Solgt: 3 250 000 kr

Frydens gate 5D

3 200 000 kr
39 m²
Silje Moen
Presenteres av
Silje Moen
Carl Berner/Ola Narr
Sjarmerende 1-roms med idyllisk beliggenhet - Vestvendt, solrik balkong - Overflater og kjøkken fra 2019 - Sentralt
 • Prisantydning
  3 200 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  212 000 kr
 • Omkostninger
  8 957 kr
 • Totalpris
  3 470 957 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1939
 • Primærrom
  39 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 775 kr
 • Energimerke
  Grønn E

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Krogsveen ved Silje Moen ønsker velkommen til denne sjarmerende og moderne 1-roms leiligheten med en attraktiv beliggenhet i stille omgivelser rett ved Ola Narr. Leiligheten kan by på et separat kjøkken, en vestvendt balkong, god takhøyde, samt kort vei til T-bane, trikk og buss på Carl Berner. Alle rom i leiligheten er overflateoppusset og det er lagt enstavs eikeparkett i 2019, i tillegg til ny kjøkkeninnredning. Solrik balkong med utgang fra kjøkken.
Verdt å merke seg:
- Separat kjøkken med innredning fra 2019
- Enstavs parkett lagt i 2019
- Vestvendt balkong med gode solforhold
- Varmtvann og fyring inkludert i felleskostnadene
- Flotte grøntområder tilhørende borettslaget
- Leiligheten disponerer to tilhørende boder, på 5 m² og 3 m²
- Ingen dokumentavgift
Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Frydens gate 5D, 0564 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 229, bruksnummer 10
Andelsnummer 23, Frydens gate borettslag, organisasjonsnummer 954 390 039

Innhold

Totalt bruttoareal: 44 kvm
Totalt bruksareal: 39 kvm
Totalt primærrom: 39 kvm
I tillegg disponerer boligen en loftsbod på ca. 5 m² og en bod i underetasjen på ca. 3 m².
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 13.05.2020 utført av Aleksander Røv.

Byggemåte

Bygningen er iht. rapport fra takstmann oppført i mur.
Rapport og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Det ble påvist forekomst av skjeggkre i en av borettslagets leiligheter i 2019. Skaderdyrbekjempelse gjennomført i 2019. Det er observert sølvkre av enkeltbeboere i egne leiligheter. Det finnes for tiden ingen fullgod måte å bli kvitt skjeggkre på, men bestanden kan begrenses ved gjentatte behandlinger av skadedyrfirmaer, evt. bruk av limfeller, og regelmessig støvsuging. Kjøper overtar risikoen for dette forholdet. Konferer med megler for ytterligere informasjon.
Rapport og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Entré:
Innbydende entré av god størrelse med plass til oppheng av klær og plassering av sko, samt praktisk innebygget skap for øvrig oppbevaring. Leiligheten har en god takhøyde på 2,70 meter, i tillegg til malte flater og ny enstavs parkett lagt i 2019.
Stue:
Oppholdsrom av svært god størrelse. Rommet har store vindusflater som sørger for rikelig med naturlig lysinnslipp. Her har du rikelig med plass til både spise- og sittegruppe, samt plass for seng. Overflatene er malt i delikate farger. Det er installert solskjerming fra Luxaflex i stue og på kjøkken.
Kjøkken:
Flott og romslig kjøkken med moderne innredning fra 2019. Her har du rikelig med arbeidsplass og rom for stort bord med flere sitteplasser. Hvite, matte fronter, håndtak av stål og benkeplate av laminert spon. Alle hvitevarer er integrerte, stålkum og ventilator over platetoppen.
Bad:
Flislagt bad renovert i regi av borettslaget i 1999. Det er lagt nye fliser på gulv og varmekabler i 2010. Ellers innredet med dusjnisje, servantskap, toalett, samt opplegg for vaskemaskin. Naturlig ventilasjonsavtrekk, koblet på byggets ventilasjonssjakt. Tilstandsgrad 2 er gitt ut i fra alder/gjenværende brukstid. Se tilstandsrapport for utfyllende informasjon.
Balkong:
Fra leilighetens kjøkken har du utgang til en vestvendt balkong på 5 m². Balkongen har pent utsyn mot stille gate og grøntområder, og leiligheten har generelt lite innsyn. Her kan en nyte solen fra ca. kl. 14-22.
Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.

