Det er ifg styret et alternativ å finansiere dette ved salget at loftet fordi flere av vedlikeholdsoppgavene dermed vil inngå i en utbygging av loftet (eks. taket og deler av brannsikringa).
Styret foreslo for årsmøte 17.8.2021 salg av loftet for å ha økonomisk inndekning av de tre mest presserende oppgavene: Brannsikring, taket og VVS. Det ble vedtatt å utrede et eventuelt salg av loftet videre ved å innhente 3 meglervurderinger samt 3 tilbud fra entreprenører.
Det er forbud mot salg til utleieselskaper/firmaer som ikke selv står som personlig eiere.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: kr. 60.000,-
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-
Visningshonorar: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Salgsoppgave: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 40-0002/19
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Majorstuen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR40.192

Dato

Sist oppdatert: 22. oktober 2021 kl. 11:07

Dokumenter

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.