Solgt: 2 870 000 kr

Høybråtenveien 25B

2 700 000 kr
58 m²
1 soverom
Marius Stormfelt
Presenteres av
Marius Stormfelt
BOLIG SOLGT. BUD DIREKTE TIL SELGER. VISNING AVLYST. BEKLAGER.
 • Prisantydning
  2 700 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  273 000 kr
 • Omkostninger
  8 957 kr
 • Totalpris
  3 151 957 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1977
 • Soverom
  1 soverom
 • Primærrom
  58 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 609 kr
 • Energimerke
  Rød E

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

En meget pen 3-roms leilighet med solrik balkong, garasjeplass og barnevennlig beliggenhet. Boligen ligger i grønne og barnevennlige omgivelser mellom Høybråten og Furuset. Her bor man usjenert og stille til i trygg avstand fra bilvei, og med lekeplass og grøntarealer rett utenfor døren. Leiligheten oppleves lys og romslig, og har en god planløsning.
- Solrik balkong
- Garasjeplass
- Stille og rolige omgivelser
- Nærhet til off.kom.
- Delvis modernisert 2019
- Arealeffektiv planløsning
Leiligheten er opprinnelig bygget som en 2-roms leilihget. Soverom nr. 2 i dag er bygget inn i del av stue og er ikke byggemeldt eller godkjent hos kommunen.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Høybråtenveien 25B, 1055 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 107, bruksnummer 924
Andelsnummer 211, Bjørnheim Borettslag, organisasjonsnummer 951 555 738

Innhold

Totalt bruksareal: 60 kvm
Totalt primærrom: 58 kvm
Bruksareal:
Leilighet 3. etg. 60 kvm
Primærrom:
Leilighet 3. etg. :
1. etasje 58 kvm: Gang, bad, kjøkken, stue og 2 soverom.
Sekundærrom:
Leilighet 3. etg.:
1. etasje 2 kvm: Garderobe.
I tillegg disponerer boligen 1 bod på 5 kvm.
Et soverom er volummessig for lite iht. krav til oppholdsrom med naturlig ventilasjon.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 04.02.2020 utført av Stein Gunnar Rølles. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført med bærende konstruksjoner i betong. Leilighet i boligblokk registrert tatt i bruk 1977. Leiligheten fremstår innvendig generelt godt vedlikeholdt. Utfyllende vegger i antatt bindingsverk. Utvendig fasadekledning med fasadeplater, ytterpanel og noe fliser. Noe malte flater. Flat takkonstruksjon antatt tekket med papp/membran. Vinduer, terrassedør og terrasse er i regi av boretslaget fornyet 2011/2012. Kjøkken og overflater er pusset opp i perioden 2011/2013. Bad har i all hovedsak opprinnelig våtromskonstruksjon hvor det er utført fornyelser av overflater og sanitært utstyr. Arbeider fremstår generelt ufagmessig utført.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
Bad - TG2:
- Opprinnelig sluk uten kjent klemringløsning. Det er noe synlig smøremembran.
- Underliggende konstruksjon er ukjent.
- Dels noe bom i fliser og generelt er utførelsen ufagmessig.
- Dels mindre god finish. Dels er det benyttet fast fugemasse i hjørner.
Det følger av selgers egenerklæringsskjema:
- Det er laget et nytt soverom i stuedelen med lettvegger
- Leiligheten er pr. dags dato utleid frem til 01.05.2020
- Planer om mulig oppussing av bad i regi av borettslaget
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

