Solgt: 2 900 000 kr

Solheimslii 1

2 590 000 kr
83 m²
4 soverom
Eivind Bjorå
Tommy Vatslid
Presenteres av
Eivind Bjorå og Tommy Vatslid
Visning lør. 13/3 kl. 14.30 Påmelding
Koselig hytte med gode solforhold og fin utsikt, 5 min unna Hovden sentrum - 4 soverom og stor utvendig skibod!
 • Prisantydning
  2 590 000 kr
 • Omkostninger
  66 092 kr
 • Totalpris
  2 966 092 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1981
 • Soverom
  4 soverom
 • Primærrom
  83 m²
 • Bruksareal
  84 m²
 • Tomteareal
  1 458,6 m² (eiet)
 • Type
  Fritidseiendom på fjellet
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Gul F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Solheimslii 1 - en flott hytte beliggende i et rolig hyttefelt bare 5 km sør for Hovden sentrum. Stor, sør-vestvendt tomt som byr på fin utsikt og gode solforhold. Naturskjønne omgivelser med flotte turmuligheter året rundt. Sommerstid kan man sole seg ved og bade i elva som renner forbi nedenfor hyttefeltet.
Innvendig er hytta innredet i en gjennomført og koselig hyttestil. Hytta er jevnlig oppgradert og ble i 2004 påbygget med ca 25 kvm. I 2013 ble det satt inn nytt kjøkken og det ble lagt inn vann og avløp. I den forbindelse ble det laget nytt bad. Taket ble også skiftet i 2004.
Innhold: Gang, garderobe, stue, kjøkken, 4 soverom og bad. I tillegg en stor utvendig skibod som er isolert og har varmekabler i deler av gulv.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Solheimslii 1, 4755 HOVDEN I SETESDAL
Kommunenummer 4222, gårdsnummer 2, bruksnummer 413, ideel andel 1/1

Innhold

Hytta har alt på en etasje med følgende innhold: Gang, bod/ garderobe, 4 soverom, kjøkken, bad og stue. Isolert utvendig bod.
Totalt bruksareal: 84 kvm
Totalt primærrom: 83 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 03.03.2021 utført av Takstingeniør Jan Arild Tallaksen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Konklusjon tilstandsrapport:
Fritidsbolig oppført i 1981, tilbygd i 1996 og 2004. Bygget er fundamentert på pilarer. Utvendige fasader er av trepanel. Taket er tekket med shingel.
Annekset oppført i 2013. Bygget står på pilarer. Bindingsverk med utvendig trepanel. Taket er et saltak tekket med papp.
Følgende antas å ha størst betydning i en eventuell salgssituasjon:
- Flere pilarer under boligen er skakke, det er gjort enkelte utbedringer.
- Ytterdøra og enkelte vinduer har en alder som tilsier at utskiftinger kan forventes.
- Gulvet på badet har tilnærmet flat utførelse, uten oppkant.
- Ventileringen av badet vurderes å være begrenset da det mangler spalte for tilluft ved døra.
- Eier opplyser at det har vært mus på loftet.
Rapporten må leses i sin helhet.

Moderniseringer og påkostninger

Se selgers egenerklæring for kommentarer om oppgraderinger.

Standard

Gang og garderobe med god plass til å henge fra seg yttertøy og sko. Rommene har flislagt gulv med varme og panelplater på vegger.
Fra gangen kommer man inn til hyttas sosiale sone bestående av spisestue, TV-stue og kjøkken. I TV-stuen er det plass til en stor sofagruppe og TV-møblement. Rommet har god takhøyde og store vindusflater noe som gir en god romfølelse. I TV-stuen er det en helt ny varmepumpe med appstyring, som er effektiv ned til -35 grader. Rommet har også utgang til den solrike terrassen.
I spisestuen er det i dag en sofagruppe og et stort spisebord. Også her kan man nyte den flotte utsikten gjennom store vinduer. Her er det også en nyere peis som bidrar med varme og hygge på kalde vinterdager.
Flott kjøkken med innredning fra 2013. Her er det god skap- og benkeplass og følgende hvitevarer som medfølger i handelen: Komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap.
Lyst og pent bad fra 2013 som er innredet med vegghengt toalett, dusjkabinett, servant med underskap og opplegg til vaskemaskin. Her er det flislagt gulv med varme og malte panelplater på vegger.
Videre er det 4 soverom i hytta, alle med furugulv og panel på vegger. Soverom 1 er innredet med dobbeltseng, samt en plassbygget enkeltkøye. Soverom 2 er innredet med dobbeltseng og skap. Soverom 3 har køyeseng og en liten TV. Soverom 4 - det største soverommet, er innredet med dobbeltseng, klesskap og kommode.
Isolert anneks på 19 kvm med laminatgulv og panelplater på vegger. Varmekabler i delen som brukes til skibod/smørerom. Denne er innredet med skap og benk. Annekset har forøvrig god oppbevaringsplass til ved, utemøbler og annet.

