Komplett salgsoppgave

Torvmyrveien 36A

5 490 000 kr
189 m²
2 soverom
Velkommen til Torvmyrveien 36A, en velholdt og flott eiendom, presentert av Krogsveen avd. Sandnes, ved daglig leder Tom Christer Hovde.
Velkommen til Torvmyrveien 36A, en velholdt og flott eiendom, presentert av Krogsveen avd. Sandnes, ved daglig leder Tom Christer Hovde.
Kart
Tom Christer Hovde
Presenteres av
Tom Christer Hovde
Øvre Grødem
Velholdt og pen enebolig med innredet kjeller, flott opparbeidet tomt, romslig steinbelagt gårdsrom og dobbel garasje.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  5 490 000 kr
 • Omkostninger
  138 420 kr
 • Totalpris
  5 628 420 kr
 • Byggeår
  1995
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  189 m²
 • Bruksareal
  221 m²
 • Tomteareal
  541,8 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Innholdsrik og velholdt enebolig, med kort vei til det meste av både butikk, skoler, barnehager og turområder.
- Meget flott opparbeidet tomt, med steinbelagt gårdsrom, gangveier rundt hele boligen og romslig terrasse.
- Gode solforhold
- Praktisk planløsning og god lagringsplass.
- 30 kvm. dobbel garasje med loft.
- Utleid areal i kjeller, men med dør til "hoveddel" om man bruker det selv.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Torvmyrveien 36A, 4072 RANDABERG
Kommunenummer 1127, gårdsnummer 48, bruksnummer 980

Innhold

Totalt bruksareal: 221 kvm
Totalt primærrom: 189 kvm
P-rom:
1 etasje = 82 kvm:
Entrè/gang, gjeste wc, stue med utgang til terrasse/hage, kjøkken med spiseplass og vaskerom med biinngang.
2 etasje = 55 kvm:
Loftstue, 2 soverom og bad med både badekar og dusj. (Loftstue kan nok kanskje med enkle grep om gjøres til et soverom nr. 3 ved behov)
Kjeller = 52 kvm:
Utleid areal: Entrè/gang, stue med åpen kjøkkenløsning, bad med opplegg for vaskemaskin og soverom.
S-rom:
1 etg = 2 kvm kjølerom
2 etg = 4 kvm garderobe (i dag brukt som kontor)
Kjeller = 26 kvm: Utleid areal har 1 bod og "hoveddel" har romslig bod med tilkomst via trapp ned fra 1 etg.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 17.11.2022 utført av Anticimex AS v/Anders Jensen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Kjeller er innredet etter brukstillatelsen er gitt og ikke byggesøkt til kommunen for varig oppholdsrom.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Boligen har fått 88% TG0-TG1, 10% TG 2, ingen TG3 og 2% TGIU (ikke undersøkt)
Bygningen er iht. tilstandsrapporten:
Enebolig med tre etasjer. Byggeår 1995. Grunnmur av betong. Yttervegger av trekonstruksjoner. Vinduer med to lags glass. Yttertak med takstein.
Etasjeskillere av trebjelkelag. Ildsted og elektrisk oppvarming. Sørvendt balkong og vestvendt terrasse. Frittstående garasje.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at det ikke er søkt om/godkjent innredning av kjeller og det er heller ikke tatt stilling til om dette lar seg gjøre.
Etasjen er av den grunn ikke godkjent til varig opphold. Arealene er medtatt i rapporten etter dagens bruk.
Noen kommentarer fra takstmann i rapporten:
Bad kjeller: Fuktskader i bunn av skapinnredning er registrert.
Bad 2 etg: Det er ikke etablert membran på gulv under badekar. Konsekvens kan være lekkasje ved vannutstrømning under badekar.
Klemring i sluket er ikke festet med skruer. Det er ikke registrert konsekvens som følge av avviket.
Fall på gulv mot døråpning. Det er ikke etablert oppkant på tettesjikt ved dørterskel som hindrer at vann kan renne ut til tilliggende arealer.
Hovedsoverom 2 etg: Fuktmerker i vinduskarmer på hovedsoverom er registrert. Årsak er regn som kommer inn vindu i åpnet luftestilling.
Balkong utenfor soverom i 2 etg: Rekkverkshøyden er under 1,0 meter. Avvik fra dagens byggteknisk forskrift. Rekkverket ble målt til 0,92 m.
Utvendige trapper: Oppsprekking i flisefuger i trapp til inngangsdør er registrert. Det er ikke montert håndløper i kjellertrapp. Tiltak anbefales.
Det er ellers satt TG2 på diverse elementer pga alder og risiko dette medfører og rapport må leses før buydgvining.

Standard

Boligen holder primært standard fra byggeår og fremtrer som en meget velholdt bolig innvendig som utvendig. Det er pent malte / tapetserte overflater, parkett på gulv i de fleste oppholdsrom, mens vinduer/lister er hvitmalte i 1 og 2 etg.
Badet i kjeller har belegg, mens badet i 2 etg er helfliset med både badekar og dusj. Meget kjekk løsning for dem med små barn. Store vindusflater gir boligen rikelig med naturlig lys og planløsningen er praktisk, med både eget gjeste wc, separat vaskerom med biinngang og god lagringsplass.