Oppvarming

Oppvarming gjennom radiatorer koblet på byggets anlegg.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1938.
Det foreligger uattestert ekspedisjonsdokument fra 1936. Det er uvisst hvilke endringer som er gjort etter at ekspedisjonsdokumentet ble gitt, men selger opplyser at det ikke er gjort endringer i selgers eiertid. Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
I tillegg foreligger det ferdigattest på utbygging av balkonger, datert 08.07.2010.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 5 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om leieavtale, kloakkledning vann, bebyggelse og skjønn vedr. ekspropriasjon.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten har en perfekt beliggenhet for den som ønsker å bo sentralt med nærhet til det urbane bylivet. Likevel ligger boligen godt skjermet fra støy og trafikk, med Ola Narr som nærmeste nabo. Ola Narr ligger like ved Carl Berners plass/Sofienberg med umiddelbar nærhet til alt av tenkelige servicefasiliteter og offentlig kommunikasjon. Flere dagligvareforretninger i gangavstand (Coop, Kiwi og Joker), Apotek, jernvarehandel, frisører, restauranter, cafeer, treningssentre og øvrig fasiliteter i umiddelbar nærhet.
Kjøpesenteret Storo Storsenter, et av Oslos største, er bare to stopp unna med T-banen. Posten har kontor i Dælenenggata.
På Carl Berners plass er Carl Berner torg under opppføring, hvor det vil bli leiligheter oppover i etasjene, mens det vil bli etablert butikker, cafe og andre servicetilbud på gateplan.
Carl Berners Plass er et viktig knutepunkt i kollektivtrafikken, og det er direktelinjer med trikk, T-bane eller busser til destinasjoner som BI Nydalen, Blindern, Høyskolen, Ullevål Sykehus, Oslo S, Majorstuen, Bislett m.m.
Man vil med andre ord enkelt kunne ta seg rundt i hele sentrum. For eksempel tar T-banelinjen "Ringen" deg til BI Nydalen på 3 stopp og til UIO Blindern på 6 stopp. Fra Carl Berner kjører T-banelinje 5 Sognsvann - Vestli og 5 Ringen. T-banestasjonen på Carl Berners plass ligger kun ca. 3 minutters gange fra leiligheten. I tillegg har blant annet 20, 21, 28, og 31E-bussen, i tillegg til flybussen, holdeplass her. 31-bussen går døgnet rundt! Trikkens linje 17 går også forbi Carl Berner. Se forøvrig https://ruter.no for mer info.
Grünerløkka ligger innen gangavstand og er kjent for sitt pulserende kultur- og uteliv. Her finner man et mylder av spennende caféer og restauranter blant annet populære Nighthawk diner, Delicatessen, Villa Paradiso m.m. Hver søndag er det marked på Birkelunden med et rikt utvalg av gjenbrukssalg.
Det er mange fine og kjente grøntområder i nærheten. Botanisk Hage er områdets fineste park. Populære Sofienbergparken ligger en kort spasertur unna. Umiddelbar nærhet til Ola Narr / Tøyenparken. Torshovsdalen og Akerselva med fine tur- og rekreasjonsmuligheter sommer som vinter, ligger også innenfor kort avstand.
For den som ønsker å trene innendørs finnes blant annet Fresh Fitness, SATSElixia, Bare trening og Tøyenbadet i gangavstand fra leiligheten. Utomhus byr nærområdet på minigolf, sandvolleyballbanen og tennisbaner.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 3 396 kvm som tilhører borettslaget. Tomten er fellesareal og er pent opparbeidet med interne asfaltveier og plener.