Oppvarming

Peisovn og varmepumpe. Varmekabler i gang og garderobe, samt bad. Ellers panelovner. Varmekabler i smøreboden.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til fritidsboligformål siden 1981.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Dette var ikke praksis i kommunen på oppføringstidspunktet.
Tegninger fra kommunen viser godkjent tilbygg fra 2002.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.
På byggetegningene fra kommunen kommer det frem at 1 soverom i tilbygg opprinnelig er byggemeldt som vaskerom/bod. Badet i hytta var tidligere et soverom.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
4222/2/413:
07.03.2016 - Dokumentnr: 196947 - Best. om adkomstrett
Rettighetshaver: Knr:4222 Gnr:2 Bnr:918
Gjelder denne registerenheten med flere
22.12.1981 - Dokumentnr: 105402 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4222 Gnr:2 Bnr:8
EIENDOMEN HAR TIDLIGERE HATT FESTENUMMER
01.01.2020 - Dokumentnr: 252523 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0941 Gnr:2 Bnr:413

Eventuell adgang til utleie

Fritidseiendommen har ikke separat utleiedel. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold.

Diverse

Det er også noe penger igjen og muligheter for mellom kr 15.000 og opptil kr 40.000 for oss som var med på vei, vann og kloakk. Så når nye kommer og kjøper seg inn så står pengene på konto og skal etterhvet tilfalle hyttene.
Helt ny innmat i vedovn.
Møbler og skap på vegg i stue følger ikke med. Samt hvitevarer på bad. Det som følger med er hvitevarer på kjøkkenet.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Hytta ligger solrikt til med flott utsikt. Rolig og etablert hyttefelt ca. 5 km. sør for Hovden sentrum. Naturskjønne omgivelser med flotte turmuligheter både vinter og sommerstid. Fra hytta er det kort vei til fine badeplasser og svaberg ved elva.

Adkomst

Fra Hovden kjører man sørover langs Hartevann. Over bakketopp i sørenden, for så å ta første vei til venstre ved skilt Solheimsmoen. Ta til høyre og følg over parkeringsplass, så videre rett frem. Første vei opp til venstre, så første hytte på venstre hånd. Se etter Krogsveen "til salgs" skilt.

Beskrivelse av tomt

Solrik eiet tomt på 1458,6 kvm med flott utsikt.

Parkering

God plass til biler på egen tomt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar. Kommunalt vann og avløp.

Regulerings-og arealplaner

Kommunedelsplan for Midtregionen Bykle Kommune. Disposisjonsplan for hyttebebyggelse ved "Solheimsmoen" på Gnr. 2, bnr. 8 Austigard. Området er regulert til fritid. Reguleringsplan kan fåes ved henvendelse megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Prognose kommunale avgifter er kr 11.598,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Brannvesenet er pålagt å føre tilsyn med, og å feie pipeløp i alle fritidseiendommer. Det vil kunne medføre kostnader for kjøper til utbedring av evt. fremtidige pålegg og anmerkninger.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 12.000 kwh pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 3.000,-
Velavgift er kr 600 pr. år.
Brøyting i tun og vei kr. 3.800,- per år.
Boligen er tilknyttet Bykle Breiband som leverandør av TV og Internett. Kostnad kr 399,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 244.830,- ifølge skatteetaten.

Eiendomsskatt

Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for eiendommer i kommunen.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 2.656.092,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-/kr.14.650,- hytter mindre enn 230 kvm. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Ivar Lindgren og Liv Arnhild Lindgren

Konsesjon

Eiendommen er ikke konsesjonspliktig, men det er boplikt i Bykle kommune. For at eiendommen skal kunne overskjøtes må kjøper signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet om at boplikten ikke gjelder for denne eiendommen.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Kan overtas til Påske.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr.45.000,- av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 14.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.750,-
Visninger: kr 3.000,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 31-0092/21
Krogsveen avd. Kristiansand AS
NO 924 405 937 MVA
Oppdragets KR-kode KR31.2192

Dato

Sist oppdatert: 15. mars 2021 kl. 12:16

Dokumenter

If Hyttepakken
PDF 253 KB
Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre fritidsboliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
Flyttehjelp

La oss ta jobben for deg

Ikke stress med flyttevask, pakking, lagring og transport. Vi fikser alt for deg! Helt enkelt.
Finn ut mer

Sjekk din boligverdi!

Bare tast inn adressen din og få svaret med en gang! Enkelt, raskt og helt gratis.