En meget pen 3-roms leilighet med solrik balkong, garasjeplass og barnevennlig beliggenhet. Boligen ligger i grønne og barnevennlige omgivelser mellom Høybråten og Furuset. Her bor man usjenert og stille til i trygg avstand fra bilvei, og med lekeplass og grøntarealer rett utenfor døren. Leiligheten oppleves lys og romslig, og har en god planløsning.
- Solrik balkong
- Garasjeplass
- Stille og rolige omgivelser
- Nærhet til off.kom.
- Delvis modernisert 2019
- Arealeffektiv planløsning
Entré: Romslig entré/hall med god plass til å henge fra seg yttertøy og sko. Her er det enkelt å holde det ryddig.
Stue: Åpen og lys stue med meget gode innredningsmuligheter. God plass til stor sofagruppe og spisestue. Utgang til solrik balkong.
Balkong: Solrik balkong med hyggelig utsyn. Plass til utemøblement, grill etc.
Kjøkken: Pent kjøkken fornyet i 2011 og 2013. Innredning med glatte laminerte fronter. Benkeplater i laminat med oppvaskkum i stål. Integrert stekeovn og i følge eier induksjonstopp. Ventilator med omluft. Opplegg for oppvaskmaskin. Her er det godt med skapplass og benkeplass, hvilket gjør matlagingen til en lek. Et meget praktisk og romslig kjøkken. Det er kun integrerte hvitvarer på kjøkken som medfølger.
Hovedsoverom: Romslig hovedsoverom med tilgang til bod, som fungerer som en walk in closet. Godt med oppbevaring og lagringsplass.
Baderommet er innredet med toalett, benkeskap med servant, dusjarmatur, foldbare dusjdører i glass og opplegg for vaskemaskin. Badet ble overflateoppusset ca. 2005, med varmekabler og sanitært utstyr.
Soverom 2: et mindre soverom, som passer utmerket som barnerom, gjesterom eller kontor - alt etter behov!

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner og gulvvarme. Gulvvarme på bad.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 17.11.1978. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Ferdigattesten omfatter ikke soverom nr. 2 som ligger plassert i stuen. Soverommet var opprinnelig en del av stuen, hvor selger i nyere tid har satt opp lettvegger for å lage et ekstra rom. Soverom er volummessig for lite iht. krav til oppholdsrom med naturlig ventilasjon. Tiltaket er ikke byggemeldt og rommets bruksendring er ikke gitt kommunen.
Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr 12630, tinglyst 13.06.1978, type heftelse: fellesobligasjon for borettsinnskudd. Panthaver er andelseierne i borettslaget.
Dagboknr 1375, tinglyst 17.01.1980, type heftelse: obligasjon hvor Husbanken er panthaver.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutter på borettslagets eiendom:
Dagboknr 42978, tinglyst 16.07.1986, type heftelse: erklæring/avtale som er et gammelt skjøte mellom Oslo kommune og Bjørnheim borettslag, som inneholder flere vilkår og bestemmelser som følger av kjøpekontrakten.
Dagboknr 14649, tinglyst 04.07.1977, type heftelse: bestemmelse om garasje/parkering hvor det fremkommer av festeren av gnr. 107, bnr. 922,924, 926, 927, 929 og 930 har rett til å bruke 34 av de biloppstillingsplasser som er opparbeidet på eiendommen gnr. 106, bnr. 253, gnr. 107, bnr. 951 og gnr. 107, bnr. 952 til gjesteparkering mot å delta 25% av de totale omkostninger med opparbeidelse og drift.
Servituttene vil følge eiendommen.Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Kombinasjonen av fredelige, grønne omgivelser og samtidig kort vei til de fleste fasiliteter, gjør dette til et attraktivt boligområde å flytte til.
Boligen ligger i et etablert boligområde på Høybråten og er omkranset av store grøntområder, som inviterer til et rikt tur- og friluftsliv. Samtidig er det ca. 5 minutters gange til nærbutikk i Gransdalen og ca. 10 minutters gange til Furuset senter. For øvrig kort avstand til andre sentre som Metro og Triaden på Lørenskog, Alna, Stovner og Tveita senter, samt kort vei til Oslo sentrum.
Området har god offentlig kommunikasjon med både buss, tog og t-bane i gangavstand. Nærmeste bussholdeplass ligger rett utenfor sameiet. I tillegg har man bussholdeplass i Gransdalen, ca. 5 minutters gange fra boligen. Det er ca. 10 minutters gange til både t-bane på Furuset senter og Haugenstua togstasjon. Fra Haugenstua har man lokaltog mellom Asker og Lillestrøm. Reisetid til både Oslo sentrum og Lillestrøm er ca. 15 minutter.
Området fremstår som meget barnevennlig med store grøntområder og hyggelig tun med flotte lekeplasser mellom bebyggelsen. Det er kun få minutters gange via gangvei til både Haugen barneskole og Granstangen ungdomsskole. Høybråtenveien barnehage ligger med gangavstand fra leiligheten.
Nærområdet er byr på et rikt tur- og friluftsliv. Flotte tur- og sykkelstier like utenfor døren, som tar deg videre til bl.a. den flotte verdensparken på Furuset eller til Alnaparken og videre gjennom Groruddalen. Østmarka ligger også lett tilgjengelig, kun en kort kjøretur unna. Her har man gang- og sykkelstier, lysløyper, bade- og fiskevann.
Det finnes også et mangfold av fritidsaktiviteter i nærområdet, som bl.a. Furuset forum med is- og håndballhall, svømmehall på Furuset, ridesenter ved Alnaparken og på Ellingsrud, samt golfbane på Rommen. Nærmeste treningssenter er Actic på Furuset, Sats Elixia på Metro og Fresh Fitness på Skårer.
Høybråten er en del av bydel Alna og ligger ca. 12 km nordøst for Oslo sentrum. Svært enkel adkomst til E6 med ca. 15 minutters reisetid med bil til Oslo sentrum og ca. 25 minutters reisetid til Gardermoen.