Parkering

Borettslaget disponerer fire parkeringsplasser. Disse plassene leies ut for ca. kr. 360,- pr. mnd. Tildeling skjer for 1 år om gangen av styret.
Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 3.600,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr. 600,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for borettslaget.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 28.07.77, endret S-2937 01.01.1987 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo Sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015 sak 262. Ny kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn.
Denne nye planen får betydning for en rekke av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen. Oppdatering pågår i kommunen.
Henviser til kommunensnettsider for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 3 775,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel-TV, varmtvann og fyring fra fjernvarmeanlegg, trappevask, bygningsforsikring, kommunale avgifter, renter og avdrag på andel fellesgjeld og generell drift av borettslaget.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter og ble sist justert med 3 % fra 01.01.2020.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 4 800,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv. Dette er inkludert i felleskostnadene.
Dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 768 857,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr. 2 878 131,-. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2018.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 8 736,- pr.
Andel fellesgjeld er kr 212 000,- pr.
Total fellesgjeld for boligselskapet er 12.765.228,- pr. 29.04.2020 og lånevilkårene er:
Lån 1: OBBK01-98207671126
Type lån: Annuitet
Restsaldo: 2.847.218,-
Restløpetid: 10 år 8 md.
Type rente: Flyt 2,15%
IN-lån: Ja
Lån 2: OBOS01-98207671118
Type lån: Annuitet
Restsaldo: 9.918.010,-
Restløpetid: 22 år 10 md
Type rente: Flyt 2,15%
IN-lån: Nei
Borettslaget har tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld kr 74 926,- kan innløses. Dette vil medføre en reduksjon i felleskostnadene med kr 656,-.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 652,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.325,- (OBOS)
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3 420 957,- Av dette beløpet utgjør kr 212 000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Ellen Dorothea Heggestad

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Frydens gate borettslag.
Borettslaget består av 57 leiligheter.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 27 67 01
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt med styrets tillatelse. Det er tillatt med en hund eller katt per leilighet.
Foretatt påkostninger de senere år:
2019 - Utskiftning av brannslokningsapparater
2019 - Oppgradering utemiljø
2018-2019 - Utbedring av radiatoranlegg
2016 - 2019 - Oppussing oppganger, utskiftning dører
2017 - Vatre opp alle steintrappene på eiendommen.
2015 - Endret navn til Frydens gate borettslag
2014 - Takrehabilitering A og B
2013 - Utskifting vinduer og balkongdører
2012 - Utbedringer radiatoranlegg
2011 - Nytt callinganlegg
2011 - Takrehabilitering
2011 - Utskifting vinduer, oppgang D
2010 - Utskifting vinduer, oppgang D
2009 - Rehabilitering av gesims
2008 - 2009 44 balkonger oppført
2006 - 2007 Forprosjekt balkong
2005 - Parkeringsplass og oppgradert tørkeskap.
2004 - Oppgrad. uteareale og oppussing leil.
2000 - Malt trappeoppg. og vindusutskifting
1999 - VVS Rehabilitering
1998 - Avfallshus, lys og oppgrad. kabelnettet
1997 - Utbedret uteplasser
1996 - Redskapsbod
1995 - El-omtrekking
1994 - Nytt tak i 5A - B
1992 - Nye leilighetsdører
1991 - Ny El-kjele og rehabilitering balkonger
1989 - Utskifting av vinduer
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 52-0130/19
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sagene
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR52.19130

Dato

Sist oppdatert: 15. januar 2021 kl. 10:19

Dokumenter

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
Flyttehjelp

La oss ta jobben for deg

Ikke stress med flyttevask, pakking, lagring og transport. Vi fikser alt for deg! Helt enkelt.
Finn ut mer

Sjekk din boligverdi!

Bare tast inn adressen din og få svaret med en gang! Enkelt, raskt og helt gratis.