Oppvarming

Varmekabler i gulv på begge baderom samt i gulv i stue i kjeller, peis med innsats i stuen i 1 etg, og ellers panelovner og andre elektriske muligheter etter ønske og behov.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger brukstillatelse på eiendommen datert 16.01.1995. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det var kommentert av følgende arbeid måtte utføres:
-Terrassedør må sikres.
-Rekkverk mot kjellerhals monteres.
-Godkjente røykvarslere må monteres ved soverom.
-Kjeller er ikke ferdig, og yttervegger må tilleggsisoleres.
-Utvendige søyler må monteres forskriftsmessig.
Alle punkter antas være utført.
Ferdigattesten omfatter ikke innredning av det utleide arealet i kjelleren. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
1127/48/980:
13.05.1994 - Dokumentnr: 3342 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:1127 Gnr:48 Bnr:699
13.05.1994 - Dokumentnr: 3343 - Bestemmelse om veg (viser til denne eiendom sin rett til å ha 3.5 meter bred adkomstvei over eiendom med gnr: 48, bnr 699)
Rettighet hefter i: Knr:1127 Gnr:48 Bnr:699

Eventuell adgang til utleie

Den del av boligens kjeller etasje som er innredet som en utleiedel er ikke godkjent til varig opphold eller som separat boenhet av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring og dermed heller ikke kan leies ut. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
Det gjøres oppmerksom på at det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er gjennomført måling for flere år siden, ifølge selger, som fikk tilfredsstillende resultat.

Diverse

Fryseskap, Fryseboks, vaskemaskin og to skap i kjellerrom medfølger ikke i handelen.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Grødem er en kjekk plass å bo. Her kan dere leve det gode liv, med gangavstand til både barnehager, skoler, butikk og ikke minst flotte naturområder ved sjøen. Her er Grødem skole 1-10 klasse bare noen minutters gange fra egen dør, Coop Prix dagligvare butikk like borti gata, samt bussholdeplass, post, bank, bibliotek og Vistnesgården handlesenter med bakeri/cafè, vinmonopol, apotek, frisør og mer i Randaberg sentrum. Med ny tunnel og E39 ikke langt unna, så er det også meget rask reisetid om man for eks. skal til Forus og omegn.

Adkomst

Veibeskrivelse
Se google maps - det er enkelt å finne frem i kartet.

Barnehager, skoler og fritid

Skoler i nærheten:
Grødem skole (1-10 kl.)
600 elever, 29 klasser 0.9 km
Harestad skole (1-10 kl.)
526 elever, 26 klasser 1.7 km
Randaberg videregående skole
850 elever 1.6 km
Barnehager i nærheten:
Fjellheim barnehage (1-5 år)
2 avdelinger 1.2 km
Ryggstranden barnehage (1-5 år)
52 barn, 3 avdelinger 1.2 km
Myrå barnehage (0-6 år)
6 avdelinger 1.4 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på ca. 542 kvm. som er meget flott opparbeidet. Her møter du et romslig og steinbelagt gårdsrom foran boligen, det steinleggingen fortsetter som gangvei på begge sider av boligen, frem til solplatting/terrasse på andre siden. Det er hageareal og pent beplantet med busker, trær og blomster. Utearealet er skjermet, solrikt og velholdt. En innbydende og velstelt eiendom med de riktige kvaliteter.

Parkering

Egen dobbel garasje og stort steinbelagt gårdsrom med plass til flere biler.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei, som også fungerer som gang/sykkelsti. Det foreligger ikke noen vedlikeholdsavtale som påhviler eiendommen som her selges, men en tinglyst veirett.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig (formål)i henhold til reguleringsplan med ID 2015002, Kommuneplan for Randaberg kommune 2018-2030, datert 20.06.2019 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Arealet vest for eiendommen (foran hage og terrasse) er planlagt bebygd med rekkehus /leiligheter (ca. 80 enheter). Foran denne bolig er det rekkehus på 90-100 kvm som er inntegnet på forslag fra utbygger.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Prognose for kommunale avgifter er kr 13.680,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten er kr 2.974,- for inneværende år.
Eier hadde et strømforbruk på ca. 21.000 kwh i 2021 og noe lavere i snitt pr. 30.09.2022.
Man må anta et estimert forbruk på ca. 20-25.000 kwh på bolig av denne størrelse, men vi tar forbehold om at det kan være avvik med tanke på antall mennesker i husstanden, ønsket innetemperatur m.m.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 9.096,-
Boligen er tilknyttet fiber via Allente som leverandør av kabel-tv og har avgift på kr 900,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger handelen.
Bredbånd er levert via Telenor, med avgift på kr. 869,- pr. mnd
Boligen er tilknyttet Sector alarmselskap som koster kr 5.569,- pr. år.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1.291.466,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) ville formuesverdien for 2020 blitt kr 4.649.276,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr XXX.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-/kr.14.650,- for eneboliger mindre/større enn 230 kvm. For hytter er prisen på If Hyttepakke kr 9.900,-

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

John Haugstad og Reidun Haugstad

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 36-0061/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sandnes
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR36.2261

Dato

Sist oppdatert: 24. november 2022 kl. 09:20

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Ser du etter lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.