Barnehager, skoler og fritid

Nærmeste barneskole er Haugen skole(1-10kl.), som ligger ca. 5 min gange fra leiligheten. For øvrig kort avstand til både Furuset skole(1-7kl.) og Høybråten skole(1-7kl.).
Kort avstand til flere barnehager, hvor Bjørnheim barnehage er den nærmeste(ca. 200 m). Christiania barnehave og Granssletta barnehage ligger begge ca. 300 meter fra boligen.
Stovner videregående skole er den nærmeste videregående skolen.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 12.237,5 kvm som tilhører borettslaget.

Parkering

Boligen disponerer en garasjeplass.
For øvrig gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei og via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for Borettslaget.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-1954 (38373) datert 23.10.1974 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 3 609,- pr. mnd. og inkluderer: Varmtvann, kabel-tv (Canal Digital), kommunale avgifter, bygningsforsikring, vaktmester, trappevask, løpende driftskostnader, renter og avdrag andel fellesgjeld samt 10MB bredbånd (som kan oppgraderes mot ekstra betaling pr mnd).
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 10.510 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Canal Digital som leverandør av kabel-tv og er inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.
Skattesatsen i Oslo kommune er fastsatt til 3 promille for 2020 og det er vedtatt et bunnfradrag på 4 millioner kroner. Forretningsfører har ikke gitt informasjon om eiendomsskatten for eiendommen, og basert på eiendommens ligningsverdi antas det at denne eiendommen ikke vil få eiendomsskatt for 2020. Ta kontakt med forretningsfører for nærmere informasjon.

Formuesverdi

Ved hjelp av Skatteetatens kalkulator er formuesverdien for 2019 beregnet til kr 701 358,- når eier er fast bosatt på eiendommen.(primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 2 524 888,80.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 27.362,- pr. 31.12.2018.
Andel fellesgjeld er kr 273.000,- pr. 01.01.2020.
Total fellesgjeld for boligselskapet er 131.134.683,- pr. 31.12.2019 og lånevilkårene er:
Rentebetingelser: 1,99% flytende rente
Lånets løpetid: 21 år
Avdragsfrihet: Nei

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 652,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.325,-.
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 2.981.957,-. Av dette beløpet utgjør kr 273 000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.
Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 7.325,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Bjørnheim Borettslag.
Borettslaget består av 382 leiligheter.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 002333
Dugnad må påregnes.
Det er fellesvaskeri i Borettslaget.
Borettslaget har hjemmeside på www.bjørnheim.no.
Borettslaget er sameier i Sameiet Furuset Vaktmestersentral hvor andelen er 14,175 %.
Generelt er det ikke tillatt å holde dyr i Bjørnheim Borettslag. Dyrehold tillates kun i henhold til lov om burettslag § 5-11. Dyreholdet må ikke være til ulempe for andre beboere.
Foretatt påkostninger de senere år:
- Storstua har blitt pusset opp i 2018.
- Styret har tegnet en serviceavtale med EDA AS for vedlikehold og ettersyn av elektriske anlegg i borettslaget. De har gjennomført en kontroll av anlegget høsten 2018 med blant annet termofotografering av fordelerskap i kjellere. Hafslund har også gjennomført en kontroll av anleggene våre. Alle påpekte feil er blitt rettet.
Planlagte påkostninger:
- Borettslaget har innhentet et tilbud fra EDA AS om utskiftning av sikringsskap til leiligheter. Det gjøres ingen felles aktivitet for dette, så det er opp til den enkelte beboer å bestille dette. Kostnaden blir fakturert direkte fra EDA til beboer. Det vedlagt tilbudet beskriver hva som er inkludert i prisen. De største leilighetene koster det kr 9000,- å oppgradere, mens de mindre toroms leilighetene koster 7800,- .
- Etablering av infrastruktur for lading av el-biler. Det er planlagt å etablere felles infrastruktur med frist for å fjerne dagens ladere pr 31.12.2021.
- Rehabilitering av rørsystem / bad; Det vil ikke være mulig å rehabilitere avløp uten at baderommene må rehabiliteres samtidig. Dette vurderer styret bør gjennomføres i løpet av 5 til 10 år. Beboere som planlegger oppussing av badet bør dermed ta dette med i betraktning – at det etter all sannsynlighet vil bli gjennomført en felles rehabilitering av bad innen 10 år.
- Vurdere hvilke behov borettslaget har for vedlikehold og eventuell oppgradering av berederrommene. Mange beboere har hatt gjentatte problemer med varmtvann og styret vil se på hvilke tiltak som må gjøres for å bedre denne situasjon.
Styret gjør beboerne oppmerksom på at det er den enkelte andelseier/beboer som er ansvarlig for all skade som skyldes feilbruk av markise. Ved skade på markisen, vil den enkelte beboer måtte betale for utbedring av skaden selv.
Borettslaget har gjort en avtale med Furuset Vaktmestersentral om utvidet vedlikehold av våre grøntanlegg. I tillegg til det de vanligvis gjør, innebærer dette beskjæring av busker, påfyll med planter og annet nødvendig vedlikehold for at vi skal ha det pent ute.
Det følger av borettslaget husordensregler at det kun er tillatt med propan- eller elektrisk grill på balkonger / terrasser. Grill og tennvæske må ikke være i nærheten av brennbare materialer også etter bruk, kontroller at grill og tennvæske ikke står i sol så de kan selvantenne.
Kullgrill er tillatt på friarealene.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 20.000,.
Tilrettelegging kr 15.900,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr kr 16.000,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 11-0016/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sandvika
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR11.2016

Dato

Sist oppdatert: 23. juli 2020 kl. 07:56

Dokumenter

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
Flyttehjelp

La oss ta jobben for deg

Ikke stress med flyttevask, pakking, lagring og transport. Vi fikser alt for deg! Helt enkelt.
Finn ut mer

Sjekk din boligverdi!

Bare tast inn adressen din og få svaret med en gang! Enkelt, raskt og helt gratis.